Leucemiile acute (Leucoză) – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

 Leucemiile acute. (Leucoză)

Este forma de cancer a sângelui. Aceasta poate fi acută sau cronică şi este cauzată de proliferarea anormală a leucocitelor (globulele albe) care ajung în cantitate mult prea mare şi în plus este vorba şi despre înmulţirea celulelor precursoare lor din măduva spinării. Leucocitele sunt formate din: limfocite, granulocite şi monocite). În funcţie de aceasta se poate face un alt diagnostic diferenţial care se bazează pe ce tip de celulă se înmulţeşte.  Se poate deci: leucemie limfatică, granulocitară sau monocitară. De asemenea foarte rare pot fi afectate şi eozinofilele (acestea sunt granulaţiile din sânge) şi se numeşte leucemie cu eozinofile.

Această afecţiune se produce prin invadarea măduvei spinării şi implicit a sângelui cu aceste celule imature care nu pot fi folosite de către corpul uman tocmai pentru că sunt imature şi nu-şi pot exercita misiunea care ar trebui s-o execute. Aceasta duce la apariţia unor modificări în tabloul sanguin cu anemie, dispariţia sau chiar diminuarea trombocitelor, scăderea limfocitelor adulte şi apariţia în număr foarte mare a unor limfocite degenerate, denumite limfoblaşti.

Cea mai des întâlnită formă este leucemia limfoblastică. Din păcate această formă se întâlneşte şi la copii între 2-4 ani.

Simptome: la început ne specifice: ameţeli, astenie, palpitaţii, puls accelerat, dificultăţi respiratorii, febră, etc. Apoi încep diferite hemoragii la nas, gingii, ochi, piele, etc. Creşterea în volum a splinei, apoi apar tumori osoase extrem de dureroase.

De regulă complicaţiile acestei maladii sunt fatale.

Tratamentul este obligatoriu să se facă în spital pentru că în caz contrar decesul survine destul de repede. Suplimentar se poate ca terapiile naturiste să fie de ajutor printr-o alimentaţie indicată şi ridicarea imunităţii organismului. Se indică de asemenea o serie de ceaiuri în funcţie de simptomele prezentate de fiecare caz în parte. Anemia se combate prin alimentaţie şi apiterapie.  Acidul uric în exces se poate elimina prin ceaiuri diuretice în cantitate cât mai mare. De asemenea se va căuta întărirea imunităţii organismului cu preparatele indicate.

Un studiu efectuat de medicii americani au stabilit că există o legătură între utilizarea frecventă a solvenţilor organici întrebuinţaţi la diluarea lacurilor, vopselelor şi prezenţa leucemiei limfoblastice acute la copii.

Se poate face tratament pe lângă tratamentul instituit de medicul specialist cu una sau mai multe din următoarele plante medicinale: afine, brustur, cătină, cimbru, ciuboţica cucului, dafin, dovleac, ginseng, grâu încolţit, lemn dulce, merişor, morcovi, năprasnic, nuci, orz, ovăz, pătrunjel, porumb, rostopască, saschiu, sfeclă roşie, soia, ţelină, ţintaură. Ceai verde zilnic 3 căni.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afine (Vaccinum myrtylis) se folosesc fructele sub formă de suc din care se va lua zilnic câte 200 ml de 3 ori pe zi. Se va avea de grijă să nu fie constipaţia prezentă, lucru ce se poate realiza cu ajutorul plantelor, în special se va da ulei vegetal din orice plantă (dovleac, grâu, soia, rapiţă, etc). de asemenea este util să se consume praf făcut din fructe uscate- se ia în acest caz câte 1 linguriţă de praf fin (măcinat cu râşniţa de cafea), care se va ţine sub limbă, pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Se poate face acest lucru de 3 ori pe zi. Se mai poate folosi cu succes siropul sau tinctura. În cazul tincturii se va lua 1 linguriţă diluată cu 100 ml apă de 3 ori pe zi înainte de mesele principale cu 15 minute.

