Prospect Selegos – Parkinson Alzheimer Depresie

Dă Share să știe și altii!!
Shares

  Prospect : Informatii pentru utilizator

Selegos Prospect

Indicatii: Selegilina este un inhibitor selectiv si ireversibil al MAO-B, care previne degradarea dopaminei in creier, impiedica refixarea dopaminei pe receptorii presinaptici, potenteaza functia dopaminergica in creier si ajuta la prelungirea efectelor dopaminei exogene si endogene.

Prezentare: Tablete continand selegilina a 5 mg.

Selegos ProspectSelegos Prospect

 

Folosirea selegilinei la pacientii netratati in prelabil poate cupa instalarea disabilitatii si poate amana introducerea terapiei cu levodopa. Selegilina potenteaza si prelungeste efectul levodopei (cu sau fara inhibitori ai decarboxilazei), amelioreaza fluctuatiile legate de doza, atenueaza simptomele efectului “inchis-deschis”. Nu se impun restrictii ale dietei.

 

Dozare si administrare: Selegos 10 mg (2 tablete) zilnic, fie singur, fie ca adjuvant la levodopa sau levodopa/inhibitor al decarboxilazei. Poate fi administrat fie in doza unica, dimineata, fie divizat in doua prize de cate 5 mg luate la micul dejun si la pranz. Cand Selegos este adaugat la levodopa, se poate reduce doza de levodopa in medie cu 30%.

Interactiuni: Nu se va administra in combinatie cu inhibitori nespecifici ai MAO.

Precautii: Selegilina potenteaza efectul levodopei, deci poate produce accentuarea rectiilor adverse ale acesteia. Odata stabilita doza optima de levodopa, reactiile adverse ale combinatiei s-au dovedit a fi mai usoare decat pentru levodopa ca monoterapie.

Reactii adverse: Hipotensiune si greata, rar confuzie si psihoza.
Avantaje: in monoterapie: Introducerea levodopei este amanata. Avansarea bolii este intarziata. Calitatea vietii pacientului este imbunatatita. In combinatie cu levodopa: Doza de levodopa este redusa cu pana la 30-50%. Actiunea levodopei este prelungita. Calitatea vietii pacientului este imbunatatita. Are un profil de siguranta excelent. Selegos este o noua speranta pentru bolnavii cu sindrom Parkinson , parkinsonism simptomatic, boala Alzheimer, sindroame extrapiramidale. 

Indicatii terapeutice :

  • Parkinson
  • dementa Alzheimer
  • depresie

>Conditii de pastrare :

  • a nu se utiliza dupa perioada inscrisa pe ambalaj
  • a se pastra la temperatura camerei. ferit de lumina
    si umiditate. in ambalajul original
  • a nu se lasa la indemana copiilor

>Reactii adverse :

* diskinezie
* greata
* hipotensiune
* halucinatii

>Contraindicatii :

* sindrom extrapiramidal fara deficienta dopaminergica

– gravide

  >Mod administrare :

– 5-10 mg x 1/zi. dimineata

 

Descriere produs
Selegos 50x 5 mg

Selegos 5 mg selegiline (Deprenyl)
“Una dintre cele mai importante medicamente anti-îmbătrânire”

Deprenyl reduce declinul legate de varsta, de dopamina, creşterea disponibilităţii de a menţine activitatea creierului tineresc

Deprenyl a fost iniţial dezvoltat ca un “energizant psihic”, proiectat pentru a integra anumite efecte, cum ar fi amfetamine-cerebrale, cu efecte anti-deprimante. De atunci a fost demonstrat de a proteja celulele nervoase de o gamă largă, şi în creştere, numărul de neurotoxine, si a fost dovedit a fi un agent neuroprotecţiei / neurorescue atunci cand celulele nervoase sunt expuse la condiţii de dăunătoare sau stresant.

Extinderea speranţa de viaţă

Profesorul Joseph Knoll a  dovedit că Deprenyl îmbunătăţeşte disponibilitatea de dopamina, incetineste de vârstă legate de declinul şi ajută la menţinerea celulelor sanatoase creierului, acţionând ca un selectiv de MAO-B, inhibitor.

