Arteroscleroza – Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Arteroscleroză.

Tratament:

            Se va institui şi la această afecţiune în dieta zilnică consumul obligatoriu al sucurilor de legume şi fructe din următoarele : afin, ardei, căpşuni, cătină, ceapă, cireş, coacăz negru, fragi, lămâie, leuştean, luminiţa nopţii, măr, orz verde, păstârnac, pătrunjel, pepene galben, pepene verde, praz, prune, roşii, struguri, ţelină, usturoi.

            Se vor consuma la început sucuri în cantităţi foarte mici, eventual chiar în adaus de apă, pentru ca pe măsură ce organismul se va obişnui cu acestea să se consume din ce în ce mai mult suc. Acesta contribuind foarte mult la refacerea organismului.

            Se va cere aprobarea medicului curant pentru a se putea face eventual următoarele tratamente care se pot face concomitent cu tratamentele acordate de către medic. Este foarte bine ca medicul curant să fie înştiinţat că dv. Doriţi să faceţi aceste tratamente, pentru că unele din acestea ar putea să nu se potrivească cu schema de tratament care este practicată în cazul dv.

            Se va începe prin a face clisme zilnic timp de 7 zile, lucru care ajută foarte mult la curăţirea organismului de toxinele acumulate în organism. Se vor face cu apă la temperatura corpului care a fost fiartă cu plante. Pentru aceasta se va face un ceai mai concentrat din :  muşeţel, sunătoare, urzică. Se vor pune 4 linguri de plantă la 500 ml de apă. Se va face cu presiune scăzută şi cu apa la temperatura corpului.

            Intern :

 Se pot folosi următoarele plante medicinale : afin, anghinare, ardei iute, căpşun, castan, cătină, ceapă, coacăz negru, coada calului, coada şoricelului, grâu, iarbă mare,  ienupăr, lăcrimioară, lămâi, luminiţa nopţii, măceş, măr, mărar, mesteacăn, morcov, nuc, orz, ovăz, osul iepurelui, paltin de câmp, păpădie, păducel, păpădie, pătlagină, pătlăgele roşii, pepene galben, pin, porumbar, prun, saschiu, scoruş de munte, secară, trifoi alb sau roşu, troscot, unguraş, urzică, vâsc, viţa -de-vie, etc.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Afin (Vaccinum myrtylis) se consumă fructele în cantitate de 50-100 g pe zi, în cure de lungă durată pentru efectul de curăţire al arterelor.

Anghinare (Cynara scolimus)– 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Unul dimineaţa la trezire şi celălalt împărţit în mai multe reprize înaintea meselor cu 30 minute. Este foarte util pentru că ajută la subţierea sângelui mai ales prin drenarea ficatului.

Ardei iute (Capsium annum) se indică mai ales extern pentru calmarea durerii sub formă de tinctură aplicată pe o bucată de vată în locul dureros. Activează circulaţia sângelui şi totodată calmează durerea.

Căpşun (Fragaria viridis) se consumă fructele pentru bogăţia de vitamine şi datorită faptului că au în componenţă acid salicilic. De asemenea se pot folosi frunzele. 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. castan (coajă mărunţită- decoct sau flori- infuzie),

Cătina (Hippophae rhamnoides)- 2 linguri de fructe zdrobite se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 15 minute. Se strecoară. Se bea toată cantitatea în cursul zilei.

Ceapă (Allium cepa) Sucul de ceapă cu miere-se amestecă o jumătate de pahar de suc de ceapă cu 2-3 linguri de miere, preferabil polifloră sau de mană. Se va împărţi apoi în trei porţii care se vor lua înainte sau după mesele principale. Se face doar cât se consumă în ziua respectivă. O cantitate mai mare se alterează. De asemenea se poate folosi crudă în alimentaţie.

Coacăz negru (Ribes nigrum) 2 linguriţe de fructe mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 30 minute şi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Se mai pot folosi fructe crude sau sub formă de suc sau sirop.

