Tratamentul durerilor de gat

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Leac contra durerilor de gat

Se fierbe o lingurita de seminte de ridichi si o lingura de miere intr-o jumatate de ceasca de otet. Adaugati apa pana ce taria otetului devine suportabila si faceti gargara de mai multe ori pe zi.

Semintele de ridichi contin uleiuri eterice, bogate in sulf, si actioneaza ca un antibiotic natural.

 Impotriva laringitelor si inflamatiilor din gat exista insa niste remedii naturale foarte bune.
Natura ne pune la dispozitie o serie de substante capabile sa combata inflamatiile si sa reduca jena pe care o resimtim la fiecare inghititura. Fie ca sunt sub forma de gargara, comprese sau ceai, remediile bunicii sunt de foarte mare ajutor.

Pierderea vocii, dureri de gât

    Amestecati o ceasca de lapte caldut cu un decoct preparat din o lingura de frunze de telina, fierte 2 minute intr-un litru de apa . Lasati sa se raceasca . Faceti gargara de trei ori pe zi.

Sirop de brad
    Se culeg mugurii de brad [vârfurile tinere care în fiecare primavara] nu se spala. Se culeg atâti cât sa umple un borcan de 5kg. Pe fundul borcanului se pune zahar cam de doua degete peste care se pun muguri de brad cam de trei degete, se apasa bine dupa care se pune iar zahar si se continua pâna se umple borcanul. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar. Se leaga bine borcanul cu celofan si capac dupa care se va îngropa în pamânt la 30-40cm si se va scoate atunci când se apropie înghetul, aproape de iarna. Cine nu are posibilitatea sa-l îngroape trebuie sa tina borcanul într-o camara racoroasa si întunecoasa. Dupa ce se dezgroapa, daca a mai ramas zahar se amesteca cu o lingura de lemn, se acopera bine si se lasa la loc întunecos înca 2 saptamâni. Siropul obtinut se va pune în sticle cu dop de pluta. Acest sirop combate durerile de gât si previne gripa, fiind bun si pentru asm.
 
Pentru dureri in gat

    Se fierbe o lingurita de seminte de ridichi si o lingura de miere intr-o jumatate de ceasca de otet. Adaugati apa pana ce taria otetului devine suportabila si faceti gargara de mai multe ori pe zi. Semintele de ridichi contin uleiuri eterice, bogate in sulf, si actioneaza ca un antibiotic natural.

Ceaiuri pentru durerile in gat

Un ceai caldut din frunze de patlagina, levantica, cimbru, isop, cataplasmele cu cartof crud, compresele sau gargara cu bitter suedez sunt remedii simple, dar eficiente pentru calmarea durerilor in gat.

Un ceai caldut din frunze de patlagina, levantica, cimbru, isop, cataplasmele cu cartof crud, compresele sau gargara cu bitter suedez sunt remedii simple, dar eficiente pentru calmarea durerilor in gat. Virusurile ce circula in lunile reci sunt principalele cauze ale acestor dureri. Inrosirea si durerile in gat pot fi determinate insa si de fumat, de inhalarea de aer rece sau poluat, de consumul unor bauturi reci. Gargara cu infuzie de arnica, musetel, cimbrisor, galbenele, coada-soricelului, salvie, busuioc, muguri de brad inlatura senzatia de uscaciune si usturime din gat, datorita proprietatilor antiseptice, antiinfectioase si emoliente ale acestor plante.

Pentru gargara, infuziile trebuie sa fie ceva mai concentrate: doua linguri de planta la 250 ml apa fierbinte. Gargara se repeta de patru-cinci ori pe zi, pana dispar durerile si simptomele virozei respiratorii. In infuzia pentru gargara se pot adauga putin suc de lamaie, miere, un varf de cutit de bicarbonat de sodiu sau sare de bucatarie.

Compresele sau gargara cu bitter suedez – o lingura de bitter la o cana cu apa sunt de asemenea recomandate. Acelasi rezultat au si cataplasmele cu cartof crud in jurul gatului. Cartoful ras se combina cu putin otet si se lasa sa actioneze peste noapte. Extractul din mladite de maces (50 de picaturi de trei ori pe zi) este indicat in afectiunile inflamatorii recidivante – amigdalite, laringite. Iar extractul din muguri de vita-de-vie le vine de hac inflamatiilor frecvente ale amigdalelor.

