Edemul Pulmonar – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

EDEMUL PULMONAR.

            Întru cât de edemul pulmonar acut se ocupă doar serviciile specializate şi în general bolnavul este internat în spital, noi ne vom ocupa doar de edemul pulmonar cronic, sau de diferitele edeme. Aceasta deoarece acestea toate au parte de acelaşi tratament naturist.

Tratament :

Se pot folosi următoarele plante medicinale: albăstrele, angelică, anghinare, bătrâniş, brad, brusture, castan, drobiţă, frag, grâu, hrean, iarbă mare, iarbă neagră, ienupăr, nalbă, năvalnic, nemţişori de câmp, osul iepurelui, păpădie, pătrunjel, pir, plămânărică, soc, sporici, strugure, trei fraţi pătaţi, veninariţă, vişin, zămoşiţă.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Albăstrele (Centaurea cyanus) o linguriţă de flori se va pune la 200 ml apă clocotită. Se va acoperi pentru 10 minute după care se strecoară. Se bea călduţ înainte de mesele principale

-Florile proaspete se pot folosi zdrobite pe o bucată de lemn, apoi se vor aplica sub formă de cataplasme în cazurile în care se folosesc extern. Intern se va lua din această pastă câte o linguriţă de 3 ori pe zi Tot din flori proaspete sau uscate se poate face tinctură. Pentru aceasta se vor pune 50 g de flori mărunţite la 250 ml alcool alimentar de 70°. Se vor ţine într-un recipient închis timp de 15 zile la temperatura camerei agitând des. După 15 zile se strecoară şi se va pune în recipiente mai mici la rece.

Se va face o cură cu această tinctură, la 1 litru de apă, se vor pune doar 10 ml de tinctură. Se agită apoi se va folosi extern, la răni sau intern se va bea în loc de apă de băut. Este astringent, antidiareic, creşte diureza, calmant.

Angelică (Angelica archangelica) -2-5 g de plantă- rădăcină sau seminţe măcinate se lasă de seara până dimineaţa în 250 ml apă. Dimineaţa se filtrează şi se pot bea 3 astfel de ceaiuri fără să se încălzească. Este cea mai eficientă formă de tratament cu această plantă. Pulbere de plantă uscată: 2-4 g pe zi în toate afecţiunile interne. Se va ţine sub limbă o perioadă de câteva minute şi apoi se înghite cu puţină apă. Este tratamentul cel mai bun şi rapid pentru dereglările glandulare. Datorită faptului că se ia sub limbă pătrunde foarte repede în circuitul hormonal, contribuind la reglarea hormonală. Se ia întotdeauna înainte de mese cu 15 minute.

Decoct din 2 linguriţe de rădăcini mărunţite la 250 ml apă. Se fierb timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se poate folosi şi tinctura sau extracte care se găsesc la magazinele de profil şi care se iau conform indicaţiilor producătorului.

Anghinare (Cynara scolymus) -Este una dintre plantele care acţionează foarte puternic, de aceia se face doar un ceai dintr-o linguriţă de plantă la 500 ml apă clocotită. În cazul în care se supra dozează, poate da senzaţii de intoxicare cu vărsături şi colici hepatice, pentru că ficatul nu se poate debarasa aşa de repede de toxinele acumulate. Este bine ca acest ceai să se bea cu linguriţa şi să nu se bea cantitatea de plantă indicată.

– 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se va acoperi apoi timp de 10 minute după care se strecoară. Se bea înaintea meselor principale. Există mai multe modalităţi dar cea mai eficientă în tratament pare aceia care indică ca la fiecare 2 săptămâni să se mai adauge o linguriţă la acest ceai şi să se facă aşa 3 luni, apoi o pauză de 10 zile după care se va repeta. După fiecare cană de ceai se va culca timp de 30 minute pe partea dreaptă.

-Praf de anghinare: se va măcina cu râşniţa de cafea şi se pune apoi sub limbă o cantitate de un vârf de cuţit. Se va ţine timp de 10 minute după care se înghite cu puţină apă.

