Circulaţia periferică deficitară – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

CIRCULAŢIA PERIFERICĂ DEFICITARĂ.

            Această afecţiune produce printre alte neajunsuri şi dureri de cap, ameţeli şi multe alte simptome şi chiar boli care sunt dificil de tratat. De multe ori sunt prezente edemele membrelor cu diferite dureri în funcţie de sensibilitatea omului. Este bine să se înceapă tratamentul cât mai rapid. Se va face tratament cu unul sau mai multe din remediile de mai jos la alegere, însă nu se va depăşi 30 zile cu un singur remediu, pentru a nu se obişnui organismul cu el.

Tratament:

Se poate face intern şi extern tratament cu una sau mai multe din următoarele plante medicinale: ardei iute, arnică, busuioc, castan, ceapă, creţuşcă, gălbenele, ghimber, Ginko-Biloba, Ginseng, grâu, hrean,  ienupăr, lămâi, lucernă, măceş, măghiran, mentă, muştar alb, muştar negru, obligeană, ovăz, păducel, piper negru, salcie, sunătoare, sulfină, trifoi roşu, troscot, ţelină, usturoi, varză, vâsc.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Ardei iute (Capsium annum)-se pune 50 g de ardei iute la 250 ml alcool sanitar şi se ţine timp de 15 zile agitând des. Se strecoară şi apoi se pune pe o bucată de vată aplicată apoi pe locurile cu circulaţie deficitară, ajutând la încălzirea locală şi totodată la refacerea circulaţiei activând foarte eficient circulaţia sângelui. Se va avea grijă să nu se pună însă mâna la ochi după ce s-a pus pe această vată îmbibată cu tinctură de ardei iute.

Arnică (Arnica montana)- cel mai eficient este să se facă tamponări cu tinctură de plantă. Pentru aceasta se va pune 1 linguriţă de tinctură la un litru de apă caldă şi se stă timp de 30 minute în apă. Se fac în special băi de picioare. Se poate pune însă şi o compresă cu tinctură 1/1 cu apă. Se umezeşte o pânză care se va aplica local în cazul picioarelor sau mâinilor şi se ţine local 30 minute de 2 ori pe zi. Este bine în cazul picioarelor ca cel puţin o dată pe zi să se odihnească timp de 30 minute cu picioarele mai sus decât capul.

Busuioc (Ocinum basilicum) cu măghiran (Majorana hortensis). 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se indică mai ales pentru efectul calmant pe care-l are în organism şi mai puţin pentru efectul care-l are asupra arterelor. Totuşi contribuie foarte mult la confortul abdominal. Se indică folosirea împreună sau fiecare din aceste plante se va pune la un alt ceai din plante.

Castan sălbatec (Aesculus hippocastanus)- se taie crengi de castan de maximum 2 cm şi se decojesc. Se pune apoi coaja obţinută după mărunţire într-un borcan. Peste aceasta se poate pune alcool alimentar de 40 grade. La 50 g de coajă se va pune 250 ml alcool. Se ţine apoi la temperatura camerei timp de 15 zile agitând des. Se strecoară după trecerea timpului (15 zile) şi se pune în sticle de capacitate mai mică. Se va lua din acest preparat câte 5 picături de 3 ori pe zi diluat la 100 ml apă. Se poate face fără întrerupere timp de 30 zile apoi este indicat să se facă o pauză de 7 zile, după care se poate relua de câte ori este nevoie.

Seminţele de castan- se fierb şi apoi se strecoară transformându-se într-o pastă aşa cum se face pireul de cartofi. Se pune apoi o parte de pastă şi o parte de untură de porc ne sărată. Se pune în borcane mici. Se va folosi de 2 ori pe zi la ungerea suprafeţelor afectate. Este foarte utilă şi la varice pe care le diminuează.

Frunze de castan se folosesc la fel ca şi coaja de castan dar este puţin mai slabă ca acţiune.

