Cum tratam naturist Nodulii tiroidieni

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Noduli tiroidieni

Mai frecvent la femei dereglările glandei tiroide pot determina diferite tulburări: variaţii de greutate sau de dispoziţie şi multe alte neplăceri.

Simptome. La început excesul de hormoni are simptome foarte discrete ca iritare, stare de oboseală, tulburarea somnului şi intoleranţă la căldură. Alteori debutează cu forme mai grave. Simptomele sunt multiple: Creier- nervozitate, agresivitate labilitate psihică, vorbire precipitată uneori neinteligibilă, incapacitate de concentrare, goluri de memorie, insomnie, anxietate, depresie, stări confuzive, tremurături ale capului şi extremităţilor accentuate la emoţii, parestezii (furnicături în membre. Ochii- privire fixă, proeminenţă oculară. Ochii par ieşiţi din orbite (exoftalmia). Pielea- caldă şi umedă, transpiraţie, senzaţie permanentă de căldură, pot apare edeme în special la membrele inferioare.

Firul de păr este foarte fragil sau poate apărea chelia. Unghiile se rup uşor şi dinţii se cariază repede. Muşchii-oboseală musculară. Dureri musculare şi osoase, deformări ale coloanei vertebrale la adulţi iar la copii oprirea creşterii. În special la femei apar tulburări osteo-articulare- reumatismul basewodian, periartrita umărului sau dureri permanente la coloana vertebrală. Se mai observă dureri matinale, masa musculară scade şi poate apare dificultate la mers. Inima- tahicardie- palpitaţii datorate creşterii ritmului cardiac.

Uneori apare jenă şi dureri sau chiar dispnee(greutate în respiraţie) mai ales la efort. Tensiunea arterială maximă (sistolică) creşte în timp ce cea minimă (diastolică) scade. Se mai pot produce şi alte modificări la inimă. Tubul digestiv- apetit diminuat, sau chiar anorexie, cu scăderea importantă a greutăţii corporale. Tranzitul intestinal este accelerat, diaree provocată de accelerarea tranzitului intestinal. Greutatea scade, deşi pofta de mâncare se menţine sau chiar creşte deoarece caloriile sunt arse mai rapid. Ciclul menstrual normal. Viaţa sexuală dorinţa diminuată sau chiar deloc dispărând complet libidoul.

Tulburările metabolice cu metabolismul proteinelor exagerat ducând la distrugerea acestora şi scăderea în greutate. Grăsimile sunt intens arse şi acest lucru face să se piardă greutatea. Poate apare hiperglicemia pentru că glucidele se metabolizează mai greu. Se poate ajunge la diabet zaharat. Mai pot fi afectaţi ionii de calciu, magneziu, potasiu, iod.

Tratament: se face în funcţie de fiecare simptom în parte, deci tratamentul va trebui foarte atent dozat în funcţie de acestea.

Se va folosi concentrat atât timp cât există simptomele. Când au dispărut simptomele se poate renunţa la concentrat.

 Echilibrare nervoasă în primul rând. Se vor îndepărta factorii de tensiune nervoasă care au favorizat sau produs apariţia hipertiroidismului. Se poate interveni aici în funcţie de simptome cu o serie de plante: ciuboţica cucului, păducel, roiniţă, salvie, talpa gâştei, valeriană.

Pentru a produce hormonii necesari tiroida are nevoie de iod, care provine din alimentaţie. În mod normal această glandă produce exact cât trebuie, ea fiind reglată de creier. Hipofiza este o altă glandă care comandă tiroidei fabricarea de hormoni. Această reglare a tiroidei se face cu ajutorul tireostimulinei (TSH) hormon produs de hipofiză (care este situată la baza craniului. Când acest echilibru este dereglat întreg organismul sufere diferite modificări. Când produce prea mulţi hormoni sau mai puţini ceea ce va determina o serie de modificări ca slăbire, sau îngrăşare, excitaţii nervoase, insomnii, căderea părului, dificultăţi sexuale, oboseală musculară, etc. Numai restabilirea echilibrului poate rezolva această problemă. Medicina naturistă poate doar rezolva problemele care apar şi poate lua diferite măsuri în funcţie de dereglările care apar, fără să poată rezolva definitiv problema aceasta forte delicată, care se poate rezolva doar cu ajutorul medicamentelor sintetice, administrându-se hormoni sau antihormoni în funcţie de caz. Poate însă diminua substanţial manifestările nedorite şi în funcţie de simptomele neplăcute ivite să intervină tratând simptomele.