Frunzele se pot şi ele folosi caz în care se va face un ceai din 2 linguriţe de frunze mărunţite, fierte pentru 10 minute, în 250 ml apă. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Brustur (Arctium lappa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoară. Se folosesc intern pentru efectul emolient care-l are asupra aparatului digestiv, inclusiv intestinal. Se mai poate pune 50 g de rădăcină mărunţită la 250-300 ml oţet alimentar de 9 grade. Se lasă timp de 8 zile apoi se strecoară şi se tamponează coloana vertebrală de 2-3 ori pe zi cu o vată muiată în acest oţet. Se mai poate 50 g rădăcină mărunţită pusă la 250 ml alcool sanitar. Se ţine timp de 10-15 zile agitând des recipientul pentru omogenizare, după care se strecoară. Se fac tamponamente pe coloana vertebrală sau pe regiunea splinei de 2-3 ori pe zi.

Cătină (Tamarix ramosissima) se folosesc fructele câte 2-3 linguri de fructe proaspete de 3 ori pe zi. Se mai poate folosi uleiul câte 1 linguriţă de 2 ori pe zi înaintea meselor. Se poate de asemenea folosi fructe uscate câte 2 linguriţe mărunţite puse la 250 ml apă şi fierte timp de 15 minute, apoi strecurate. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este planta care este socotită o poli-vitamină naturală.

Cimbru (Saturneja hortensis) 50 g de plantă mărunţită se pune cu 250 ml alcool sanitar. Se ţine apoi timp de 10 zile la temperatura camerei agitând des pentru omogenizare. Se strecoară apoi şi se folosesc la ungerea coloanei vertebrale şi a regiunii splinei de 3 ori pe zi, ajutând la stimularea sistemului neuro vegetativ şi la refacerea întregului organism.

Ciuboţica cucului (Primulla officinalis)  50 g de plantă mărunţită se pune cu 250 ml alcool sanitar. Se ţine apoi timp de 10 zile la temperatura camerei agitând des pentru omogenizare. Se strecoară apoi şi se folosesc la ungerea coloanei vertebrale şi a regiunii splinei de 3 ori pe zi. Se mai poate folosi şi rădăcina tot la fel preparată şi folosită. Ajută şi la calmarea nervoasă.

Dafin (Laurus nobilis) 50 g de plantă mărunţită se pune cu 250 ml alcool sanitar. Se ţine apoi timp de 10 zile la temperatura camerei agitând des pentru omogenizare. Se strecoară apoi şi se folosesc la ungerea coloanei vertebrale şi a regiunii splinei de 3 ori pe zi, ajută la stimularea secreţiilor.

Dovleac (Cucumis pepo) Pulpa se pasează după fierbere şi se poate consuma zilnic. Este foarte utilă şi pentru tratament şi pentru a asigura laxaţia scaunelor. Seminţele ne curăţate de coji se vor mărunţi şi se fierb 2 linguriţe de seminţe în 250 ml apă timp de 10 minute. Se strecoară şi se consumă 2-3 căni pe zi. Este foarte util atât pentru asigurarea unui scaun normal cât şi pentru substanţele care le are. Uleiul se ia câte 1 lingură seara în cazul constipaţiei.

Ginseng (Ginseng panix) se va putea folosi câte 1 caşetă de 3 ori pe zi, pentru refacerea întregului organism. Se mai poate folosi rădăcina sub formă de praf (se ia câte 1 vârf de cuţit de 3 ori pe zi, sau tinctură- câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi- este cel mai eficient.

Grâu încolţit, (Triticum aestivum) se va consuma zilnic câte 100 g măcinat şi eventual cu miere, pentru compoziţia în vitamine care este foarte bogată, cât şi pentru mineralele care le are. Se mai poate lua 1 lingură de ulei din germeni de grâu.

Lemn dulce (Glycyrriza glabra)  se va lua 1 linguriţă de praf care se va pune sub limbă pentru 5 minute şi se înghite cu apă- este foarte util pentru reglarea glandelor şi pentru hormonii care-i are.

Merişor (Vaccinum vitis idaea) se consumă fructele sub diferite feluri- crude proaspete, uscate- ceai (decoct fiert 2 linguriţe în 250 ml apă timp de 10 minute), tinctură, dulceaţă, etc. 

Morcovi (Daucus carota) se consumă sucul din rădăcină câte 200 ml de 3 ori pe zi, luat cu 15 minute înaintea meselor principale în cure de lungă durată.

Năprasnic (Geranium robertiarum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară, apoi se va putea consuma câte 2-3 căni pe zi. De asemenea se poate lua sub formă de praf fin realizat cu râşniţa de cafea din plantă uscată. Se va pune sub limbă, pentru 5 minute, apoi se va înghiţi cu puţină apă. Se poate face de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale.