Coada calului (Equisetum arvense)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot face 2 căni pe zi. Se poate de asemenea face tot în acest fel un ceai cu care se vor face băi de picioare urmate de o clătire cu apă rece.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni sau se pot face extern comprese cu acest ceai.

Grâu (Triticum aestivum)  O altă cură care se poate face în cazul acestei afecţiuni este cura de boabe de grâu germinate. Pentru aceasta se va pune la încolţit în prima zi 2 linguri de grâu, care se vor spăla bine cu apă, după care se vor lăsa doar cu apă cât să le acopere. Se lasă apoi la întuneric la temperatura camerei până a doua zi. A doua zi se va spăla cu grijă cu apă multă şi se pun la loc tot în întuneric. Se mai face identic cu încă un borcan în care de asemenea se vor pune tot două linguri de seminţe de grâu. În fiecare zi se va schimba apa şi se spală foarte bine adăugând un nou borcan la cele existente. În momentul în care se constată că seminţele au făcut un mugure de cca 1 cm se va putea lua primul borcan.

            Se macină cu maşina de carne şi dacă nu aveţi diabet se va putea pune puţină miere.

            În fiecare zi apoi se va putea consuma în acest fel seminţele din câte un borcan, pe măsură ce se încolţesc. Acest grâu are proprietăţi foarte valoroase fiind cu foarte multe vitamine, care ajută corpului să se redreseze.

            Se face acest lucru timp de 20-30 de zile consumându-se zilnic seminţele dintr-un borcan (2 linguriţe pe zi).

Tărâţe de grâu. Se fierb tărâţele timp de 30 minute în apă. Se strecoară, apoi se va adăuga această tărâţă fiartă şi strecurată la orice mâncare. La început se adaugă 1 linguriţă, apoi după 7 zile 2 linguriţe, apoi după alte 7 zile se va da câte 2 linguriţe la fiecare masă. Acestea ajută la curăţirea arterelor şi contribuie foarte rapid la slăbirea corpului. Este indicată la cei care au greutate prea mare.

Cei slabi vor lua 1 linguriţă de tărâţe zilnic pentru faptul că acestea conţin foarte multe vitamine, minerale, enzime, etc.

Iarbă mare (Inula helanium) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. După 30 zile este bine să se facă pauză.

Ienupăr (Juniperus communis)-Se poate face o cură de bace de Ienupăr. Se va începe prin a consuma în prima zi 4 boabe, care se vor zdrobi în gură, după care se vor înghiţi. În ziua următoare se va proceda identic cu 5 boabe, pentru ca să se adauge în fiecare zi câte o boabă, până se va ajunge la cantitatea de 15 boabe pe zi. Se poate continua cu 15 boabe timp de 4 zile, după care se va reduce zilnic câte o boabă până se va ajunge din nou la 4 boabe. Acest lucru se va face doar de cei care nu au afecţiuni grave ale rinichilor, cărora li se interzice această cură.

Lăcrimioară ( Convalaria majolis) frunze preferabil fără peţiol- infuzie- se pune 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. doar 1 cană pe zi.



Lămâie (Citrus lemon)– se va lua o lămâie care se va spăla bine. Se taie apoi şi se stoarce sucul, care se va pune într-un pahar. Lămâia se va tăia feliuţe (coaja) şi se va pune în 250 ml apă. Se fierbe apoi până ce se moaie coaja. Se lasă să se răcească apoi se va strecura peste sucul obţinut anterior. Se poate îndulci cu miere dacă nu aveţi diabet. Se va consuma zilnic câte o lămâie în acest fel o perioadă mai lungă.

Luminiţa nopţii (Oenothera bennis)  se găseşte la toate magazinele naturiste şi se pot lua câte 4-6 gelule pe zi. În ultimul timp s-au făcut o serie de cercetări şi s-a descoperit că Luminiţa nopţii sub formă de gelule este una dintre cele mai utile în tratarea acestei afecţiuni, dar şi a hipertensiunii şi a diferitelor afecţiuni ale inimii.