În cazul persoanelor care sufere de deficit hormonal administrarea de hormoni poate să restabilească greutatea normală ajutând în acest fel la slăbire. Dacă însă glanda funcţionează normal şi se vor da hormoni pentru a slăbi, atunci afectează inima. Deci nu se poate pune problema de a slăbi întotdeauna cu ajutorul hormonilor tiroidieni.

Exoftalmie (ochi ieşiţi din orbite), slăbirea exagerată, creşterea în volum a tiroidei  arată clar că este vorba despre Basedow, care va trebui tratat cu medicamente. Nodulii pot fi trataţi însă şi naturist atunci când apar.

Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: alge marine, cimbru, coacăz negru, dalac, drobiţă, dumbravnic, fragi, ghimpe, ghinţură, hamei, isop, lemn dulce, levănţică, măghiran, mărar, măselariţă, măturice, nuc, nufăr alb, păducel, păpădie, roiniţă, rostopască, rozmarin, sânziene, schinduf, scoruş, sparanghel, sunătoare, talpa gâştei, valeriană.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Alge marine –1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Conţine foarte mult iod asimilabil.

Cimbru (Saturneja hortensis) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate pune şi compresă externă cu acest lichid de mai multe ori pe zi.

Coacăz negru (Ribes nigrum) 1 linguriţă de plante mărunţite (frunze) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate face şi tinctură cu care se fac comprese pe gât de 2-3 ori pe zi.

Dalac (Paris quadrifolia) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se pot pune şi comprese externe calde.

Drobiţă (Genista tinctoria) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se pot pune comprese externe cu ceai la care se pune şi o linguriţă de sare.

Dumbravnic (Melittis melissopylum) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.Fragi (Fragaria vesca) 1 linguriţă de plante mărunţite (frunze) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Ghimpe (Xanthium spinosum) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se face tratament de lungă durată.

Ghinţură (Gentiana lutea) 1 linguriţă de plante mărunţite (Rădăcină) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Hamei (Humulus lupulus) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Conţine şi fitohormoni şi este indicată în toate cazurile şi pentru calmarea nervoasă.

Isop (Hisopus officinalis) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este o plantă indicată încă din antichitate care are efecte multiple asupra organismului.

Lemn dulce (Glycyrriza glabra) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate lua şi praf câte o jumătate de linguriţă de 3 ori pe zi, care se va pune sub limbă apoi se va înghiţii cu apă.

Levănţică (Lavandula angustifolia) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Asigură organismului liniştirea nervoasă. Se poate aplica şi extern comprese calde.

Măghiran (Marjorana hortensis) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Asigură organismului liniştirea nervoasă şi ajută la redresarea organismului.

Mărar (Anthum gruveolens) 1 linguriţă de plante mărunţite (seminţe) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate lua şi praf de seminţe câte o jumătate de linguriţă de 3 ori pe zi. Se pune sub limbă pentru 15 minute, apoi se înghite cu apă. Conţine şi o serie de hormoni feminini necesari organismului.

Măselariţă (Hiosciamus niger) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Asigură şi calmarea eventualelor dureri. Se poate aplica şi compresă externă cu ceai cald.

Măturice (Sarothamus scoparium) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se pot face şi comprese locale cu acest ceai aplicate călduţe.

Nuci (Juglans regia) se iau pereţii despărţitori de la 1 kg de nuci coapte. Se mărunţesc şi se pun cu 500 ml alcool de 70 de grade. Se ţin timp de 15 zile la temperatura camerei, agitând des pentru omogenizare. Se strecoară apoi şi se pun în sticluţe mici la rece. Se pune 1 lingură din acesta la 100 ml de apă şi se ia de 3 ori pe zi, înainte de mese. Este foarte bun pentru reglarea activităţii tiroidei.

Nufăr alb (Nymphaea alba) 1 linguriţă de plante mărunţite (rădăcina) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Păducel (Crataegus monogyra) 1 linguriţă de plante mărunţite (frunze şi flori) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. În cazul în care se folosesc fructele se va folosi cantitate dublă de plantă. Asigură funcţionarea inimii şi ajută şi la refacerea muşchiului cardiac.

Păpădie (Taraxacum officinalis) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate consuma şi frunze sub formă de salate. De asemenea se poate folosi şi rădăcina 1 linguriţă de rădăcină se pune cu 250 ml apă la fiert pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Ajută la dezintoxicarea organismului şi la eliminarea tuturor toxinelor ajutând şţi la reducerea colesterolului. Se poate folosi şi extern comprese cu ceai cald.

Roiniţă (Melissa officinalis) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Asigură o bună dispoziţie şi liniştirea nervoasă acţionând şi ca un bun calmant.

