Tratament naturist cu Fructe de Macese

Sharing

 Fructe de Macese – folosite in tratamente naturiste

 Tratament naturist cu – Fructele de măceşe au un conţinut bogat în vitamina C şi cantităţi suficiente din vitaminele A şi P. De asemenea, mai conţin zaharuri, acid citric şi malic şi pectine. Are o capacitate foarte bună de a întări organismele slăbite în perioada convalescenţei sau primăvara, când corpul are nevoie de un aport crescut de vitamine.
Se prepară un ceai din două linguri de fructe zdrobite, care se fierb 10 minute în jumătate de litru de apă. După ce se răcoreşte, ceaiul se strecoară şi se îndulceşte după gust. Se bea călduţ sau rece, în cursul unei zile.

 Tratament naturist cu – Decoct de măceşe
Peste 100 g de măceşe proaspete, spălate şi zdrobite se toarnă un litru de apă rece. Se lasă la macerat 12 ore, se strecoară, se adaugă 100 g de zahăr şi se completează cu apă până la un litru. Se păstrează la rece. Este indicat ca pentru preparatele din măceşe să se folosească numai vase smălţuite, deoarece metalele descompun vitamina C.

 Tratament naturist cu – Sirop de măceşe
Peste 250 g de măceşe uscate se pune un litru de apă clocotită şi se lasă la macerat de seara până dimineaţa. După ce se filtrează se fierbe cu jumătate de kilogram de zahăr până ajunge la consistenţa unui sirop gros. Se ia câte o lingură înainte de mesele principale sau se combină cu apă, sifon sau apă minerală, ca orice băutură răcoritoare.

 
 Tratament naturist cu macese pentru pofta de mancare

Formula ceai pentru pofta de mancare: rădăcină de ghinţură, rizomi de obligeană, schinel, ţintaură, pelin, măceşe, coriandru. Se utilizează în anemii, convalescenţă, lipsa poftei de mâncare. Substantele amare excită glandele stomacului, mărind secreţia gastrică şi, astfel, stimulând pofta de mâncare. Fructele de măceş şi coriandru şi obligeana îi dau o aromă plăcută şi oferă un supliment de vitamine naturale. Ceaiul se bea cu o jumătate de oră înaintea mesei, puţin îndulcit cu miere.

cumpara acum

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Tratament naturist cu Fructe de Macese
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!