Ciroza umeda
Aceasta reteta ajuta la eliminarea lichidului in ciroza umeda.
Se ia pelin uscat, se freaca in palme pentru a se arunca betele, apoi se rasneste pentru a se obtine pulberea de pelin. Din acest praf se ia cate o lingurita cu o ora inainte de masa, dimineata, la pranz si seara – in prima saptamana, dupa care se bea cate o cana de ceai indulcit cu miere.
A doua saptamana, se iau doua lingurite de pelin, tot dimineata, la pranz si seara, iar a treia saptamana cate trei lingurite dimineata, la pranz si seara, tot inainte de masa. In urma acestui tratament se elimina pe nesimtite tot lichidul acumulat. Tratamentul se poate repeta dupa o pauza de trei saptamani.
Ciroza
– 2 pahare suc de varza/zi; se consuma varza inabusita.
– Se rasnesc in cantitati egale: rostopasca, armurariu si pedicuta.
Se ia o jumatate de lingurita din acest amestec (pulbere) si se tine sub limba 15 minute, dupa care se inghite cu apa, de 3 ori/zi inaintea meselor principale cu 1/2 ora.
Ciroza lichida
– Un pumn se aschii de radacina de dud alb (agud), se pun seara in doi litri apa. A doua zi se fierb pana scade lichidul la 1,250 litri. Se strecoara si se bea timp de o zi.
Ceaiul se bea pana cand scade burta. Se face o pauza de 3 saptamani si apoi se mai repeta inca 14 zile. Se va urina foarte des, iar la inceputul tratamentului urina va avea culoare rosiatica.
In fiecare an, aceasta reteta se poate repeta timp de 3 saptamani.
– 1 kg ceapa rosie se curata si se toaca marunt. Se pune intr-un borcan si se toarna peste ea 5 litri tiuca curata. Se lasa la macerat 10 zile.
Din acest amestec se iau dimineata pe stomacul gol 30-40 ml, apoi se sta culcat pe partea dreapta 30 de minute, dupa care se serveste masa de dimineata. In cel mai scurt timp ficatul incepe sa se regenereze.
Ciroza hepatică.
Ciroza hepatică este o boală a ficatului, care apare prin distrugerea celulelor hepatice (necroza hepatocitelor) asociată cu fibroză şi cu apariţia unor noduli de regenerare.
Fibroza hepatică creează punţi conjunctive care dislocă lobulii hepatici (lobulii hepatici sunt alcătuiţi din hepatocite, hepatocitul fiind celula de bază a ficatului). Dislocarea lobulilor hepatici duce la formarea nodulilor de regenerare în interiorul ficatului (unii au dimensiuni mici de 2-3 mm, iar alţii au dimensiuni mari de câţiva centimetri). Nodulii de regenerare mici dau ciroza micronodulară, iar nodulii de dimensiuni mari dau ciroza macronodulară. Din cauza separării prin ţesut conjunctiv a nodulilor, aceştia nu mai sunt irigaţi cu sânge în cantitate suficientă, apărând astfel moartea hepatocitelor (necroza hepatică).
Denumirea bolii a fost dată de Laehnec, de la cuvântul grecesc „Kirrkos” care reprezintă o culoare galben-maro- roşcat aşa cum arată ficatul bolnav.
Ciroza micronodulară apare de obicei după ingestia de alcool. Ciroza macronodulară apare de obicei după infectarea cu virusul hepatic B sau C, sau în cazurile unor boli autoimune.
Alte cauze de ciroză hepatică sunt:
-Afecţiuni biliare care duc la ciroze biliare.
-Insuficienţa cardiacă dreaptă care produce ficat de stază (acumularea sângelui în ficat).
-Pericardita constrictivă.
-Hemocromatoza.
-Deficit de alfa-antitripsină.
-Medicamente cum sunt: metrotrexat, izoniazidă, alfametildopa, amiodaronă, vitamina A.
