Noduli mamari – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Noduli mamari.

  În cazul alăptării şi dacă nu se face o toaletă foarte atentă sau în diverse alte cazuri pot să apară o serie de infecţii ale sânilor. Acestea au diverse denumiri, dar ca tratament naturist se poate să se aplice acelaşi tratament. De acest tratament pot să beneficieze cu rezultate foarte bune toate leziunile interne ale sânului. De obicei se acumulează în partea superioară a sânului un ţesut mai dens, pentru că acolo se află glande mai multe. Acest lucru este în apropierea subsiorilor. Aici se acumulează şi în cazul în care se consumă din diferite motive prea mulţi hormoni (anticoncepţionale), sau chiar produse sintetice luate din diverse motive.

 În cazurile supărării, a oboselii, stresului, bucuriilor, emoţiilor puternice, sânii dau semnalul că ceva nu este în ordine şi dor sau se umflă. Când este vorba despre o afecţiune mai serioasă, atunci se formează chisturi şi noduli (se poate în acest caz aplica tratamentul de la cancerul de sân)

  În multe cazuri în care este vorba despre o mastoză a tinerelor fete, aceasta va trece o dată cu vârsta de la sine fără nici un tratament. În cazul în care nu este vorba despre o afecţiune mai gravă cu infecţie sau abces, nu trebuie făcut nici un tratament pentru că totul va trece de la sine. În toate cazurile se va putea face o ecografie sau chiar o mamografie care să stabilească cu certitudine despre ce afecţiune este vorba. Numai în urma acestui examen se va stabili tratamentul, care poate să difere în funcţie de diagnosticul obţinut. Mai ales dacă este vorba despre o infecţie care va avea parte de un tratament foarte susţinut până la deplina vindecare, deoarece se poate acumula în sân puroi.

TRATAMENT:

 În toate cazurile când este simţită acută nevoia de refacere a organismului, femeia simţindu-se permanent obosită, este indicat să consume Ginseng care se găseşte la orice farmacie sub diferite forme. În acest caz se va face un tratament sub formă de cură de minimum 20 de zile.

În cazul când predominant femeia simte depresia ca simptom de bază atunci probabil că este vorba despre o lipsă acută de estrogen. Acest lucru poate fi compensat nu numai cu tratamente cu plante antidepresive ci şi cu fitohormoni. Foarte interesant este faptul că organismul acceptă foarte uşor hormonii aceştia din plante şi rezultatele sunt foarte bune în toate cazurile. Se indică în aceste cazuri consumul plantelor care conţin acest fitohormon: creţişoară, fasole, hamei, mărar, morcov, năprasnic, ovăz, zmeur.

 Se mai poate face tratament cu una din următoarele plante medicinale: arnică, boz, brânca ursului, brustur, castan, creţişoară, dovleac, fasole, hamei, mărar, morcov, năprasnic, ovăz, pătrunjel, porumb, salcie soia, sulfină, vâsc, verbină, zmeur.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Arnică (Arnica montana) se va opta pentru tinctura care este gata preparată la orice Plafar, Muşeţel (ceaiuri mai concentrate din 4 linguriţe de plantă la 250 ml apă), Coada şoricelului (flori din care se va pune 3 linguriţe la 250 ml apă clocotită), Gălbenele (flori din care se vor pune 3 linguriţe la 250 ml apă clocotită), etc. Din acestea se va face ceai cu care se vor face comprese sau alifii, unguente, creme în funcţie de afecţiune sau de dorinţa fiecăreia (sau preferinţă şi posibilităţi).

Boz (Sambucus ebulus) se culeg fructele coapte şi se pun în straturi de 2 cm într-un borcan. Peste acest strat se pune zahăr şi apoi un alt strat de fructe. Se zdrobesc aceste fructe şi apoi se lasă la macerat în frigider pentru 24 ore. Se scoate şi apoi se strecoară lichidul obţinut care se va pune într-o sticlă. Se va lua câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Ajută foarte mult la această afecţiune şi concomitent la slăbire.