Tinctură de anghinare: Se va pune 50 g de plantă mărunţită la 250 ml alcool alimentar de 70˚, se ţine timp de 15 zile agitând des recipientul care trebuie să fie închis etanş pentru a nu se evapora alcoolul. Se va strecura apoi şi se va lua între 5 picături până la 15 picături de 3 ori pe zi, în diluţie cu un ceai sau apă. Se ia înainte de mesele principale.

            Este bine ca întotdeauna când se consumă aceste ceaiuri să se stea culcat pe partea dreaptă timp de 30 minute, după consumul lor.

Contraindicaţii: afecţiuni acute renale şi hepato-biliare.

Bătrâniş (Erigeron canadiensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi.

– 4 linguri de plantă mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute apoi se strecoară. Se foloseşte extern. Este astringentă, diuretică, antireumatismală, cicatrizantă.

 

Brad (Abies alba) Mugurii: se culeg primăvara şi din ei se poate obţine un sirop folositor la foarte multe afecţiuni ale aparatului respirator şi nu numai, pentru că de fapt are acţiuni mult mai complexe refăcând circulaţia sângelui în întreg organismul. Se vor sfărâma mugurii şi se amestecă cu miere polifloră şi se lasă acoperiţi timp de 6 săptămâni. Se strecoară apoi lichidul obţinut şi se pune în sticluţe de mărimi mai mici. Se va putea lua câte o linguriţă de 3 ori pe zi.

-Muguri de brad mărunţiţi se pun în suc de ceapă roşie (sau suc de usturoi) cât să se acopere, apoi se pune tot atâta miere polifloră. Se lasă apoi timp de 15 zile la macerat, după care se strecoară şi se va consuma câte o linguriţă de 3 ori pe zi în boli pulmonare, de circulaţie, inimă, etc.

-Muguri de brad se culeg în cantitate mai mare şi se acopere cu apă. Se fierb la foc mic până va scădea lichidul la jumătate. Se va lua câte o lingură de 3 ori pe zi.

-Băi cu ramuri sau muguri- se culeg o mână de muguri şi rămurele (vârfuri) care se vor pune în 3 litri de apă să fiarbă o perioadă de 3 ore, după care se strecoară direct în cadă. Aceste băi ajută foarte mult la refacerea circulaţiei deficitare sau contra diferitelor infecţii sau chiar în accidente cerebrale sau paralizii. Se poate adăuga în aceste cazuri şi cimbru.

Brusture (Arctium lapa) o linguriţă de plantă mărunţită (rădăcină) se va pune la 250 ml apă clocotită. Se va lăsa acoperit pentru 10 minute apoi se va consuma după mese. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi. În colitele de fermentaţie se consumă ne îndulcit sau îndulcit cu zaharină.

Tinctură: dacă este posibil se va face din rădăcină proaspătă. Se va pune 50 g de rădăcină spălată şi mărunţită la 250 ml alcool alimentar de 70°. Se acopere pentru 15 zile ţinându-se la temperatura camerei. Se agită de mai multe ori pe zi. Se va strecura apoi şi se pune la rece în sticlă mai mică. Se închide ermetic. Se va lua câte 1 linguriţă diluată în 100 ml apă de 2-3 ori pe zi. Se poate folosi în acest fel la afecţiunile de mai sus. Se poate lua perioade lungi de timp.

Castan (Aesculus hippocastanus) Tinctura: la 200 g de frunze mărunţite se adaugă 1 litru de alcool de 70° alimentar. Se închide bine sticla şi se va ţine timp de 15 zile la temperatura camerei agitând des. Se strecoară apoi şi se pune în alte recipiente mai mici. Se pot lua intern câte 10 picături diluate în 100 ml de trei ori pe zi.

Unguent: 

  1. a) 25 ml de tinctură se amestecă cu 75 g de lanolină de la farmacie sau cu untură proaspătă nesărată.
  2. b) castane se curăţă de coajă se usucă bine apoi se mărunţesc transformate în praf cu râşniţa de cafea. Se pot amesteca cu: miere, smântână, ulei, untură, etc în proporţie de 1\1.

Se pun pe locul afecţiunii în strat subţire sau după un masaj uşor. Se leagă faşă elastică dacă este vorba despre varice.

  1. c) Se fierb castanele după ce au fost curăţate de coajă. Se transformă în pastă prin pasare şi apoi se amestecă cu orice grăsime în proporţii de 1\1.

