Depurative – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Depurative

Substante care curăță sângele, favorizând eliminarea toxinelor și a produselor de dezasimilație

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, cătină, ceapă, cicoare, cireşe, ciuboţica cucului, coada racului, fasole, frasin, hamei, iarbă mare, ienupăr, mesteacăn, osul iepurelui, păpădie, păstârnac, pătrunjel, pir, porumbar, ridiche, săpunariţă, soc, spanac, troscot, turiţă mare, urzică

Afin(Vaccinum myrtillus)-se folosesc frunzele- 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Este un ceai care ajută la curăţirea organismului de toxine şi totodată ajută la tratamentul diabetului fiind socotit drept insulina vegetală. Se poate lua perioade lungi de timp cu efecte puternice pentru organism.

Cătină (Hippophae rhamnoides)-fructele- 1-2 linguriţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, fiind socotit drept o polivitamină naturală.

Cura cu ceapă– se curăţă 1 kg de ceapă. Se stoarce cu storcătorul de fructe. Se pune apoi 200 g de miere. Se amestecă bine înainte de administrare. Se păstrează la rece. Se ia zilnic 40 ml înainte de fiecare masă deci de 3 ori pe zi. Se face cura aceasta timp de 3-4 luni. Se face apoi o pauză şi se poate relua. Ajută foarte bine la combaterea edemelor şi celulitei de asemenea.

Cicoare (Cichorium intybus)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Rădăcină mărunţită se pune 1 linguriţă la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi.

Cireşe-în stare proaspătă cireşele conţin foarte mult potasiu (250 mg la 100g) lucru care poate fi foarte util pentru curăţirea organismului. Se poate face o cură de cireşe proaspete în sezon în care se va consuma în fiecare dimineaţă câte 500-1000 g de cireşe. Fructele sunt diuretice, antidiareic, antiinflamator, remineralizant, depurativ, laxativ. Sunt utilizate în gută, reumatism, litiaze urinare, arterioscleroze cu hipertensiune, cistite, pielite, pielonefrite, afecţiuni cardiace, constipaţie.

Cozile de cireşe se pun 1 linguriţă la 250 ml apăşi se fierb timp de 10 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi. Este foarte util pentru mărirea diurezei.



Ciuboţica cucului (Primula officinalis)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Rădăcină mărunţită se pune 1 linguriţă la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi.

Are şi un efect calmant nervos remarcabil şi totodată este un bun expectorant.

Coada racului (Potentilla anserina)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate folosi chiar şi în cure de lungă durată. Este util şi pentru diminuarea fluxului menstrual sau în diferite afecţiuni ginecologice fiind foarte des utilizat mai ales pentru aceste efecte.

Fasole (Phasoleum vulgaris)– se folosesc tecile de fasole mărunţite-1-3 linguriţe se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu efect foarte puternic depurativ. Se poate lăsa peste noapte 1-3 linguriţe în 250 ml apă apoi dimineaţa se fierb timp de 5 minute şi se strecoară. Este în acest fel un ceai mai concentrat.

Frasin (Fraxinus excelsior)-1-2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul diuretic destul de puternic.

Hamei (Humulus lupulus)-1-2 linguriţe de conuri mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este indicată şi pentru calmarea nervoasă în special a adolescenţilor fiind un bun calmant sexual.

Iarbă mare (Inula helenium)-2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară şi se pot folosi 2 căni pe zi, fiind unul dintre ceaiurile cu efect depurativ şi diuretic.

Ienupăr (Juniperus communis)– 1 linguriţă de bace se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. 3 linguriţe de bace zdrobite se pun la 250 ml apă clocotită. Se lasă 15 minute acoperit şi apoi se consumă câte 2-3 căni. Au un puternic efect de curăţire a organismului, mărind diureza, dar nu se indică celor cu afecţiuni grave renale, pentru că poate produce hematurie. Se mai poate face o cură de depurare consumând în prima zi la trezire 4 bace apoi în fiecare zi se mai adaugă câte 1 bucată până se ajunge la 15 bucăţi, după care se va scădea zilnic câte una până la 4 bucăţi cu care s-a început. Este planta folosită în cele mai dese cazuri. Sub formă de tinctură se poate lua câte 10-25 picături de 3 ori pe zi diluată în 100 ml apă sau ceai.

