Foliculita conglobată – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Foliculita conglobată Leloir, Kerior Celsi.

Se poate întâlni pe pielea glabră, îndeosebi pe antebraţe şi mâini cu formaţiuni mai puţin reliefate, cunoscute sub denumirea de foliculita conglobată Leloir, Kerion Celsi care poate produce manifestări la distanţă, îndeosebi pe trunchi, sub forma unor papule cronice, foliculare, mici pete roşii-palide.

Tratament:

În primul rând se va trece la un program de dezontoxicare a organismului în toate formele în care este implicat stafilococul sau alţi microbi. Se va ţine o perioadă un regim alimentar lacto-vegetarian şi se renunţă în acest timp la toate produsele de carne, aditivii alimentari, conservanţi, alcool, tutun, cafea, zahăr. Se vor lua intern ceaiuri depurative care vor ajuta să se cureţe organismul

            Se poate face tratament cu următoarele plante medicinale: arnică, brad, brustur, busuioc, calomfir, cartof, ceapă, cicoare, crin alb, dreţe, in, lumânărică, mărul lupului, măslin, muşeţel, nalbă, nap, nuc, păpălău, pătlagină, pecetea lui Solomon, pin, plop negru, pochivnic, porumb, rapiţă, schinduf, secară, soc, traista ciobanului, trei fraţi pătaţi, urzică moartă albă, usturoi, usturoiţă, viţa de vie, volbură, zămoşiţă.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Arnică (Arnica montana) se foloseşte tinctura care există la orice magazin naturist în diferite diluţii cu apă, în funcţie de toleranţa individuală. Se spală sau se pun comprese de mai multe ori pe zi.

Brad (Abies alba) se pot folosi vârfurile de la ramurile tinere. Se pun 3-4 linguri de vârfuri mărunţite la 250 ml apă şi se fierb timp de 20 minute. Se strecoară şi se spală local de 2 ori pe zi. Sau se poate folosi răşina de brad aplicată extern cu ajutorul unui pansament. Este un tratament foarte eficient. Există în comerţ la magazinele naturiste o cremă Capricorn care conţine răşină de brad. Se foloseşte conform indicaţiilor producătorului.

Brustur (Arctium lappa) 2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături sau doar tamponări locale de 3-4 ori pe zi. În comerţ există creme cu brusture care de asemenea se pot aplica local tot de 3-4 ori în strat subţire. Această plantă are un efect emolient, cicatrizant şi totodată dezinfectant. Se poate folosi de asemenea şi tinctura în diferite diluţii cu apă. Se tamponează local tot de mai multe ori pe zi, cu un tampon de vată muiat în această tinctură diluată.

Busuioc (Ocinum basilicum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se folosesc pentru efectul dezinfectant tamponându-se local de mai multe ori pe zi.

Cartof (Solanum tuberosum) se fierbe cartoful cu coajă cu tot şi apoi se face un piure care se aplică pe faţă sub forma unei măşti. Este indicat să se folosească această pastă atunci când este infectat, pentru efectul de grăbire a colectării puroiului.



Ceapă (Alium ceppa) se poate tampona local cu suc din ceapă. De asemenea se poate face o pastă din ceapă (bulb) coaptă în cuptor apoi pasată şi amestecată cu smântână. Se ţine în funcţie de toleranţă. Este dezinfectantă şi ajută la colectarea puroiului. Intern se poate consuma la orice masă pentru curăţirea organismului fiind utilă chiar la eliminarea toxinelor din ficat şi organism.

Cicoare (Cichorium intybus)  2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate folosi de asemenea rădăcina. 2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături sau doar tamponări locale de 3-4 ori pe zi. Se poate consuma intern 2-3 ceaiuri pentru efectul depurativ.

Crin alb (Lilium candidum)  2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Din bulb se poate face o cremă. Se fierbe bulbul mărunţit în untură sau unt şi apoi se amestecă bine. Se poate aplica de mai multe ori pe zi în strat subţire.

Dreţe (Lysimachia nummmularia) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma şi intern câte 2 căni pe zi.

In (Linum usitatissimum) Cataplasme cu făină de in amestecată cu apă caldă sau fierbinte în care se pot de asemenea introduce diverse plante antiinflamatoare, se aplică pe leziuni.

Lumânărică (Verbascum phlomoides)  2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma şi intern câte 2 căni pe zi. Este o plantă dezinfectantă care poate ajuta şi la dezintoxicarea organismului, deci se poate lua şi intern câte 2-3 căni pe zi perioade de 15 zile apoi pauză 7 zile şi se poate relua.

Mărul lupului (Aristolochia clematitis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se foloseşte numai extern fiind una dintre plantele toxice, dar foarte utilă pentru dezinfecţie externă.

Măslin (Olea europea) intern se poate lua în fiecare dimineaţă 1 lingură de ulei de măsline cu scopul de a curăţa organismul de toxine. Extern se poate folosi la diferite creme şi unguente în amestec cu diferite plante sau chiar tincturi din plante. Se foloseşte extern pentru efectul emolient.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de flori mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma şi intern câte 2 căni pe zi. Este o plantă dezinfectantă care poate ajuta şi la dezintoxicarea organismului, deci se poate lua şi intern câte 2-3 căni pe zi perioade de 15 zile apoi pauză 7 zile şi se poate relua.

Nalbă (Malva crispa)  2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni. Din rădăcină 2 linguriţe puse la 250 ml apă rece se lasă la macerat timp de 2 ore apoi se strecoară şi plantele se mai pun cu alte 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se lasă să se răcească apoi se strecoară peste primul macerat şi se poate folosi intern pentru efectul de curăţire a organismului, emolient, cicatrizant. Se poate folosi şi extern la tamponări locale de 3-4 ori. Există şi în magazinele de profil creme şi unguente din această plantă.

