Cheratita Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Cheratita.

            Reprezintă inflamarea corneei, ce se manifestă prin înroşirea ochiului şi adeseori prin dureri foarte violente la acest nivel. Se adaugă tulburări vizuale, fotofobia (intoleranţa la lumină) şi închiderea pleoapelor. Ne tratată boala poate produce tulburări ireversibile de vedere şi afectarea gravă a corneei.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: gălbenele, nalbă de pădure, năprasnic, ricin.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Gălbenele (Calendulla officinalis) frunze proaspete de gălbenele zdrobite se pun la macerat în oţet de 9 grade. 200-300g flori la 1 litru oţet se lasă timp de 2-7 zile, apoi se strecoară şi se aplică comprese pe locurile afectate.

Nalbă de pădure(Malva silvestris) se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi acoperit timp de 15 minute şi apoi se strecoară. Se fac spălături cu un tampon de vată cu ceai călduţ de mai multe ori pe zi. Cu ceai foarte bine filtrat se va pune în fiecare ochi câte 2-3 picături de 2-3 ori pe zi, până la vindecare.

Năprasnic (Geranium robertiarum)– se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi acoperit timp de 15 minute şi apoi se strecoară. Se fac spălături cu un tampon de vată cu ceai călduţ de mai multe ori pe zi. Cu ceai foarte bine filtrat se va pune în fiecare ochi câte 2-3 picături de 2-3 ori pe zi, până la vindecare.

Ricin (Ricinus communis) ulei de ricin se aplică de mai multe ori pe zi prin pensulare pe locurile cu pielea îngroşată, sau se fac frecţii.

Mierea de albine se poate aplica pentru tratarea acestei afecţiuni. Se diluează miere polifloră de bună calitate cu tot atâta ser fiziologic şi se introduce în fiecare ochi câte 2-3 picături de 2 ori pe zi. Chiar dacă ustură în momentul în care se introduc ajută foarte mult.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.