Rostopască (Chelidonium majs) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se poate consuma în cursul întregii zile. Are şi un efect antitumoral. Extern se pot pune comprese de mai multe ori pe zi.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută la reglarea glandei.

Sânziene (Asperula odorata) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate face şi gargară de mai multe ori pe zi şi de asemenea se poate aplica compresă externă.

Schinduf (Trigonela foenum graecum) este o plantă folosită încă din antichitatea cea mai veche pentru tonifierea organismului şi o serie de afecţiuni nervoase sau metabolice. Se pune 1 linguriţă de seminţe măcinate la 250 ml apă şi se lasă pentru 12 ore la temperatura camerei la macerat. Se pun apoi la fiert şi când dau în clocot se iau de pe foc, se acopere şi se lasă să se răcească. Se strecoară şi dacă se doreşte se consumă îndulcit cu miere. Se pot consuma 2 căni pe zi.

Scoruş (Sorbus aucuparia) fructe  2 linguri de fructe se pun la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi 12 ore, acoperit. Se strecoară şi se bea în cursul zilei, pentru reglarea activităţii glandei se va folosi în cură de 30 zile, apoi o pauză de 7 zile şi se poate relua.

Sparanghel ((Asparagus officinalis) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate folosi şi în diferite preparate culinare, de asemenea se poate face gargară de mai multe ori pe zi şi comprese externe.

Sunătoare (Hipericum perforatum) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se pot face comprese externe, gargară, etc.

Talpa gâştei (Leonorus cardiaca) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se pot face gargară, comprese externe şi se consideră că este planta cea mai indicată la această afecţiune pentru calmarea nervoasă.

Valeriană (Valeriana officinalis) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 1-3 căni pe zi. Este indicat ca unul dintre cele mai puternice plante sedative.

Cu toate aceste ceaiuri din plante se poate face gargară de mai multe ori pe zi. Este bine ca fiecare bolnav să încerce mai multe şi să vadă cu care dintre acestea organismul dânsului reacţionează mai bine şi acelea să le folosească.

Atenţie la pierderea de calciu. Cele care au folosit mult timp medicamente pentru această afecţiune pot să piardă o mare cantitate de masă osoasă (de exemplu tiroxina- un hormon ce se dă la această afecţiune). Luaţi în acest caz suplimente de calciu. Şi mai ales nu evitaţi soarele. Faceţi eventual preventiv tratamente pentru osteoporoză. Este mai uşor să faci un tratament preventiv pentru orice boală decât să tratezi o afecţiune gata instalată şi uneori cronică (veche).

Se poate folosi seminţe de mărar din care se iau câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, măcinate.

În funcţie de gravitatea afecţiunii se va opta pentru 1-3 ceaiuri sau se vor administra chiar tincturi cu diferite doze în funcţie de manifestările care sunt prezente.

Se administrează de asemenea tinctură de iod extern prin tamponarea pielii din jurul gâtului cu 2-3 picături de tinctură de 2 ori pe zi.

Se dă de asemenea în alimentaţie sare iodată. Se mai poate lua câte 2 picături de tinctură de iod diluate la 250 ml lichid(ceai, lapte, etc) de 3 ori pe zi în cazurile mai grave.

Sunt indicate de asemenea nucile verzi sub formă de tinctură. Se face din nuci care au dimensiunea de maxim 1,5 cm. Şi se va face o dulceaţă. Se poate de asemenea prepara şi tinctură din care se va lua 10 picături de 2-3 ori pe zi.

Infecţiile banale pot fi tratate cu o serie de plante medicinale: arnică, brad, brânca ursului, busuioc, busuioc sălbatec, cătină, ceapă, coacăz roşu, curcubeţică, dumbravnic, echinaceea, iarbă neagră, măr, merişor de munte, molid, mur, muşeţel, nalbă, plop negru, praz, strugurii ursului, vulturică.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Arnică (Arnica montana) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate folosi tinctura care exisă la toate magazinele de profil şi care se va folosi conform indicaţiilor producătorului.

Brad (Abies alba) 1 linguriţă de muguri sau vârfuri de ramuri mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe cu acest ceai sau se poate face gargară de mai multe ori pe zi. Este un bun antibiotic care ajută totodată şi la refacerea organismului.

Brânca ursului (Heracleum spondylium) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Busuioc sălbatec (Prunella vulgaris) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Cătină (Tamarix ramosissima) 1 linguriţă de plante mărunţite (fructe) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Ceapă (Allium cepa) se poate consuma crudă în alimentaţie şi se poate de asemenea aplica ceapă (bulb) tăiat felii subţiri, puse pe o bucată de pânză şi aplicată extern.

