Endocardita Reumatismală – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

ENDOCARDITA REUMATISMALĂ.

O afecţiune rămasă la cei care au avut un reumatism cardiac. În urma afecţiunii, vor rămâne în unele cazuri leziuni pe inimă care în unele cazuri, mai ales dacă nu se iau măsuri corecte de tratament vor avea un caracter progresiv. Rolul tratamentului este deci de a frâna aceste leziuni. Este o afecţiune de durată care va trebui să fie tratată perioade foarte lungi de timp.

În toate cazurile se va evita constipaţia, preferându-se un scaun mai moale, deoarece prin eforturile în defecaţie se produc o serie de agravări ale afecţiunii.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: ardei iute, brad, castane comestibile, castane sălbatice, ceapă, coada calului, cuişoare, flori de fân, iasomie, levănţică, muştar, ovăz, rozmarin, salcie, troscot, usturoi.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Ardei iute (Cappsicum annum) se ia ardei iuite şi se taie mărunt apoi se pune într-o sticlă până la umplerea unui sfert de sticlă, apoi se pune peste acesta alcool sanitar până la umplerea sticlei. Se ţine timp de 8-10 zile (în funcţie de temperatura la care se ţine). Se agită des pentru omogenizare, după care se strecoară şi se pune în sticle de mai mică capacitate. Alcoolul acesta se poate aplica pe locurile dureroase cu ajutorul unui tampon de vată muiat în această soluţie. Ajută la intensificarea locală a circulaţiei sângelui şi la calmarea durerilor. Se poate aplica de ori câte ori este nevoie. Se poate aplica şi local tamponul acoperit cu un pansament şi se ţine în funcţie de toleranţa locală. Tot cu acest tampon cu tinctura aceasta se ung tălpile picioarelor de exemplu pentru refacerea circulaţiei în cazul picioarelor reci şi a proastei circulaţii periferice.

Brad (Abies alba) se iau vârfuri de brad sau conuri verzi care se mărunţesc apoi se pun 2 linguriţe la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară şi se va consuma intern 2-3 căni pe zi şi extern se aplică comprese calde cu acest ceai pentru calmarea durerilor.

Castane comestibile (Castanea sativa) se iau castanele şi se consumă fierte sau coapte. Coaja maro care înveleşte sămânţa se mărunţeşte şi se pune într-o sticlă, până se umple un sfert de sticlă cu aceste coji li apoi se toarnă peste ele alcool alimentar de 70 de grade. Se lasă apoi timp de 8-10 zile agitând des pentru omogenizare, apoi după trecerea timpului se strecoară şi se pune în recipiente mai mici. Se poate lua intern 50 de picături de 3 ori pe zi, cu 15 minute, înaintea meselor principale. Dacă se pune extern se va putea face această tinctură cu alcool sanitar. Intern are efect de stimularea refacerii venoase şi de curăţire vaselor desânge de depuneri. Extern se aplică în special pentru sistemul venos sau pentru refacerea circulaţiei sângelui. Se aplică de 2 ori pe zi. Seminţele acestea sunt foarte hrănitoare şi sunt indicate şi la cei care doresc să se mai îngraşe caz în care se va consuma 200 g de seminţe din acestea coapte, fierte sau în alte moduri de administrare. Există în comerţ extracte şi acestea se vor folosi conform indicaţiilor producătorului.