            Flori de castan se vor folosi şi acestea sub formă de tinctură preparată ca şi coaja. Se poate face de asemenea un ceai din 1 linguriţă de flori puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma 1 ceai pe zi în mai multe reprize.

Ceapă (Allium cepa)- se va obţine suc de ceapă preferabil din ceapă roşie. Se pune 100 ml suc de ceapă cu 100 ml miere de albine polifloră şi se va lăsa 3 zile la rece. După trei zile se va lua câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi din acest produs timp de 30 zile. Ajută la curăţirea arterelor. Este foarte indicată chiar şi pentru scăderea colesterolului din organism.

Extern se pune ceapă tăiată mărunt cu ajutorul unui pansament şi se poate menţine şi peste noapte. Este una dintre metodele cele mai eficiente de rezolvarea afecţiunii.

Se va folosi concomitent şi ceapă cu miere intern sau una din alte tratamente.

Zilnic se va sta minimum 30 minute cu capul mai jos ca restul corpului.

Creţuşcă (Filipendula ulmaria)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se va putea consuma 2-3 căni pe zi, ajutând la refacerea circulaţiei.

Gălbenele (Calendula officinalis)- se va face tinctură de flori. Pentru aceasta se pun 50 g de flori la 250 ml alcool alimentar de 40 grade. Se ţin apoi timp de 15 zile la temperatura camerei agitând des vasul. Este bine ca vasul să fie învelit cu hârtie preferabil neagră pentru că este bine să fie ferit de acţiunea razelor solare. Se strecoară. Se va lua intern câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi şi extern se pot face ungeri ale locurilor afectate de 2 ori pe zi. Ajută la refacerea circulaţiei periferice.

Ghimber (Zinghiber officinalis)- o plantă exotică care se găseşte uneori şi la magazinele alimentare folosindu-se la aromatizarea mâncărilor dându-le o savoare deosebită, în special la cele cu carne. Se va lua sub formă de praf din rădăcină care se poate pune în orice mâncare contribuind la refacerea venoasă şi chiar a capilarelor contribuind totodată la bune dispunerea omului. Este şi un afrodiziac.

Ginko biloga, ginseng- se folosesc conform indicaţiilor producătorului, contribuind la refacerea întregului organism. Se pot face cure de lungă durată.

Grâu (Triticum aestimum)- se indică folosirea grâului germinat care ajută foarte mult la întărirea organismului.De asemenea se indică să se consume tărâţe de grâu. Pentru aceasta se vor fierbe timp de 2 ore 200 g de tărâţe cu 2 litri de apă apoi se strecoară şi tărâţele rămase se pun la uscat. În prima săptămână se va consuma 1 linguriţă, în a doua 2 linguriţe, pentru ca apoi să se consume câte 3 linguriţe pe zi. Acestea ajută foarte mult întrucât refac organismul şi ajută la remineralizarea lui şi totodată contribuie la o defecare mai uşoară. Se poate ţine această cură o perioadă foarte lungă de timp, fără de nici o teamă, indiferent dacă omul este slab sau gras.

Hrean (Armoracia rusticona)- Se pot face tinctură de hrean rădăcină care se aplică pe picioare apoi se ia un ciorap de lână iarna pentru a intensifica circulaţia, sau se fac băi cu muştar sau băi alternative (calde apoi duş rece). Se fereşte de frig. Intern se poate consuma hrean cu miere zilnic câte 3 linguriţe de amestec (în părţi egale).

Ienupăr (Juniperus comunis)– bace- se vor lua sub formă de cură. Se va începe prin a mărunţi în prima zi în gură 4 bace de ienupăr. A doua zi se va face acest lucru cu 5 bucăţi. Şi în fiecare zi se va mai adăuga o bucată, până se va ajunge la cantitatea de 15 boabe pe zi. În momentul în care s-a ajuns la 15 bucăţi se va începe să se scadă câte 1 bucată pe zi, până la 4 bucăţi. Se poate folosi şi tinctura de ienupăr care există la orice magazin plafar şi din care se va lua pentru refacerea circulaţiei câte 10 picături de 3 ori pe zi, timp de 30 zile apoi se va face o pauză de 7 zile şi se poate relua. Este contra indicată celor care sufere de afecţiuni grave renale.