Knoll Profesorul a subliniat faptul că la nivelul tractului nigrostriatal, micul grup cu DA-nervoase în ganglionii bazali (“vechiul creier”), de obicei, moare la o rată medie de 13% pe deceniu, începând în jurul valorii de 45 de ani la om. Acest fapt stabileşte durata de viata umana, la aproximativ 115 de ani, deoarece prin faptul că populaţia de vârstă neuron nigral ar fi scăzut sub 10% din numărul iniţial, în care moartea rezultă moment, chiar dacă în toate celelalte privinţe organismului au fost sănătos.

Prin urmare, longevitate umană este în parte guvernată de rata de declin dopamina. Sprijinul său şi de îmbunătăţire înseamnă nu numai viaţa mai lungă, dar capacităţile mentale prea lucide. De fapt, patru studii diferite de şobolani şi un studiu la câini s-au dovedit a fi Deprenyl un sistem eficient de viaţă-agent de prelungire.

Bazat pe suma totală de cercetare, Knoll a sugerat că, dacă Deprenyl au fost folosite de 40 de ani pe, şi numai modest a redus rata de deces nigrostriatal neuron – spune, de la 13% la 10% pe deceniu -, atunci durata de viata medie a omului ar putea creşte de 15 de ani.

Alte utilizări

Deprenyl a devenit un tratament standard pentru boala Parkinson, şi datorită efectelor sale afrodisiace, ajuta la imbunatatirea functiei sexuale si dorinta (cu atât mai mult pentru barbati decat la femei).Deşi boala Parkinson ramane singura indicaţie FDA a aprobat pentru Deprenyl în Statele Unite ale Americii, cu o serie de studii clinice în desfăşurare evaluarea eficacităţii sale în boala Alzheimer, rapoarte anecdotice de la ambele medici si pacienti de imbunatatire dramatica într-un număr impresionant de boli s-au acumulat.

Condiţii pentru care Deprenyl pare a fi terapeutic sau ameliorative includ: infarct cerebral (accident vascular cerebral), inadecvare hormon, scleroza amiotrofica lateralizing (boala Lou gherig lui), oboseala, dureri cronice, ulcere gastrice, dementa senila, disfunctii sexuale, scleroza multipla, dificultăţi de învăţare, blefarospasm, hipertensiune arterială şi cancerul de depresie.

Dr. Clyde Reynolds, un clinician care este specializata in terapia metabolică a cancerului în statul Washington, a descoperit ca pacientii cu cancer au invariabil dezechilibre ale neurotransmiţătorilor, adrenalina, noradrenalina si serotonina. Dr. Reynolds a descoperit că Deprenyl este foarte eficient in restabilirea nivelurilor normale şi echilibru normal al acestor neurotransmitatori. El crede că normalizarea a soldului acestor neurotransmiţători este o necesitate absolută pentru un tratament eficient de toate cazurile de cancer.

Dozare:
Pacienţii cu Parkinson şi boala Alzheimer sunt adesea tratate cu doze foarte mari de 20 mg pe zi (de obicei împreună cu alte medicamente).

Anti-îmbătrânire doze (depinde de vârstă şi de starea) sunt mult mai susceptibile de a fi 2,5 mg la 5 mg o dată, de două ori sau de trei ori pe săptămână, sau, 1 mg de 3 mg pe zi, cu pauze regulate.

Comprimatele sunt Deprenyl clorhidrat de selegilina, care este deprenyl legat la o moleculă în organice. Cu toate acestea, citrat de deprenyl lichid (LDC) este selegilina legat la o moleculă organică, un motiv de ce citrat deprenyl lichid este considerat a fi superioară. Acest formular este, în general, recunoscut ca fiind forma cea mai pură şi puternic de deprenyl disponibile. Este, de asemenea, permite titrare precis pentru anti-îmbătrânire scopuri, cum fiecare picătură ml în flacon este echivalent cu 1 mg de citrat de deprenyl. Producătorul recomandă 1mg de doua ori pe saptamana, timp de 30 de la 35 de ani Olds de până la 10 mg pe zi, pentru copiii de 80 ani, plus (o listă de vârstă / doza în limba engleză este inclus cu ordine). Ward Dean, MD, recomandă reducerea dozelor deprenyl după mai multe luni la nivelurile inferioare şi luând concedii ocazionale.