Suc de orz verde.

Se va lua câte 1 linguriţă de suc de către copii de 3 ori pe zi cu 15 minute înaintea meselor şi de către adulţi câte 1 lingură de 3 ori pe zi, perioade cât de lungi de timp ajutând procesele enzimatice din organism, aducând vitamine şi o serie de alte minerale necesare unei bune funcţionări a organismului. Se poate lua şi de cei graşi şi de cei slabi. Ajutând chiar şi în cazurile cu obezitate la reglarea organismului. Conţine superoxid dismutaza (SOD).

Ovăz (Avena sativa) -Supă deasă cu seminţe de ovăz este meniul nordicilor şi este foarte sănătoasă aducând vindecarea în multe afecţiuni din cele de mai sus. Se recomandă chiar şi copiilor.

-Fulgii de ovăz sunt un aliment excelent. Se poate consuma şi de 3 ori pe zi. Aceştia au fosfor, calciu, magneziu şi sunt foarte uşor asimilabile.

-Se vor fierbe 50 g de ovăz timp de 30 minute apoi se consumă. Este un laxativ şi un bun diuretic. 

-20 g de fulgi se pun la 250 ml apă şi se lasă de seara până dimineaţa când se consumă. Este foarte bun la afecţiunile interne.

-Suc de mlădiţe de ovăz recoltate înainte de a ajunge să dea spicul. Se va putea păstra o perioadă mai lungă dacă se va pune peste acest suc după ce se filtrează bine puţin alcool alimentar, pentru a nu se altera. Se poate consuma din acest suc cantităţi oricât de mari în funcţie de toleranţa individuală şi de afecţiunea care se tratează. Se poate de asemenea amesteca cu alte sucuri de legume sau fructe.

 Se poate folosi o perioadă cât de lungă.

-Tinctura de ovăz este recomandată celor care sufere de insomnii, ea are în plus virtuţi antiastmatice: în insomnii- 40 picături la culcare. În astenii 20 picături de 3 ori pe zi înainte de mese.

Pătrunjelul (Petroselinum crispus) frunze în special cu ginseng reface numărul de trombocite şi contribuie la refacerea măduvei osoase şi tonificarea întregului organism. 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară, apoi se va putea consuma câte 2-3 căni pe zi.

Porumb (Zea majs) se foloseşte uleiul din germeni de porumb câte 1 lingură pe zi, ajutând şi în cazurile constipaţiei şi dezintoxicând organismul.

Rostopască (Chelidonium majs) 1 linguriţă de plantă se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară şi se va bea cu înghiţituri mici pe tot cuprinsul zilei. Nu se depăşeşte această cantitate, fiind toxică.

Saschiu (Vinca minor)  2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară, apoi se va putea consuma câte 2-3 căni pe zi. De asemenea se poate lua sub formă de praf fin realizat cu râşniţa de cafea din plantă uscată. Se va pune sub limbă, pentru 5 minute, apoi se va înghiţi cu puţină apă. Se poate face de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. Este foarte util pentru că distruge din celulele albe şi nu le lasă să se înmulţească. Nu se dă copiilor.

Sfeclă roşie (Beta vulgaris rubra) utilă să se consume sub formă de suc, câte 100 ml de 3 ori pe zi, pentru refacerea globulelor roşii. Este indicat să se consume cu suc de morcovi în părţi egale.

Soia (Soja hipoida) se indică folosirea seminţelor în alimentaţie cât mai des. De asemenea se poate lua câte 1 lingură de soia- ulei, zilnic.

Ţelină (Apium graveolens) se poate folosi suc împreună cu alte sucuri (morcovi, sfeclă roşie, etc) se ia în acest caz 20 ml de 3 ori pe zi . Se poate face din frunze, rădăcină. Rădăcină fiartă 2 linguriţe în 250 ml apă timp de 15 minute, apoi strecurat. Se pot consuma 3 căni pe zi. Seminţe măcinate se iau sub formă de praf câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi cu 15 minute, înainte de mesele principale, se bea apoi puţină apă.

