Imipramina – Enurezis Depresie

Sharing

Imipramina
Actiune terapeutica: Antidepresiv triciclic
Categorie de risc pentru sarcina: B
MOD DE ACTIUNE

Efecte anticolinergice si sedative moderate; efecte marcate de hipotensiune ortostatica. Este transformat în metabolitul sau activ, dimetilimipramina (desipramina). Nivelul plasmatic: 200-350 ng/mL. T ½: 11-25 h. Timpul pâna la nivele de platou: 2-5 zile.

INDICATII

Simptome de depresie; depresia endogena raspunde mai usor la tratament. Enurezis la copii de 6 ani sau mai mari.

 

PRECAUTII

 

Doza zilnica se administreaza în priza unica inainte de cucare. In enurezis, medicamentul e mai eficient în schema: 25 mg dupa-amiaza, 25 mg la culcare. Copiii cu recurente dupa intreruperea tratamentului pot sa nu raspunda la reluarea terapiei. Ajustarea gradata a dozei poate preveni tendinta la recadere.

 

EFECTE ADVERSE

 

Dozele terapeutice mari pot creste frecventa convulsiilor la pacientii epileptici sau pot cauza atacuri la pacienti non-epileptici. Pacientii adolescenti si adulti pot avea toleranta scazuta la medicament.

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

Tablete, capsule
Depresie

Pacientii spitalizati: 50 mg de 2-3 ori/zi. Doza poate fi crescuta cu 25 mg la cateva zile pâna la 200 mg/zi. Dupa 2 saptamâni, doza poate fi crescuta progresiv pâna la maxim 250-300 mg/zi la culcare.

În ambulatoriu, initial: 75 mg/zi, pana la 150 mg/zi. Doza maxima este de 200 mg/zi. Doza de intretinere: 50-150 mg/zi la culcare.

La adolescenti si pacienti în vârsta, initial: 30-40 mg/zi pâna la maxim 100 mg/zi.

 


 

 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

 

Se revad orele de administrare potrivite terapiei în functie de afectiunea tratata. Anuntati cresterea frecventei convulsiilor la pacientii epileptici sau aparitia acestora la cei non-epileptici. Copiii pot manifesta usoara greata, oboseala inexplicabila, agitatie sau insomnie; anuntati aceste manifestari la constatare. Evitati expunerea prelungita la soare; purtati imbracaminte de protectie la expunere; pot aparea reactii de fotosensibilizare. Evitati consumul de alcool si de medicamente OTC. Nu efectuati activitati care necesita atentie sporita pâna la epuizarea efectului medicamentului; poate cauza sedare.

 


 

 

 

 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Imipramina – Enurezis Depresie