Castane sălbatice (Aesculus hippocastanus) se pot folosi florile, crengile tinere, fructele. Florile. Se pune o floare de castan la 500 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară şi se consumă în porţii mai mici în cursul zilei. Crengi tinere sau chiar ramuri tinere de 1-2 ani care să nu fie mai groase de un centimetru. Se decojesc de coajă şi coaja se foloseşte după mărunţire 1-2 linguriţe se pun la 500 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă de asemenea în cursul zilei. Fructele (seminţele) se curăţă de coajă. care se va pune. Coaja maro care înveleşte sămânţa se mărunţeşte şi se pune într-o sticlă, până se umple un sfert de sticlă cu aceste coji li apoi se toarnă peste ele alcool alimentar de 70 de grade. Se lasă apoi timp de 8-10 zile agitând des pentru omogenizare, apoi după trecerea timpului se strecoară şi se pune în recipiente mai mici. Se poate lua intern 5 picături de 3 ori pe zi, cu 15 minute, înaintea meselor principale. Dacă se pune extern se va putea face această tinctură cu alcool sanitar. Intern are efect de stimularea refacerii venoase şi de curăţire vaselor desânge de depuneri. Extern se aplică în special pentru sistemul venos sau pentru refacerea circulaţiei sângelui. Se aplică de 2 ori pe zi. Din castane după curăţirea coji maro se pun la fiert cu apă, până se moaie bine, apoi se scurg de apă. Se macină apoi cu maşina de carne sau se transformă în pastă fină cu ajutorul mixerului. Se amestecă apoi cu o masă grasă (lanolină, smântână, untură, etc) şi se obţine o cremă. Dacă doriţi să se facă o cremă mai consistentă se va putea pune un pic de ceară de albine, se pune amestecul la topit pe baie de apă şi după topire se pune în recipiente mai mici având grijă să se amestece în permanenţă până la răcire pentru că are tendinţa să se sedimenteze sau să se răcească îân straturi. Se foloseşte la cazurile de varice, dureri articulare şi mai ales pentru refacerea circulaţiei sângelui. Există şi preparate gata făcute (Extracte, esenţe, crème, unguente, etc) la farmacii sau magazinele naturiste şi se vor folosi acestea conform indicaţiilor producătorului.



Ceapă (Alium cepa) se taie mărunt şi se aplică pe un pansament apoi pe locurile afectate. Se lasă în funcţie de toleranţă pentru calmarea durerilor. Intern se consumă în alimentaţie zilnic.

Coada calului (Equisetum arvense) se pune o mână de plantă mărunţită la 2 l de apă şi se fierbe pentru 20 minute apoi se strecoară în cada de baie unde se va sta pentru 20-30 minute, ajutând organismului să se debaraseze de toxine. Intern se va pune 1-2 linguriţe de plantă la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, fiind un bun diuretic şi ajutând la eliminarea toxinelor acumulate în corp. Se pot pune de asemenea şi cataplasme cu plantele fierte aplicate calde local şi ţinute minimum 20 minute.

Cuişoare (Syzygium aromaticum) se macină cu râşniţa de cafea şi se pune puţin ulei de orice fel peste acest praf şi se fierbe pentru 5 minute pe baia de abur. Se aplică apoi pe locul dureros deoarece conţine anestezină care contribuie la calmarea durerilor.

Flori de fân –Se pune o mână de scuturătură de fân sau flori de fân la 5 litri de apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară în cada de baie. Se stă apoi în cadă pentru 20 de minute. Ajută la curăţirea organismului de toxine.

Iasomie (Philidelphus coronaries) 1 linguriţă de flori se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi, pentru efectul antibiotic.

Levănţică (lavandula angustifolia) 1 linguriţă de flori se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi, pentru efectul calmant. Există şi esenţe la magazinele naturiste care se folosesc în special la băi de relaxare.

Muştar (Sinapis nigra) se macină seminţele şi se pun cu ulei pe locul dureros formând o cataplasmă care se ţine maximum 10 minute pentru stimularea circulaţiei local. Se pot amesteca cu făină de in în părţie egale, în special pentru copii.

Ovăz (Avena sativa) o mână de peie se pun la 2 litri de apă şi se fierb pentru 30 minute, apoi se strecoară şi se pun în cada de baie unde se va sta pentru 30 minute. Mai există la magazinele naturiste suc obţinut din mlădiţe tinere care se va consuma conform indicaţiilor producătorului.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi, iar extern se pune pentru calmarea durerilor.