Lămâie (Citrus lemon) se taie o lămâie în două şi se stoarce sucul într-un pahar. Separat se taie coaja şi pulpa de la lămâie şi se pune cu 250 ml apă la fiert şi se va fierbe până se moaie coaja. Se lasă apoi acoperit până se răceşte. Se strecoară peste sucul obţinut anterior şi se poate îndulci cu miere dacă nu există contra indicaţii. Se va face zilnic acest lucru pentru a ajuta la curăţire arterelor şi venelor din întreg organismul. Reface foarte bine circulaţia periferică deficitară şi ajută organismul cu vitamina C naturală care este foarte bine asimilată de organism.        

Lucernă – se poate folosi sucul obţinut din plante verzi cu ajutorul storcătorului de fructe, caz în care se va folosi câte 20 ml de 3 ori pe zi. Se poate folosi însă şi ca ceai. 2 linguriţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 câni pe zi. Se poate face o tinctură care este mai eficientă şi din ea se va lua câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi diluată în 100 ml apă sau ceai. Este foarte utilă femeilor pentru că ajută şi la reglarea glandulară pe lângă efectul deosebit pe care-l are asupra sistemului venos.

Măceş (Rosa canina)- se pune 2 linguriţe de seminţe la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară şi se consumă zilnic 3 căni. Este foarte util pentru efectul de curăţire al venelor şi arterelor din întreg organismul şi conţin şi multă vitamina C.

Măghiran (Marjorana hortensis) este indicat să se folosească cu busuioc sau cu una din celelalte plante, singură ajută mai mult la calmare nervoasă. Este o plantă aromată care este indicat să se folosească cât mai des.

Mentă (Mentha piperita)- se poate folosi cel mai bine sub formă de tinctură care se foloseşte extern pentru activarea circulaţiei periferice. Este indicată mai ales în cazurile când există furnicături în picioare sau membre.

Muştar alb (Sinapis alba) muştar negru (Sinapis nigra) se indică la băi care se vor face în funcţie de toleranţa individuală, în medie durează 20 minute şi se pune 2-4 linguri de făină la 3 litri de apă fiind suficient. Se poate însă folosi şi în amestec cu făină de in şi atunci se face o cataplasmă care se ţine local în funcţie de toleranţă. Se poate face zilnic şi de 2 ori.

Obligeană (Acorus calamus) se va lua un vârf de cuţit de praf de rădăcină, care se va pune sub limbă pentru 10 minute apoi se înghite cu apă. Este util pentru cei care au şi dereglări glandulare. 4 linguri de rădăcină mărunţită se pune la 2 litri de apă şi se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară şi se fac băi de picioare în fiecare seară. Se face la picioare reci sau când este circulaţia periferică deficitară.

Ovăz (Avena sativa) se indică folosirea sucului obţinut din mlădiţe tinere câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Există şi în comerţ şi atunci se va folosi conform indicaţiilor producătorului.

Păducel (Crataegus monogyra) se pot folosi atât frunzele şi florile cât şi fructele. Frunzele şi florile se folosesc sub formă de ceai. 2 linguriţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 câni pe zi. Se poate face o tinctură care este mai eficientă şi din ea se va lua câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi diluată în 100 ml apă sau ceai. Din fructe se va folosi cantitatea dublă. Prepararea tincturii. Se folosesc fructele sau frunzele şi florile care se pun 50 g la 250 ml alcool de 70 grade. Se agită apoi zilnic şi se strecoară după 15 zile. Este planta cel mai des folosită pentru efectele deosebite pe care le are asupra organismului în curăţirea arterelor şi venelor, refăcând de fapt chiar şi capilarele. Se poate folosi fără nici o reticenţă perioade lungi de timp dar nu este bine să se folosească mai mult de 30 zile pentru a nu se obişnui organismul cu ea. Şi a nu mai acţiona cum trebuie.