-Galactozemia şi tirozinemia congenitală.
-Ciroza indiană infantilă (care apare între 6 luni şi 4 ani, probabil datorită excesului de cupru provenit din vasele de gătit şi din ţevile de apă.
Sunt unele ciroze hepatice la care nu se depistează cauza şi sunt numite criptogenetice, care reprezintă 5% din toate cirozele.
Manifestări clinice.
Ciroza hepatică evoluează de la stadiu compensat la un stadiu decompensat, într-o perioadă variabilă de la 3 la 20 de ani. Aproximativ 20% din ciroze sunt descoperite întâmplător, iar 10% sunt descoperite la necropsie pentru că nu au avut timp să evolueze.
Când ciroza hepatică este compensată, aproape jumătate din bolnavi nu au nici un simptom, şi au capacitatea normală de muncă. Cealaltă jumătate de pacienţi pot prezenta oboseală, balonări abdominale şi flatulenţă. Pacienţii pot prezenta steluţe vasculare pe piele, înroşirea palmelor, scurgeri de sânge din nas fără nici o explicaţie (epistaxis) şi edeme în jurul maleolelor (glezne) la sfârşitul zilei.
Steluţele vasculare sau „păianjenii vasculari” pot proemina pe suprafaţa pielii, fiind alcătuite dintr-o arteriolă centrală din care pornesc ramuri vasculare fine şi care pot sângera. Steluţele vasculare sunt distribuite pe umeri, gât, faţă, frunte, torace superior şi membre superioare. Dacă un pacient are doar câteva steluţe vasculare pe piele asta nu înseamnă că are ciroză hepatică, pentru că steluţele vasculare apar şi în poliartrita reumatoidă, la copii şi adolescenţi, dar şi la gravide.
Înroşirea palmelor sau eritemul palmar se manifestă prin prezenţa de pete roşii care alternează cu zone palide. Ea nu este caracteristică cirozei hepatice putând apare şi în poliartrita reumatoidă şi la gravide sau stări febrile.
Când ciroza hepatică se decompensează apar două tipuri de manifestări, date de decompensarea parenchimatoasă şi de cea vasculară.
Decompensarea parenchimatoasă apare datorită reducerii masei de celule hepatice şi datorită alterării funcţiei parenchimului hepatic viabil. Astfel apare:
-Denutriţia, febra, icterul.
-Sindromul hemoragic.
-Steluţe vasculare, eritemul palmar şi plantar (pe tălpi).
-Feminizarea cu reducerea pilozităţii de pe faţă, din axilă şi pubis, ginecomastie (creşterea sânilor la bărbaţi), atrofie testiculară şi impotenţă.
-Unghii albe, contractură Dupuytren.
În acest stadiu ficatul este mic, ne palpabil.
Denutriţia apare prin reducerea masei musculare şi a ţesutului gras, vizibilă mai ales la nivelul membrelor, care devin subţiri, cu muşchii „ca nişte sfori întinse pe oase”.
Febra– apare prin complicaţii infecţioase sau din cauza apariţiei unui cancer pa ficat cirotic.
Icterul- apare când distrugerea celulelor hepatice depăşeşte capacitatea de regenerare. Cu cât icterul este mai intens, cu atât funcţia hepatocelulară este mai redusă. Când apare icterul, pronosticul bolii este foarte prost.
Feminizarea– apare mai frecvent în ciroza alcoolică, în care alcoolul are un efect direct asupra testiculelor.
Ginecomastia– poate apare câteodată doar la un singur sân, poate fi dureroasă şi apare din cauza tulburărilor hormonale sau din cauza medicamentului spironolactonă care este folosit în tratamentul cirozei hepatice.
Libidoul şi potenţa scad mai ales la bărbaţii cu ciroză alcoolică, iar mulţi dintre ei sunt şi sterili.
