Memorie deficitară – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

MEMORIE DEFICITARĂ.

Este foarte natural ca oamenii să uite, însă atunci când se întâmplă acest lucru foarte frecvent şi nu-ţi mai aduci aminte de exemplu lucruri simple ca adresa personală, sau ai uitat cum se leagă un şiret, este cazul să se consulte un medic pentru stabilirea diagnosticului cert pentru că atunci este vorba despre o boală.

Cel mai simplu este să se consume nuci în cantitate mai mare zilnic de mai multe ori.

Se poate face un tratament cu un preparat simplu. Se curăţă nuci care se vor zdrobi apoi cu o sticlă (nu cu maşina de nucă), se pun apoi într-un borcan până se umple de jumătate cu această sfărâmătură de nucă. Se umple borcanul cu miere polifloră. Se acopere cu capacul şi se lasă timp de 10 zile în care este bine ca să se mestece în borcan cu o lingură de lemn zilnic. După cele 10 zile borcanul ermetic închis se poate pune în frigider.

Administrare: se va consuma din acest borcan după ce se amestecă bine (are tendinţa de stratificare) 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Cei care au greutatea peste normal vor lua acest preparat cu 15 minute înainte de fiecare din cele trei mese principale. Cei care au greutatea mai mică vor lua câte 1 lingură la 30 minute după mese şi tot de 3 ori. Copiii peste 5 ani vor lua 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Copiii mai mici vor lua 1 linguriţă zilnic împărţită în trei reprize.

La 1 litru de vin de struguri de bună calitate se va pune 50 g de ventrilică sau 50 g de obligeană. Se lasă apoi timp de 8-10 zile (în funcţie de temperatura la care se ţine) şi apoi se strecoară. Se poate lua câte 50 ml de 3 ori pe zi din acest preparat înainte de mese, chiar şi perioade lungi de timp. La fel se poate face şi cu frunzele de Ginko-Biloba (40-80 mg pe zi), gotu kola (Centella asiatica) 2 capsule pe zi sau extract lichid 1 pipetă de 2-3 ori pe zi diluat la 100 ml apă(este remediul pentru prelungirea vieţii).

Consumul poelenului-20 g de polen pe zi în cure de 30 zile reface capacitatea memoriei.

Există de asemenea o serie de preparate naturale în ori ce magazin naturist: memo-on, memo-plus, etc, care se vor lua conform indicaţiilor producătorului.

În cazurile mai grave se va apela la aflarea diagnosticului afecţiunii şi tratarea corectă.

Pentru întărirea memoriei, cel mai eficient este să se folosească: cătină, chimen, coada calului, ghimber, Ginkgo-Biloba, ginseng, gotu kola, limba mielului, nuci, obligeană, rozmarin, salvie, saschiu, schinduf, ventrilica.

Cătină (Tamarix ramosissima) în primul rând se pot consuma fructe proaspete sau congelate. Se vor lua minimum 4-5 linguriţe de 3 ori pe zi. Cu cât se vor consuma însă mai multe cu atât va fi mai vizibilă în tratament.

Suc din fructe; se ia minimum 20 ml de 3 ori pe zi.



Fructe uscate 2 linguriţe de fructe zdrobite sau măcinate se vor pune la 250 ml apă şi se vor fierbe timp de 15 minute. Se strecoară apoi. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Praf de fructe râşnite, apoi cernut praful prin sită se va pune sub limbă pentru 10 minute, după care se înghite cu puţină apă de 3 ori pe zi. Se ia cu 30 minute înainte de mese.

Se indică consumul acestora pentru faptul că aduc organismului o serie de vitamine naturale, pentru că fructele acesta sunt socotite drept o polivitamină naturală.

Chimen (Carum carvi)- stimulează gândirea creativă. Cei care au nevoie de inspiraţie pot bea ceai de chimen frecvent. 2 linguriţe de seminţe zdrobite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot bea 3-4 căni pe zi.

Coada calului (Equisetum arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este util pentru că ajută la curăţirea organismului de toxine şi în plus aduce organismului o serie de minerale care contribuie la refacerea celulelor nervoase. Se pot consuma atât înainte cât şi după mese.

Ghimber (Zinghiber officinalis) ajută la oxigenarea mai bună a creierului. O salată la care adăugăm ghimber este suficientă pentru o zi. Se mai poate lua sub formă de praf din rădăcină. Se pune 1 linguriţă de praf sub limbă, apoi se ţine timp de 5 minute, apoi se înghit cu apă. Se face de 3 ori pe zi, cu 15-30 minute, înaintea meselor.

Ginko-biloba- se găseşte la farmacii sau la magazinele de profil sub diferite denumiri şi concentraţii. Este foarte bine să se respecte indicaţiile producătorului. Este planta cel mai des utilizată pentru că aceasta contribuie la refacerea întregului sistem circulator, inclusiv al vaselor capilare din creier.

Ginseng (Ginseng panax) se găseşte la farmacii sau la magazinele de profil sub diferite denumiri şi concentraţii. Este foarte bine să se respecte indicaţiile producătorului. Se indică pentru că ajută la refacerea întregului organism şi se poate folosi atât de bătrâni cât şi de copii.