Măceş (Rosa canina) 2 linguriţe de fructe se pun la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară şi se poate consuma câte 3 căni pe zi. Se poate face şi macerat caz în care fructele se zdrobesc şi se ţin pentru 8 ore, la temperatura camerei apoi se filtrează bine. Este foarte eficient deoarece ajută la curăţirea arterelor şi conţine multă vitamina C care este un antioxidant care ajută la diminuarea ateroamelor din artere

Măr (Mallus pumilla) se consumă preferabil crude sau sub formă de sucuri.

Mărar (Anthum graveolens)  2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. După 30 zile este bine să se facă pauză. Se pot folosi şi seminţele măcinate care se pun o linguriţă sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghit cu apă. Se face de 3 ori pe zi.

Mesteacăn (Betulaverrucosa) 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pune înainte de a se servii puţin bicarbonat de sodiu alimentar. Se consumă în decursul unei zile 2 căni. Ajută şi la curăţirea renală şi le cea a arterelor. Este şi un bun diuretic şi are o acţiune antibiotică.

Morcov (Daucus carota) se indică folosirea zilnică a sucului de morcov. Se începe prin a se lua câte 50-100 ml de 3 ori pe zi, la început diluat ca după ce se obişnuieşte organismul cu el (6-7 zile) să se ia ne diluat şi apoi se va mări treptat la 200 ml de 3 ori pe zi. Se poate lua şi în combinaţie cu alte sucuri de legume, perioade lungi de timp, acţionând pentru refacerea organismului foarte eficient.

Nuc (Juglans regia) Frunze de nuc 1 linguriţă se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară. Se bea în cursul unei zile.

Orz (Hordeum vulgare) cereale sub orice formă: germinate apoi măcinate şi amestecate cu miere (se iau câte 50 g pe zi), suc din mlădiţe tinere (20 ml de 3 ori pe zi) sau sub diferite forme care există în comerţ în special la magazinele naturiste şi atunci se va respecta indicaţia producătorului. Pe lângă multele vitamine, minerale, etc acestea ajută la regenerarea întregului organism. Se pot folosi şi în cure de lungă durată. Este bine să fie luate înainte de mesele principale cu cel puţin 15 minute înainte.

Ovăz (Avena sativa) cereale sub orice formă: germinate apoi măcinate şi amestecate cu miere (se iau câte 50 g pe zi), suc din mlădiţe tinere (20 ml de 3 ori pe zi) sau sub diferite forme care există în comerţ în special la magazinele naturiste şi atunci se va respecta indicaţia producătorului. Pe lângă multele vitamine, minerale, etc acestea ajută la regenerarea întregului organism. Se pot folosi şi în cure de lungă durată.

Osul iepurelui (Ononis spinosa) conţine alfa-onocerina, acid citric, taninuri, fitosteroli, ulei gras, etc. Produce diureză şi are un efect antibiotic destul de puternic. Se va face un ceai din rădăcină. 2 linguri de rădăcină mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se vor acoperi pentru 15 minute după care se strecoară. Se poate consuma în cursul unei zile până la 3 căni pe zi.

Paltin de câmp (Acer platanoides) se pun 2 linguriţe de frunze la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Se poate folosi şi coaja mărunţită. 2 linguriţe de coajă se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute apoi se strecoară. Se pot folosi şi din acesta tot 3 căni pe zi, ajutând la curăţirea arterelor. De asemenea se poate aplica extern compresă caldă pentru calmarea durerilor.

Păducel (Crataegus monogyna)- se pot folosi frunzele şi florile mărunţite câte 1 linguriţă care se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară.  Se vor consuma 2 căni pe zi.

Fructele 2 linguriţe se pun la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 10 minute. Se strecoară şi se poate consuma tot 2 căni pe zi.

Păpădie (Taraxacum officinalis)- se vor culege tijele florale de la păpădii înflorite şi se spală foarte bine, apoi se va rupe floarea şi zilnic, o perioadă cât mai lungă se va consuma câte 10 tije din acestea. Nu se face tratamentul acesta mai mult de 30 zile.

