Cancerul esofagian – Tratament Naturist Ajutator

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Cancerul esofagian.

Acesta se prezintă ca o tumoare malignă ce ia naştere în mucoasa esofagului. Doar cele localizate la cardia pot fi adenocarcinoame. Poate fi o formă ulcero-vegetantă sau poate fi sub forma de ulcerţie infiltrată în peretele esofagului.

Cauzele care pot fi favorizante apariţiei acestui tip de cancer sunt modul de viaţă greşit, predispoziţia la cancer, consumul alimentelor prea reci sau prea calde, fumatul şi consumul de băuturi alcoolice tari. La acestea se mai poate adăuga unele afecţiuni ale esofagului care nu au fost tratate corespunzător şi s-au cronicizat.

Simptomele: acestea apar foarte târziu, când deja procesul tumoral este deja avansat. Se acuză în cele mai multe cazuri dificultăţi la înghiţire, durere, regurgitare. În fazele avansate apare voma, secreţie salivară multă, eructaţii, astenie, anorexie, pierderea în greutate. Refluxul acid de multe ori se transformă în boală canceroasă. O greutate la înghiţit alimentele este un semn precoce al cancerului de esofag. Disfagie progresivă, slăbire în greutate şi forţă datorită în special faptului că nu se mai consumă suficiente alimente datorită durerilor prezentate.

Ce favorizează apariţia acestui tip de cancer. Se crede că de foarte multe ori consumul ceaiului bogat în tanin (rusesc, chinezesc, etc) este vinovat de apariţia cancerului de esofag. Apoi ar mai fi abuzul de carne şi peşte conservate prin afumare din pricina cantităţii sporite de hidrocarburi cancerigene ca a doua cauză. Afumăturile conţin; benzpiren, dibenzantracen, colonatren, etc care sunt clar cancerigene. De asemenea fumatul contribuie şi el la apariţia acestei afecţiuni.

Tratament:

Se va respecta cu stricteţe tratamentul medical indicat.

Tratamentul complementar:

Tratamentul naturist se va aplica cu acordul medicului oncolog şi va consta în dietă de la boala canceroasă, însă se va alimenta doar în măsura posibilităţilor bolnavului. Având în vedere că unii bolnavi nu pot înghiţii decât lichide acestea vor fi neapărat şi sucuri de legume şi fructe proaspete atunci preparate.Întărirea imunităţii este foarte importantă pentru tratament de aceia se va aplica cu mare stricteţe tratamentul pentru întărirea imunităţii.

Atenţie! Nu este indicată folosirea mierii la aceşti bolnavi. Celelalte produse ale stupului în special tinctura de propolis, dacă este posibil se va lua zilnic de 3 ori. Se poate lua propolis şi sub alte forme, dar acesta este necesar în tratamentul naturist. Se pune la aceşti bolnavi un accent mai mare pe consumul uleiului de peşte şi pe consumul Omega 3 care este absolut necesar şi nu poate lipsi din tratament.

Cărbunele vegetal se poate folosi câte 1-2 tablete după fiecare masă.

Argila este foarte indicată în toate afecţiunile canceroase.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: brustur, busuioc de câmp, cătină, ceapă, colţunaşi, fasole, ghiocel, mărul lupului, menta broaştei, nalbă, podbal, rostopască, salată verde, sânzâiene, usturoi, varză.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

În toate cazurile când se poate lua praf, se va măcina planta cu râşniţa de cafea apoi se cerne cu sita măruntă şi se va lua sub formă de praf cantitatea care se prescrie pentru ceai. Se ţine în gură pentru 10 minute, pentru a se îmbiba bine cu salivă şi apoi se va înghiţii cu apă. Se ia în acest fel întotdeauna înaintea meselor cu 15 minute. Este cea mai eficientă metodă.

Brusture (Arctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină se pune mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi. Măreşte cantitatea de secreţii şi în plus ajută la eliminarea toxinelor din corp. Extern se poate pune compresă caldă pe sân sau chiar cataplasmă cu plantele fierte aplicată caldă.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern pentru a mări cantitatea de secreţii. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este una dintre plantele indicate la cancer.

Cătină (Tamarix ramosissima) se indică să se consume fructe zilnic câte 100 g pentru multele vitamine care le conţine. În plus se mai pot consuma sirop, ceai sau sub alte forme. În comerţ există diferite preparate (ulei, etc) care se vor lua conform indicaţiilor producătorului.

Ceapă (Allium cepa) se foloseşte în alimentaţie dacă este suportată crudă sau se fierbe şi se consumă apa în care a fiert. Se poate aplica şi compresă externă cu ceapă coaptă.