Gotu kola se găseşte la farmacii sau la magazinele de profil sub diferite denumiri şi concentraţii. Este foarte bine să se respecte indicaţiile producătorului. Reface celula nervoasă. Se poate lua în cure de mai lungă durată fără efecte negative.

Limba mielului (Borago officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, preferabil înaintea meselor principale cu 15 minute. Ajută mai ales pentru dezintoxicarea organismului şi refacerea celulei nervoase. Se poate lua în special de tineri sau cei care au de învăţat mai mult.

Nuci (Juglans regia) fructele curăţite de coajă conţin fenilalanina care este un neuro-transmiţător ce duce semnalele între celulele nervoase şi creier îmbunătăţind memoria şi vioiciunea mentală. Se pot consuma în orice cantitate zilnic. Un singur lucru trebuie să se aibă în vedere şi anume după consumul nucilor se spală bine pe dinţi, pentru că altfel se distruge dentina care înveleşte dintele.

Obligeană (Acorus calamus) se pune 1 linguriţă de rădăcină mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot lua doar 4 linguriţe de ceai pe zi, câte una înainte de mese cu 15 minute. Se mai poate face un vin- 20 g de rădăcină mărunţită se pune la 1 litru de vin de struguri (se preferă cel roşu). Se ţie timp de 8-10 zile agitând zilnic. Se strecoară apoi şi se pune într-o sticlă la rece. Cine doreşte poate adăuga şi 50-100 g miere (după gust). Se va lua câte 1 lingură, până la 50 ml (un păhărel ) înaintea meselor cu 30 minute de 3 ori pe zi. Acţio9nează asupra sistemului nervos central, ajutând la îmbunătăţirea memoriei.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, preferabil înaintea meselor principale cu 15 minute. Este indicată pentru faptul că acest ceai contribuie la refacerea legăturilor dintre neuroni. Se poate lua perioade mai lungi de timp, fără efecte secundare.

Salvie (Salvia officinalis)- un studiu american ne arată că salvia este foarte utilă pentru refacerea memoriei. Se indică folosirea sub orice formă, dar mai ales a tincturii din care se va lua o linguriţă de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de fiecare din cele 3 mese importante ale zilei. Se poate lua însă şi sub formă de infuzie. 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, iar dacă nu aveţi nici o contra indicaţie se poate îndulci cu miere după gust fiind mai utilă în acest caz.

Saschiu (Vinca minor)- folosită încă din Evul Mediu pentru migrene, ameţeli şi pierderea memoriei. În practica medicală tradiţională se mai folosea la mamele care doreau să-şi înţarce copiii, căci opreşte lactaţia. Este de asemenea hemostatică fiind utilă în oprirea hemoragiilor şi ajută la cicatrizare. De asemenea se mai poate folosi la palpitaţii. Mai este hipotensoare, tonic digestivă, astringentă, laxativă, diuretică. Cea mai importantă calitate a ei este însă faptul că ajută la oxigenarea creierului având un efect antisclerotic cerebral. Se poate consuma zilnic o cană dintr-o linguriţă de plantă pusă la 250 ml apă clocotită. Se strecoară. Pentru combaterea aterosclerozei se poate folosi cantitate dublă de plantă.

Schinduf (Trigonela foenum graecum) este o plantă folosită încă din antichitatea cea mai veche pentru tonifierea organismului şi o serie de afecţiuni nervoase sau metabolice. Se pune 1 linguriţă de seminţe măcinate la 250 ml apă şi se lasă pentru 12 ore la temperatura camerei la macerat. Se pun apoi la fiert şi când dau în clocot se iau de pe foc, se acopere şi se lasă să se răcească. Se strecoară şi dacă se doreşte se consumă îndulcit cu miere. Se pot consuma 2 căni pe zi.





Ventrilică (Veronica officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, preferabil înaintea meselor principale cu 15 minute. Contribuie la o mai eficientă folosire a creierului şi la stimularea lui.

Triple Potency Lecitin- se găseşte la farmacii şi se va administra conform indicaţiilor producătorului.

Ginko-Plus- se găseşte la farmacii şi se ia conform indicaţiilor producătorului.

Mentat– se găseşte la farmacii şi se ia conform indicaţiilor producătorului.

Polen de albine– se ia zilnic câte 2 linguriţe de polen timp de 30 zile apoi se face o pauză de 7 zile, după care se poate relua. Ajută prin multele vitamine care le conţine la refacerea creierului şi alimentarea lui.