Siondromul hemoragipar se manifestă prin gingiroragii (scurgeri de sânge din gingii), epistaxis, echimoze şi petişi distribuite mai ales pe umeri, gambe şi braţe. Timpii de coagulare sunt prelungiţi în ciroza hepatică şi nu îşi revin după administrare de vitamina K.
Decompensarea vasculară- sau hipertensiunea portală apare când presiunea în circulaţia portală creşte peste 10 mmHg şi se manifestă prin splenomegalie, circulaţie colaterală abdominală, varice esofagiene şi gastrice, varice ano-rectale.
În ambele tipuri de decompensări şi cea parenchimatoasă şi în cea vasculară apar ascita şi edemele. Ascita se poate instala lent, în luni sau ani de zile fiind evoluţia insuficienţei hepatice şi a hipertensiunii portale, având un pronostic al bolii foarte rău.
Când ascita se instalează acut, cu mărirea bruscă a volumului abdomenului şi dureri intense abdominale, pronosticul bolii este mai bun pentru că factorul care a precipitat apariţia ascitei este reversibil.
În puţine cazuri ascita progresează în cavitatea pleurală dreaptă, ducând la pleurezie.
Ascita precede apariţia edemelor membrelor inferioare şi a edemului scrotal.
Tonic hepatic.
Tonic, regenerator şi normalizator al ficatului. Uz intern.
Preparat de Dacia Plant Sebeş.
Plantele medicinale din componenţa acestui produs sunt printre cele mai puternice tonice amare, drenoare şi regeneratoare din flora europeană. Ca atare, suplimentul nutriţional TONIC HEPATIC are un spectru foarte larg de indicaţii pentru bolile din sfera digestivă, hepatică şi biliară. Printre proprietăţile de excepţie ale acestui remediu se numără şi acela de a favoriza regenerarea celulei hepatice, de a stimula şi normaliza activitatea ficatului, de a favoriza refacerea structurii normale a ficatului (Cynara scolymus din componenţa acestui remediu are această acţiune extrem de importantă în tratamentul cirozei în formele avansate).
Iată care sunt pe larg proprietăţile şi indicaţiile extractelor vegetale care intră în componenţa acestui remediu.
Acţiuni: antiseptic cu spectru larg de acţiune, calculolitic de intensitate medie, colagog puternic (stimulează secreţia bilei), coleretic puternic (favorizează evacuarea bilei), drenor hepatic, hipoglicemiant, , regenerator hepatic, măreşte cantitatea de secreţii salivare şi gastrice, măreşte rezistenţa organismului la poluarea chimică, scade valorile colesterolului, stimulent al proceselor digestive, stimulent bun al peristaltismului digestiv, tonic amar şi tonic hepatic foarte puternic.
Indicaţii: adjuvant în tratamentul hepatitei A,B şi C inclusiv a sechelelor hepatitei cronice evolutive, adjuvant în ciroza hepatică (mai ales în faza iniţială), dispepsie, digestie lentă, atonie digestivă, dischinezie biliară, colecistită, microlitiază biliară, atonie intestinală, constipaţie atonă, balonare asociată problemelor hepato-biliare.
Alte utilizări: gastrită hipo-acidă, colită de putrefacţie, varice şi tromboflebită, diabet (mai ales atunci când este asociat cu probleme hepatice sau cu valori crescute ale colesterolului), intoxicaţii cronice (plantele amare din componenţa sa favorizează eliminarea masivă de toxine, potenţând efectele depurativelor şi laxativelor), adjuvant în ischemia cardiacă şi în arterita obliterantă asociată cu problemele hepatice.
Precauţii: persoanele foarte slăbite, devitalizate, vor lua jumătate din doza prescrisă şi nu vor face cure mai lungi de 2 săptămâni cu 3-4 zile pauză între ele.
Contraindicaţii: nu se cunosc.
Hristos a înviat!Asi dori un tratament naturist pentru ciroza alcoolica.Vă mulțumesc!