-1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă rece, pentru 12 ore. Dimineaţa se încălzeşte până la fierbere şi se strecoară. Această cantitate se bea cu înghiţituri mici înainte de micul dejun şi la 30 de minute, după aceia. Păpădia este un foarte puternic diuretic.

Pătlagină (Plantago lanceolata) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. După 30 zile este bine să se facă pauză.

Pătlăgele roşii (Licopersicon esculentum)-Roşiile: consumul roşiilor proaspete are efect în purificarea sângelui, eliberând toxinele acumulate în organism, ajutând însă şi la tratarea reumatismului, artrozelor, artritelor. Au efect diuretic şi laxativ uşor fiind utile contra constipaţiei. Măreşte rezistenţa organismului la infecţii, întărind sistemul imunitar. Se poate face o cură: în prima săptămână se mănâncă dimineaţa 3-4 roşii, peste zi ar fi bine să mâncaţi un regim vegetarian. În a doua săptămână la micul dejun şi cină consumaţi numai roşii crude doar cu sare. La prânz nu consumaţi carne.

În a treia săptămână rezervaţi micul dejun exclusiv pentru roşii proaspete, iar la prânz şi seara vegetarieni. La începutul celei de treia săptămâni rezervaţi-vă două zile numai cu roşii fără alte alimente. Această cură dă rezultate şi în colite, ameliorează simptomele nefritei şi ale litiazei urinare şi biliare. Se poate urma tratamentul şi cura aceasta şi cu suc de roşii, eventual chiar combinat cu suc de morcovi, de pătrunjel sau ţelină.

Pepene galben (Cucumis melo) se consumă în alimentaţie pentru efectul de curăţire al organismului. Se indică şi pentru efectul laxativ.

Pin (Pinus silvestris) se folosesc muguri 2 linguriţe care se pun mărunţiţi la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate. Se strecoară şi se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se poate de asemenea folosi şi răşina tinctură, pentru faptul că ajută la curăţirea arterelor de depuneri. Ase poate lua câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Se poate face acest lucru 30 zile apoi se face o pauză de 7 zile. Se poate relua.

Porumbar (Prunus spinosa) (flori- infuzie), 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. După 30 zile este bine să se facă pauză. Au şi o acţiune laxativă.

Prun (Prunus domestica) se indică folosirea prunelor în alimentaţie, atât crude cât şi cele uscate. Cele uscate se vor pune 6-8 prune la 250 ml apă la temperatura camerei, se lasă pentru 8 ore apoi se consumă (preferabil dimineaţa) atât lichidul cât şi fructele. Sunt un excelent laxativ şi ajută şi la curăţirea organismului, inclusiv al vaselor capilare.

Saschiu (Vinca minor)- folosită încă din Evul Mediu pentru migrene, ameţeli şi pierderea memoriei. În practica medicală tradiţională se mai folosea la mamele care doreau să-şi înţarce copiii, căci opreşte lactaţia. Este de asemenea hemostatică fiind utilă în oprirea hemoragiilor şi ajută la cicatrizare. De asemenea se mai poate folosi la palpitaţii. Mai este hipotensoare, tonic digestivă, astringentă, laxativă, diuretică. Cea mai importantă calitate a ei este însă faptul că ajută la oxigenarea creierului având un efect antisclerotic cerebral. Se poate consuma zilnic o cană dintr-o linguriţă de plantă pusă la 250 ml apă clocotită. Se strecoară. Pentru combaterea aterosclerozei se poate folosi cantitate dublă de plantă.

Scoruş de munte (Sorbus aucuparia)- se fierbe 100 g coajă de scoruş în 500 ml apă, până ajunge doar la 200 ml. Se strecoară apoi se lasă la răcit. Se filtrează şi apoi se adaugă tot atâta alcool de 70 grade. Se pune în sticluţe mai mici şi se va lua înainte de culcare câte un păhărel mic.