Preparat– se poate prepara în casă un preparat foarte util în toate cazurile datorită faptului că el conţine tot ce este necesar organismului pentru buna funcţionare a creierului. Se pun la fiert în mai multe ape cojile de la 20 de ouă care sunt obţinute de la găini crescute în libertate. Se caută în acest timp să se înlăture pieliţa interioară albă de la ele (este toxică). Se macină apoi cu râşniţa de cafea transformându-se în praf fin. Se pune acest praf într-un borcan de 3 litri. Se strecoară separat lămâi, în aşa fel ca să se obţină 800 ml de suc. Se toarnă apoi sucul peste praful de ouă. Se acopere cu un tifon şi se lasă la temperatura camerei pentru 3-5 zile (cu cât este mai cald durează mai puţin) indicat ar fi la 20 grade. În acest timp de amestecă de 3-4 ori pe zi în preparat cu o lingură de lemn (se interzice orice metal). Toată spuma care se formează se aruncă, pentru că este toxică. După 3-5 zile se strecoară prin tifon. Se pune într-un borcan curat de 3 litri. Se pune apoi separat într-un bol 200g de polen cu puţin suc de lămâie. Se lasă puţin să se moaie învelişul polenului, apoi se ia o lingură de lemn şi se caută să se sfarme fiecare grăuncior de polen. Acesta se pune apoi în borcanul cu suc de lămâi şi ouă după strecurarea prin tifon. Se mai pune 500g de nuci curăţite şi măcinate. De asemenea după ce s-au pus toate acestea se mai adaugă 1 kg de miere polifloră şi gălbenuşul de la 10 ouă de la găini de casă bătute bine. Se lasă apoi 3 zile la temperatura camerei acoperit cu un tifon. Se mestecă bine cu o lingură de lemn de mai multe ori pe zi. Dacă mai face spumă aceasta se aruncă. Se pune apoi la frigider bine închis.

Este bine ca pe toată perioada preparării să se acopere borcanul cu hârtie pentru a fi ferit de lumină care poate degrada produsul.

Administrare. Se poate folosi de către copiii peste 3 ani şi de adulţi. Copiii pot lua 1-3 linguriţe (în funcţie de vârstă) şi adulţii pot lua 3-6 linguri pe zi. Se poate face acest lucru timp de 30 zile zilnic, apoi se face o pauză de 7-14 zile după care în cazurile în care mai este nevoie se mai poate face un alt preparat.



Cei care sunt sub greutate sau cu greutatea corporală normală vor lua după mese, iar cei care au greutatea mai mare vor lua înainte cu 15 minute de mese pentru că „taie pofta de mâncare”.

Indicat:

Ajută pentru fortificarea organismului, contribuind la o mai bună funcţionare nu numai a creierului ci a întregului organism. De asemenea se poate face după toate afecţiunile grave în convalescenţă sau la copii, pentru a ajuta la creştere armonioasă. Se poate lua chiar şi pentru o suplimentare a organismului cu vitamine şi minerale. Se poate lua şi de viitoarele mame sau de cele care alăptează.

Grâu (Triticul aestivum) încolţit sau orice cereale încolţite– se poate consuma câte 100 g de grâu încolţit zilnic pentru faptul că are foarte multe vitamine şi aminoacizi, minerale, etc care contribuie la o mai bună funcţionare a creierului.

Ovăz (Avena sativa) se indică să se ia zilnic câte 1 linguriţă de suc obţinut din mlădiţe tinere de ovăz, contribuind la o mai bună funcţionare a creierului. Este foarte indicat şi în surmenajul intelectual. Se găseşte şi la magazinele de profil caz în care se va folosi conform indicaţiilor producătorului.

Tinctura de rozmarin.

Rosmarinus officinalis.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antigutos, antireumatic, antiseptic intestinal, antiseptic respirator, antispasmodic, carminativ (reduce gazele intestinale), colagog şi coleretic, stomahic, diuretic, hipocolesterolemiant, stimulent al circulaţiei sanguine, activator al circulaţiei şi oxigenării cerebrale, psihostabilizant, stimulent general, vermifug.



Extern: antiseptic, astringent, cicatrizant, stimulent al circulaţiei pielii capului de unde şi efectul de creştere al părului), revolutiv, vulnerar.

Indicaţii.

Intern: indigestie, atonie digestivă (în special al stomacului), vomă, colici intestinale, congestia ficatului, icter, inflamaţii dureroase, cronice ale vezicii biliare, diabet, valori crescute ale colesterolului, insomnie, ameţeli (vertij), dureri de cap, migrene, nervozitate, stări depresive, stări de slăbiciune după boli şi operaţii grave, slăbirea memoriei, senilitate, palpitaţii, adjuvant în boli de inimă (inclusiv în cele care apar pe fondul emotivităţii exacerbate şi a instabilităţii psihice), amenoree, hidropizie, reumatism articular, celulită, astm, tuse convulsivă, surmenaj fizic şi cerebral, astenie, stări de oboseală cronică foarte accentuată, slăbiciune, convalescenţă, bătrâneţe.

Extern: entorsă, umflături articulare, umflarea gleznelor, dureri reumatice, torticolis, adjuvant în paraplegie spastică, hemiplegie.

Precauţii: intern în cantităţi foarte mari (peste 15 g pe zi) rozmarinul este toxic, producând gastroenterite şi nefrite.

Se indică folosirea următoarelor suplimente naturale: meno plus, NEW, Ginko prim, Lecitină, Magnezium 200mg. Produse de Walmark.

În plus somn minim 8 ore pe zi şi eliminarea factorilor iritanţi: cafea, alcool.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close