Piper negru (Piper nigrum),- se indică folosirea lui în alimentaţie pentru că ajută la o mai rapidă circulaţie sangvină. De asemenea se pot face cataplasme care se ţin în funcţie de toleranţa individuală.

Salcie (Salix alba) Trebuie să se cunoască faptul că primele aspirine s-au făcut din coajă de salcie şi nu aveau atâtea efecte secundare ca aspirinele sintetice de astăzi. Se pune 1 linguriţă de coajă de salcie mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară şi se va putea bea 3 căni pe zi, pentru refacerea circulaţiei. Pentru calmarea durerilor se indică cataplasmele calde cu coajă de salcie care sunt foarte utile la dureri.

Sunătoare (Hipericum perforatum) se poate folosi ceaiul câte 3 căni pe zi. 2 linguriţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 câni pe zi. Se poate face o tinctură care este mai eficientă şi din ea se va lua câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi diluată în 100 ml apă sau ceai. Din fructe se va folosi cantitatea dublă. Prepararea tincturii. Se folosesc planta şi florile care se pun 50 g la 250 ml alcool de 70 grade. Se agită apoi zilnic şi se strecoară după 15 zile. Este planta cel mai des folosită pentru efectele deosebite pe care le are asupra organismului în curăţirea arterelor şi venelor, refăcând de fapt chiar şi capilarele, ajutând la calmarea durerilor şi fiind utilă chiar şi în cazurile de depresii, ajutând chiar sistemul nervos. Se poate folosi fără nici o reticenţă perioade lungi de timp dar nu este bine să se folosească mai mult de 30 zile pentru a nu se obişnui organismul cu ea. Şi a nu mai acţiona cum trebuie.

Sulfină (Melilotus officinalis) 2 linguriţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 câni pe zi. Este una dintre plantele foarte eficiente în refacerea venoasă. Se poate folosi extern sub formă de cataplasme, făcându-se în acest caz câte 2 cataplasme pe zi. Se poate consuma însă şi tinctură câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi diluată la 100 ml apă.

Trifoi roşu (Trifolium pratense) 2 linguriţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 câni pe zi. Se poate folosi şi extern la băi sau cataplasme şi este foarte eficientă şi indicată mai ales la femei deoarece ajută şi la reglarea glandulară şi este foarte uşor de obţinut din orice sat.

Troscot (Polygonum aviculare) 2 linguriţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 câni pe zi. Este una dintre plantele foarte eficiente în refacerea venoasă. Se poate folosi extern sub formă de cataplasme, făcându-se în acest caz câte 2 cataplasme pe zi. Se poate consuma însă şi tinctură câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi diluată la 100 ml apă. Este şi un calmant al durerilor şi are aceiaşi compoziţie ca salcia sau ca aspirina şi nu are efete adverse.

Ţelină (Apium graveolens), se indică 20 ml suc din ţelină rădăcină sau frunze obţinut cu storcătorul de fructe şi luat de 3 ori pe zi. Se pot însă folosi şi seminţele. Sunt indicate şi pentru efectul de curăţire al arterelor cât şi pentru mineralizarea organismului şi pentru hormonii care îi conţine. Este şi un afrodiziac.

Usturoi (Alium sativum) se poate folosi în alimentaţie cât de mult. Tinctura este foarte eficientă dar dă corpului un miros de usturoi de nu poate sta nimeni lângă cel care consumă această tinctură, cu toate că este foarte eficientă şi s-a folosit încă de pe vremea Egiptului antic.

