Prospect Eficef 200 mg – Ce infectii trateaza?

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Ce este Eficef 200 mg – capsule

  Este un antibiotic indicat pentru tratamentul infecțiilor bacteriene : bronsită, pneumonii, faringită, amigdalită, sinuzită, otită, infecții urinare .

 Compoziția Eficef 200 mg capsule:

   O capsulă conține:

  • cefiximă 200 mg, sub formă de cefiximă trihidrat și excipienți pentru conținutul capsulei:
  • celuloză microcristalină, talc, stearat de magneziu și pentru învelișul capsulei:
  • dioxid de titan (E171), galben de chinolină (E104), galben amurg FCF (E110), albastru strălucitor FCF (E133), Ponceau4R (E124), gelatină.

Grupa farmacoterapeutică al Eficef 200 mg capsule:

Antibiotic cu lactamice beta mare; cefalosporine și substanțe înrudite.

Pret Eficef, 200 mg, 10 capsule, Antibiotic SA-  Pret: aprox. 36 RON

Indicații terapeutice al Eficef ului 200mg capsule

Antibioticul Eficef  200 mg este indicat pentru tratamentul infecțiilor bacteriene sau se pot diferenția diferit, produse de germeni susceptibili la cefiximă , dacă terapia pe cale orală este adecvată și anume:

bronsite acute și exacerbări ale bronsite cronice ;

bacteriene pneumonii ;

angină și faringită , în angine recidivante speciale și / sau cronice amigdalite ;

sinuzite și otite acute ;

pielonefrită acută fără uropatie;

infectii urinare joase complică sau necomplicate, cu excepția prostatitelor;

uretrita gonococică (lașiți).

Vezi  si tratament naturist adjuvante in Infectii respiratorii

Contraindicații ale Eficef 200 capsule

Hipersensibilitate ia cefiximă, la alte cefalosporine sau la oricare dintre excipienții produsului.

Eficef pentru infecții
Eficef pentru infecții

Precauții în utilizarea antibioticului Eficef-ului 200mg capsule

  • Înainte de administrare cefiximei este necesară sau anamneză atentă poate să poată să apară hipersensibilitate încrucișată la penicilină. Se impune supraveghere atentă la pacienți tratate cu cefiximă pentru o evidență a reacțiilor de hipersensibilitate (șoc anafilactic) în timp util. În cazul în care se poate ajunge la detalii, trebuie să se întrerupă administrarea specifică instituțiilor specifice.

  • în cazul în care există apariția este un episod diareic în cursul tratamentului cu cefiximă trebuie luată în considerare posibilitatea apariției colitei pseudomembranoase. în cazurile ușoare, întreruperea tratamentului este suficientă. Cazurile moderate și severe sunt necesare măsuri speciale cum sunt: ​​aportul de lichide, electroliți, protejare și, uneori, administrare de vancomicină pe cale orală. Poate evita asocierea produselor de îngrijire a peristaltismului intestinal,

  • în aplicarea tratamentului cronic sau repetat, pot apărea suprainfecții micotice sau cu bacterii rezendente.

Interacțiuni  cu alte medicamente ale Eficef-ului 

  • Asocierea cefiximei cu antibiotice din grupa aminoglicozidelor monitorizarea impune a funcționării renale, în ceea ce privește îngrijirile speciale pentru a avea insuficiență renală; Acest lucru este valabil și pentru polimixină, colistină și diuretice de tipul furosemidei și acidului etacrinic.
  • Probenecidui inhibă clearance-ul renal al cefaiosporinelor prin scăderea secreției tubulare determinând creșterea concentrațiilor plasmatice,
  • Asocierea cu antiacide nu scade absorbția cefiximei.
  • La asocierea cu anticoagulant medical (derivat dicumarinici) sau antiagregante (de exemplu acid acetilsalicilic, antiinflamatoare nesteroidiene), în timp ce protrombină poate să crească. Contextul infecțios sau inflamator, vârsta și starea generală a pacientului potfi factori de risc.

Atenție specială 

Influențarea rezultatelor testelor de laborator:

În timpul tratamentului cu cefiximă pot să apară:

– reacții false pozitive la determinarea cetonelor în urină (prin metoda cu nitroprusiat);

– reacții false pozitive la determinarea glicozuriei (dacă se folosește metoda enzimatice); -test Coombs fals pozitiv pe perioada tratamentului.

 Eficef 200 mg se utilizează cu prudență la pacienții care predispun la reacțiile de hipersensibilitate (urticarie, erupții cutanate) sau astm bronșic.

În caz de tulburări gastro-intestinaleînsoțite de vărsături sau diaree, nu este recomandat tratamentul cu cefiximă, datorită scăderii absorbite.

