Decoct de ovaz pentru afectiunile gastro-intestinale

Sharing

Decoct de ovaz pentru afectiunile gastro-intestinale

Decoctul de ovaz este folosit in cazul diferitelor afectiuni stomacale si intestinale, in special la copii, si in cazul umflaturilor de natura renala. Pentru imbunatatirea dizolvarii sarurilor de calciu si fosfor, fulgii de ovaz trebuie inmuiati in apa rece cu citeva ore inainte de pregatirea decoctului. Decoctul de ovaz cu miere este recomandat in cazul scaderii poftei de mincare, al extenuarii, in cazul intoxicatiei care depinde de tulburarile functiilor glandei tiroide, dupa boli infectioase de lunga durata. In cazul oboselii prelungite, al tuberculozei, al afectiunilor stomacale si intestinale, un pahar de ovaz se spala de sase-opt ori cu apa rece, dupa care se pune la fiert in doua pahare de apa, pina cind apa scade la jumatate; se adauga apoi doua linguri de miere si se mai fierbe citeva minute.

Ovaz sau fulgi de ovaz (un pahar) se pun intr-un litru de apa fierbinte si se fierb pina capata consistenta smintinei, se adauga in decoct aceeasi cantitate de lapte si se pune din nou la fiert. Dupa ce s-au racit se amesteca cele doua decocturi si se dizolva in ele trei linguri de miere. Bautura obtinuta se bea calduta, in doze de cite un pahar de doua-trei ori pe zi, ca mijloc fortificant. Decoctul de paducel este recomandat pentru scaderea nivelului colesterolului si al zaharului in singe, pentru imbunatatirea functionarii sistemului nervos central si a inimii, pentru incetinirea proceselor de imbatrinire in organism.

Sucul de paducel trebuie amestecat cu decoct din flugi de ovaz, in amestecul obtinut se adauga zahar (80 de grame la un litru de amestec) si se da in clocot; se bea cite un pahar de lichid de doua-trei ori pe zi. Acest decoct contribuie la imbunatatirea schimbului de substante in organism, este indicat in cazul ulcerului, al gastritelor cronice, indiferent de aciditatea  din stomac; este foarte recomandat in special atunci cind afectiunea gastro-intestinala este insotita de hepatita cronica, pancreatita.

Un pahar de ovaz se pune intr-un litru de apa distilata la temperatura camerei, se lasa la infuzat 1012 ore, apoi se pune la foc mic si se fierbe 30 de minute intr-un vas cu capac; dupa ce se ia de la foc se mai lasa la infuzat 12 ore, apoi se strecoara; la sfirsit se adauga apa distilata pina se ajunge la un litru. Se administreaza cu 20-30 de minute inainte de masa sau intre mese, de trei ori pe zi, cite 100-150 de mililitri, timp de o luna.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Decoct de ovaz pentru afectiunile gastro-intestinale
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!