Varză (Brasica oleracea) Se poate folosi la cataplasme locale pentru calmarea durerilor şi pentru efectul de vindecare a diferitelor afecţiuni din organism se indică folosirea ei în mâncare.

Vâsc (Vascum album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă la temperatura camerei. Se lasă apoi timp de 12 ore la temperatura camerei. Se încălzeşte la 40 grade şi apoi se strecoară. Se poate consuma în cursul zilei ajutând la curăţirea arterelor.

Se va începe tratamentul cu băi de mâini şi picioare calde-reci. Se face pentru aceasta o baie caldă, urmată imediat de scufundarea în apă cât mai rece. Se începe cu băi calde şi băile reci vor fi urmate imediat dar durata acestora va fi mai mică de 10 ori decât a celor calde. Se pot face de mai multe ori pe zi. Băile calde pot fi făcute cu plante medicinale sau numai cu apă caldă. Dacă sunt făcute cu plante medicinale sunt mai eficiente. Se indică pentru aceasta: coada calului, coada şoricelului, flori de fân, paie de ovăz, urzică.

            Pentru dureri se va lua Apireven de la Apicola care este foarte eficient.

            Băile la această afecţiune sunt de ne înlocuit şi este indicat să se facă zilnic eventual chiar cu plante şi apoi să se termine cu un duş rapid rece care ajută la refacerea circulaţiei.

            Argilă- se poate lua intern câte 1 linguriţă se pune la 250 ml de apă şi se lasă peste noapte apoi se consumă apa, ca după 7 zile când s-a obişnuit organismul cu această apă să se bea şi apa după ce se agită bine, adică apa tulbure. Se poate folosi perioade lungi de timp. Jean Valnet un renumit terapeut francez indică argila atât în cură internă cât şi cataplasme locale reci ca fiind cel mai bun tratament pentru refacerea circulaţiei sângelui.

            Băile cu coada calului sau chiar împachetări cu coada calului fiartă sunt şi ele foarte utile pentru refacerea circulaţiei.

            Extern se mai pot face împachetări cu foi de varză strivite, castane seminţe (cremă sau decoct), argilă muiată în ceaiuri diferite.

            Se vor evita eforturile în timpul defecaţiei preferându-se să se producă un scaun mai lax care ajută la vindecare. Constipaţia este contra indicată producând de fapt agravarea bolii.

            Alimentaţia: se va evita grăsimile animale în special prăjelile, carnea crescută cu concentrate, aditivii alimentari de orice fel, coloranţii şi în general tot ce este sintetic. Prăjelile, uleiul încălzit, zahărul, fumatul, consumul alcoolului şi cine consumă cafea este bine să consume zilnic 2 linguriţe de drojdie de bere pentru că cafeaua distruge vitamina B din organism

Dintre minerale se indică magneziul.

Suplimente se pot lua lăptişor de matcă 21 zile, polen de albine 2 linguriţe pe zi, în cure de 21 zile apoi 7 pauză. Înlocuirea zahărului cu miere în special polifloră.

10 remedii naturiste pentru circulația periferica deficitara

Circulația periferică deficitară, sau insuficiența circulatorie periferică, este o problemă de circulație a sângelui care afectează extremitățile, de obicei degetele de la mâini, dar și cele de la picioare, nasul, obrajii, urechile și bărbia. Cel mai des afectate sunt femeile, în special cele cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani.

Problemele sistemului circulator apar atunci când există un flux sangvin limitat la nivelul picioarelor, mâinilor, inimii și în restul corpului. Potrivit dr. Ioana Almaș, insuficiența circulatorie periferică sau boala vasculară periferică reprezintă totalitatea afecțiunilor cauzate de obstrucția arterelor periferice și a venelor importante din organism. Transportul sângelui în organism se realizează prin intermediul vaselor de sânge (artere și vene), asigurându-se astfel, aportul de oxigen la nivelul celulelor și eliminarea dioxidului de carbon de la acest nivel.