Brânca-ursului (Heracleum spondylium) 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor putea folosi 3 astfel de ceaiuri pe zi intern.

Brusture (Arctium lapa) 2 linguriţe de rădăcină de brusture mărunţite se vor pune la 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 10 minute, după care se strecoară. Se vor putea consuma 3 căni din acest ceai pe zi.

Sau se va consuma multă soia sau chiar lăptişor de matcă.

Castan (Aesculus hippocastanus) se va putea folosi:

  1. a) se vor lua flori de castan care se vor mărunţi şi se va pune 1 linguriţă de flori la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se va consuma în cursul unei zile. Nu se supra-dozează.
  2. B) Se vor folosi crengi tinere din care se va lua coaja şi din o linguriţă de coajă din aceasta pusă la 250 ml apoi fiert timp de 5 minute, se va face un ceai care se va consuma în cursul unei zile. Nici această plantă nu se supra-dozează.
  3. C) Se vor pune 10 castane care se curăţă de coajă şi se mărunţesc în 200 ml petrol. Se ţin timp de 4 săptămâni după care se strecoară. Cu acest petrol se vor face comprese pe locurile afectate.
  4. D) Se vor folosi ramuri tinere 30 g de ramuri coajă mărunţite care se vor pune la 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se vor ţine apoi timp de 15 zile agitând des. Se strecoară şi se vor lua câte 10 picături de 3 ori pe zi.
  5. E) Se vor fierbe 5 castane în 200 ml apă timp de 5 minute şi cu această apă se pun comprese.

Există de asemenea la magazinele de profil o serie de preparate foarte utile care de asemenea se pot folosi. Se poate de asemenea cu castan să faceţi creme. 

Castanul ajută la refacerea circulaţiei în zona respectivă.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) se macină flori uscate cu râşniţa de cafea şi apoi se rade slănină râncedă sau afumată mărunt. Se amestecă în părţi egale cu florile praf şi se întind pe o pânză de mărimea sânului. Se aplică peste noapte în sutien. Se ţine până la dispariţie schimbând de fiecare dată dimineaţa şi seara preparatul cu unul proaspăt. Ca să nu se păteze sutienul se pune o folie de nailon.

Creţişoară (Alchemilla vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, înainte de mese. Ajută la diminuarea secreţiilor şi conţine fitoestrogeni.

Dovleac (Curcubita pepo) se foloseşte pulpa care se transformă în pastă (facultativ se poate pune şi puţină miere de albine) care se va pune pe sân sub un pansament apoi o bucată de nailon. Se menţine peste noapte pentru calmarea durerilor. Acesta înmoaie pieptul. Se poate pune de la 2 ore până la 8 ore, în funcţie de toleranţa individuală.

Hamei (Humulus lupulus) Dacă femeia simte foarte des excitaţii sexuale atunci se poate să consume: este indicat în special tinerelor fete în perioada pubertăţii. 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, înainte de mese. Conţine fitohormoni.

Mărar (Anthum gruveolens) se macină seminţe sub formă de praf, se trec prin sită separându-se cele care nu s-au mărunţit suficient. Praful obţinut se va pune un vârf de cuţit de trei ori pe zi sub limbă pentru câteva minute, după care se înghite cu puţină apă.

  1. B) Mai eficientă este tinctura care se găseşte gata preparată de către Plantextract Cluj- se iau în acest caz conform prospectului care însoţeşte acest produs.

Este util pentru că conţine hormoni care pot contribui la reglarea hormonală.

Morcov (Daucus carota) se vor folosi inflorescenţele de morcov care se vor pune 3 linguriţe mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se lasă acoperit pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 ceaiuri din acestea pe zi. Este indicat tot pentru faptul că această legumă conţine hormoni chiar şi în frunze.

Năprasnic (Geranium robertiarum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, înainte de mese. Conţine fitohormoni. Există în comerţ şi capsule care se vor folosi conform indicaţiilor producătorului.

