Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...

Minoxidil – Hipertensiune Severa

Sharing

Minoxidil
Actiune terapeutica: Vasodilatator
Categorie de risc pentru sarcina: C

 

MOD DE ACTIUNE

Scade nivelele ridicate ale TA scazând rezistenta periferica prin efect direct. Creste secretia de renina, creste frecventa si DC si retentia de sodiu si apa. Nu da hipotensiune ortostatica. Debut: 30 min. Nivele plasmatice maxime: dupa 60 min; T ½, plasmatic: 4,2 h.

 

INDICATII

Hipertensiune severa necontrolata prin folosirea diureticelor plus alte doua medicamente antihipertensive. De obicei se administreaza împreuna cu cel putin doua antihipertensive (un diuretic si un medicament pentru reducerea tahicardiei cum ar fi un blocant beta-adrenergic).

 

CONTRAINDICATII

Feocromocitom. În timp de 1 luna de la un IM. Anevrism disecant de aorta. Folosirea în forme usoare de hipertensiune.

 

PRECAUTII

Poate avea efecte secundare importante. Poate cauza revarsat pericardic, progresând ocazional spre tamponada. Poate agrava angina pectorala. Este rezervat pacientilor hipertensivi care nu raspund adecvat dozelor terapeutice maxime de diuretic si alti doi agenti hipertensivi. Se administreaza sub supraveghere atenta împreuna cu un agent blocant beta-adrenergic, pentru a preveni tahicardia si creserea lucrului mecanic miocardic. De obicei se administreaza împreuna cu un diuretic, frecvent unul ce actioneaza în portiunea ascendenta a ansei Henle, pentru a preveni acumularea importanta de lichide. Atunci când este administrat pentru prima data, pacientii cu hipertensiune maligna si cei ce primesc deja guanetidina trebuie spitalizati si monitorizati pentru a evita scadrea prea rapida a presiunii ortostatice. Nu a fost stabilita siguranta folosirii în sarcina. A se folosi cu precautie si la doze reduse în afectiunile renale. Pacientii în vârsta pot fi mai sensibili la efectele hipotensive si hipotermice ale minoxidilului; de asemenea poate fi necesara reducerea dozei datorita scaderii functiei renale odata cu vârsta. TA controlata prea rapid poate duce la sincopa, AVC, IM, si ischemia organelor afectate. Experienta utilizarii la copii este limitata.

 

EFECTE ADVERSE

CV: edem, revarsat pericardica ce poate progresa spre tamponada (compresia acuta a inimii data de prezenta de lichid sau sânge în pericard), ICC, angina pectorala, inversarea undelor T, cresterea AV. La copii, hipertensiune de rebound dupa retragerea treptata. GI: G&V. SNC: cefalee, oboseala. Hipersensibilitate: eruptii, inclusiv eruptii buloase si sindrom Stevens-Johnson. Hematologic: initial o scadere a hematocritului, hemoglobinei si eritrocitelor însa toate revin la normal. Rar, trombocitopenie si leukopenie. Altele: hipertricoza (crestere accentuata a parului, pigmentarea si îngrosarea firelor fine de par de pe corp la 3-6 saptamâni dupa începerea terapiei), pigmentarea pielii, edeme temporare.

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

COMPRIMATE
Hipertensiune

Adulti si copii peste 12 ani: initial, 5 mg/zi. Pentru un control optim, se poate creste doza la 10, 20 si apoi 40 mg/zi în doze unice sau multiple. A nu se depasi 100 mg/zi. Copii sub 12 ani: initial, 0,2 mg/kg/zi. Doza eficienta: 0,25 – 1,0 mg/kg/zi. Dozajul trebuie sa fie ajustat în functie de raspunsul individual. A nu se depasi 50 mg/zi.

 


 

 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

 

Poate fi administrat cu lichide si fara nici o legatura cu mesele. Înregistrati TA, AV si greutatea zilnic; anuntati orice S&S ale retentiei de lichide (o crestere de 2,5 kg/saptamâna; umflarea extremitatilor, fetei, si abdomenului; sau accentuarea dispneei). Anuntati orice simptome legate de durere toracica, lesin, ameteli, sau accentuarea dispneei ce apare în special când sunteti întins pe spate. Medicamentul poate cauza cresterea în lungime, îngrosarea si cresterea pigmentarii parului de pe corp; odata întrerupt tratamentul, se remit.

 


 

 

 

 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.