Tratament naturist cu PROPOLIS.
 Amestecul de propolis, miere si suc de lamaie este recomandat celor care fac frecvent laringite, faringite. Propolisul are actiune antiinflamatorie si dezinfectanta la nivelul gatului. In infectiile cailor respiratorii pot fi folosite tinctura de propolis sau uleiurile volatile de cimbru, levantica, eucalipt, menta, ce se gasesc la plafar. Aceste uleiuri actioneaza ca un anestezic local, calmand durerile si usturimile din gat.

 DECOCT DE CEAPA. Rezultate foarte bune in cazul raguselii si al durerilor in gat da decoctul din ceapa – se fierb patru cepe in apa, se adauga putina miere. Cu decoctul obtinut se face gargara de cateva ori pe zi. Pentru recapatarea vocii putem sa bem si infuzie calduta din patlagina, muguri de plop, tei. Infuzia poate fi indulcita cu putina miere. Pentru a-si pastra vitaminele si proprietatile antiseptice si antiinflamatoare, mierea se adauga numai dupa ce infuzia s-a racit.
 
Probleme cu gatul  – ceai de menta indulcit cu miere de albine si 2-3 lg.de lapte,suptul untului din frigider este f.bun pt.gat/o bucatica ca si bomboana.ceai de echinaceea

Pentru dureri de gat eu folosesc un amestec de suc de lamaie cu miere (doua lingurite suc, doua de miere). Acest tratament se ia de cateva ori pe zi, in functie de intensitatea durerii.
Un alt remediu in caz de raceli: ceaiul de lamaie. prepararea ceaiului: in trei cani de apa (aprox 700 ml) pun la fiert doua lamai taiate bucatele, cu tot cu coaja. Dau cateva clocote, apoi indulcesc cu miere dupa gust. Poate fi si mai multa, caci ceaiul este amarui (dar nu este rau deloc la gust). Beau doua cani pe zi si revigoreaza extraordinar.

In afara de lamaie – inhalatii cu ulei de cimbru sau de eucalipt (intr-un vas cu apa fierbinte se pun cateva picaturi de ulei volatil si se inhaleaza aburii 5-0 minute), ceai de cimbrisor si macese in amestec, plus traditionalul tei.

Cand aveti probleme cu gatul luati de la magazinele naturiste Salviasept sunt niste bomboane foarte bune la gust, iar pentru fete recomand Decasept niste pastilute care se sug si contin albastru de metil.

De cele mai multe ori durerile de gat debuteaza cu senzatia de zgarieturi in gat, apoi simtim o durere cand inghitim iar in cele din urma ne pierdem si glasul.

Un remediu stravechi si recunoscut impotriva durerilor in gat si a tusei este laptele cu ceapa. Laptele are proprietati calmante iar ceapa antibacteriale. In plus, acest amestec inseamna un aport important de vitamina C.

Eficiente pentru durerile de gat sunt gargarele cu uleiuri eterice. Se pun 3 picaturi de eucalipt, 2 picaturi de ulei de santal si 1 picatura de ulei de arbore-de-ceai intr-un pahar de apa. Se face gargara de 3 ori pe zi.
Inhalatiile au, de asemenea, un efect calmant si antiinflamator. Se amesteca musetel, sovarv si cimbru si se toarna 1 l de apa fierbinte peste 2 linguri de amestec. Se inhaleaza aburul timp de 0 minute.
Adresati-va medicului numai daca intervine febra sau inflamarea amigdalelor, ceea ce se intampla mai ales in cazul copiilor si adolescentilor.

Ati mancat inghetata sau v-ati potolit setea cu apa rece si acum va doare in gat?

 In acest caz, exista mai multe leacuri si produse naturiste care va pot ajuta. Chiar si in acest sezon ne putem imbolnavi de angina (inflamarea gatului), faringite, traheite sau amigdalite, atat din cauza consumului de alimente sau bauturi reci, cat si a produselor lactate. In acest caz, prima salvare vine de la consumul de ceaiuri, in special de salvie, lemn dulce sau mugur de pin. Acestea trebuie baute caldute, numai cu miere. De asemenea, puteti face gargara cu ceai de salvie foarte concentrat, in care puneti putin bicarbonat de sodiu. Un alt remediu: granulele de argila sau compresele (in jurul gatului) cu ulei de eucalipt.
 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.