Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...

Loracarbef – Infectii Bacteriene

Sharing

Loracarbef
Actiune terapeutica: Antibiotic
Categorie de risc pentru sarcina: B

MOD DE ACTIUNE

Se aseamana din punct de vedere chimic cu cefalosporinele. Nivel plasmatic maxim: 8 µ g/mL dupa 90 min de la administrarea dozei de 200 mg si 14 µg /mL dupa 90 min de la admnistrarea a 400 mg. La copii, dupa administrarea unei doze PO de 7,5 mg/kg sau 15 mg/kg, se obtine un nivel plasmatic maxim de 13, respectiv 19 µ g/mL în 40-60 min. T ½, eliminare: 1 h. Peste 90% din medicament se excreta nemodificat în urina.

INDICATII

Infectii bacteriene secundare în bronsita acuta si exacerbarile acute ale bronsitei cronice date de Streptococcus pneumoniae, Hemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis (inclusiv tulpinile producatoare de beta-lactamaza a ambelor organisme). Pneumonia cauzata de S. pneumoniae sau H. influentzae (doar tulpinile ce nu produc beta-lactamaza).

Otita medie data de S. pneumoniae, Streptococcus pyogenes (inclusiv tulpinile producatoare de beta-lactamaza a ambelor organisme). Sinuzita maxilara acuta determinata de S. pneumoniae, H. influentzae (doar tulpinile ce nu produc beta-lactamaza) sau M. Catarrhalis (inclusiv tulpinile producatoare de beta-lactamaza).

Faringita si amigdalita date de S. Pyogenes. Infectii cutanate necomplicate date de Staphylococcus aureus (inclusiv tulpinile producatoare de penicilinaza) sau S. Pyogenes. Infectii urinare necomplicate date de E. coli sau Staphylococcus saprophyticus. Pielonefrita necomplicata data de E. Coli.

 


 

 

CONTRAINDICATII

 

Hipersensibilitatea la loracarbef sau la cefalosporine.

 


 

 

PRECAUTII

 

Utilizati în timpul sarcinii doar daca este necesar. Utilizati cu precautie la pacientii cu disfunctie renala, la cei cu istoric de colita, la cei sub tratament cu diuretice potente, în timpul lactatiei, si la cei cu alergie la penicilina. Siguranta si eficacitatea administrarii la copii cu vârsta sub 6 luni nu a fost stabilita.

Pacientilor cu C CR 10-49 mL/min li se vor administra jumatate din dozele uzuale. Pacientii cu C CR mai mic de 10 mL/min se pot trata cu dozele indicate, administrate la 3-5 zile. Pacientii cu dializa ar trebui sa primeasca o alta doza dupa dializa.

Solutia orala se prepara prin adaugarea unei cantitati de 30 mL apa la flaconul de 50 mL sau 60 mL apa la flaconul de 100 mL. Suspensia astfel obtinuta se pastreaza la 25°C timp de 14 zile.

 


 

 

EFECTE ADVERSE

 

GI: diaree, G&V, dureri abdominale, anorexie, colita pseudomembranoasa. Hipersensibilitate: rash cutanat, urticarie, prurit, eritem multiform. SNC: cefalee, somnolenta, nervozitate, ameteala, insomnie. Hematologic: trombocitopenie tranzitorie, lecopenie, eozinofilie. Diverse: vasodilatatie, vaginita, moniliaza vaginala, rinita.

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

Capsule, suspensie orala
Infectia bacteriana secundara în bronsita acuta

Adulti, peste 13 ani: 200-400 mg la 12 h, timp de 7 zile.
Exacerbarile acute ale bronsitei cronice

Adulti, peste 13 ani: 400 mg la 12 h timp de 7 zile.
Pneumonie

Adulti, peste 13 ani: 400 mg la 12 h timp de 14 zile.
Faringita, amigdalita

Adulti, peste 13 ani: 200 mg la 12 h timp de 10 zile (sau mai mult pentru infectiile cu S. pyogenes). Copii, 6 luni-12 ani: 15 mg/kg/zi în doze multiple la 12 h timp de 10 zile (sau mai mult pentru infectiile cu S. pyogenes).
Sinuzita

Adulti, peste 13 ani: 400 mg la 12 h timp de 10 zile.
Otita medie acuta, sinuzita maxilara acuta

Copii, 6 luni-12 ani: 30 mg/kg/zi în doze la 12 h timp de 10 zile. Utilizati suspensia deoarece se absoarbe mai rapid decât capsulele producând nivele plasmatice maxime mai crescute pentru aceeasi doza.
Infectii cutanate (impetigo)

Adulti: 200 mg la 12 h, 7 zile. Copii, 6 luni-12 ani: 15 mg/kg/zi în doze la 12 h timp de 7 zile.
Cistita necomplicata

Adulti, peste 13 ani: 200 mg la 12 h timp de 7 zile.
Pielonefrita necomplicata

Adulti, peste 13 ani: 400 mg la 12 h timp de 14 zile.

 


 

 

 

 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.