E 951 – Aspartam -feriti-va!

Dă Share să știe și altii!!
Shares

E 951  aspartam

Aspartam

  • este denumirea tehnică – produsul chimic a  celebrelor NutraSweet, Equal, Spoonful, Equal-Measure, etc. Aspartamul a fost  descoperit accidental în 1965, cand James Schlatter, chimist la compania G.D.  Searle, testa un medicament anti-ulcer.

Codul european pentru aspartam  este E 951, şi este “înrudit” cu E 950 (acesulfam K), făcând parte din categoria  îndulcitorilor chimici (artificiali).

Despre “beneficiile” folosirii  aspartamului s-a scris foarte mult. Revista Nexus a acordat acestui subiect o  deosebită atenţie: două numere (din oct. – nov.1995 şi dec.1995 – ian.1996) au  găzduit importante articole despre aspartam şi ce se ascunde în spatele  afacerii.

Aspartamul este, de departe, cel mai periculos aditiv chimic  de pe piaţa alimentară. Un raport al FDA (Administraţia Alimentelor şi  Medicamentelor din SUA) relevă faptul că peste 75 % din reacţiile adverse  reclamate de aditivii sintetici se datorează aspartamului!

Multe dintre  aceste reacţii sunt foarte serioase, printre acestea fiind prezentă chiar  moartea, după cum se relevă într-un raport al DHHS (Departamentul de Sănătate şi  Servicii Umane) al SUA din 1994. Iată doar câteva din cele peste 90 de simptome  documentate în raport:

Spasme musculare, probleme de vedere, atacuri de  panică, vorbire îngreunată, tahicardie, palpitaţii, pierderea memoriei,  pierderea auzului, ameţeli, dureri de cap, dureri generalizate, depresie,  oboseală accentuată, iritabilitate, insomnie, respiraţie îngreunată, etc.  

Cercetători care studiază efectele aspartamului au arătat că acesta  declanşează şi agravează următoarele boli cronice:Tumori pe creier,  scleroză multiplă, epilepsie, boala Parkinson, sindromul Alzheimer, retardare  mintală, fibromialgie, diabet, etc.

Aspartam = Aspartat + fenilalanina + metanol

 

Aspartamul este fabricat din trei substanţe chimice: acidul  aspartic, fenilalanină şi metanol. În cartea “Prescription for Nutritional  Healing”, scrisă de James şi Phyllis Balch, aspartamul se află pe lista denumită  “otrăvuri chimice”. După cum veţi vedea, acesta este adevărul.

Dr.  Russell Blaylock, profesor de neurochirurgie la Universitatea Mississippi, a  publicat o carte în care arată detaliat care sunt efectele distrugătoare ale  aspartamului, folosind aproape 500 de referinţe ştiinţifice. De asemenea, el mai  arată şi distrugerile datorate glutamatului, aditiv care conţine 99 % acid  glutamic.

Aspartatul şi glutamatul sunt neurotransmiţători, adică  facilitează transmiterea de informaţii de la un neuron la altul.

O cantitate  prea mare de aspartat sau glutamat va duce la distrugerea ireversibilă a  unor neuroni datorită unui influx excesiv de calciu în aceste celule. Acest  “supliment” de calciu pe care neuronul îl primeşte, va determina formarea de  radicali liberi în exces care ucid celula. De aceea aspartatul şi glutamatul  sunt denumite excito-toxine: stimulează celulele neuronale până le omoară!  

Acidul aspartic este un aminoacid. În forma sa liberă, el duce la  creşterea nivelului din sânge al aspartatului şi glutamatului. După consumarea  unor produse care conţin aspartam sau glutamat, creşte nivelul din sânge al  acestor neurotransmiţători, adevărate excito-toxine.

Creierul primeste  astfel un nivel excesiv de aspartat sau glutamat şi distrugerea neuronilor  începe galopant, iar marea majoritate (peste 75 %) a neuronilor din anumite zone  din creier sunt morţi înainte de a apare vreun simptom vizibil. Toate aceste  afirmaţii sunt bine documentate şi demonstrate de dr. Russell Blaylock în cartea  sa.

Câteva dintre cele mai importante boli cronice agravate sau  declanşate de excito-toxine ca aspartamul şi glutamatul sunt: pierderea  memoriei, scleroză multiplă, pierderea auzului, demenţă, hipoglicemie, leziuni  cerebrale, boala lui Parkinson, Alzheimer, epilepsie, dereglări hormonale.  

Riscul este mult mărit pentru nou-născuţi, copii, femei însărcinate,  bătrâni şi bolnavii cu probleme cronice de sănătate. Deşi, în general, FASEB  (Federatia societăţilor americane pentru o biologie experimentală) este de acord  cu toate hotărârile FDA, în acest caz a declarat că “este mai prudent să se  evite folosirea suplimentelor alimentare care conţin acid glutamic de către  femeile însărcinate, nou-născuţi şi copii.”

 Aspartamc

Acidul aspartic din aspartam  are aceleaşi efecte nefaste ca şi acidul glutamic. Dintre principalele efecte,  amintim doar câteva: dureri de cap, greaţă, dureri abdominale, oboseală  accentuată (prin împiedicarea glucozei de a ajunge la neuroni), insomnie,  deficienţe de vedere, atacuri de panică, depresie, astm şi probleme severe de  respiraţie.

Persoanele care au consumat aspartam s-au plâns cel mai  adesea de pierderea memoriei. Acesta este efectul cel mai important, după  numarul mare de cazuri.

Blaylock nu este singurul medic celebru care  apare în aceste cercetari. Printre cei care au vorbit despre distrugerile  cauzate de aspartat şi glutamat se numara şi dr. Adrienne Samuels, psiholog  specialist în cercetare.

 

Un altul este Olney, profesor în departamentul de  psihiatrie de la Şcoala de Medicină din Universitatea Washington. El este unul  dintre cei mai faimoşi medici, o autoritate în acest domeniu. El chiar a  informat compania Searle în 1971 despre faptul că acidul aspartic provoacă găuri  în creierul cobailor folosiţi la experimentele cu aspartam. Lista celor  preocupaţi de efectele acestor excito-toxine este însă mult prea mare pentru a  fi trecută aici.

Un alt component al aspartamului este fenilalanina.  Acesta este un aminoacid care se găseste în mod natural în creier. Persoanele  care suferă de fenilcetonurie, nu pot metaboliza fenilalanina. Aceasta duce la  un nivel periculos de mare al fenilalaninei în creier, deseori mortal.S-a  demonstrat că prin consumul de carnbohidrati asociat cu aspartam apare cresterea  concentraţiei de fenilalanină din creier, chiar şi la persoane care nu suferă de  fenilcetonurie! Aceasta nu este o teorie, toate experimentele făcute până acum  demostrează acest lucru cu prisosinţă.

Odată cu mărirea nivelului de  fenilalanină din creier, concentraţia de serotonină va scădea foarte mult,  aceasta ducând la depresie şi alte probleme emoţionale grave.

Chiar şi o  singură folosire a aspartamului duce la creşterea cantităţii de fenilalanină din  sânge. O poveste impresionantă despre consumul de aspartam a fost recent  publicată în “Wednesday Journal” în articolul “Un coşmar cu aspartam”.  

John Cook a început să bea 6 – 8 racoritoare dietetice în fiecare zi.  Simptomele de început au constat în pierderea memoriei şi dureri de cap  frecvente. Mai mult, simţea nevoia de şi mai multe răcoritoare dietetice.

Starea  de sănătate s-a deteriorat aşa de mult încât a ajuns la schimbări  comportamentale radicale şi accese de furie violente. Deşi nu suferea de  fenilcetonurie, analizele de sânge au arătat un nivel al fenilalaninei de 80  mg/dl. De asemenea, s-a constatat deteriorarea creierului şi funcţionarea  anormală a sistemului nervos central. După ce a renunţat complet la consumul de  aspartam, starea lui de sănătate s-a ameliorat dramatic.

Blaylock  demonstrează că un nivel crescut de fenilalanină în creier duce până la urmă la  schizofrenie. De aceea, folosirea regulată a aspartamului a dus la creşterea  vânzărilor de Prozac pentru a controla schizofrenia. Toate acestea spre bucuria  marilor concerne farmaceutice care au avut astfel un profit imens.  

Ultimul component al aspartamului este metanolul, o otravă mortală. Cu  toţii cunoaştem cazuri de alcoolici împătimiţi care au consumat metanol,  ajungând orbi sau chiar murind. Metanolul este eliberat gradat în intestinul  subţire sub acţiunea enzimei chimotripsină.

Prin încălzirea aspartamului  la o temperatură mai mare de 30 de grade Celsius (cazul fabricării de dulciuri  dietetice – fără calorii – pe bază de aspartam) metanolul este eliberat şi,  deci, prezent ca atare în alimentul respectiv.

Odată ajuns în corp,  metanolul de descompune în acid formic şi formaldehidă, care este o neurotoxină  mortală. Cercetările arată că formaldehida este o otravă cumulativă pentru că nu  se mai elimină, odată ajunsă în corp.

Simptomele otrăvirii cu metanol  includ migrene, ameţeală, greaţă, dezordini gastrointestinale, slăbire,  pierderea echilibrului, friguri, pierderi de memorie, dereglări comportamentale,  etc.

Orbit, Airwaves

Cele mai bine cunoscute probleme cauzate de otrăvirea cu metanol sunt  cele legate de pierderea vederii, micşorarea câmpului vizual, vedere în ceaţă,  distrugerea retinei şi orbire. (Probabil că de aici vine numele gumei de  mestecat ORBIT… fără zahăr!)

Formaldehida este o substanţă cancerigenă  cunoscută care afecteaza ADN-ul si duce la malformaţii congenitale. Datorită  lipsei anumitor enzime, oamenii sunt mult mai neajutoraţi în faţa acestei toxine  decât animalele. De aceea, testele cu aspartam făcute pe animale nu reflectă  realist pericolele pentru oameni: acestea sunt mult mai mari!