Ţintaură (Centaurium umbellatum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară, apoi se va putea consuma câte 2-3 căni pe zi. De asemenea se poate lua sub formă de praf fin realizat cu râşniţa de cafea din plantă uscată. Se va pune sub limbă, pentru 5 minute, apoi se va înghiţi cu puţină apă. Se poate face de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. Este foarte util pentru că distruge din celulele albe şi nu le lasă să se înmulţească.

Tratament igieno-dietetic. Repaus fizic şi psihic, muncă foarte uşoară, controlul sângelui la 2-4 săptămâni. În cazurile înaintate cu astenie cure de aer la altitudine medie, helioterapie cu prudenţă. Regim cu puţine purine (fără subproduse de carne, conserve, ficat, creier, afumături, chimicale) Se vor da foarte multe vitamine cu ajutorul sucurilor de legume şi fructe.

Se vor da pe lângă sucurile de legume şi fructe care sunt obligatorii în special de sfeclă roşie, morcov, ţelină şi:

Lăptişor de matcă în cure de câte 20 zile cu 1 g de lăptişor apoi 7 zile pauză şi se reia.

-Se va înlocui zahărul cu miere în alimentaţie.

-Polen de albine câte 20 g pe zi înainte de mese, care previne infecţiile şi asigură organismului o serie de vitamine şi oligoelemente naturale necesare organismului. Acesta conţine rutină care este un antitumoral de excepţie.

Argilă luată intern zilnic câte 1 linguriţă dizolvată în 250 ml apă.

-Ca alimente se va prefera să se dea cât mai mult ficat de viţel proaspăt fiert. Se poate de asemenea să se macine ficatul de viţel şi să se pună puţin alcool alimentar şi să se dea câte 2 linguriţe din acest suc de 2 ori pe zi.

Pentru evitarea infecţiilor se va folosi tinctura de propolis din care se va lua câte 2 picături la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Se pune pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură apoi se înghite. Se ia de 3 ori pe zi înainte de mesele principale.

Două tratamente sunt mai eficiente cu toate că nu sunt plăcute ci chiar dureroase:

-Se vor pune albine să înţepe. La fiecare mână se vor pune câte 2 la picioare tot câte 2 şi de asemenea se vor pune 2 la coloana vertebrală. Acest lucru se va face însă numai sub supravegherea unui medic pentru că se poate să fie prezentă alergia.

-O altă metodă mult folosită în special în Rusia este să se caute un furnicar de pădure cu furnici roşii. Se dezbracă omul complet şi se stârneşte furnicarul prin împrăştierea pământului de la suprafaţă, după care se va pune omul culcat să îl înţepe furnicile. Se stă 2-3 minute. Se iau pe urmă furnicile jos. În locurile unde s-a produs înţeparea se va tampona cu tinctură de urzică.

            Furnicile introduc în organism un acid formic care este foarte util în multe tratamente. Se ştie că o serie de animale care sunt ucise de furnici nu putrezesc datorită faptului că acidul formic al furnicilor opreşte înmulţirea oricăror microbi.

            Un tratament mai blând care se aplică mai ales la copii este colectarea a cât mai multor furnici care se vor pune într-o sticlă de 500 ml şi care se astupă doar puţin cu un dop de plută şi se pune în aluat de pâine. Se face o pâine în care se va introduce această sticlă. Se lasă să se coacă pâinea apoi se scoate sticla şi lichidul care se formează în sticlă se filtrează. Se amestecă cu miere polifloră în părţi egale şi se va da copilului în cantitate de o linguriţă pe zi repartizată în trei porţii care se vor lua cu 30 minute înainte de mese cu 30 minute. Este normal că în acest caz este nevoie de foarte multe furnici care vor trebui introduse în sticlă. Cu cât cantitatea de furnici este mai mare cu atât se va obţine mai mult lichid care conţine de asemenea acid formic natural şi alte substanţe foarte necesare organismului bolnav.

            Dacă se fac tratamente cu raze atunci este neapărat nevoie să se facă o cură în acest timp de suc de coacăz negru sau în lipsă de sirop de coacăz. De asemenea se mai poate adăuga în acest caz ceaiul de frunze de merişor.

