Prospect Eficef 200 mg | Ce infectii trateaza?

Prospect Eficef 200 mg – capsule

  Este indicat pentru tratamentul infecțiilor bacteriene : bronsită, pneumonii, faringită, amigdalită, sinuzită, otită, infecții urinare .

 Compoziția Eficef 200mg capsule:

   O capsulă conține:

 • cefiximă 200 mg, sub formă de cefiximă trihidrat și excipienți pentru conținutul capsulei:
 • celuloză microcristalină, talc, stearat de magneziu și pentru învelișul capsulei:
 • dioxid de titan (E171), galben de chinolină (E104), galben amurg FCF (E110), albastru strălucitor FCF (E133), Ponceau4R (E124), gelatină.

Substanța activă: cefiximum

Producator: Antibiotice SA Romania

Clasa ATC: J01DD

Categoria: Antibiotice, antimicotice, antiinfectioase

Grupa farmaceutică: alte antibiotice beta lactamice; cefalosporine si substante inrudite

Tip: Capsule

Inlocuitor Eficef – Alte medicamente cu substanța activă cefiximum (J01DD):

Grupa farmacoterapeutică al Eficef 200 mg capsule:

Antibiotic cu lactamice beta mare; cefalosporine și substanțe înrudite.

Pret Eficef, 200 mg, 10 capsule, Antibiotic SA-  Pret: aprox. 36 RON

 

Indicații terapeutice al Eficef 200mg capsule

Eficef  200 mg este indicat pentru tratamentul infecțiilor bacteriene sau se pot diferenția diferit, produse de germeni susceptibili la cefiximă , dacă terapia pe cale orală este adecvată și anume:

bronsite acute și exacerbări ale bronsite cronice<span style=”vertical-align: inherit;”> ;

bacteriene pneumonii ;

angină și faringită , în anginerecidivante speciale și / sau cronice amigdalite ; sinuzite și otite acute ;

pielonefrită acută fără uropatie;

infectii urinare joase complică sau necomplicate, cu excepția prostatitelor;

uretrita gonococică (lașiți).

Contraindicații  ale Eficef 200 capsule

Hipersensibilitate ia cefiximă, la alte cefalosporine sau la oricare dintre excipienții produsului.

Eficef pentru infecții
Eficef pentru infecții

Precauții în utilizarea Eficef-ului 200mg capsule

 • Înainte de administrare cefiximei este necesară sau anamneză atentă poate să poată să apară hipersensibilitate încrucișată la penicilină. Se impune supraveghere atentă la pacienți tratate cu cefiximă pentru o evidență a reacțiilor de hipersensibilitate (șoc anafilactic) în timp util. În cazul în care se poate ajunge la detalii, trebuie să se întrerupă administrarea specifică instituțiilor specifice.
 • în cazul în care există apariția este un episod diareic în cursul tratamentului cu cefiximă trebuie luată în considerare posibilitatea apariției colitei pseudomembranoase. în cazurile ușoare, întreruperea tratamentului este suficientă. Cazurile moderate și severe sunt necesare măsuri speciale cum sunt: ​​aportul de lichide, electroliți, protejare și, uneori, administrare de vancomicină pe cale orală. Poate evita asocierea produselor de îngrijire a peristaltismului intestinal,
 • în aplicarea tratamentului cronic sau repetat, pot apărea suprainfecții micotice sau cu bacterii rezendente.

Interacțiuni  cu alte medicamente ale Eficef-ului 

 • Asocierea cefiximei cu antibiotice din grupa aminoglicozidelor monitorizarea impune a funcționării renale, în ceea ce privește îngrijirile speciale pentru a avea insuficiență renală; Acest lucru este valabil și pentru polimixină, colistină și diuretice de tipul furosemidei și acidului etacrinic.
 • Probenecidui inhibă clearance-ul renal al cefaiosporinelor prin scăderea secreției tubulare determinând creșterea concentrațiilor plasmatice,
 • Asocierea cu antiacide nu scade absorbția cefiximei.
 • La asocierea cu anticoagulant medical (derivat dicumarinici) sau antiagregante (de exemplu acid acetilsalicilic, antiinflamatoare nesteroidiene), în timp ce protrombină poate să crească. Contextul infecțios sau inflamator, vârsta și starea generală a pacientului potfi factori de risc.

Atenție specială 

Influențarea rezultatelor testelor de laborator:

În timpul tratamentului cu cefiximă pot să apară:

– reacții false pozitive la determinarea cetonelor în urină (prin metoda cu nitroprusiat);

– reacții false pozitive la determinarea glicozuriei (dacă se folosește metoda enzimatice); -test Coombs fals pozitiv pe perioada tratamentului.

 Eficef 200 mg se utilizează cu prudență la pacienții care predispun la reacțiile de hipersensibilitate (urticarie, erupții cutanate) sau astm bronșic.

În caz de tulburări gastro-intestinaleînsoțite de vărsături sau diaree, nu este recomandat tratamentul cu cefiximă, datorită scăderii absorbite.

La pacienții cu tulburări gastro-intestinale în antecedente (ca de exemplu, colită ulceroasă, antibioticelor colitate asociată), trebuie să se evalueze beneficiile tratamentului față de riscul apariției colitei pseudo-membranoase.

Eficef 200 mg se utilizează cu prudență la pacienții cu insuficiență renală; În acest caz poate fi necesară adaptarea dozei zilnice, în decelerarea-ulcreatininei.

Administrare la copii a Eficef 200mg capsule:

Tratament cu Eficef este rezervat copiilor peste 12 ani.