Secară (Secale cereale) se indică folosirea seminţelor fierte şi de asemenea a apei în care au fiert pentru curăţirea organismului. Se pot consuma zilnic 250-500 g. De asemenea se mai poate folosi mlădiţele tinere din care se scoate sucul cu storcătorul de fructe şi se ia câte 20 ml de 3 ori pe zi. Ajută la regenerarea organismului.

Trifoi alb sau roşu (Trifolium repens şi pratense) se pune 50 g de plantă (flori proaspete) la 100 ml alcool de 70 grade. Se ţine apoi timp de 15 zile agitând des. Se strecoară şi apoi se complectează încă cu atâta apă fiartă după răcire. Se va lua apoi înainte de culcare câte 50 ml din acest preparat.

Troscot (Polygonum aviculare) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. După 30 zile este bine să se facă pauză. Conţin acid salicilic şi ajută şi la calmarea durerilor.

Unguraş (Marrubium vulgare) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. După 30 zile este bine să se facă pauză.

Urzică (Urtica dioica) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. După 30 zile este bine să se facă pauză.

Vâsc (Vascum album) se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă la temperatura camerei. Se lasă pentru 8 ore, după care se încălzeşte la temperatura corpului. Se strecoară şi se toarnă într-un termos consumându-se în cursul zilei cu înghiţituri mici.

Viţa -de-vie (Vitis vinifera) se pun 2 linguriţe de frunze mărunţite la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută la curăţirea arterelor şi vaselor de sânge.

Amestecuri de plante.

Se va consuma zilnic ceai din : păducel- fructe + frunze cu flori, vâsc, urzică, rozmarin. Aceste ceaiuri se vor bea câte 2-3 căni pe zi, în cure de lungă durată.

Usturoi cu lămâie- o căpăţână de usturoi se curăţă apoi se pisează. Se rade apoi coaja de lămâie şi se pune peste acest usturoi. Se pune peste el o cantitate de 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 30 minute apoi după răcire se va pune sucul de la o lămâie, apoi se lasă timp de 2 zile la macerat. Nu se strecoară. Se va lua apoi câte o lingură de 3 ori pe zi înainte de mese cu 15 minute, timp îndelungat. Este foarte util atât în prevenirea afecţiunii cât şi în tratarea ei.

Se poate foarte bine să se consume tincturi din plantele acestea în locul ceaiurilor. Acestea au o mai mare eficienţă, pentru că în timp de 15 minute de la ingerare acestea se regăsesc în sânge, fără să se mai modifice în procesul de digestie, aşa cum se întâmplă în cazul ceaiurilor, care sunt influenţate mult de ceea ce se găseşte în stomac la momentul în care acestea intră în organism.

Se va putea lua câte o linguriţă de tinctură de 3 ori pe zi, diluată în puţină apă (100 ml). Se iau înainte de mese cu 15 minute, pentru a avea timp să intre în organism înainte de mese.

Şi la această afecţiune este foarte important ca omul afectat să nu fumeze şi să nu consume băuturi alcoolice şi să caută să-şi menţină greutatea corporală în limitele normale. Acestea vor contribui la o mai rapidă revenire din boală.

Tincturi utile la această afecţiune avem : vâsc – 10 picături- o linguriţă în funcţie de stadiul bolii, de 3 ori pe zi.





Arnică 5-15 picături de 3 ori pe zi.

-Ghiocel bulbi –5-15 picături de 3 ori pe zi.

Castan (flori) –10- 20 picături de 3 ori pe zi.

Castan ramuri- 5 picături pe zi

-Păducel flori şi frunze– 20 picături- o linguriţă de 3 ori pe zi.

Păducel fructe 20 picături de 3 ori pe zi.

Din toate acestea se vor putea face anumite combinaţii combinând în funcţie de situaţia bolii şi de posibilităţile omului. Aceste combinaţii este bine să fie făcute sub supraveghere medicală, pentru că se poate foarte bine ca anumite medicamente care se dau să conţină unele din substanţele care le conţin aceste plante şi în acest caz este foarte posibil ca acestea să fie în cantitate prea mare în organism, deci acelea vor fi reduse cantitativ. Acest lucru este bine să fie făcut deci doar cu acordul medicului.