Ovăz (Avena sativa) se indică planta verde când este de numai 20 de cm sau seminţele. Se pot folosi în următoarele modalităţi:

  1. a) Suc de plantă verde obţinut cu storcătorul de fructe din mlădiţe tinere. Se va lua câte 20-30 ml de trei ori pe zi.
  2. b) Seminţele se pot măcina puţin şi se pun apoi 2 linguri la 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 15 minute. Se strecoară. Se pot consuma apoi trei astfel de porţii în cursul unei zile.
  3. c) seminţe se pun la încolţit şi când au dat un colţ de 1 cm se vor spăla şi se vor trece prin maşina de carne. Se pune apoi peste ele puţină apă, pentru 15 minute, după care se dau prin storcătorul de fructe. Se consumă acest suc făcut proaspăt de 3 ori pe zi. Este foarte util această plantă pentru că poate ajuta la redresarea glandulară.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) se vor folosi seminţele cel mai eficient sub formă de tinctură. Pentru a nu greşi luaţi tinctura preparată de la Plantextract Cluj, care însoţeşte produsul şi cu un prospect prin care vă spune cum se foloseşte. Pătrunjel (rădăcină), se va lua 3-4 rădăcini de pătrunjel, care se spală foarte bine cu o perie de rădăcină. Se taie apoi în rondele mici şi se pun la 500 ml apă. Se fierb până ce cantitatea de apă ca scădea la jumătate. Se strecoară şi se pot consuma 3 ceaiuri pe zi.

Porumb (Zea majs) –Mătase de Porumb, se vor pune 2 linguriţe de mătase de porumb la 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 5 minute şi se strecoară. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi.

Salcie (Salix alba) 2 linguri de coajă de salcie măcinată se pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 20 minute. Se strecoară şi se pune compresă pentru calmarea durerii. De asemenea se poate face un ceai intern cu 1 linguriţă de plantă care se poate lua intern tot pentru calmarea durerilor.

Soia (Soia hipoida) se pot consuma seminţe de soia cu orice mâncăruri, sau puse în diferite preparate culinare zilnic. Este indicat datorită faptului că poate ajuta la reglarea glandulară care este de multe ori vinovată de această afecţiune.

Sulfină (Mellilotus alba) Se va face un ceai din 2 linguriţe de plantă înflorită mărunţită, pusă la 250 ml apă clocotită. Se vor ţine timp de 10 minute, după care se strecoară. Se vor bea 3 căni pe zi.

Vâsc (Vascum album) se vor pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă rece şi se vor lăsa pentru 8 ore (de seara, până dimineaţa) în această apă, acoperit cu un tifon. Se strecoară apoi şi se consumă 2 ceaiuri pe zi. Este un remediu foarte renumit pentru refacerea circulaţiei sângelui.

Verbină (Verbena officinalis) se vor pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi.

Zmeură (Rubus idaea) Se indică folosirea mugurilor strânşi primăvara devreme şi uscaţi. Se vor pune 2 linguriţe de muguri în 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

  1. b) Se poate folosi tinctură gata preparată de Plantextract Cluj care vă dă indicaţii în prospect cum se foloseşte.

   În cazul durerilor de piept se pot consuma şi ceaiuri intern care vor putea să facă ca acest simptom să treacă. Aici se pot folosi următoarele:

-Pâine neagră umezită cu spirt se aplică pe locul dureros. Se ţine până la trecerea durerii.

-Se fierbe 2 linguriţe de tătăneasă (Symphythum officinalis) în 250 ml lapte şi se strecoară apoi. Se pun comprese cu laptele respectiv.

Frunză de tutun (Nicotina tabacum) se pune în apă clocotită, după ce se moaie puţin se aplică pe locul dureros.

Se consumă miere câte 1 linguriţă, imediat ce apare durerea. Acest consum va face ca să treacă durerea.

Tinctură de omag (Aconitus napellus) se aplică pe locul dureros. Aceasta produce anestezia locală. Nu se pune decât în cazul în care nu sunt leziuni ale pielii fiind toxică.

