Beneficiile Cromului pentru organism

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Rolul Biologic al Cromului pentru organismul uman

Pentru durabilitatea cromului, mărturisesc descoperirile din mormintele mausoleului împăratului Qin din China, datând de la sfârșitul secolului al III-lea î.Hr. Mult mai târziu, în secolul al XVIII-lea, un explorator german a găsit în Munții Ural din Siberia, un mineral roșu-portocaliu, numit „plumb roșu siberian”. Deși prima sa utilizare a fost ca pigment în vopsele, utilizarea sa s-a dezvoltat rapid și galbenul strălucitor a devenit o culoare la modă. Foarte popular în bronzare și galvanizare, cromul decolează în industria auto și industria siderurgică ca o parte importantă a oțelului. Dacă este atât de industrializat, ce beneficii ale cromului îl plasează pe partea biologică a sănătății?

Ceai verde, medicamente, suplimente alimentare pentru slăbit, cum poți fi sigur? Deoarece doza mică de crom trivalent este un oligoelement vital pentru corpul uman, este esențială și pentru metabolismul zahărului. Din cauza lipsei de crom din organism, potențialul insulinei de a regla nivelul zahărului poate fi afectat. Chiar dacă mecanismul de acțiune în reglarea zahărului rămâne inexplicabil, beneficiile cromului manifestate prin participarea sa la reacțiile biologice sunt incontestabile. În același timp, există riscuri asociate cu administrarea acestuia și utilizarea acestuia este oarecum controversată.

Cand ar trebui sa luam Crom?

Prin unele studii, se știe că suplimentele de crom pot fi utile pentru persoanele cu diabet de tip 2 și rezistență la insulină (prediabet). Există dovezi bune că cromul poate reduce nivelul zahărului din sânge și poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină, deși nu toate studiile au arătat beneficii. Poate funcționa cel mai bine dacă o persoană are un deficit de crom, care se observă de obicei numai la cineva cu o dietă generală slabă. Alte studii au arătat, de asemenea, că cromul poate ajuta în tratamentul sindromului ovarului polichistic (SOP), care este legat de rezistența la insulină.

Este adevărat că suplimentele de crom au efecte favorabile asupra colesterolului, riscului de boli de inimă, tulburări psihologice, boala Parkinson și alte probleme de sănătate. Cu toate acestea, acest lucru nu împiedică rezultatele studiilor să rămână contradictorii sau neclare.

Pe măsură ce crește numărul persoanelor care utilizează suplimente de crom pentru a construi mușchi sau pentru a declanșa pierderea în greutate, devine imperativ să studiem în detaliu, mai atent beneficiile și daunele elementului pentru sănătate.

Cât de mult crom ar trebui să luați?

Luarea de crom pentru scăderea zahărului din sânge pare normală și esențială, dar experții nu știu cât de mult au nevoie oamenii de crom. Deci, nu există alocație dietetică recomandată (ADR). În schimb, cei afectați trebuie să ia o cantitate minimă care variază în funcție de sex și vârstă.

Pentru femeile cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani, aportul adecvat ar trebui să fie de 25 mcg pe zi, iar pentru femeile cu vârsta peste 50 de ani – 20 mcg pe zi. Bărbații cu vârsta cuprinsă între 19 și 50 de ani trebuie să ia 35 mcg pe zi, iar cei peste 50 de ani necesită 30 mcg ca doză zilnică.Pentru cei care abuzează de el, vom spune că dozele excesive pot agrava sensibilitatea la insulină. Unii cercetători sugerează că 1000 micrograme pe zi ar trebui considerată limita superioară. Prin urmare, dozele utilizate în studiile clinice variază. De exemplu, pentru diabet, oamenilor li se permite să ia între 200 și 1000 micrograme pe zi, împărțite de două sau de trei ori.

Care sunt alimentele bogate in Crom?

Cu siguranță, o mulțime de alimente conțin suficient crom, fiind o sursă naturală. Printre acestea, putem număra:

 • Legume precum broccoli, cartofi și fasole verde
 • Produse din cereale integrale
 • Carne de vită și pasăre
 • Fructe, inclusiv mere și banane, suc de struguri
 • Lapte și produse lactate

Deși picolinatul de crom se găsește de obicei în suplimentele alimentare, multe alimente conțin mineralul crom. Cu toate acestea, este important să rețineți că procesele agricole și de fabricație afectează cantitatea de crom din alimente.

În ciuda incertitudinii cu privire la conținutul real de crom din majoritatea alimentelor și a recomandărilor provizorii privind aportul, deficitul de crom pare a fi foarte rar.

În general, carnea, produsele din cereale integrale și anumite fructe și legume considerate a fi surse bune de crom, ajută la prevenirea deficiențelor alimentare și îmbunătățesc absorbția.

Unele cercetări au raportat că broccoli are un conținut ridicat de crom, la aproximativ 11 mcg per 1/2 cană, în timp ce portocalele și merele pot conține aproximativ 6 mcg pe porție.

Pentru a generaliza, consumul unei diete echilibrate care conține o varietate de alimente minim procesate poate satisface nevoile dvs. de crom.