De asemenea se pot introduce o serie de ceaiuri sau tincturi care au rolul de a diminua excitaţia nervoasă, anxietatea sau alte fenomene care sunt prezente la foarte mulţi din bolnavii cardiaci sau cu aceste afecţiuni.

Se indică în acest caz ceaiuri sedative din : sunătoare, talpa-gâştei, roiniţă, rozmarin, valeriană, etc. Sunt însă la orice magazin de plante medicinale ceaiuri sedative din amestecuri de plante cere de asemenea sunt foarte eficiente.

-Ulei de măsline, miere şi suc de lămâie zilnic în părţi egale câte 3 linguri pe zi repartizate în cursul unei zile.

Se poate de asemenea să se folosească în cazul durerilor o serie de plante care au proprietatea de calmare a durerii şi care se pot lua atât intern cât şi extern. Să începem cu cele externe : se poate foarte bine să se ungă local cu Apireven- unguent care se găseşte la Apicola şi care este produs din veninul albinelor. Acesta se va unge în strat subţire pe locul dureros, o dată sau de 2 ori pe zi.

            -Se pot pune de asemenea comprese calde care ajută la calmarea durerilor.

            -Se va pune tinctură de ardei iute pe vată şi se aplică local, ţinându-se doar până trece durerea.

            -Se taie ceapă mărunt şi se pune pe locul dureros aşa tăiată sau în alcool, ceea ce o face mai utilă.

            -Tinctură de spânz- preparată de farmacie, care se va unge local.

Intern : se va face ceai din sunătoare sau valeriană care se ia de obicei seara pentru a putea să aveţi un somn liniştit.

            Se va supraveghea atent diureza, în aşa fel se va face ca să elimine omul o cantitate nu cu mult mai mică de lichid care se înghite. Pentru aceasta este foarte bine să se noteze toate lichidele care se consumă şi de asemenea să se măsoare cantitatea de urină eliminată la 24 de ore.

            Există foarte multe cazuri în cazul afecţiunilor acestea în care o mare cantitate de lichide sunt reţinute de către organism şi în final ne trezim mult prea târziu că omul respectiv a acumulat o serie de lichid în cavitatea abdominală şi apoi face ascită sau alte afecţiuni destul de greu de tratat. Pentru aceasta se va urmări dacă nu există umflături la picioare (edeme) în cursul acestei afecţiuni. De fapt acest lucru este valabil la toate bolile de inimă sau de circulaţie.

            Întru cât nici medicamentele şi nici tratamentul naturist nu pot să rezolve cu succes această afecţiune se pune mare accent pe eliminarea factorilor de risc care sunt: factorul genetic (adică moştenit de care se va ţine cont, pentru că de modificat nu avem cum), alimentaţia abuzivă, hiperlipidemia şi obezitatea, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, fumatul, stresul psihic, abuzul de alcool, consumul cafelelor, guta, lipsa de duritate a apei potabile, sedentarismul, alimente cu mult colesterol.



            Aceştia se tinde să fie eliminaţi  şi atunci se va scădea mult posibilitatea recăderilor şi a agravării bolii. Cel puţin reducerea colesterolului prin alimente este foarte simplu de redus, dar şi ceilalţi factori se pot evita foarte uşor.

            Atenţionare: orice tratament aţi face nu există nici unul care să producă dispariţia plăcii de fibroză ateromatoasă (aterom= leziune aterosclerotică avansată). De aceia este foarte important să se facă tratamentul corect pentru a preveni producerea acestei plăci. Există tratamente pentru complicaţiile leziunii (ulceraţie, tromboză, embolie şi deci dispariţie suferinţei legate de organ (cord, creier, etc). 

