Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 2 -voturi, Media: 3.00 out of 5)

Loading...

Imipramina – Enurezis Depresie

Sharing

Imipramina
Actiune terapeutica: Antidepresiv triciclic
Categorie de risc pentru sarcina: B
MOD DE ACTIUNE

Efecte anticolinergice si sedative moderate; efecte marcate de hipotensiune ortostatica. Este transformat în metabolitul sau activ, dimetilimipramina (desipramina). Nivelul plasmatic: 200-350 ng/mL. T ½: 11-25 h. Timpul pâna la nivele de platou: 2-5 zile.

INDICATII

Simptome de depresie; depresia endogena raspunde mai usor la tratament. Enurezis la copii de 6 ani sau mai mari.

 

PRECAUTII

 

Doza zilnica se administreaza în priza unica inainte de cucare. In enurezis, medicamentul e mai eficient în schema: 25 mg dupa-amiaza, 25 mg la culcare. Copiii cu recurente dupa intreruperea tratamentului pot sa nu raspunda la reluarea terapiei. Ajustarea gradata a dozei poate preveni tendinta la recadere.

 

EFECTE ADVERSE

 

Dozele terapeutice mari pot creste frecventa convulsiilor la pacientii epileptici sau pot cauza atacuri la pacienti non-epileptici. Pacientii adolescenti si adulti pot avea toleranta scazuta la medicament.

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

Tablete, capsule
Depresie

Pacientii spitalizati: 50 mg de 2-3 ori/zi. Doza poate fi crescuta cu 25 mg la cateva zile pâna la 200 mg/zi. Dupa 2 saptamâni, doza poate fi crescuta progresiv pâna la maxim 250-300 mg/zi la culcare.

În ambulatoriu, initial: 75 mg/zi, pana la 150 mg/zi. Doza maxima este de 200 mg/zi. Doza de intretinere: 50-150 mg/zi la culcare.

La adolescenti si pacienti în vârsta, initial: 30-40 mg/zi pâna la maxim 100 mg/zi.

 


 

 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

 

Se revad orele de administrare potrivite terapiei în functie de afectiunea tratata. Anuntati cresterea frecventei convulsiilor la pacientii epileptici sau aparitia acestora la cei non-epileptici. Copiii pot manifesta usoara greata, oboseala inexplicabila, agitatie sau insomnie; anuntati aceste manifestari la constatare. Evitati expunerea prelungita la soare; purtati imbracaminte de protectie la expunere; pot aparea reactii de fotosensibilizare. Evitati consumul de alcool si de medicamente OTC. Nu efectuati activitati care necesita atentie sporita pâna la epuizarea efectului medicamentului; poate cauza sedare.

 


 

 

 

 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.