Toxicitatea derivaților de crom

Deși în doze mici, cromul este recomandat în prevenirea diabetului, anumiți derivați în doze mari și sărurile lor pot duce la ulcere rapid. Într-adevăr, toxicitatea variază în funcție de forma chimică care, în unele cazuri, este dovedită cancerigenă. Mai multe plante o pot acumula prin apă de irigare, în timp ce o rețea trofică (un set de lanțuri alimentare dintr-un ecosistem) este probabil să concentreze contaminanții alimentari care afectează sănătatea. De asemenea, fiind parte a metalelor toxice din anumite deșeuri industriale, cromul devine dăunător, impregnat de oameni și mai ales de femeile însărcinate.

Ce este picolinatul de crom si la ce foloseste?Vezi pretul acumaPicolinatul de crom este o formă a cromului mineral găsit în suplimente, conform studiilor dietetice. Deoarece multe dintre aceste produse pretind că îmbunătățesc metabolismul nutrienților și duc la pierderea în greutate, este imperativ să puneți întrebări despre siguranță și eficacitate.

Acest articol va discuta mai multe beneficii posibile ale picolinatului de crom și vă va ajuta să decideți dacă merită încercat.

Există în multe forme și, deși un aspect periculos poate fi găsit în poluarea industrială, un altul, sigur, se găsește în mod natural în multe alimente.

În ciuda absorbției slabe a cromului în intestine, aceasta face parte dintr-o moleculă numită cromodulină care ajută hormonul insulină să își îndeplinească acțiunile în organism. Drept urmare, organismul procesează în mod adecvat carbohidrații, grăsimile și proteinele. Formula fiabilă se numește picolinat de crom și se găsește în suplimentele alimentare.Pe de o parte, cromul poate îmbunătăți nivelul zahărului din sânge la persoanele sănătoase, deoarece hormonul insulină semnalează corpului să îl aducă în celule. Pe de altă parte, la persoanele cu diabet, răspunsul normal al organismului la insulină provoacă probleme.

Astfel, oamenii de știință nu sunt unanimi din cauza rezultatelor contradictorii ale studiilor.

Ce demonstrează studiile in legatura cu utilizarea Cromului?

 1. Administrarea suplimentelor de crom poate îmbunătăți nivelul zahărului din sânge la persoanele cu diabet.
 2. O doză zilnică de 200 mcg, administrată timp de 16 săptămâni, ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, îmbunătățind în același timp răspunsul organismului la insulină.
 3. Persoanele cu zahăr din sânge mai mare și sensibilitate mai mică la insulină pot răspunde mai bine la suplimentele de crom.
 4. Un studiu amplu pe mai mult de 62.000 de adulți arată că probabilitatea de a dezvolta diabet a fost cu 27% mai mică la cei care au luat suplimente alimentare care conțin crom.
 5. Alte studii de trei luni sau mai mult de supliment de crom nu au arătat o îmbunătățire a nivelului de zahăr din sânge la adulții cu diabet de tip 2.
 6. Cercetările efectuate la adulții obezi fără diabet au constatat că 1000 mcg pe zi de picolinat de crom nu îmbunătățește răspunsul organismului la insulină.
 7. De fapt, o examinare aprofundată a 425 de persoane sănătoase asupra relației dintre crom și zahăr a constatat că suplimentele de crom nu au afectat nivelul zahărului sau insulinei.

Pe scurt, în general, unele beneficii ale administrării suplimentelor de crom au fost observate la persoanele cu diabet, dar nu în toate cazurile.

Elimina cromul senzatia de foame?

Majoritatea oamenilor care au încercat să slăbească cunosc „valurile” poftei și senzația oribilă a stomacului gol. Drept urmare, mulți sunt interesați de alimente, suplimente sau medicamente care sunt un impuls în lupta cu kilogramele.

În primul rând, cercetătorii spun că picolinatul de crom poate fi util în acest sens. Timp de 8 săptămâni, femeile supraponderale și sănătoase au luat 1000 mcg de picolinat de crom pe zi, ceea ce a redus nevoia de a mânca. Aparent, același efect se observă și la persoanele cu tulburări alimentare sau depresie. Acest lucru poate fi explicat prin influența cromului asupra creierului.

Comparativ cu placebo, cercetătorii au descoperit că pofta de mâncare și poftele au fost reduse cu suplimente de picolinat de crom.Pe baza dovezilor actuale, picolinatul de crom nu este eficient în producerea pierderii semnificative în greutate la persoanele supraponderale sau obeze. Se pare că este chiar mai puțin eficient la persoanele cu greutate normală, chiar și atunci când este combinat cu exerciții fizice.

Dacă credeți că cromul este un panaceu și vă va face o siluetă de clepsidră, nu cădea în euforie!

După cum am menționat mai devreme în articol, doza depinde de vârstă. Din acest motiv, nutriționiștii proeminenți pledează să ia 180 mcg de crom la începutul dietei. Când sunteți stabilizat, mergeți la o cură de o lună la fiecare trei luni.

Există un risc real de supradozaj cu Crom?

Totuși, conform declarațiilor specialiștilor, nu există un risc de supradozaj datorită proprietăților corpului de a se proteja. Adică, dacă nu aveți nevoie de ea sau se acumulează o cantitate mare în organism, absorbția scade. Când vine vorba de tiroidă, vă puteți odihni ușor – fără impact cu cromul administrat oral, ca supliment sau prin alimente.

 

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close