Butoconazol

Sharing

 

Butoconazol
Actiune terapeutica: Antifungic
Categorie de risc pentru sarcina: C
Denumire comerciala
Gynazole-1 Femstat 3, Mycelex-3


 

MOD DE ACTIUNE

Prin permeabilizarea chitinei din peretele celular fungic, butoconazol creste permeabilitatea membranara pentru substantele intracelulare, ceea ce duce la reducerea rezistentei osmotice si a viabilitatii celulei. Aproximativ 1,7% din medicament se absoarbe consecutiv administrarii vaginale.


 

INDICATII

Infectii fungice vulvovaginale cauzate de specii de Candida.


 

CONTRAINDICATII

Utilizarea în primul trimestru de sarcina.


 

PRECAUTII

Nu a fost stabilita dozarea pediatrica. Utilizati cu precautie în timpul lactatiei. În timpul sarcinii, utilizarea unui medicament cu aplicare vaginala poate fi contraindicata. În lipsa unui raspuns, se recomanda repetarea testelor pentru confirmarea diagnosticului înainte de instituirea tratamentului antifungic.


 

EFECTE ADVERSE

GU: arsuri vaginale, arsuri sau prurit vulvar, dureri, edeme si prurit al degetelor.


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

CREMA 
Infectii vulvovaginale 
O aplicare intravaginala de Gynazole-1 o data (ramane în cavitatea vaginala timp de aproximativ 4 zile). O aplicare pe zi de Femstat 3 sau Micelex-3 de preferinta înainte de culcare, timp de trei zile consecutiv.


    

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Revedeti modalitatile de administrare; crema se introduce în vagin. Semnele si simptomele candidozei vulvovaginale dispar de obicei în 3 zile (6 zile daca femeia este însarcinata). Utilizati conform prescriptiei si continuati tratamentul si în timpul ciclului menstrual, cu administrare de contraceptive orale si antibioterapie. Anuntati orice senzatie de arsura sau iritatie. Pentru a preveni reinfectia sfatuiti partenerul sa utilizeze prezervativul în timpul actului sexual si sa urmeze un tratament daca este simptomatic. În cazul unor infectii vaginale recurente cu expunere la HIV, consultati medicul pentru a investiga cauza simptomelor. Daca simptomele reapar în curs de 2 luni, excludeti sarcina sau bolile de genul diabetului, infectiei HIV etc.


 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Butoconazol