Reacţii adverse:
Posibilele simptome gastro-intestinale, cum ar fi greaţă, arsuri la stomac, stomac deranjat, etc Unele studii au constatat efecte secundare, cum ar fi iritabilitate, hiper-excitabilitate, agitaţie psihomotorie şi insomnie. Aceste efecte sunt, probabil, din cauza Deprenyl catecolamine-efect creşterea, peste-activatoare DA / NA sisteme neuronale la cheltuiala de calmare / somn-induc sistemelor serotoninergice, ţinând atât de magneziu si triptofan sau 5-HTP poate fi suficientă pentru a contracara aceste efecte ale psihice ale .

Producătorului Inserare

Pastile Deprenyl – Jumex

Chimică: clorhidrat SelegilinaExcipienţi: lactoză, amidon de porumb, de pirolidonă de vinil, acid citric monohidroxilici, stearat de magneziu.

Efecte adverse şi precauţii: Selegilina este adesea dat ca un adjuvant la terapia cu levodopa şi multe dintre efectele adverse raportate pot fi atribuite la tratamentul cu levodopa consolidată activitate-doza de levodopa poate avea să fie reduse. Efectele adverse au inclus hipertensiune arterială, greaţă, stare de confuzie, psihoza, halucinaţii, şi diskinezie crescute. Spre deosebire de non-selective inhibitorii de monoaminoxidază, cum ar fi fenelzină, selegilina se raportează nu pentru a interacţiona cu tiramina din alimente, la doze uzuale.

Interacţiuni: Deşi selegilina este mai puţin probabil decât non-selective inhibitorii de monoaminoxidază pentru a interacţiona cu tiramina din alimente, ca şi alţi inhibitori de monoaminoxidază se poate produce reacţii care pun în pericol viaţa, atunci când este administrat cu petidina. Zornberg GL, et al. interacţiune între adverse severe petidina şi selegilina. Lancet 1991 – 337: 246. Corecţie. Ibidem – 440..

Utilizări şi de administrare: Selegilina clorhidrat este un inhibitor selectiv de inhibitor de tip B oxidazei, o enzima implicata in degradarea metabolic al dopaminei în creier. Ea îmbunătăţeşte efectele levodopa şi este utilizat în boala Parkinson, ca adjuvant la tratamentul cu levodopa, de obicei, atunci când fluctuaţiile de mobilitate au devenit o problemă. Acesta este administrat la o doză zilnică de 10 mg, fie ca o singură doză dimineaţa sau în 2 doze divizate de 5 mg la micul dejun şi prânz. Adaosul de selegilină la tratamentul cu levodopa poate permite doza de levodopa să fie reduse cu o medie de 30%. Selegilina, de asemenea, poate fi administrat singur, în precoce a bolii Parkinson, in incercarea de a incetini progresia bolii (a se vedea în parkinsonism, mai jos). O doză de 10 mg de clorhidrat de zi cu zi a fost propus pentru acest scop.

Dementa: dublu-orb, studii de (1,2) indică faptul că selegilina poate produce un efect benefic de la pacienţii cu boala Alzheimer, dar a fost sugerat că îmbunătăţiri în starea de spirit si functia cognitiva poate fi din cauza la o reducere a tensiunii si depresiei. (3) 1. Piccinin GL, et al. Efectele neuropsihologice ale L-deprenyl în demenţa de tip Alzheimer. Clin Neuropharmacol 1990 – 13: 147-63. 2. Mangoni A, et al. Efectele un inhibitor de MAO-B, în tratamentul bolii Alzheimer. Euro Neurol 1991 – 31: 100-107. 3. Anonim. Medicamente pentru boala Alzheimer. De droguri lte Bull 1990 – 28: 42-4.