            Trebuie deci făcut totul pentru suprimarea cauzelor care produc afecţiunea, adică suprimarea factorilor de risc. Să numim deci care sunt aceştia: factorul genetic (aici nu avem ce face doar să privim mai cu atenţie ceilalţi factori). Alimentaţia abuzivă, hiperlipidemia şi obezitatea, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, fumatul, stresul psihic, abuzul de alcool, guta, hiperuricemia (creşterea ureei din sânge) şi lipsa de duritate a apei, sedentarismul. Aceştia de regulă acţionează asociaţi.

            Încă un lucru trebuie spus. Regimul alimentar raţional şi gimnastica sau efortul zilnic sunt de ne înlocuit chiar sau mai ales în aceste afecţiuni. De asemenea controlul greutăţii şi menţinerii în limite normale.

Comprese la picioare- se va face zilnic o baie de picioare caldă în care se va sta timp de 20 minute, apoi pentru 2 minute se scufundă brusc picioarele în apă foarte rece. Se face zilnic. De asemenea se poate unge picioarele cu apă rece cu oţet 2 linguri de oţet la 500 ml apă.

Tinctura de păducel.

Crataegus oxyycantha.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antifebril, calmant al sistemului nervos, echilibrant al tensiunii arteriale, hipotensiv blând şi eficient, înlătură extrasistolele de orice etiologie, măreşte capacitatea respiratorie, reglator al circulaţiei sângelui şi a ritmului inimii, îmbunătăţeşte gradat circulaţia cerebrală, tonic cardiac puternic (în tratamente de lungă durată), vasodilatator coronarian, diuretic.

Indicaţii.

Intern: tulburări de ritm cardiac (palpitaţii), boli degenerative ale inimii şi scleroză coronariană la persoanele în vârstă, ischemie cardiacă (adjuvant), adjuvant în angină pectorală, arterioscleroză, hipertensiune arterială, tensiune arterială oscilantă, circulaţie periferică deficitară, varice şi hemoroizi, tulburări congestive la menopauză, nevroză, nervozitate la copii şi adolescenţi, surmenaj la bătrâni, celulită, obezitate (adjuvant).

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Tinctura de usturoi.

Allium sativum.

Produs de Dacia Plant.

Acţiuni.

Intern: activator al peristaltismului intestzinal, antiaterosclerotic, antibacterian, antifungic, antiseptic general cu spectru foarte larg, antiseptic pulmonar, hipotensiv, antitrombotic, bradicarizant, expectorant, fluidifiant al secreţiilor bronhice, produce o scădere a colesterolului din sânge (de asemenea o scădere a trigliceridelor, lipoproteinelor şi fosfolipidelor serice), tonic vascular, vasodilatator, vermifug, antispastic, carminativ, coleretic, diuretic, febrifug, hipoglicemiant, sedativ, anticataral, antidiareic, antigutos, antireumatic, tonic nervos, tonic cardiac.

Extern: antibacterian, antifungic, (inhibă dezvoltarea ciupercilor patogene), antiseptic, antiviral, rubefiant.

Indicaţii.

Intern: prevenirea şi combaterea bolilor infecţioase, epidemii gripale, febră tifoidă (adjuvant), difterie (adjuvant), enterocolită, diaree, dizenterie (adjuvant), atonie digestivă, constipaţie atonă, paraziţi intestinali (ascarizi, oxiuri, tenie), bronşită cronică şi acută, tuse convulsivă, astm, arterioscleroză, varice, hemoroizi, hipertensiune arterială, tahicardie, aritmie cardiacă (palpitaţii), astenie, slăbiciune generală, dezechilibre endocrine, candidoză bucală şi a căilor respiratorii, hipercolesterolemie, gută, reumatism, afecţiuni renale, retenţie urinară, litiază renală urică, edeme ale gambelor, pletoră, parodontoză.

Extern: plăgi infectate, scabie, negi, bătături, nevralgii, înţepături de insecte, creşterea părului, reumatism, încheieturi umflate şi dureroase, răguşeală, guturai, tuse, afte, infecţii bucale cu candida, candidoză vaginală.

Precauţii: administrarea internă poate produce persoanelor cu sensibilitate gastrică sau hepatică stări neplăcute cum ar fi: senzaţie de vomă, inapetenţă temporară, indigestie.