Suc de ţelină şi ştevie cu săftărea sau fumăriţă, urzică, trei fraţi pătaţi. Se va lua câte 50 g de plante din fiecare plantă. Se pune apoi 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară, apoi se va putea consuma câte 2-3 căni pe zi. De asemenea se poate lua sub formă de praf fin realizat cu râşniţa de cafea din plantă uscată. Se va pune sub limbă, pentru 5 minute, apoi se va înghiţi cu puţină apă. Se poate face de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. Este foarte util pentru că distruge din celulele albe şi nu le lasă să se înmulţească.

            Dafin- am lăsat la urmă acesta fiind cel mai puternic. Se fierb 500 g de apă. Când clocoteşte se va pune 5 g de frunze de dafin. Se lasă apoi la foc mic încă 5 minute. Se lasă apoi vasul acoperit de seara până dimineaţa. Dimineaţa se strecoară şi se bea câte 1 lingură din oră în oră, până la terminarea lichidului. În acest timp nu se va mânca nimic ci se va bea doar suc de morcovi în orice cantitate. Lichidul trebuie să, ajungă pentru toată ziua. Nu se va face alt lichid, deoarece de obicei nu este nevoie şi pentru că dacă se consumă, o cantitate mai mare poate produce hemoragii interne. Preparatul este foarte puternic, putând produce avort sau diferite hemoragii dacă se va lua în cantitate mai mare, deci atenţie la folosirea lui. Se poate face un asemenea tratament doar 1 dată sau cel mult de 2 ori pe lună în cazurile foarte grave.

            Pentru copiii bolnavi de leucemie se va da câte 1 linguriţă (5 ml) din oră în oră, dar nu mai mult, pentru că poate produce hemoragii interne. Este strict interzis în perioada menstruaţiei la femei sau la copii sănătoşi.

            Se poate asocia cu Saschiu în aceiaşi zi.

            Extern spălături cu zer sau lapte cu oţet de mere şi suc de lămâie.

Tinctura de echinacea.

Echinacea purpurea.

Produsă de Dacia Plant.

Acţiuni- Intern: imunostimulator puternic (polizaharidele cu greutate moleculară mare pe care le conţine intensifică fagocitoza), antibiotic, bacteriostatic, antiviral bun, depurativ mediu, analgezic uşor, antioxidant bun.

Extern. Antiseptic, stimulent al imunităţii locale, cicatrizant.

Indicaţii:

Intern: guturai, laringită, traheită, amigdalită, bronşită, pneumonie, gripă, infecţii respiratorii în faza acută, tumori benigne (adjuvant), mastoză, profilaxia bolii canceroase, adjuvant în boala canceroasă, leucemie (adjuvant), inflamaţii ganglionare, infecţii cu stafilococ auriu, reumatism infecţios, eczeme infecţioase recidivante, herpes (adjuvant), hepatită A,B,C,D (adjuvant).

Extern. Răni cu risc mare de infectare, plăgi supurânde, plăgi purulente, eczeme infecţioase şi alergice, cangrenă.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Tinctura de vâsc.

Viscum album.

Produs de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antispasmodic, calmant psihic blând şi eficient, citostatic, imunostimulator bun, purgativ tonic cardiac, hipotensiv, vermifug, diuretic.

Extern: antinevralgic, calmant.

Indicaţii.

Intern: tuse, tuse convulsivă sau spasmodică, astm bronşic, crize astmatice care apar pe fondul de tensiune psihică, adjuvant în epilepsie şi crize nervoase, isterie, nevroză, ameţeli (vertij), hipertensiune arterială (inclusiv formele cu tensiune oscilantă( şi tulburări atribuite hipertensiunii arteriale, arterioscleroză, accidente vasculare (profilaxie, combaterea sechelelor) tulburări de menopauză (mai ales nervoase şi cardio-vasculare), balonări, inflamaţii ale aparatului digestiv, sughiţ, scăderea imunităţii, predispoziţie la viroze, tulburări de imunitate datorate bătrâneţii, leucemie (adjuvant), boala canceroasă (adjuvant), afecţiuni ganglionare, tremurături ale corpului, sterilitate (mai ale cea asociată cu bolile cardio-vasculare sau nervoase), hemoragii uterine, edeme, albuminurie, degerături.

Extern: leucoree, gută, sciatică.

Precauţii: supradozarea vâscului provoacă febră, frisoane, hipotensiune.

Contraindicaţii: vâscul este contraindicat persoanelor hipotensive, hipotone şi celor care sufere de angină pectorală.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.