Viteza de circulație a sângelui prin vase este dată de suprafața de contact a sângelui cu pereții vaselor, de diametrul vaselor, precum și de presiunea cu care sângele este pompat de la inimă prin vase. La începutul arborelui circulator (în apropierea inimii) presiunea sângelui este mare, la fel și viteza de circulație a sângelui. Cu cât distanța față de inimă crește, vasele se îngustează, frecarea cu pereții vaselor e mai mare astfel presiunea și viteza de circulație a sângelui scad, permițând schimbarea elementelor nutritive și a gazelor între sânge și țesuturi. Dacă vasele suferă o dilatare sau sunt obstrucționate, sângele stagnează ducând astfel la insuficiența circulatorie.

Netratată din timp, circulația periferică deficitară poate cauza efecte negative asupra:

  • creierului – provocând oboseală, amețeli, pierderi de memorie, dureri de cap frecvente.
  • inimii – provocând incapacitatea de a efectua activități aerobice simple, hipertensiunea arterială, nivelul ridicat de colesterol, dureri în piept, atacul de cord și accidentul vascular cerebral sunt riscuri majore dacă afecțiunile circulatorii rămân netratate.
  • ficatului – provocând lipsa apetitului, scăderea în greutate, modificări ale nuanței pielii.
  • rinichilor – provocând umflarea mâinilor, a picioarelor și a gleznelor.
  • membrelor – provocând crampe, senzația de amorțeală, varicele.

Pentru remedierea acestei probleme, există câteva remedii naturale, din care amintim:

Usturoiul. Se consumă zilnic câte 2-3 căței de usturoi crud, sau sub formă de decoct, care se prepară astfel: 2-3 căței de usturoi zdrobiți se fierb în 200 ml de apă sau lapte, timp de 15 minute. Întreaga cantitate se bea pe tot parcursul unei zile, cu înghițituri mici. Dacă usturoiul crud sau decoctul vă provoacă neplăceri, puteți apela la tinctura de usturoi, din care se administrează câte 10 picături de 2 ori pe zi sau capsulele de usturoi, câte 1-2 pe zi, timp de 2 săptămâni. Usturoiul este vasodilatator.

Vinul tonic cu hrean, făcut în casă. Într-un litru de vin roșu natural se adaugă 15 linguri de hrean dat prin răzătoarea mică ți o jumătate de linguriță de pper negru boabe. Amestecul se pune într-o sticlă de sticlă închisă la culoare și se păstrează într-un loc răcăros, ferit de lumină, timp de 9 zile, după care se filtrează și se poate folosi, luând câte 3-4 linguri cu jumătate de oră înainte de fiecare masă.

Păducelul sub formă de infuzie. La o cană de apă clocotită se adaugă o lingură de flori sau fructe foarte bine mărunțite și se lasă la infuzat timp de 10-15 minute, după care se strecoară și se poate bea îndulcit cu miere. Este recomandat a se bea o cană pe zi. Se mai poate folosi și tinctura de păducel. 10-15 picături de tincutră se diluează în 50 de ml de apă, iar amestecul se bea de trei ori pe zi, timp de 30 de zile. Păducelul este vasodilatator.

Drojdia de bere. Într-o cană se pune o linguriță de drojdie proaspată de bere, o linguriță de lapte praf, o liguriță de miere de albine și se completează cu lapte. Amestecul se bea o dată pe zi. Tratamenul este recomandat a se ține până se termină un pachet mare de drojdie. O altă variantă este să consumați câte 2-3 lingurițe de drojdie de bere proaspătă între mesele principale, timp de două săptămâni. O altă rețetă spune că o linguriță se drojdie de bere proaspătă se amestecă cu o linguriță de miere de albine și se consumă de 3 ori pe zi, între mesele principale, timp de 2-4 săptămâni. Dacă nu aveți drojdie proaspătă, puteți folosi și drojdia uscată. Astfel, 2 lingurițe de drojdie se dizolvă în jumătate de litru de suc proaspăt de morcov. Cantitatea se împarte în trei și se bea pe tot parcursul zilei, între mesele principale.