Coacăz roşu (Ribes rubrum) 1 linguriţă de plante mărunţite (frunze) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Conţin tanin şi sunt foarte astringente.

Curcubeţică (Aristolochia clementis) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se va folosi extern pentru comprese.Dumbravnic (Melittis melissophyllum) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Echinacea (Echinacea purpurea) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Există în comerţ tincturi şi extracte care se vor folosi conform indicaţiilor producătorului.

Iarbă neagră (Calluna vulgaris) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Măr ((Mallus pumilla) se rade fruct şi se aplică pe un pansament local de mai multe ori pe zi.

Merişor de munte (Vaccinum vitis idaea) 1 linguriţă de plante mărunţite (frunze) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Molid (Picea albis) 1 linguriţă de muguri sau vârfuri de ramuri mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese călduţe cu acest ceai sau se poate face gargară de mai multe ori pe zi. Este un bun antibiotic care ajută totodată şi la refacerea organismului.

Mur (Rubus fruticosus) 1 linguriţă de plante mărunţite (ramuri tinere şi frunze) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de flori mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară şi se poate folosi acest ceai la gargară sau comprese externe fiind cu o acţiune destul de puternică antibiotică.

Nalbă (Althea officinalis) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se mai poate folosi şi 1 linguriţă de rădăcină pusă la 250 m,l apă şi fiartă timp de 10 minute apoi strecurată. Se poate face gargară sau comprese de mai multe ori pe zi.

Plop negru (Populus nigra) 1 linguriţă de muguri mărunţiţi pusă la 250 m,l apă şi fiartă timp de 10 minute apoi strecurată. Se poate face gargară sau comprese de mai multe ori pe zi.

Praz (Allium porrum) se foloseşte ca şi ceapa.

Strugurii ursului (Arctostaphylos uwa-ursi) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate folosi şi la gargară sau comprese.

Vulturică (Hieracium pilosella) 1 linguriţă de plante mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

 

În cazurile în care acest tratament nu dă rezultate se va putea lua tinctură de propolis câte 2 picături la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Aceste picături se vor pune pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură apoi se înghit. Se vor lua tot înainte de mesele principale.

Pentru întărirea imunităţii se poate pune într-un borcan de 800 g o cantitate de 200 g de polen de albine peste care se va pune 200 ml de suc de lămâie. Se acopere pentru 2 ore apoi cu o lingură se va căuta să se sfarme fiecare grăuncior de polen. După ce s-a sfărâmat polenul, se va pune 10 g de lăptişor de matcă şi apoi se complectează cu miere polifloră până la umplerea borcanului.

Se ţine la rece bine astupat şi se va lua de 3 ori pe zi câte o linguriţă cu 15 minute înainte de mesele principale. Cei care doresc pot să pună la acest preparat şi 30 g de tinctură de echinaceea. Înainte de administrare se va amesteca foarte bine pentru că are tendinţa să se stratifice. Se va lua până la terminare, apoi se poate face o pauză de 7 zile şi se mai poate face o porţie. La acesta se poate adăuga şi 200 g de nuci m-cinate caz în care se poate pune într-un borcan de 1 litru. De administrat şi în acest caz se va da tot câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Însă numai înainte de mesele principale.

În cazurile în care nu se obţine rezultatul scontat după 30 zile de tratament se va opta pentru intervenţia chirurgicală.

Tulburările hepato- digestive. Icterul: acesta se va trata cu toată atenţia Hipertiroidismul va fi tratat de preferinţă cu iod şi se va da o alimentaţie cu multe calorii, cu exces de glucide şi proteine, săracă în grăsimi. Se va da sucuri de legume şi fructe care au foarte multe vitamine foarte necesare. Se dă şi plante anti- microbiene.

Diabet: se va trata cu atenţie.În sarcină se va da doar iod şi după sarcină se va face tratament.

Hipertermia va fi combătută cu împachetări reci cu comprese pe regiunea gâtului sau prin luarea de praf de coajă de salcie câte o linguriţă de praf care se va pune sub limbă pentru 10 minute, după care se va înghiţii. La fel se poate da şi troscot, care de asemenea are foarte mult acid salicilic.

Se mai pot folosi extern cataplasme cu argilă rece umedă cu plante sub formă de ceai sau foi de varză aplicate pentru 3-6 ore de 2-3 ori pe zi. Acestea se aplică pe regiunea gâtului.