La pacienții cu tulburări gastro-intestinale în antecedente (ca de exemplu, colită ulceroasă, antibioticelor colitate asociată), trebuie să se evalueze beneficiile tratamentului față de riscul apariției colitei pseudo-membranoase.

Eficef 200 mg se utilizează cu prudență la pacienții cu insuficiență renală; În acest caz poate fi necesară adaptarea dozei zilnice, în decelerarea-ulcreatininei.

Administrare la copii a Eficef 200 mg capsule:

Tratament cu Eficef este rezervat copiilor peste 12 ani.

Administrare Eficef 200 mg capsule in sarcina si alaptare

Cefiximă traversează bariera feto-placentară și se concentrează în sângele din cordonul ombilical în proporție de 1/6 -1/2 din concentrația piasmatică maternă. Studiile efectuează cele mai multe specii de animale nu au pus în evidență nici un efect teratogen sau fetotoxic. Studiile noastre se potrivesc cu privire la administrarea cefiximei gravidei.

Nu se cunoaște dacă cefiximă se excretă în laptele matern; poate fi recomandată întreruperea alăptării în timpul tratamentului cu cefiximă.

Capacitatea de conducerea vehiculelor sub tratamentul Eficef 200mg capsule

Eficef 200 mg nu influențează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi un sistem, dar trebuie să prevină riscul apariției vertijului.

Dozele și modul de administrare al Eficef 200mg capsule

  • Eficef 200 mg este rezervat adulților și copiilor peste 12 ani și sub indrumarea medicului.
  • Doza recomandată: – este de 400 mg cefiximă (2 capsule Eficef 200 mg) pe zi, administrată oral, în două transe.
  • Dozele de administrare in gonococice uretritele : -eficacitatea maximă a fost obținută cu o doză unică de 400 mg cefiximă (2 capsule Eficef 200 mg).
  • Doza de administrare in insuficiență renală severă: se dorește să se ajusteze în ceea ce privește clearance-ul creatininei:
    • clearance> 20 ml / minut: nu este necesară modificarea dozei;
    • clearance <20 ml / minut, doza zilnică nu trebuie să depășească 200 mg cefiximă.
  • Doza de administrare la varstnici – Nu este necesara modificarea dozelor recomandate.

Durata curei cu Eficef

Infecții bacteriene obișnuite: durata tratamentului depinde de evoluția bolii și este, de obicei, 7-10 zile.

Infecții produse de streptococ p-hemolitic: tratamentul nu se întrerupe mai devreme de 10 zile pentru a preveni complicații (reumatism articularcut, glomeruionefrită).

Infecții necomplicate alecăilor urinare inferioară: durata recomandată a tratamentului este de 1-3 zile. Suprainfecții și infecții recidivante: durata tratamentului depinde de evoluția bolii; 7-14 zile de tratament sunt considerate suficiente.

Reacții adverse posibile ale Eficef 200mg capsule

reactii gastro-intestinale: rareori, s-au observat dureri abdominale, tulburări digestive (greață, vărsături, diaree, dispepsieetc);

reactii hepato-biliare: moderata tranzitorie moderată a transaminazelor și a alcalinului fosfatazei;

reactii la nervi centrali: rareori, dureri de cap, vertij, agitație;

reactii renale: creșteri ușoare ale uremiei și creatininemiei;

reactii hematologice: trombocitoză, trombocitopenie, panitopenie, leucopenie și hipereozinofilie. Există aspecte excepționale și sunt reversibile după tratare;

hipersensibilitate: cutanat de erupții, febră, urticarie, prurit. Rar, s-au raportat reacții de hipersensibilitate grave (edem angioneurotic, dispnee, arterială hipotensiune sau clar șoc anafilactic), situații în îngrijirea administrării cefiximei sunt întrerupe și se instituie specifice.

 Supradozaj cu antibioticul Eficef

Până în prezent, nu se cunoaște mai multe despre supradozaj cu cefiximă.

în caz de supradozaj accidental sau intenționat este recomandat lavaj gastric în primele minerale și tratament simptomatic (nu există specific antidot specific pentru cefiximă).

Hemodializa și dializa peritoneală nu permit eliminarea cefiximei din organism.

Păstrarea Eficef-ului

Nu se folosește dupa expirarea înregistrării pe ambalaj. A se păstrează temperaturile sub25 ° C, în ambalajul original. A nu se lăsa să indemâna copiilor. Ambalaj

Cutie cu un blister cu 10 capsule. Cutie cu 100 blistere a câte 10 capsule.

– Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Eficef, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

– Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect Eficef sau așa cum v-a spus medicul sau farmacistul.

