Imipramina – Enurezis Depresie

Imipramina

Actiune terapeutica: Antidepresiv triciclic

Categorie de risc pentru sarcina: B

MOD DE ACTIUNE

Efecte anticolinergice si sedative moderate; efecte marcate de hipotensiune ortostatica. Este transformat în metabolitul sau activ, dimetilimipramina (desipramina). Nivelul plasmatic: 200-350 ng/mL. T ½: 11-25 h. Timpul pâna la nivele de platou: 2-5 zile.

INDICATII

Simptome de depresie; depresia endogena raspunde mai usor la tratament. Enurezis la copii de 6 ani sau mai mari.

 

PRECAUTII

 

Doza zilnica se administreaza în priza unica inainte de cucare. In enurezis, medicamentul e mai eficient în schema: 25 mg dupa-amiaza, 25 mg la culcare. Copiii cu recurente dupa intreruperea tratamentului pot sa nu raspunda la reluarea terapiei. Ajustarea gradata a dozei poate preveni tendinta la recadere.

Citeste acum...
 

EFECTE ADVERSE

 

Dozele terapeutice mari pot creste frecventa convulsiilor la pacientii epileptici sau pot cauza atacuri la pacienti non-epileptici. Pacientii adolescenti si adulti pot avea toleranta scazuta la medicament.

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

Tablete, capsule

Depresie

Pacientii spitalizati: 50 mg de 2-3 ori/zi. Doza poate fi crescuta cu 25 mg la cateva zile pâna la 200 mg/zi. Dupa 2 saptamâni, doza poate fi crescuta progresiv pâna la maxim 250-300 mg/zi la culcare.

În ambulatoriu, initial: 75 mg/zi, pana la 150 mg/zi. Doza maxima este de 200 mg/zi. Doza de intretinere: 50-150 mg/zi la culcare.

Citeste acum...
Irprestan 75 mg

La adolescenti si pacienti în vârsta, initial: 30-40 mg/zi pâna la maxim 100 mg/zi.

 


 

 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

 

Se revad orele de administrare potrivite terapiei în functie de afectiunea tratata. Anuntati cresterea frecventei convulsiilor la pacientii epileptici sau aparitia acestora la cei non-epileptici. Copiii pot manifesta usoara greata, oboseala inexplicabila, agitatie sau insomnie; anuntati aceste manifestari la constatare. Evitati expunerea prelungita la soare; purtati imbracaminte de protectie la expunere; pot aparea reactii de fotosensibilizare. Evitati consumul de alcool si de medicamente OTC. Nu efectuati activitati care necesita atentie sporita pâna la epuizarea efectului medicamentului; poate cauza sedare.

Citeste acum...
Prospect Indapamida - Retentie de Apa & Tensiune Ridicata

 


 

 

 

 

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 2 -voturi, Media: 3.00 out of 5)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila