Ce se poate trata cu branza?

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Brânza.

Marea majoritate a brânzeturilor conţin mai mult calciu decât laptele simplu sau chiar decât iaurtul. De asemenea sunt superioare în ceea ce priveşte cantitatea de proteine şi lipide.

Atât cea proaspătă cât şi cea sărată, pe lângă că este foarte hrănitoare este şi leacul tuturor diareilor.

Cea dintâi mâncare care se dă bolnavului de diaree, după supa cu cereale şi orez este brânza.

A nu se uita că are foarte multă vitamina B care ajută în foarte multe alte afecţiuni.

Preparare. Se prepară din 3 litri de lapte încălzit în care se adaugă suc din 5-6 lămâi mari. Când laptele se prinde, brânza se crestează cu un cuţit, în crăpături se introduc frunze de mărar, pătrunjel, ştevie, păpădie, cozi de ceapă, leurdă, etc. tocate mărunt. Vasul se acoperă şi se lasă 2-3 ore. Brânza se stoarce apoi în tifon. Înainte de consum se adaugă o lingură de pulbere obţinută cu ajutorul râşniţei de cafea din coji de ouă de casă care au fost înainte fierte bine în apă. Zerul se bea în loc de apă în osteoporoză, coxartroză, lipsa de calciu, anemie, avitaminoză şi se mai poate folosi ca adaos la apa de spălat pe cap. Pentru curăţirea vaselor de sânge, eliminarea durerilor în articulaţii, îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, întărirea sistemului osos, al părului şi a unghiilor, timp de o lună se consumă brânză de vaci, pâine neagră şi apă preferabil minerală sau de la izvoare.

Folosirea la diferite afecţiuni.

Alergii şi arsuri solare- Unul din cele mai eficiente procedee de calmare a arsurilor provocate de soare este brânza rece de vaci, care se aplică pe locurile înroşite. Se lasă până de încălzeşte, apoi se aplică un strat de brânză proaspătă.

Amigdalită- se amestecă 250 g brânză cu 200 g ceapă pisată sau tocată mărunt (se poate şi da pe răzătoare), încălzită la aburi (30-35 grade). Se unge mai întâi gâtul cu o cremă, apoi se întinde brânza pe un prosop şi se înfăşoară în jurul gâtului. După 25-30 minute, brânza se schimbă şi se mai aplică o dată. În caz de răceală amestecul se aplică pe frunte şi pe partea de sus a plămânilor, pe tălpi şi pe rinichi (mai ales la copii).

Bronşită, răceală, pneumonie- Când persoana bolnavă nu foloseşte antibiotice, se încălzeşte brânza, amestecată cu miere de albine, se aplică pe piept, se acoperă cu celofan şi se leagă cu un prosop sau un fular de lână, înainte de culcare. Dimineaţa, se înlătură cataplasma cu brânză şi corpul se şterge cu un prosop curat. Dacă pe brânză apar pete galben- verzui, omul este bolnav de pneumonie.

Dureri la articulaţii- se amestecă 500 g brânză cu 200 g ceapă tocată şi 4-5 linguri de hrean ras (Armoracia rusticona). Se încălzeşte puţin compoziţia, apoi se aplică pe locul bolnav, întinsă pe o faşă de pânză, vreme de 2 ore. Dacă pielea se irită, se unge cu ulei sau cremă de gălbenele. Se repetă de 3-4 ori pe săptămână.

Inflamaţii ale căilor nazale– întindeţi pe o faşă de pânză un strat de brânză de vaci proaspătă, amestecată cu o lingură de hrean ras. Se aplică vreme de 10-15 minute, pe frunte sau pe adânciturile cefei.

Nervozitate- faceţi o cură de brânză de vaci, amestecată cu pulbere de nucşoară. Călugăriţa vindecătoare Hildegard van Bingen spunea că nu există „potriveală”  mai bună pentru calmarea nervilor.

Lovituri, entorse- o frunză de varză se bate cu ciocanul de bucătărie, se acoperă cu un strat gros de brânză de vaci şi se aplică pe locul afectat.

Proces inflamator- (rinichi, furunculoză, gonartroză, etc). Se acoperă locul bolnav cu un strat gros de brânză caldă 35-40 grade.

Reumatism– amestecaţi 100 de grame de brânză de vaci cu 2 linguriţe de sare grunjoasă. Întindeţi pe locul bolnav şi puneţi deasupra o faşă. Sarea extrage lichidul din membru şi produce dezumflarea locului dureros. Brânza calmează durerea. Lăsaţi să acţioneze 30-40 minute apoi spălaţi locul cu apă caldă. Procedeul se repetă de mai multe ori pe zi.

Reţete cosmetice.

Mască de brânză de vaci cu pătrunjel verde.

Ingrediente- 5 linguri de pătrunjel verde tocat, 3 linguri de brânză de vaci.

Modul de preparare şi folosire– amestecaţi brânza cu tocătura de pătrunjel, întindeţi compoziţia pe faţă, gât şi decolteu şi aplicaţi deasupra un tifon umezit. Lăsaţi să acţioneze 30 de minute, apoi clătiţi-vă.

Se recomandă pentru toate tipurile de ten.

Mască de brânză de vaci cu banane.

Ingrediente: 1 banană coaptă, 1-2 linguri de brânză de vaci.

Modul de preparare şi folosire: curăţiţi banana de coajă, zdrobiţi-o cu o furculiţă şi amestecaţi-o cu brânză, astfel ca să se obţină o pastă moale. Întindeţi-o pe faţă, gât şi decolteu şi lăsaţi să acţioneze 20 de minute. Clătiţi-vă cu apă minerală.

Se recomandă pentru tenul uscat.

Leac contra cearcănelor. Brânza rece de vaci este un prim ajutor ideal împotriva cearcănelor formate în urma unei nopţi nedormite sau petrecute în faţa calculatorului. Scoateţi brânza din frigider, întindeţi-o în strat subţire sub ochi şi aşteptaţi efectul 20-30 minute. Cele mai încăpăţânate cearcăne dispar.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.