Ce se va intampla cu tigarile mentolate?

Sharing

Tigarile Mentolate vor fi interzise in UE – Uniunea Europeana

 

Fumătorii nu vor mai putea să achiziționeze țigarete cu aromă de mentol sau cele cu capsule, începând cu luna mai a acestui an, mai precis din data de 20 Mai 2020.

Reglementarea face parte din Directiva UE privind produsele din tutun (Tobacco Products Directive – TPD) care a intrat în vigoare la data de 19 mai 2014, iar interdicția cu privire la țigările mentolate se va aplica din data de 20 mai 2020 și în cadrul statelor membre UE.

Directiva include interdicția privind tutunul pentru rulat cu diferite arome, interzise deja din 2016, țigările cu capsulă cu mentol, adică țigările cu gust și miros diferite față de tutun. Cu alte cuvinte, țigările mentolate nu vor mai putea fi comercializate din 20 mai 2020, iar fumătorii care preferau acest tip de produse vor fi nevoiți să aleagă alte alternative sau să renunțe la fumat.

Țigările mentolate reprezintă o variantă la care tind să apeleze mult mai ușor minorii, iar interzicerea lor îi poate descuraja să adopte obiceiul de a fuma.

Comercializarea va fi interzisă pe toate piețele UE, inclusiv la punctele de vânzare duty-free.

Totuși, trebuie menționat că interdicția nu se aplică pentru alte categorii de produse din tutun, precum dispozitivele care încălzesc tutunul de tip heat-not-burn sau pentru țigările electronice.

Care sunt alternativele tigarilor mentolate

Cu toate ca tigarile conventionale mentolate nu vor mai fi disponibile pe piata, fumatorii care prefera aceasta aroma nu raman fara optiuni. Dispozitivele care incalzesc tutunul in loc sa il arda (IQOS si Glo), tigarile electronice sau tutunul de mestecat vor putea utiliza in continuare aroma de mentol. Cu toate acestea, in ceea ce priveste aromele din tigarile electronice, interzicerea acestora ramane la discretia fiecarui stat in parte.

 

 
 

 

Sharing

Acum esti aici: Home » Ce se va intampla cu tigarile mentolate?