Vin: Se va lua o mână de frunze de castan sau coajă ( 4 linguri) de pe ramuri tinere. Se mărunţesc bine, apoi se vor pune într-un litru de vin de bună calitate. Se vor ţine timp de 10 zile agitând des. Se pot şi umezi înainte frunzele sau coaja cu alcool alimentar de 70° pentru 12 ore, ca să se elibereze mai multe substanţe active. Se strecoară şi se va lua câte o lingură dimineaţa pe stomacul gol. Se ia timp de 14 zile, după care se vor lua 2 linguri, una dimineaţa şi una seara, timp de alte 14 zile. Se iau apoi 3 linguri câte 14 zile una dimineaţa una seara şi una la amiază. Se va scădea apoi la 2 linguri timp de 14 zile, apoi la 1 lingură 14 zile şi se termină această cură.

Drobiţă (Genista tinctoria) -Se va face un ceai din 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi acoperit timp de 10 minute după care se strecoară şi se pot consuma 2-3 ceaiuri din acestea pe zi. -Se mestecă bine frunzele proaspete în gură, se înghite sucul şi frunzele se aruncă apoi. Se face de 3 ori pe zi în icter, scorbut, etc.

-Extern 2 linguriţe de frunze şi flori uscate şi mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere timp de 15 minute apoi se strecoară. Se fac spălături locale şi se aplică comprese.

Frag (Fragaria vesca) fructe în alimentaţie sau sub diferite forme, frunze- infuzie, 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi acoperit timp de 10 minute după care se strecoară şi se pot consuma 2-3 ceaiuri din acestea pe zi. Se pot pune şi comprese externe.

Grâu (Triticum aestivum) se va lua tărâţe de grâu sau grâu încolţit.

Hrean (Armoracia rusticona) se va putea rade hrean şi în cazul în care nu aveţi diabet se va amesteca în părţi egale cu miere. Se va lua câte o linguriţă de 3 ori pe zi.

 

Iarbă mare (Inula helanium) 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi acoperit timp de 15 minute după care se strecoară şi se pot consuma 2-3 ceaiuri din acestea pe zi.

Iarbă neagră (Calluna vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Ienupăr (Juniperus communis)-Cura de Ienupăr care va începe prin punerea în gură a 4 boabe de ienupăr şi mestecarea lor bine în gură, apoi se vor înghiţi. A doua zi se vor lua 5 boabe, pentru ca să se adauge zilnic câte o boabă până la 15 boabe. Se va lua 3 zile câte 15 boabe, apoi se va scădea cu câte o boabă zilnic până se va ajunge la 4 boabe din nou. Este contraindicată la cei cu afecţiuni renale inflamatorii.

Nalbă (Althea officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Sau se pun extern comprese.

Năvalnic (Scolopendrium vulgare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Nemţişori de câmp (Consolida regalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Osul iepurelui (Ononis spinosa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Sau se pun extern comprese.

Păpădie (Taraxacum officinalis)-Cura de tije de păpădie. Se vor consuma zilnic timp de 10-20 zile câte 6-10 tije de flori (fără floare) în salate de crudităţi. –Din flori de păpădie se poate face un sirop foarte bun. Se adună florile, se spală foarte bine. Este preferabil să se adune pe soare după ce s-au deschis, înainte de amiază. Se taie mărunt după spălare şi se pun la o cană de flori mărunţite o cană de apă. Se vor fierbe apoi timp de 30 minute. Se strecoară. Lichidul obţinut se va pune din nou la fiert şi se adaugă la fiecare litru de lichid 750 g de zahăr. Se lasă să fiarbă până se leagă siropul. Se ia de pe foc. Se pune după răcire în sticle sau în borcane mai mici. Se ţine astupat la rece. Se va putea folosi din acest sirop câte o linguriţă de 3 ori pe zi sau se poate pune 1 linguriţă la un pahar de apă. Este interzis diabeticilor din cauza zahărului.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) rădăcină– se va pune 500 g de rădăcină la 2 litri de apă. Se va fierbe până ce apa scade la jumătate. Se va consuma în cursul unei zile.