Contraindicaţii: nu se administrează intern persoanelor cu cataruri gastrice şi intestinale, în simptomele congestive pulmonare (tuse seacă, tuse sangvinolentă, stări febrile), deoarece accentuează starea iritativă. Nu se dă mamelor care alăptează- transmite mirosul şi gustul de usturoi.

Tinctura de vâsc.

Viscum album.



Produs de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antispasmodic, calmant psihic blând şi eficient, citostatic, imunostimulator bun, purgativ tonic cardiac, hipotensiv, vermifug, diuretic.

Extern: antinevralgic, calmant.

Indicaţii.

Intern: tuse, tuse convulsivă sau spasmodică, astm bronşic, crize astmatice care apar pe fondul de tensiune psihică, adjuvant în epilepsie şi crize nervoase, isterie, nevroză, ameţeli (vertij), hipertensiune arterială (inclusiv formele cu tensiune oscilantă( şi tulburări atribuite hipertensiunii arteriale, arterioscleroză, accidente vasculare (profilaxie, combaterea sechelelor) tulburări de menopauză (mai ales nervoase şi cardio-vasculare), balonări, inflamaţii ale aparatului digestiv, sughiţ, scăderea imunităţii, predispoziţie la viroze, tulburări de imunitate datorate bătrâneţii, leucemie (adjuvant), boala canceroasă (adjuvant), afecţiuni ganglionare, tremurături ale corpului, sterilitate (mai ale cea asociată cu bolile cardio-vasculare sau nervoase), hemoragii uterine, edeme, albuminurie, degerături.

Extern: leucoree, gută, sciatică.

Precauţii: supradozarea vâscului provoacă febră, frisoane, hipotensiune.

Contraindicaţii: vâscul este contraindicat persoanelor hipotensive, hipotone şi celor care sufere de angină pectorală.

Tonic venos.

Supliment contra varicelor şi afecţiunilor vasculare.

Uz intern.

Produs de Dacia Plant Sebeş.

Extractele hidroalcoolice din acest produs sunt foarte bogate în flavone, substanţe care drenează, asigură elasticitatea şi tonicitatea, împiedecă inflamarea vaselor de sânge. Mai mult, el conţine plante cu efecte tonice hepatice, reglatoare ale cantităţii de colesterol din sânge, laxative, îmbunătăţind astfel acivitatea acelor sisteme şi organe care asigură sănătatea vaselor de sânge şi care sunt implicate în apariţia unor afecţiuni vasculare cum ar fi: varicele, tromboflebita, fragilitatea capilară dar şi ateroscleroza, arterita sau ischemia cardiacă. Iată în continuare care sunt acţiunile şi indicaţiile plantelor din compoziţia acestui remediu.

Acţiuni: antiinflamator general, antiinflamator foarte bun, antioxidant puternic (neutralizează radicalii liberi din sânge), drenor şi tonic hepatic, febrifug mediu, jipocolesterolemiant puternic, hipoglicemiant mediu, tonic venos.

Indicaţii: varice, hemoroizi, adjuvant în flebită şi tromboflebită, fragilitate capilară, fragilitate vasculară, adjuvant în sechelele de după accidente vasculare, valori crescute ale colesterolului şi glicemiei, atonie intestinală, constipaţie atonă, adjuvant în tratamentul arteritei şi aterosclerozei, adjuvant în tratamentul diferitelor forme de ischemie cardiacă.

Alte utilizări interne: gastrită hipo-acidă, diabet (mai ales când este asociat cu probleme hepatice sau cu valori crescute ale colesterolului), intoxicaţii cronice (plantele amare din componenţa sa favorizează eliminarea masivă de toxine, potenţând efectele depurativelor şi laxativelor), hepatită, icter.

Precauţii: persoanele foarte slăbite, devitalizate, vor utiliza jumătate din doza prescrisă în prospectul produsului şi nu vor realiza cure mai lungi de 3 săptămâni cu 3-4 zile pauză între ele.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close