– Păstraţi acest prospect Eficef. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

– Dacă aveţi orice întrebări suplimentare privind acest prospect Eficef, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

– Acest medicament Eficef a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.

– Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect Eficef.

Păstrati prospectul Eficef şi toate comprimatele rămase pentru a le arăta medicului pentru viitoarele vizite la medic.

Producător Eficef

Antibiotice SA, lași, România

Ultima actualizare a prospectului Eficef Noiembrie

J01DD08 • CEFIXIMĂ

Medicamentul EFICEF 200mg conține substanța cefiximă și clasificarea dată de codul ATC (Anatomic Terapeutic Chimic) J01DD08 este Antiinfecțioase de uz sistemic – Alte antibacterieni beta-lactamice – Cefalosporine de generația III.

Date generale despre EFICEF 200mg 

Substanța: cefiximă

Concentrație: 200mg

Forma farmaceutică: CAPSULE

Cantitate: 10

Prezentare produs: cutie x1 blist al/pvc x10 caps

Tip produs: generic

Restricții eliberare rețetă: P-RF – Medicamente care se eliberează cu prescripție medicală care se reține în farmacie (nu se reînnoiește).

Preț: 38.65 RON

Forme farmaceutice disponibile pentru cefiximă

 CAPSULE

 COMPRIMATE FILMATE

 GRANULE SUSPENSIE ORALĂ

Concentrațiile disponibile pentru cefiximă

100mg, 100mg/5ml, 200mg, 400mg

Substanța activă: cefiximum

Categoria: Antibiotice, antimicotice, antiinfectioase

Grupa farmaceutică: alte antibiotice beta lactamice; cefalosporine si substante inrudite

Tip: Capsule

Inlocuitor Eficef – Alte medicamente cu aceeasi substanța activă cefiximum (J01DD)

Tratamente naturiste adjuvante in tratarea infectiilor

Unele ingrediente ușor de găsit pot funcționa ca antibiotice naturale:

Oregano

Ingredient folosit de regulă în bucătăria mediteraneeană, oregano are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Un element din uleiul extras din oregano, carvacrolul, poate elimina bacteriile care pot provoca infecții. Această iarbă aromatică are și proprietăți antibacteriene, dar stimulează și digestia. Uleiul de oregano poate fi folosit cu succes în tratarea infecțiilor de natură digestivă. Poți consuma oregano fie ca atare, fie sub formă de ulei esențial de oregano.

Mierea

Se știe că în Roma Antică se folosea mierea pentru tratarea rănilor căpătate în războaie, dar și pentru prevenirea infectării acestora. Mierea nu este numai unul dintre acele antibiotice naturale, ci și un antiinflamator și antiseptic de preț. Pentru ca tratamentulul cu miere să dea randament, se folosește miere naturală, organică, care poate fi combinată cu scorțișoară. Amestecul de miere și scorțișoară poate avea diverse beneficii pentru sănătate, cum ar reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Turmericul

Acest condiment nu are numai o aromă deosebită, ci și efecte puternice asupra organismului. Turmericul a fost folosit în mod tradițional ca agent antiseptic, antibacterian, antiinflamator, coleretic și carminativ în tratamentul rănilor și arsurilor, afecțiunilor gastrointestinale și hepatice, afecțiunilor sistemului respirator (de exemplu, astm, tuse, secreție nazală, sinuzită), anorexie și reumatism. Pentru potențarea proprietăților sale, se poate amesteca turmericul cu miere sau cu oregano, alte antibiotice naturale.

Oțetul de mere

Oțetul de mere este, de asemenea, un antibiotic natural, dar are și proprietăți antiseptice. Oțetul de mere poate fi folosit cu moderație și intern, diluat în apă cu puțină miere sau pus în salate, dar și extern, fiind un dezinfectant eficient.

Usturoiul

Proprietățile vindecătoare ale usturoiului au fost dintotdeauna exploatate de poporul român. Principalele substanțe fitochimice din usturoi care prezintă activitate antibacteriană sunt compușii organosulfurați solubili în ulei, care includ alicină, ajoen și sulfură de alil. 

Compușii organosulfurați ai usturoiului prezintă o serie de proprietăți antibacteriene, cum ar fi activitate bactericidă, antibiofilm, antitoxină și anti-cvorum împotriva unei game largi de bacterii, inclusiv tulpini rezistente la mai multe medicamente (MDR). Compușii organosulfurați reactivi formează legături disulfurice cu grupări sulfhidril libere ale enzimelor și compromit integritatea membranei bacteriene.

