Metode naturiste pentru o vedere mai buna

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Ce sa faci pentru o vedere mai buna?

Metoda celor “Opt Puncte”

Exerciţiu “Opt Puncte” ajută la tonifierea musculaturii ochilor tăi.

O musculatură antrenată va permite vederii tale sa fie mai bună. Repetă acest exerciţiu de măcar 4 ori pe zi, pentru rezultate bune. Stai drept fără să mişti capul şi priveşte pentru 7 secunde în punctele extreme ale ochiului astfel:

  1. Priveşte în punctul maxim din dreapta pe care îl poţi vedea
  2. Priveşte punctul din colţul din stânga sus a ochiului tău
  3. Priveşte punctul din colţul din dreapta sus a ochiului tău
  4. Priveşte punctul din colţul din stânga jos a ochiului tău
  5. Priveşte punctul din colţul din dreapta jos a ochiului tău
  6. Priveşte în punctul maxim de jos pe care îl poţi vedea
  7. Priveşte în punctul maxim de sus pe care îl poţi vedea
  8. Priveşte în punctul maxim din stânga pe care îl poţi vedea

Foloseste zilnic aceste exercitii si vei observa

primele semne ale imbunatatirii vederii tale :

– ca în prima etapă vei avea uşoare dureri musculare, apoi atunci când nu porţi ochelarii, oboseala din ochii tăi nu va mai fi prezentă.

– o altă îmbunătăţire care o vei observa, este că vei vedea mai bine cu ochelarii tai.

Ce să faci pentru a stopa efectele deteriorarii ochilor la calculator ?

 O dată la 10- 15 minute efectuează o pauză de 10 secunde şi priveşte la cea mai mare distanţă din cameră. Ideal ar fi să te uiţi pe geam la un corp/obiect viu colorat care îţi place. Astfel vederea ta nu se va deteriora.

  1. Efectuează exerciţiul de strângerea ochilor pentru 5 secunde, o dată la 20 minute.
  2. Crează un ambient luminos adecvat atunci când lucrezi la PC. Chiar şi în timpul zilei poţi folosi o lampă care să lumineze în spatele monitorului.

În acest mod este creat un ambient odihnitor pentru ochii tăi, pentru că în mediul de lucru nu va exista doar o singură sursă de lumină, şi aceea (cea de la monitor) direct în ochii tăi.

 

Obiceiuri pentru a-ti imbunatati vederea

 OBICEIUL #1:

Expune-te la lumina solară

Expune-te la soare (lumina naturala) în fiecare dimineaţă, imediat după ce te trezeşti pentru 5-10 minute. Acest lucru te va ajuta să ai mai multă energie pentru acea zi. Vei avea energie în acea zi echivalentă unei cani de cafea. Vitamina D este produsă de organism prin expunere la soare. Vitamina D este stâlpul sănătăţii tale. Prin vitamina D calciul, de care are nevoie intregul organism, se fixează mai bine în organism.

Astfel vei avea şi ochi mai energizaţi şi mai buni. Te va mai ajuta să nu mai fii atât de sensibil la lumina puternică. Ca să beneficiezi din plin de energia de la soare, foloseşte ochelarii de soare doar vara între orele 12-14, în medii cu reflectii (zapada sau nisip), şi atunci când conduci.

OBICEIUL #2:

Clipeşte cât mai des”

Clipeşte conştient de 10-20 ori la fiecare 30 minute. De fiecare dată când exersezi, clipeşte din ce în ce mai repede. Acest obicei ajută la eliberarea tensiunii din ochii tăi şi le va permite să se relaxeze. În momentul în care clipeşti, doar pleoapa superioară se mişcă, iar muşchii pleoapelor vor regla glandele lacrimale.



Dacă în timp ce clipeşti vei începe să lăcrimezi, este foarte bine. Lichidul lacrimal va umezi ochii, ii va hrani şi îi va curăţa de praful acumulat în timpul zilei.

OBICEIUL #3:

Odihneşte-ţi ochii

Peste 70% din informaţiile pe care le captăm zilnic sunt obţinute prin ochi.

Chiar dacă nu suntem conştienti în majoritatea momentelor ce informaţii transmit ochii la creier, ochii sunt foarte folosiţi.

În momentul în care sesizezi cea mai mică prezenţă a oboselii, ţine ochii închişi pentru 10-20 de secunde. Îţi recomand ca o dată la 30 minute să ţii ochii închişi pentru 10 secunde,

mai ales daca lucrezi la calculator de mult timp. Ai să-ţi simţi ochii mult mai relaxaţi şi mult mai odihniţi dacă îţi vei odihni frecvent ochii.

Poţi acoperi ochii cu palmele, dacă lumina din mediul tău este prea puternică.

Ochii se odihnesc cel mai bine în întuneric total, ca şi atunci când dormi. Odihneşte-ţi ochii si ei vor avea grijă să vezi bine.

