Becaplermin

Sharing

 
Becaplermin
Actiune terapeutica: Topic, vindecarea leziunilor
Categorie de risc pentru sarcina: C
Denumire comerciala: Regranex


 
 

MOD DE ACTIUNE

Promoveaza chemotactismul si proliferarea celulelor implicate în vindecarea leziunilor, si determina formarea unui tesut de granulatie.


 
 

INDICATII

Adjuvant în tratarea ulcerului diabetic neuropatic al membrelor inferioare ce se extinde la tesutul subcutanat sau în profunzime, si care are suport sanguin adecvat. Utilizarea la ulcerele diabetice neuropatice, ce nu se extind la tesutul subcutanat sau la ulcerele ischemice, nu a fost studiata.


 
 

CONTRAINDICATII

Neoplasme la locul aplicarii. Folosirea la nivelul plagilor care se vindeca per primam.


 
 

PRECAUTII

Efectele asupra articulatiilor expuse, tendoanelor, ligamentelor si osului nu au fost stabilite. Folosirea împreuna cu alte medicamente topice nu a fost studiata. A se folosi cu grija în timpul lactatiei.
Extrageti cantitatea de gel calculata pe o suprafata de masurat curata. Gelul este transferat apoi de pe aceasta suprafata folosind un aplicator, si întins pe întreaga suprafata ulceroasa. Trebuie sa rezulte un strat continuu subtire. Se acopera cu un pansament îmbibat în solutie salina. Se îndeparteaza pansamentul dupa 12 h si se spala leziunea cu solutie salina sau apa pentru a îndeparta gelul rezidual. Se acopera din nou cu al doilea pansament fara gel pâna la sfârsitul zilei. Se aplica o data pe zi pâna la vindecarea completa a ulcerului. Daca ulcerul nu se reduce ca dimensiuni cu 30% dupa 10 saptamâni de terapie, sau daca vindecarea nu apare în 20 de saptamâni, se reevalueaza tratamentul. Pastrati gelul la rece însa evitati congelarea.


 
 

EFECTE ADVERSE

Infectii, celulite, osteomielite, rash eritematos.


 
 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

*GEL, 0,01%
Ulcer diabetic neuropatic la nivelul extremitatilor inferioare
Doza depinde de marimea suprafetei ulceroase. Pentru a determina cantitatea de gel de aplicat, se va masura cea mai mare lungime si latime a suprafetei ulceroase în centimetri. Pentru a calcula lungimea gelului: tubul de 7,5 sau 15 g: lungime x latime / 4. Tubul de 2 g: lungime x latime / 2. In general, fiecare centimetru patrat de suprafata ulceroasa va necesita aproape 0,25 cm de gel din tubul de 7,5 sau 15 g, si aproape 0,5 cm gel din tubul de 2 g. Calculati cantitatea de aplicat în fiecare saptamâna sau de 2 ori/saptamâna, în functie de rata de schimbare a suprafetei ulceroase.


 
 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

1.Spalati-va pe mâini înainte de aplicare.
2. Aplicati gelul cu o bucata de pansament sau cu o spatula; nu lasati vârful tubului sa vina în contact cu rana sau suprafata pielii, si acoperiti-l dupa folosire.
3. Extrageti lungimea calculata de gel, pe o suprafata uscata si dura. Aplicati gelul pe suprafata de tratat si acoperiti cu un pansament cu solutie salina. Doza trebuie recalculata saptamânal în functie de marimea leziunii.
4. Spalati usor rana dupa 12 h cu solutie salina sau apa pentru a îndeparta gelul; acoperiti rana cu un pansament salin.
5. Anuntati orice modificarii ale ranii ce denota infectia, cum ar fi drenajul purulent, miros, eritem, rash sau durere accentuata.


 
   
 
 

Sharing

Leave a comment

Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:

In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.