Oamenii de știință afirmă că apariția diferitelor tehnologii, cum ar fi nanotehnologia, metodele de sinteză organică rafinată și metodele specializate de administrare a medicamentelor oferă oportunități ample de a utiliza compușii organosulfurați de usturoi ca agenți antibacterieni noi.

Alimentele fermentate

Orice aliment care a trecut printr-un proces de fermentare ajută organismul să lupte cu infecțiile, fiind benefic pentru flora intestinală, despre care se știe că se află în strânsă legătură cu sistemul imunitar. Kefirul, iaurturile probiotice și murăturile, precum și zeama de varză pot fi folosite pe post de antibiotice naturale. Probioticele conțin bacterii bune care împiedică înmulțirea bacteriilor rele.

Echinacea

Unele cercetări științifice au arătat că echinacea are atât proprietăți antibacteriene, cât și antivirale. Se poate administra sub formă de ceai sau sub formă de supliment alimentar pentru stimularea sistemului imunitar și reducerea inflamației sau sub formă de spray pentru durerea de gât.

Merișoarele și afinele 

Extrem de utile persoanelor care se confruntă cu cistite sau cu infecții urinare generate de litiază, merișoarele și afinele conțin proantocianidine de tip A, eficiente împotriva bacteriilor cauzatoare de infecții la acest nivel. Este adevărat că pentru a fi eficiente, este nevoie de o concentrație extrem de mare de afine și merișor pentru a preveni adeziunea bacteriană, deci simplul consum de fructe sau suc nu sunt suficiente, ci este necesar aportul acestora prin suplimente, iar cantitatea de extract aferentă dozei zilnice este echivalentă cu aproximativ 144.000 mg de fructe proaspete. 

Unele cercetări au constatat că administrarea de capsule cu afin sau capsule cu merisor , a redus riscul de infecții ale tractului urinar cu 50 % la femeile care au fost cateterizate în timpul intervențiilor chirurgicale ginecologice.

Acizii grași Omega 3

Acizii grași Omega 3 acționează indirect asupra infecțiilor prin efectul lor antiinflamator sistemic. Suplimentele cu ulei de pește sunt o alternativă excelentă pentru persoanele care nu mănâncă pește, dar e bine să ceri întotdeauna sfatul medicului înainte de a încerca orice fel de suplimente alimentare. În ce privește uleiul de pește, în principiu se poate lua un supliment care conține 1000 mg de acizi grași Omega 3, zilnic, în timpul meselor principale.

Vitamina C

Vitamina C poate preveni prin două căi de acțiune infecțiile și inflamațiile tractului respirator sau urinar. În primul rând, împiedică înmulțirea bacteriilor datorită creșterii acidității urinare, iar în al doilea rând stimulează imunitatea. Vitamina C se găsește în multe alimente care pot fi introduse în meniul zilnic, cum ar fi portocalele, lămâile, grepfrutul, căpșunile, coacăzele negre, ardeiul gras galben, roșiile, ardeii iuți roșii. Cu acordul medicului, se poate lua zilnic un supliment de vitamina C de până la 1.000 de mg. 

3 comentarii la „Prospect Eficef 200 mg – Ce infectii trateaza?”

  1. Medicul ORL-ist mi-a dat sa iau Eficef 200 mg, una la 12 ore…pentru otita mea seroasa cronica (sau acuta).
    Problema este, ca am citit prospectul Eficef doar acum …si am vazut ca cefixima este un derivat al penicilinei…iar eu sunt alergica la penicilina.
    Ce sa fac?
    Am luat deja o pastila la ora 12 ziua…urmeaza sa iau la 12 noaptea… doctorul nu e maine…abia marti vine si nici nu am nr lui de telefon.
    Ce sa fac?! Am nevoie de un sfat urgent! Cine a mai patit asa ceva?
    Multumesc

    Răspunde
  2. Daca deja ai luat o capsula si nu s-a intamplat nimic poti lua Eficef fara probleme.La acest antibiotic se pare ca nu esti alergica. Nu inseamna ca daca esti sensibila la penicilina vei fi automat si la cefalosporine, grup careia ii apartine eficeful. Pe viitor spune medicului ce alergii ai. Daca faci soc anafilactic, ti se va umfla gatul si nu vei mai putea respira, mori prin sufocare. Scary nu ? Anafilaxia e forma cea mai severa a socului anafilactiv evident ca nu apare obligatoriu la toti cei alergici, de fapt prevalenta e destul de mica sub 0, 1% dar exista.

    Răspunde
  3. Ok, multumesc. Am luat astazi…. dar o sa iau in continuare…ca vad ca nu am avut nicio reactie alergica pana acum.
    Sper sa fiu ok 🙂
    Inca o data, multumesc. O zi buna

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.