Reţeta 1: pastă din muguri de nuc cu miere– compoziţie: 100 g muguri de nuc, 200 ml apă, 150 g miere. Preparare: Mugurii se spală şi se fierb la foc domol până lichidul scade la jumătate. Se zdrobesc bine mugurii, se lasă să se răcească şi se adaugă mierea. Compoziţia se amestecă bine până la omogenizare, se pune într-un borcan, închis ermetic la rece. Se poate păstra doar 2-3 zile la temperatura camerei sau 14 zile la rece după care devine toxic. Administrare: copiii între 3-6 ani 1 linguriţă dimineaţa, între 6-12 ani 3 linguriţe pe zi, toate dozele se dau înaintea meselor. Se dă timp de 1 lună. Adulţii 3 linguri pe zi. Stimulează pofta de mâncare, accelerează metabolismul şi ajută la îngrăşare. Prin iodul ce-l conţin şi vitaminele B ajută la funcţionarea glandei tiroide, remediul fiind foarte folositor atât pentru prevenire cât şi pentru tratarea guşei endemice, de asemenea sporeşte rezistenţa la infecţii. Se dă şi la oboseală, slăbiciune, boli nervoase de tip astenic, insuficienţă glandulare şi sexuale. Contraindicaţii: nu se dă diabeticilor.

Pentru stimularea poftei de mâncare se vor administra plante amare, sub formă de ceaiuri sau vinuri: pelin, ţintaură, rădăcină de ghinţură, etc. de asemenea se vor da condimente în mâncare care ajută prin stimularea digestiei: ardei iute, piper, ghimber, etc.

Se va face de asemenea un tratament pentru stimularea imunităţii organismului în special cu Ginseng şi echinaceea. Se mai pot folosi produsele stupului: miere, polen, păstură, lăptişor de matcă, etc.

Se mai pot face băi cu uleiuri esenţiale aromatice care ajută şi ele la o mai rapidă redresare a corpului. În acest caz se indică uleiul esenţial de romaniţă şi santal care se pot folosi chiar şi la inhalaţii.

În toate cazurile se va aplica aceste tratamente împreună cu tratamentul instituit de medicul specialist, pentru că tratamentul naturist vine doar să ajute acest tratament nu să-l înlocuiască, cu atât mai mult cu cât va trebui aplicat o perioadă foarte lungă de timp, ori numai tratamentele cu produse sintetice nu se pot aplica luni şi ani de zile fără să provoace modificări greu de redresat.

Reţetă de tratament: se pune la fiert 1 litru de apă cu 2 linguri de ovăz seminţe şi 2 linguri de secară seminţe măcinate înainte cu ajutorul râşniţei de cafea. Se lasă să fiarbă 15 minute cu grijă pentru a nu da în foc, apoi se pune 4 linguriţe de sânzâiene galbene. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă în cursul zilei. În fiecare zi se face un nou preparat. Suplimentar se vor consuma ceaiuri pentru calmare nervoasă din talpa gâştei, păducel, roiniţă sau chiar valeriană în funcţie de starea bolnavului.

Tinctura de propolis.

Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren. Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.

 Tinctura aceasta poate înlocui foarte multe antibiotice având un spectru foarte mare, cu condiţia să se ia o perioadă suficient de lungă şi în felul arătat. Cu pâine (amidon) este mult mai eficient. În nici un alt mod nu se poate lua aşa de bine. Dacă se va pune în apă se va lipi tot ce este mai bun pe marginea paharului. La fel se va întâmpla şi atunci când se pune într-o linguriţă. Deci aplicaţi cu încredere acest mod de administrare. De asemenea este bine să fie luată cu 15 minute înainte de mese pentru a nu se combina cu alte alimente şi a fi mai uşor asimilată de organism.

Cataplasme cu mămăliguţă. Este foarte bine în cazul nodulilor tiroidieni şi în foarte multe alte afecţiuni să se aplice aceste cataplasme. Se face o mămăliguţă mai tare. Se taie o bucată de pânză de mărimea necesară (cât să acopere locul afectat şi să-l depăşească cu ceva). Se întinde pe această pânză în strat de 2-3 cm. Se pune pe suprafaţa ei puţină tămâie (este bună orice tămâie, cu condiţia să fie mărunţită foarte fin), aşa cum se pune sare pe o felie de pâine cu unt. Se aplică cât de caldă se suportă(să nu ardă). Se face acest lucru 10 seri la rând (după care se culcă.). Se face o pauză apoi de 7 zile şi se poate relua. Se va unge local cu orice unguent dacă pielea prezintă roşeaţă. Sunt foarte eficiente, pentru că această căldură ajută mult la dilatarea locală şi tămâia are şi ea rolul ei. Este un tratament simplu şi uşor de aplicat.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close