Alcool cu spânz (Helleborus purpurascens) se poate aplica local.

Untul pământului (Tamus communis)- comprese locale cu tinctură.

Se fierb cartofi (Solanum tuberosum) cu coajă şi apa în care au fiert se aplică sub formă de comprese pe locul dureros până la trecerea durerii. Se poate face zilnic de 2-3 ori sau de câte ori aveţi dureri. Se pune cald.

Se pune pe o bucată de pânză de mărimea necesară muştar pastă, făcut cu puţină apă caldă. Se întinde în strat subţire, se aplică de regiunea dureroasă şi se poate ţine în funcţie de toleranţă, până la trecerea durerii. Se poate să se amestece cu făină de grâu sau de in, în diferite proporţii mai ales la copii sensibili.

Se aplică tărâţe de grâu calde care se pun pe o bucată de pânză muiate cu apă. Se aplică cât se poate de calde (să nu ardă). Se ţin până la trecerea durerii.

-Pentru noduli de sân provocaţi de exces de foliculină, după prezentarea la doctor şi înaintea actului chirurgical încercaţi următoarea reţetă:

Se face un amestec dintr-un gălbenuş de ou cu o lingură de ulei îi 1 de miere. Acest amestec se întinde pe o pânză care se va aplica pe sânul cu probleme. Se ţie apoi timp de 1-2 ore (în funcţie de toleranţă). Se poate face acest lucru de 2-3 ori pe zi, de câte ori aveţi probleme sau până nodulul va dispărea.

   În acest caz va trebui însă să se renunţe la carne, grăsimi, prăjeli, tutun şi să se consume multe sucuri din legume şi fructe sau chiar apă distilată în locul apei normale. Aici va trebui să spunem cititorilor că în decursul vieţii se acumulează în vasele de sânge sau limfatice o serie de substanţe care fac ca circulaţia, prin acestea să se fie mult îngreunată din cauza că dimensiunea vaselor, prin care se face această circulaţie este mult diminuată datorită depunerilor. Apa distilată este unul dintre cele mai bune dizolvante ale acestora şi este foarte simplu de consumat mai ales dacă se va consuma ca apă de băut. Chiar dacă se pare la început că nu are gust, cu timpul vă veţi obişnui şi veţi vedea ce mari binefaceri poate face această apă, pentru a se schimba gustul şi pentru a fi şi mai utilă în acest caz apa aceasta distilată se va putea îmbogăţi cu rădăcină de pătrunjel şi de morcov. Se va rade pentru aceasta 200 g de rădăcină de morcov şi 100 g de rădăcină de pătrunjel, care va fi pus la 2 litri de apă distilată. Această apă va fi luată şi băută în locul apei obişnuite, o perioadă de cel puţin o lună de zile, consumându-se minimum un litru de astfel de apă pe zi.

       Apa plată, minerală sau orice altă apă nu poate să facă ce face această apă deoarece cu această apă se pot dizolva toate aceste reziduuri din organism şi apoi să se elimine.

-Laptele care se obţine din boabe de soia este şi el foarte indicat în cazul afecţiunilor acestea pentru că conţine şi el foarte mulţi fitohormoni,  se va putea lua tinctură care are cu certitudine aceşti hormoni însoţiţi de enzimele necesare asimilării lor de către organism. Acesta se poate foarte bine, să înlocuiască estrogenul sintetic care se administrează într-o serie de afecţiuni. Dar soia se poate consuma în foarte multe feluri şi tot ceea ce intră în organism şi este natural se asimilează mult mai uşor şi este acceptat de către organism.

Se face ceai din: brusture, urzică moartă albă, gălbenele, şovârf. Se vor pune 2 linguriţe din amestec la 250 ml apă. Se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se vor bea 3 căni pe zi. Extern se poate pune compresă de mai multe ori pe zi tot cu acest ceai. Se poate să se aplice însă pe sâni şi cataplasme cu frunze de varză, pătlagină sau frunze de napi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.