Aşa cum a  arătat dr. Woodrow Monte, director la Food Science and Nutrition Laboratory din  Universitatea Statului Arizona, “nu există studii care să evalueze efectele  mutagene, teratogene sau carcinogene ale administrării metanolului, pe oameni.”  El chiar a dat în judecată FDA cerînd să interzică aspartamul, cel puţin până la  noi cercetări, afirmând că “odată ce aprobaţi aspartamul, nu se va mai putea  face nimic pentru a repara greşeala”, aşa cum a fost şi cazul cu zaharina,  cunoscut agent cancerigen, “sau cu Dumnezeu ştie ce alte substanţe care insultă  constituţia umană cu aprobare guvernamentală”.

La puţin timp după  această intervenţie, comisarul FDA responsabil cu aspartamul – Arthur Hull Hayes  Jr. – a aprobat folosirea aspartamului, după care a demisionat din FDA fiind  angajat la compania Searle, cea care fabrică aspartamul!

Donald RumsfeldNu este singurul nume care a beneficiat de pe urma  aprobării aspartamului. Donald Rumsfeld, cunoscută figură din administratia  Bush, a fost angajat al firmei Searle (director executiv) înainte de a-şi oferi  serviciile guvernului…

În actul “inconştient” din 1993, FDA a aprobat  aspartamul ca ingredient în produsele alimentare preparate prin încălzire la mai  mult de 30 de grade Celsius! Este vorba de celebrele – din păcate – dropsuri  fără zahăr, cu zero calorii (Orbit, Golia, Cool mint, etc.), si toata gama de  produse dietetice de patiserie si cofetarie.

Şi totuşi, de ce nu auzim  despre aceste lucruri? De ce nimeni nu spune nimic? Cauzele sunt:

1.  Lipsa de interes din partea populaţiei. Bolile şi accidentele cauzate de  aspartam nu apar în ziare aşa cum este reflectat un accident aviatic în  mass-media.

2. Majoritatea oamenilor nu asociază simptomele lor cu  folosirea aspartamului. Pentru că odată ce omul şi-a distrus o parte importantă  a neuronilor săi şi a ajuns la o boală cronică, nu poate nici măcar să se  gândească să asocieze boala lui cu aspartamul.

Modul în care a fost  aprobat aspartamul este o lecţie despre cum companiile chimice şi farmaceutice  manipulează agenţiile guvernamentale ca FDA, mituiesc organizaţii  non-guvernamentale ca Asociaţia Dietetică Americană, şi inundă comunitatea  ştiinţifică cu studii fraudate sponsorizate de industria beneficiară  (fabricanţii de aspartam).

Erik Millstone, cercetător la Science Policy  Research Unit de la Universitatea Sussex a adunat sute de pagini de probe  obţinute prin Legea de libertate a informatiei (23) din SUA arătând că:  

1. Testele de laborator au fost fraudate iar pericolele au fost  ascunse;
2. Tumorile cerebrale au fost “eliminate” de pe cobai iar animalele  care au murit au fost înregistrate ca fiind “bine mersi” în înregistrările de  laborator;
3. FDA a fost “hrănită” cu declaraţii false şi eronate;
4. Cei  doi procurori desemnaţi pentru a aduce în faţa instanţei fabricantul de aspartam  pentru frauda informaţională au fost anjajaţi imediat de fabricant pentru a  nu-şi duce la îndeplinire misiunea;
5. Comisarul FDA a ignorat avertismentele  propriei comisii ştiinţifice care a cercetat cazul aspartamului iar la scurt  timp după aprobarea aspartamului i s-a oferit un post în firma care răspundea de  relaţiile publice ale companiei producătoare Searle;
6. În ianuarie 1993,  American Dietetic Association a primit o donaţie de 75.000 dolari de la compania  NutraSweet. Multe alte organizaţii “independente” au beneficiat de mari sume de  bani din partea fabricanţilor de aspartam. Asociaţia mai sus-amintită a primit  bani de la NutraSweet şi pentru a organiza o şcoală de bucătari în Chicago  (pentru a-i învăţa cum să foloseasca aspartamul în preparate culinare);
7. Un  cercetător independent din New England care a demonstrat pericolele consumului  de aspartam este acum consultant la compania Monsanto (soră cu Searle). Un alt  cercetător din sud-estul SUA a mărturisit despre pericolele aspartamului asupra  copiilor. Un reporter de investigatii a descoperit că i s-a spus să-şi “ţină  gura” dacă vrea să nu-şi piardă sponsorizarea din partea unui producator de  răcoritoare dietetice care este membru în asociaţia NutraSweet.  

Aspartamul este vândut în peste 80 de ţări din lume! El poate fi găsit  în: mic-dejun instant, gume de mestecat fără zahăr (Orbit, Winterfresh,  Airwaves, etc.), cereale, dropsuri fără zahăr, băuturi răcoritoare, îngheţată,  gelatină, sucuri de fructe, laxative, multivitamine (efervescente sau nu),  suplimente alimentare, bauturi carbogazoase, îndulcitori alimentari, cafea  instant, iaurt, etc.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close