Administrare Eficef 200 mg capsule in sarcina si alaptare

Cefiximă traversează bariera feto-placentară și se concentrează în sângele din cordonul ombilical în proporție de 1/6 -1/2 din concentrația piasmatică maternă. Studiile efectuează cele mai multe specii de animale nu au pus în evidență nici un efect teratogen sau fetotoxic. Studiile noastre se potrivesc cu privire la administrarea cefiximei gravidei.

Nu se cunoaște dacă cefiximă se excretă în laptele matern; poate fi recomandată întreruperea alăptării în timpul tratamentului cu cefiximă.

Capacitatea de conducerea vehiculelor sub tratamentul Eficef 200mg capsule

Eficef 200 mg nu influențează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi un sistem, dar trebuie să prevină riscul apariției vertijului.

Dozele și modul de administrare al Eficef 200mg capsule

Eficef 200 mg este rezervat adulților și copiilor peste 12 ani și sub indrumarea medicului.

Doza recomandată: – este de 400 mg cefiximă (2 capsule Eficef 200 mg) pe zi, administrată oral, în două premii, intervalul de 12 minereuri.

În gonococice uretritele : -eficacitatea maximă a fost obținută cu o doză unică de 400 mg cefiximă (2 capsule Eficef 200 mg).

Insuficiență renală severă: se dorește să se ajusteze în ceea ce privește clearance-ul creatininei:

 • clearance> 20 ml / minut: nu este necesară modificarea dozei;
 • clearance <20 ml / minut, doza zilnică nu trebuie să depășească 200 mg cefiximă.

Vârstnici cu Renala functie normala insuficiență hepatica ȘI mentionate Nu este necesara modificarea dozelor Recomandate.

Durata curei cu Eficef

Infecții bacteriene obișnuite: durata tratamentului depinde de evoluția bolii și este, de obicei, 7-10 zile. Infecții produse de streptococ p-hemolitic: tratamentul nu se întrerupe mai devreme de 10 zile pentru a preveni complicații (reumatism articularcut, glomeruionefrită).

Infecții necomplicate alecăilor urinare inferioară: durata recomandată a tratamentului este de 1-3 zile. Suprainfecții și infecții recidivante: durata tratamentului depinde de evoluția bolii; 7-14 zile de tratament sunt considerate suficiente.

Reacții adverse posibile ale Eficef 200mg capsule

– gastro-intestinal: rareori, s-au observat dureri abdominale, tulburări digestive (greață, vărsături, diaree, dispepsieetc);

– hepato-biliar: moderata tranzitorie moderată a transaminazelor și a alcalinului fosfatazei;

– s-au raportat despre izolarea colită pseudomembranoasă;

– nervi centrali: rareori, dureri de cap, vertij, agitație;

– renală: creșteri ușoare ale uremiei și creatininemiei;

– hematologice: trombocitoză, trombocitopenie, panitopenie, leucopenie și hipereozinofilie. Există aspecte excepționale și sunt reversibile după tratare;

– hipersensibilitate: cutanat de erupții, febră, urticarie, prurit. Rar, s-au raportat reacții de hipersensibilitate grave (edem angioneurotic, dispnee, arterială hipotensiune sau clar șoc anafilactic), situații în îngrijirea administrării cefiximei sunt întrerupe și se instituie specifice.

 Supradozaj cu Eficef

Până în prezent, nu se cunoaște mai multe despre supradozaj cu cefiximă.

în caz de supradozaj accidental sau intenționat este recomandat lavaj gastric în primele minerale și tratament

simptomatic (nu există specific antidot specific pentru cefiximă).

Hemodializa și dializa peritoneală nu permit eliminarea cefiximei din organism.

Păstrarea Eficef-ului

Nu se folosește date despre expirarea înregistrării pe ambalaj. A se păstrează temperaturile sub25 ° C, în ambalajul original. A nu se lăsa să indemâna copiilor. Ambalaj

Cutie cu un blister cu 10 capsule. Cutie cu 100 blistere a câte 10 capsule.

Producător Eficef

Antibiotice SA, lași, România

Ultima actualizare a prospectului Eficef Noiembrie, 2005

 

Dă Share și fă-i bucuroși și pe altii!!

0Shares

3 comentarii la „Prospect Eficef 200 mg | Ce infectii trateaza?”

 1. Medicul ORL-ist mi-a dat sa iau Eficef 200 mg, una la 12 ore…pentru otita mea seroasa cronica (sau acuta).
  Problema este, ca am citit prospectul Eficef doar acum …si am vazut ca cefixima este un derivat al penicilinei…iar eu sunt alergica la penicilina.
  Ce sa fac?
  Am luat deja o pastila la ora 12 ziua…urmeaza sa iau la 12 noaptea… doctorul nu e maine…abia marti vine si nici nu am nr lui de telefon.
  Ce sa fac?! Am nevoie de un sfat urgent! Cine a mai patit asa ceva?
  Multumesc

  Răspunde
 2. Daca deja ai luat o capsula si nu s-a intamplat nimic poti lua Eficef fara probleme.La acest antibiotic se pare ca nu esti alergica. Nu inseamna ca daca esti sensibila la penicilina vei fi automat si la cefalosporine, grup careia ii apartine eficeful. Pe viitor spune medicului ce alergii ai. Daca faci soc anafilactic, ti se va umfla gatul si nu vei mai putea respira, mori prin sufocare. Scary nu ? Anafilaxia e forma cea mai severa a socului anafilactiv evident ca nu apare obligatoriu la toti cei alergici, de fapt prevalenta e destul de mica sub 0, 1% dar exista.

  Răspunde
 3. Ok, multumesc. Am luat astazi…. dar o sa iau in continuare…ca vad ca nu am avut nicio reactie alergica pana acum.
  Sper sa fiu ok 🙂
  Inca o data, multumesc. O zi buna

  Răspunde

Lasati un comentariu

Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:

In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close