Ginkgo Biloba. Se poate consuma sub formă de infuzie (2 lingurițe de frunze mărunțite se pun într-o cana cu apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10-15 minute, se strecoară și se consumă), tinctură (30-40 de picături de tincutră se pun în puțină apă și se bea de trei ori pe zi, înainte de mesele principale cu 15 minute), comprimate (40 mg, de 2-3 ori pe zi) sau fiole de extract de ginkgo biloba în combinație cu lăptișor de matcă, miere și ginseng (1-2 file pe zi).Maceratul cu ardei iute. Cinci lingurițe de ardei iute mărunțit se adaugă într-o soluție formată din 250 ml oțet și 250 ml alcool sanitar. Preparatul se lasă la macerat timp de o săptămână, după care se mută într-o sticlă închisă la culoare, păstrându-se într-un loc întunescos, rece și uscat. Cu această soluție se masează zilnic mâinile și picioarele.

Smirna. Se iau 3-4 bobițe de smirnă și se pun într-un pahar cu apă clocotită pentru 30 de minute, după care se masează mâinile și picioarele energic.

Zeama de varză acră. Se consumă câte 1-2 pahare zilnic.

Uleiurile esențiale în baie. Pentru a crește fluxul sangvin sunt recomandate băile calde, totale sau locale, în care se adaugă câte 15-20 de picături de ulei esențial de grapefruit, ghimbir, levantică, rozmarin și eucalipt. Acestea încălzesc corpul și îl relaxează.

Fructele uscate de castan. Se pun 200g de fructe uscate şi mărunţite de castan în cinci litri de apă fiartă şi se lasă la infuzat. Se fac băi cu o durată de 30 de minute timp de 12 zile consecutiv într-o lună, iar procedeul trebuie repetat trei luni la rând, după care se face o pauză de două luni şi se reia tratamentul.

Persoanelor care au probleme de circulație periferică le este recomandat să adopte un regim alimentar echilibrat, bogat în fibre și sărac în grăsimi pentru a menține colesterolul în limitele normale, și pentru a preveni depunerea plăcii pe pereții arterelor și venelor. Trebuiesc consumate multe legume și fructe proaspete, în special fructele de pădure, citricele, pepenele verde pentru că acestea tonicfică pereții vaselor de sânge, stimulează circulația și fluxul sangvin.

Între alimentele recomandate se regăsesc și: iaurtul simplu, sucul de ceapă, sucurile de legume, pâinea integrală, carnea de vită, pasăre, pește, brânza de vaci, fructele de mare, icrele, uleiul de pește, ouăle, nucile, fasolea, semințele de in, uleiul din semințe de in, avocado.

Pentru a combate această afecțiune, din alimentație trebuiesc eliminate sarea, tutunul, carnea de porc, alcoolul, cafeaua în exces, grăsimile.

De asemenea, trebuie să evitați să stați mult în picioare, îmbrăcămintea strâmtă, încălțămintea înaltă, băile fierbinți, expunerile prelungite la soare, poziția picior peste picior, trebuie diminuat surplusul ponderal, coloana vertebrală trebuie menținută dreaptă pentru a preveni tensiunea asupra spatelui, păstrând astfel o circulație optimă în mâini și picioare, trebuiesc protejate extremitățile folosind mănuși, căciuli, șosete călduroase.

Exercițiile fizice regulate, mersul pe jos, dansul, masajul, sauna sunt importante pentru a menține sănătatea sistemului circulator.

Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Intrebare: “Transpir abundent şi am probleme cu circulaţia sanguină”

R: Privind aspectul general al problemei, transpiraţia excesivă sau hiperhidroza este întâlnită des, la un număr foarte mare de oameni. Este, într-adevăr, o reală neplăcere, de cele mai multe ori ea însoţindu-se şi de un miros neplăcut. Ce se poate face pentru pre­venirea, dar şi pentru combaterea hiperhidrozei? *

În primul rând, evitaţi condimentele, cafeaua şi alte produse care conţin cofeină – ciocolată, băuturi tip Cola etc., precum şi ceaiul negru, alcoolul şi mâncă­rurile sărate. * Beţi zilnic cât mai multe lichide (apă minerală, infuzii de plante, sucuri naturale de fructe) pentru a elimina toxinele din organism. * Este absolut necesar să purtaţi lenjerie intimă din bumbac şi încăl­ţăminte din materiale naturale. * În cazul dvs. d-nă Roman, transpiraţia de care vă plângeţi ar putea avea însă şi cauze medicale: o lipsă de calciu, o distonie neurovegetativă sau mai probabil un deficit imunitar. În farmacii se găsesc multe preparate de calciu aso­ciate cu vitamina D3 ca fixator. *

 Pentru stimularea sistemului imunitar ar fi binevenită o cură cu oţet de mere cu miere de albine, ulei de cătină (ambele prezente acum şi sub formă de capsule), preparate apicole (polen, propolis), infuzie din plante ca salvie, busuioc, ceai verde, păducel, decoct din fructe de mă­ceş, cătină, afine, porumbe. Exista multe preparate natu­riste cu rol imunostimulator (Heritage Cat’s Claw, Imunostim, Ginseng Siberian, Septilin etc.). * În privinţa tulburărilor de circulaţie periferică (cere­brală şi la nivelul membrelor inferioare) vă recomand preparatele care au la bază extracte de Ginkgo Biloba, cel mai indicat în cazul dvs. fiind Ginkgobil 100% natural.
Aceste rânduri se vor doar o încurajare, un în­demn la viaţă echilibrată şi tratarea problemelor de sănătate pe care le aveţi, cu produse naturiste, care sigur vă vor ajuta.

Tinctura de păducel.

Crataegus oxyycantha.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.Intern: antifebril, calmant al sistemului nervos, echilibrant al tensiunii arteriale, hipotensiv blând şi eficient, înlătură extrasistolele de orice etiologie, măreşte capacitatea respiratorie, reglator al circulaţiei sângelui şi a ritmului inimii, îmbunătăţeşte gradat circulaţia cerebrală, tonic cardiac puternic (în tratamente de lungă durată), vasodilatator coronarian, diuretic.

Indicaţii.

Intern: tulburări de ritm cardiac (palpitaţii), boli degenerative ale inimii şi scleroză coronariană la persoanele în vârstă, ischemie cardiacă (adjuvant), adjuvant în angină pectorală, arterioscleroză, hipertensiune arterială, tensiune arterială oscilantă, circulaţie periferică deficitară, varice şi hemoroizi, tulburări congestive la menopauză, nevroză, nervozitate la copii şi adolescenţi, surmenaj la bătrâni, celulită, obezitate (adjuvant).

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Tonic masculin.

Preparat pentru mărirea potenţei, a fertilităţii, pentru revigorare şi reântinerire la bărbaţi. Uz intern.

Preparat de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni: stimulent al activităţii gonadelor, reglator al activităţii gonadelor, stimulent al circulaţiei sanguine în zona pelviană, vitalizant afrodiziac, tonic masculin, tonic nervos, tonic cerebral, stomahic, reântineritor.

Indicaţii: impotenţă hormonală, impotenţă vasculară, sterilitate, andropauză prematură, adjuvant în afecţiuni ale prostatei, surmenaj, oboseală, apetit sexual dereglat, efeminare la bărbaţi, adjuvant în hipertensiune arterială, deficienţe ale circulaţiei periferice.

Precauţii: nu se supradozează, pentru a nu produce reacţii de tip alergic, vasodilataţie periferică şi hipotensiune.

Contraindicaţii: hipertensiune arterială gravă, hiperexcitaţie sexuală.

 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close