Salcie (Salix alba) se pune 1-2 linguriţe de coajă mărunţită sau frunze la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, pentru că acestea conţin aspirină naturală. Se va consuma perioade lungi de timp ceai de coajă de salcie sau troscoţăl îndulcit cu miere după gust. Este bine ca acest ceai să se bea câte 3 căni pe zi.

Troscot (Polygonum aviculare) 1 linguriţă de plantă mărunţită, se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi, pentru că acestea conţin aspirină naturală.





Usturoi (Alium sativum) se consumă zilnic pentru că ajută la stimularea circulaţiei sângelui şi ajută la eliminarea depunerilor de pe artere şi vasele de sânge.

Se va consuma perioade lungi de timp ceai de coajă de salcie sau troscoţăl îndulcit cu miere după gust. Este bine ca acest ceai să se bea câte 3 căni pe zi.

Băile generale cu flori de fân, paie de ovăz, făină de castane, coada calului (una din acestea) se vor face o dată la 2-3 zile şi în cadă se va sta cel puţin 30 minute.

Se pot folosi la băi şi esenţe de levănţică, brad, iasomie. De asemenea băi cu flori de fân, paie de ovăz, coada calului sau alte băi. Este bine ca după fiecare baie să se facă un duş scurt rece pentru refacerea circulaţiei care este de multe ori perturbată.

O baie specială şi foarte utilă este baia de castane. Se vor mărunţii 40 de castane care se vor tăia mărunt cu coajă cu tot. Se pot folosi castane proaspete sau uscate. Acestea se vor fierbe în 5 litri de apă până va scădea apa la jumătate. Se fierb cu cojile maro cu tot. Se pune apoi acesta după strecurare în cadă, unde se va sta minimum 30 minute. Este unul dintre cele mai eficiente tratamente. În plus se va face tratamentul adecvat pentru boala de inimă care este restantă în momentul în care se face acest tratament.



Spitalizare, repaus la pat, regim hidric cu multe sucuri din legume şi fructe obligatoriu. Regim cu paste făinoase, lactat, bogat în vegetale şi vitamine.

Se va lua zilnic de 3 ori cu 15 minute înainte de fiecare masă câte 1 linguriţă de praf de coajă de salcie sau troscot (praf), acesta se va pune sub limbă timp de 10 minute, apoi se va înghiţii cu ajutorul apei, laptelui sau ceaiului.

Ceai antireumatic tip Plafar câte 2-3 căni pe zi.

Alimentaţia recomandată este cea predominant vegetală. Se mai poate folosi cu efecte deosebite în alimentaţie şi ghimbirul  care stopează producerea prostaglandinelor şi are un efect calmant. Ananasul, mere, peşte gras pentru că sunt antiinflamatorii, cuişoarele, ardeiul iute, usturoiul, rozmarinul, muştarul, ceapa. Acestea alină durerile şi au efecte antiinflamatorii. Se va evita în consum carnea şi acizii graşi saturaţi.

Se va face de asemenea tratament simptomatic.

Este foarte indicat să se consume tinctură de propolis care ajută la dispariţia focarelor de infecţie.

Tinctura de propolis.

Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren.



Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.

 Tinctura aceasta poate înlocui foarte multe antibiotice având un spectru foarte mare, cu condiţia să se ia o perioadă suficient de lungă şi în felul arătat. Cu pâine (amidon) este mult mai eficient. În nici un alt mod nu se poate lua aşa de bine. Dacă se va pune în apă se va lipi tot ce este mai bun pe marginea paharului. La fel se va întâmpla şi atunci când se pune într-o linguriţă. Deci aplicaţi cu încredere acest mod de administrare. De asemenea este bine să fie luată cu 15 minute înainte de mese pentru a nu se combina cu alte alimente şi a fi mai uşor asimilată de organism.

Se poate lua însă şi sub alte forme.

În toate cazurile este foarte bine să se facă totul pentru a ajunge la o greutate care să corespundă înălţimii, combătându-se obezitatea sau supra greutatea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close