Nap (Brassica napus) se rade rădăcină şi se aplică extern pe locurile afectate sub pansament. Se poate ţine 12 ore. Se poate de asemenea folosi frunza proaspătă unsă cu ulei şi aplicată extern. Se indică folosirea acesteia atunci când sunt afectate suprafeţe mai mari.

Nucă sâmburi pisaţi şi amestecaţi cu făină şi smântână în diferite proporţii în funcţie de sensibilitatea pielii locale şi de toleranţă.

Pătlagină (Plantago lanceolata) frunze proaspete pisate şi transformate în pastă se aplică local pentru cicatrizarea rapidă. De asemenea din plantă uscată şi mărunţită 2 linguriţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2 căni şi extern se fac tamponamente cu vată înmuiată în acest ceai.





Pecetea lui Solomon (Polygonatum odoratum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate folosi de asemenea rădăcina. 2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături sau doar tamponări locale de 3-4 ori pe zi. Se poate consuma intern 2-3 ceaiuri pentru efectul depurativ.

Pin (Pinus silvestris) se pot folosi vârfurile de la ramurile tinere. Se pun 3-4 linguri de vârfuri mărunţite la 250 ml apă şi se fierb timp de 20 minute. Se strecoară şi se spală local de 2 ori pe zi. Sau se poate folosi răşina de brad aplicată extern cu ajutorul unui pansament. Este un tratament foarte eficient.

Plop negru (Populus nigra) se folosesc mugurii 1 linguriţă de muguri mărunţiţi se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute apoi se strecoară. Se aplică cu ajutorul unui tampon de vată de mai multe ori pe locurile afectate. Este una dintre plantele cu o puternică acţiune antimicrobiană. Există de asemenea şi creme şi unguente în magazinele de produse naturiste.

Pochivnic (Asarum europaeum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se foloseşte extern la tamponamente de 3-4 ori sau spălături. Este una dintre bunele plante folosite pentru dezinfecţie.

Porumb (Zea mays) se foloseşte uleiul din germeni de porumb pentru a se lua intern câte 1 lingură dimineaţa la trezire. Ajută la dezintoxicarea organismului. Extern se foloseşte pentru efectul emolient în diferite combinaţii cu tincturi, plante, etc.

Rapiţă (Brassica rapa)  2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se foloseşte extern la tamponamente de 3-4 ori sau spălături. Intern se pot consuma 2 căni pe zi.

Schinduf (Trigonella foenum graecum) se macină 1 linguriţă de seminţe care se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Sunt foarte indicate pentru că reglează activitatea pancreasului şi extern sunt dezinfectante mai ales dacă se folosesc sub formă de tinctură în diferite diluţii cu apă. Se fac tamponamente în aceste cazuri de 2-3 ori pe zi.



Secară (Secale cereale) Se mai poate da în fiecare zi câte 100 g de seminţe de secară încolţite.

Soc infuzie din flori se aplică comprese.

Traista ciobanului– 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă cu puţină miere şi suc de lămâie, câte 2- 3 căni zilnic perioade lungi de timp. Utilă în chisturi ovariene, fibroame uterine, hemoragii, instalarea menopauzei, insuficienţă cardiacă, hipertensiune, restabilirea presiunii sângelui, ateroscleroză, etc.

Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se folosesc câte 2-3 căni pe zi. Extern se fac tamponamente. Este planta cu efect foarte eficient la această afecţiune.

Urzică moartă albă (Laminium album) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern 2-3 căni pe zi şi extern tamponamente. Este utilă atât pentru efectul dezinfectant cât şi intern pentru dezintoxicarea organismului.

Usturoi (Alium sativum) se folosea încă de pe timpul Egiptului antic pentru efectul de distrugere a germenilor patogeni. Se poate folosi în consum tot timpul anului. Extern se fierbe în ulei care se strecoară apoi se pensulează locurile afectate de 3-4 ori pe zi. Este foarte eficientă în distrugerea tuturor germenilor patogeni.

Usturoiţă (Alliaria officinalis) se foloseşte ca şi usturoiul având aceleaşi proprietăţi.

Viţa de vie (Vitis vinifera) se folosesc frunzele proaspete care se ung eventual cu ulei şi se aplică local.



Volbură (Convalvulus arvensis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern 2-3 căni pe zi şi extern tamponamente. Este foarte indicată intern pentru curăţirea organismului de toxine. Se indică mai ales la cei care sufere şi de constipaţie.

Zămoşiţă (Hibiscus trionum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern 2-3 căni pe zi şi extern tamponamente. Este şi cu efect dezinfectant.

Propolis sub formă de unguent (Propoderm) de la Apicola care este foarte eficient pentru dezinfecţie şi cicatrizare. De asemenea se poate unge local cu tinctură sau chiar cu şprey.

Ceai complex: se pune 1 linguriţă urzică, 1 linguriţă flori de coada şoricelului şi 2 linguriţe gălbenele la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se consumă în tot cursul zilei. Se face acest ceai zilnic şi se ia timp de 2-3 luni. Se îndulceşte cu miere şi se pune 1 linguriţă de suc de lămâie în acest ceai.

Se spală des cu ceaiuri din plantele de mai sus sau se folosesc chiar tincturi din plante medicinale care se aplică în diferite diluţii în funcţie de sensibilitate.

Intern se vor face tratamente pentru întărirea imunităţii.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close