Colţunaşi (Bellis perenis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Fasole (Phasoleum vulgaris) se indică folosirea în mâncare a fasolei verzi sau se poate pune 2 linguri la fiert în 500 ml apă până scade apa la jumătate şi apoi se strecoară. Se consumă zilnic 2-3 căni, pentru efectul diuretic şi de eliminarea secreţiilor.

Ghiocel (Galanthus nivalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma în cursul zilei o cană.

Mărul lupului (Aristolochia clematitis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se face gargară de mai multe ori pe zi, fără să se înghită fiind toxică. De asemenea se poate folosi tinctura 2 linguriţe de tinctură la 250 ml apă şi se face gargară sau se aplică extern compresă. La fel nu se înghite.

Menta broaştei (Mentha palustre) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Ajută la mărirea secreţiilor.Nalbă (Malva crispa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Este o plantă foarte emolientă care se poate consuma chiar şi în cantitate mai mare de 3 căni pe zi. Extern se pot aplica comprese şi cataplasme calde cu această plantă. Se mai poate 1 linguriţă cu vârf se pune la 250 ml apă seara . Se ţine apoi la temperatura camerei până dimineaţa. Se pot consuma 3-5 căni pe zi cu înghiţituri mici după ce se strecoară şi se aduc la temperatura corpului prin încălzire.  Se face concomitent şi gargară. Este bine să se altereze şi cu alte plante.

Podbal (Tusilago farfara) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Ajută şi la trecerea senzaţiei de jenă din gât. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Rostopască (Chelidonia majs) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă în cursul zilei şi extern se poate aplica compresă caldă.

Salată verde (Lactuca sativa) se indică folosirea sucului proaspăt obţinut cu ajutorul storcătorului de fructe. Se indică să se folosească în combinaţie cu morcov în părţi egale. Morcovul ajută prin vitamina A, şi salata ajută prin substanţele calmante. Împreună sunt şi emoliente. Se poate de asemenea folosi împreună cu suc de varză sau cartofi.

Sânzâiene (Asperula odorata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Macerat- 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă şi se lasă timp de 12 ore la macerat, apoi se încălzesc doar la 40 grade şi se strecoară. Se face apoi gargară de mai multe ori pe zi. Extern se poate aplica alifie care se găseşte la toate magazinele naturiste.

Usturoi (Allium sativum) se consumă în alimentaţie cât mai mult.

Varză (Brasica oleracea) se consumă suc din acesta cu morcovi, salată, cartofi, etc ajutând foarte mult la vindecare sau cel puţin la ameliorarea bolii. Cu toate că ultimele studii au arătat că este o plantă care ajută foarte mult la vindecarea cancerului. Deci este foarte util să se consume zilnic.

Sucurile proaspete se iau întotdeauna înaintea meselor. Se consumă în cantitate cât mai mare ajutând la vindecare. Sunt obligatorii în tratament. Se pot însă folosi în orice cantitate, cu cât mai mult cu atât mai bine, dar trebuie consumate doar foarte proaspete înainte de a se oxida. Încă un amănunt. Căutaţi să respectaţi regulile de igienă strict la prepararea sucurilor şi după fiecare folosire opăriţi aparatul pentru a se distruge microbii care pot fi prezenţi.Extern se va putea aplica cataplasmă din plantele folosite care se vor pune calde şi se menţin calde cu ajutorul ceaiului cu care se umezesc. Se pot aplica în funcţie de toleranţă de la câteva ore la 24 ore sau eventual numai peste noapte.

Iaurtul- s-a stabilit de cercetătorii Americani că cei care consumă zilnic iaurt sunt feriţi de o serie de boli întărind sistemul imunitar. Introdus în vagin apără de o serie de infecţii şi chiar vindecă. Consumat ca aliment apără de o serie de afecţiuni şi întăreşte imunitatea ajutând la lupta contra infecţiilor. Scade colesterolul, conţine prostaglandine E2 care luptă cu ulcerul şi sunt o protecţie contra alcoolului şi tutunului. De asemenea ajută la lupta contra cancerului inclusiv cel de sân sau alte localizări. Stimulează activitatea creierului. Conţine calciu în cantitate mare care este asimilat foarte bine de către organism. De asemenea conţine potasiu care ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Se mai poate face împachetări cu argilă pusă pe o bucată de pânză muiată înainte cu ceai cald şi se aplică pe gât şi chiar piept. Se menţine în funcţie de toleranţa locală, dar minimum 1 oră.

Se mai poate face cataplasmă locală şi cu foi de varză sau brusture, tătăneasă, aplicate după ce au fost în prealabil strivite cu o sticlă pe o suprafaţă de lemn plană (dog, masă, etc).

Autosugestie, întărirea imunităţii. Tratamentul de la cancer, dieta, apa, argila, etc. Sunt utile şi la acest tip de cancer. Se vor putea aplica toate acestea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close