Pir (Agropiron repens) 1 linguriţă de rizomi mărunţiţi se pune la 250 ml apă şi se fierbe 5 minute, apoi se strecoară şi se aruncă apa aceasta. Se pune altă apă (250 ml) şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară şi se pune un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Plămânărică (Pulmonaria officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Soc (Sambucus nigra) flori- infuzie sau socată făcută cu suc de lămâie, apă , zahăr şi puţină drojdie. De asemenea se mai poate folosi coaja în special cea de rădăcină în decoct. 2 linguriţe de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi cu un efect foarte puternic diuretic. Tinctura sau extractul din fructe de soc se găseşte la toate magazinele naturiste şi se foloseşte conform indicaţiilor producătorului.

Sporici (Verbena officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Strugure (Vitis vinifera) se pot face cure de strugure sau se consumă doar must zilnic sub formă de cură de minimum 20 zile cu câte cel puţin 500 ml la zi. De asemenea se poate pune 1 linguriţă de frunze mărunţite la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se mai poate consuma lichidul care se poate colecta primăvara după tăierea ramurilor. Se ia câte o linguriţă de 3 ori pe zi.

Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Veninariţă (Graţiola officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Vişin (Cerasus vulgaris) cură de fructe de minimum 1 kg pe zi mai multe zile la rând sau cozi decoct prelungit- 2 linguriţe de coji mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb la foc mic 30 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu efect diuretic.

Zămoşiţă (Hibiscum trionum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

-În cazul infecţiilor care pot fi prezente de foarte multe ori se va indica folosirea propolisului. Se preferă folosirea tincturii din care se vor lua 2 picături la fiecare 5 kg corp de trei ori pe zi. Acestea se vor pune pe o bucată de pâine, se mestecă bine în gură apoi se înghit. Se vor lua ca orice alt antibiotic până atunci când se constată că afecţiune nu mai există. Nu există pericolul supra-dozării şi nici a folosirii o perioadă prea lungă, deoarece se poate folosi perioade foarte mari de timp fără să producă efecte nedorite. Trebuie totuşi să se verifice dacă nu există cumva intoleranţă la acest produs sau alergie.

-Un ceai deosebit de eficient în toate cazurile în care se doreşte eliminarea din corp a apei în exces este cel care se poate face din coajă de soc de rădăcină sau partea din interior a coji de soc, sau chiar din coajă de rădăcină de dud. Se vor pune 3-4 linguriţe de coajă din aceasta mărunţită la 250 ml de apă şi se va fierbe apoi timp de 10 minute. Se strecoară, apoi se va consuma în cursul unei zile. Se pot în cazurile mai grave să se dea 2-3 ceaiuri din acestea sau chiar să se dubleze cantitatea de plantă.

Sucuri indicate la această afecţiune– afine, ananas, arpagic, asmăţui, banană, bostan, caisă, cartof, castană, castravete, ceapă, cireşe, creson, dude, fasole verde (păstăi), grep, grâu verde, hrean, lămâie, măr, morcov, orz verde, pară, păpădie, păstârnac, pătrunjel pepene verde, praz, prune, ridiche, sfeclă, spanac, sparanghel, strugure, ţelină, usturoi, varză, zmeură.

            Se pot consuma la început doar câte 20 ml de 3 ori pe zi, iar după ce organismul s-a obişnuit cu acestea se poate trece de fapt la adevărata cură care presupune consumul a minimum 300 ml de suc de 3 ori pe zi. Acesta se va consuma întotdeauna cu minimum 15 minute înainte de mese, pentru a nu se amesteca acestea cu alimentele şi a fi mai uşor asimilate de către organism.

            Curele cu sucuri pot ţine perioade foarte lungi de timp, dar este foarte bine ca să se ţină cel puţin până la vindecarea deplină. Sunt oameni care deşi sunt sănătoşi consumă zilnic sucuri din acestea.

            Poate tocmai de aceia îşi păstrează sănătatea pentru că aceste sucuri este de fapt sângele vegetal al plantelor care este foarte uşor acceptat de către orice om şi se digeră foarte uşor. În cazul în care se ia înainte de mese de fapt acesta nu mai participă la procesul de digestie ci trece direct în sânge. Se regăseşte la 15 minute după ingerare în sânge.

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.