Depresia: Mai multe studii au sugerat ca la fel ca non-selective inhibitorii de monoaminoxidază, cum ar fi fenelzină, selegilină pot fi unele beneficii in depresie. Mendlewicz şi Youdim au raportat o îmbunătăţire semnificativă la 14 pacienţi cu depresie unipolara sau bipolara, care au primit selegilină clorhidrat 5 mg de trei ori pe zi timp de 40 de zile, comparativ cu 13 pacienţi li sa administrat placebo. (1) În mod similar, Birkmayer et al. a raportat beneficiu într-un studiu necontrolat, în ambulatoriu, 102 şi 53 de pacienţi internaţi cu depresie unipolara, care a primit selegilină clorhidrat de la 5 la 10 mg pe zi, în asociere cu 250 mg pe zi, fenilalanină, aproximativ 70% dintre aceşti pacienţi, în care antidepresivele conventionale nu au fost eficiente, au fost raportate ca având în remisiune completă. (2) beneficiu nu a fost considerat a fi din cauza metaboliţilor de amfetamină de selegilină. Beneficiu a fost de asemenea raportată la pacienţii cu depresie de atipice care au primit clorhidrat de selegilina, în doze de 10 până la 40 mg pe zi. (3) La doze mari specificitatea de inhibiţie este raportată a fi pierdut şi restricţie de tiramină în dieta devine necesară, deoarece, cu monoaminooxidazei mai convenţional inhibitori-în acest studiu nu a existat puţine dovezi de o astfel de pierdere de specificitate. 1. Mendlewicz J, Youdim MBH. L-Deprenil, un inhibitor selectiv de tip B oxidazei inhibitor, în tratamentul depresiei: o evaluare dublu-orb. Br J Psihiatrie 1983 – 142: 508 – 11 2. Birkmayer W, et al. L-Deprenyl plus L-fenilalanină în tratamentul depresiei. J Neural Transmitere 1984 – 59: 81-7. 3. Quitkin FM, et al. L-Deprenyl în depresivi atipice. Gen Arcul de Psihiatrie 1984 – 41: 777-81.

Parkinisim: Primele încercări de a prelungi acţiunile de dopamină în creier prin administrarea de inhibitori de monoaminoxidază au fost respinse din cauza efectelor secundare intolerabile şi riscul de hipertensiune arteriala potenţial catastrofale. Cu toate acestea, descoperirea faptului că monoaminooxidazei (MAO), există în cel puţin 2 forme, A şi B, precum şi realizarea că dopamina din creier este metabolizat în principal de MAO-B, a condus la identificarea de selegilina, care ar putea întârzia diminuarea oxidativ de dopamina în creier, fără a provoca o `brânză de reacţie”. (1) Atunci când se administrează la pacienţii care prezintă fluctuaţii în efectul levodopa de cauza `uzura-off” sau `sfârşit de doză” efecte selegilina ameliorează fluctuaţiile în aproximativ 50 la 70% din pacienţi, şi permite o reducere a dozei de levodopa de sus la aproximativ 30%. (2,3) Cu toate acestea, beneficiul este, de obicei, modest, şi scade după 6 până la 12 luni, în majoritatea pacientilor cu pierderea completă de beneficiu, de obicei, în 12 la 24 de luni. (2) fluctuaţii mai severe de mobilitate asociate cu efect `on-off”, în parkinsonism avansate sunt puţin probabil să răspundă la selegilina adjuvant. (3) mai mult interes şi mult mai recent, controverse a inconjurat posibilitatea ca selegilina dat în precoce a bolii Parkinson pot intarzia progresia bolii. Mai multe studii necontrolate au raportat că administrarea pe termen lung de selegilină cu levodopa a prelungit perioada de receptivitate la urmă şi a dus la creşterea speranţei de viaţă a pacienţilor Parkinson. (4,5) Mai mult, o bază teoretică pentru beneficiul există în modelul de parkinsonism cauzate de methylphenyltetrahydropyridine (MPTP), care se bazează pe conversia de tip B, inhibitori oxidazei la activ methylphenylpyridinium (PPM (+)) radical pentru a produce daune la striatum . (3,6) Mai recent, studii controlate de Tetrud şi Langston (la 54 de pacienţi) (7) şi de Grupul de studiu Parkinson (studiu DATATOP, implicând 800 de pacienţi) (8) au demonstrat o prelungire semnificativă în timp pentru a ajunge la un nivel de handicap care necesită începerea tratamentului cu levodopa. Deşi unii critici au sugerat că selegilina este pur şi simplu furnizarea de ameliorarea simptomelor in boala, care continuă să progreseze (9-11) cu rezultate promitatoare preliminare au fost sugerate de alţii pentru a justifica prescrierea de selegilina 10 mg pe zi la pacienţi, în special cei tineri, în stadiile incipiente ale bolii Parkinson, în speranţa de a împiedica progresia bolii. (12)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close