Mesteacăn (Betula verrucosa) are saponozide, rezine, mucilagii, etc. Poate combate cu mare succes bolile renale şi de asemenea o serie întreagă de infecţii ale aparatului uro-genital. Se va pune 2 linguriţe de frunze bine mărunţite de mesteacăn la 250 ml de apă în clocot. Se va lăsa apoi acoperit 20 de minute şi se va strecura. Se adaugă la acesta obligatoriu un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar.  Se lasă apoi 6 ore şi se poate abia atunci consuma.  Cu 4 linguriţe de plantă preparate identic, se obţine un ceai concentrat care se poate consuma în cursul zilei. La acest ceai este obligatoriu să se pună un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar înainte de a se consuma. Se indică ca diuretic fiind cel mai util ceai, în plus are capacitatea de a elimina acidul uric, colesterolul în exces şi multe alte toxine. Pentru aceste efecte deosebite se indică a fi folosit în: afecţiuni renale, vezicale chiar calculoză renală ,(fiind foarte utilă combinaţia cu coada racului în acest caz), scleroză, afecţiuni cardiace, diabet. În plus este un antiinflamator cutanat şi articular putând fi folosit cu succes la artroze, reumatism, hipertensiune, edemele cardiace, boli de ficat, dereglări uremice. Foarte important este faptul că distruge stafilococul auriu fiind deci şi un excelent antibiotic.





Se mai poate folosi seva, mugurii, coaja, ameţii. Seva este extraordinară la afecţiuni renale sau oculare. Intern seva se ia te 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Se pot face cure de lungă durată.

Osul iepurelui (Ononis spinosum)-1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară şi se poate consuma 3 căni pe zi. Este foarte eficient mai ales ca diuretic puternic şi se poate folosi perioade lungi de timp. Ajută la curăţirea filtrului renal.

Păpădie(Taraxacum officinale)-frunzele-1-2 linguriţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul deosebit ce-l are în mărirea transpiraţiei şi ca diuretic. Sau se pot pune proaspete la diferite salate şi se consumă crude.

Rădăcina- 1 linguriţă se pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 5 minute şi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Pe lângă efectul deosebit de puternic care-l are în curăţirea organismului de toxine este util şi pentru a regla glandele din organism.

Pir ( Agrimonia repens)-rizomii-1-2 linguriţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul deosebit ce-l are în mărirea transpiraţiei şi ca diuretic. Este unul din ceaiurile cele mai eficiente. Se consumă însă doar cu puţin bicarbonat de sodiu. În unele cazuri se poate fierbe 3 minute, apoi se aruncă apa şi se pune alta care va fi folosită fierbând însă de această dată timp de 5 minute.



Porumb (Zea mays)-mătase 1-2 linguriţe- de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul deosebit ce-l are în mărirea transpiraţiei şi ca diuretic.

Porumbar (Prunus spinosum)-fructe- 1 linguriţă se pune mărunţită la 250 ml şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, pentru efectul diuretic.

Săpunariţă (Saponaria officinalis)- 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul deosebit ce-l are în mărirea transpiraţiei şi ca diuretic. Se poate folosi şi rădăcina din care se pune 1 linguriţă la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 5 minute. Se pot consuma 3 căni pe zi. Praful acesta se folosea tras pe nas pentru strănut. Provoacă strănutul.

Soc (Sambucus nigra)-flori de soc 1-2 linguriţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul deosebit ce-l are în mărirea transpiraţiei şi ca diuretic.

Troscot (Polygonum aviculare)-1-2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul deosebit ce-l are în mărirea transpiraţiei şi ca diuretic. Are în compoziţia sa acid acetilosalicilic (ca şi aspirina) şi din această cauză este foarte indicat el ne producând efecte negative ca şi aspirina.

Turiţă mare (Agrimonia eupatoria)-1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul deosebit ce-l are în mărirea transpiraţiei şi ca diuretic. Ajută şi la eliminarea pietrelor din rinichi şi vezica biliară.



Urzică (Urtica dioica)-1-2 linguriţe de frunze mărunţite uscate sau proaspete se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Au efecte de depurare a organismului şi totodată de remineralizare datorită multor substanţe minerale pe care le conţin.

Cura de melasă. Melasa este un lichid vâscos rezultat în urma fabricării zahărului din sfecla de zahăr. Se face o cură cu acest preparat, bogat în potasiu şi calciu, combinaţie cu un puternic efect depurativ. În plus conţine şi alte minerale şi oligo-elemente ca: zinc, crom, seleniu, mangan, fier, cupru şi magneziu. Se ia zilnic la fiecare masă câte 1 linguriţă de melasă neagră, dizolvată într-o jumătate de pahar de apă fierbinte. Amestecaţi bine, până se dizolvă, după care complectaţi cu apă rece ca să umpleţi paharul: se bea încet cu înghiţituri mici.

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close