 

OBICEIUL #4:

Hrăneşteţi organismul cu… apă

Apa… cea mai întâlnită substanţă de pe pământ, are propietăţi vindecătoare pentru întreg organismul uman. Ochii tăi sunt umpluţi cu apă – umoare apoasă, care este responsabilă cu aproximativ 15-20% din capacitatea de refracţie a ochiului. Pentru a păstra rata de refracţie a umoarei apoase, în fiecare dimineaţă când te trezeşti primul lucru pe care să îl faci este

să bei jumătate de litru de apă. Da… jumătate de litru de apă, pentru că întregul tău organism este însetat după o noapte de somn şi trebuie să fie hidratat. Un factor important este ca

globul ocular să fie mereu umed, pentru a avea mobilitate de mişcare.

Pentru acest lucru sunt responsabile lacrimile. Îţi recomand să îţi clăteşti ochii oricât de des poţi, mai ales dimineaţa şi seara, cu apă rece şi/sau caldă. Astfel vei beneficia de miracolele terapiei cu apă.

OBICEIUL #5:

Mişcă-ţi corpul şi ai să vezi bine.

Un studiu efectuat la Universitatea din Columbia, a relevat că efectuarea zilnică a activităţilor sportive ajută la îmbunătăţirea vederii.

Nu trebuie să fii sportiv de performanţă, dar efectuarea zilnică a 10-15 minute de mişcare sunt suficiente pentru eliberarea tensiunii din musculatura oculară.

Mişcarea zilnică pentru un minim de 10 minute pe zi reduce tensiunea oculară cu 20%.

Astfel riscul ca problemele de vedere să apară sunt cu 20% mai mici. În felul acesta şansele de apariţie a problemelor de ochi sau mai ales a glaucomului sunt mai aproape de nule.

 

Vitamine esențiale pentru sănătatea ochilor

Vitamina A

Bogați în vitamina A, morcovii sunt cele mai cunoscute alimente care sprijină sănătatea ochilor. Această vitamină este esențială pentru o vedere bună, deoarece protejează corneea sau suprafața ochiului. În plus, previne apariția glaucomului, cataractei și a degenerescenței maculare. Nu ești un mare fan al morcovilor? Atunci poate îți plac mai mult spanacul, ardeii grași, cartofii dulci sau ouăle. Vestea bună este că foarte puțini sunt cei care au deficit de vitamina A, așa că nu e obligatoriu să consumi morcovi.  





Vitamina C

Acest antioxidant puternic este extrem de popular și nu e de mirare. Vitamina C poate ajuta sistemul imunitar, luptă contra răcelilor, a bolilor legate de stres și chiar ajută la prevenirea accidentului vascular cerebral. Când vine vorba de ochi, poate ajuta la scăderea riscului de cataractă sau la regresia ei, dacă este în curs de dezvoltare. În multe cazuri, cataracta este asociată cu înaintarea în vârstă, așa că este foarte important pentru persoanele cu vârsta de peste 40 ani să consume alimente bogate în vitamina C. Aceasta se găsește din belșug în ardei, legume verzi cu frunze de culoare închisă, căpșuni și portocale.

Nu în ultimul rând, vitamina C este un excelent antioxidant, iar în combinaţie cu vitamina E are rolul de a proteja ochii împotriva cataractei.

Vitamina E

Aceasta ajută la reducerea riscului de degenerare maculară și de cataractă. Vitamina E poate fi găsită în alimentele de culoare verde închis, cu frunze, în ardei, nuci și uleiuri vegetale.

Luteina

Aceasta funcționează ca un filtru de lumină și protejează ochii de razele ultraviolete nocive (UV). Astfel, scade riscul de degenerare maculară. Corpul uman nu sintetiză această vitamină pe cont propriu, deci este important să se integreze în regimul alimentar legumele cu frunze verzi, cum ar fi varza creață, sau fructele de avocado. Avocado sunt o importantă sursă de luteină, cunoscută și sub numele de „vitamina pentru ochi”. Acest nutrient are nevoie de grăsime pentru a fi absorbit, astfel încât este necesar să presari niște ulei de măsline în salata de varză, de exemplu.

Acizii grași Omega-3

Ajută ochii în mai multe moduri. De exemplu, Omega-3 atenuează simptomele sindromului de ochi uscat. Peștele de apă rece, cum ar fi somonul, dar și nucile și semințele de in, sunt alimente bogate în Omega-3.

Legumele care te ajută să vezi mai bine

Alimentația joacă un rol esențial când vorbim despre sănătatea ochilor.
Obișnuiești să stai prea mult timp în fața calculatorului sau a tabletei? Ai moștenit o sensibilitate oculară de la părinți? Diabetul îți influențează vederea? Alimentația joacă un rol important în toate situațiile în care apar probleme de vedere, de aceea asigură-te că ai tot ce trebuie în farfurie.

Salatele

Dacă vrei să ai parte de o vedere bună, salata cu legume va fi, obligatoriu, una dintre mesele principale zilnice, fie la prânz, fie la cină. Astfel, în funcție de alegerea pe care ai făcut-o, la următoarea masă este recomandat să incluzi o nouă porție de legume, de data aceasta fierte sau pregătite la grătar. Iar când spun salată, ma refer, în primul rând, la cea de spanac și varză roșie, din care să nu lipsească pătrunjelul.

Spanacul este benefic datorită conținutului de fier și de vitamina A, care susține celulele fotosensibile ale retinei, protejează împotriva ochilor uscați și întărește sistemul imunitar. Varza roșie conține o cantitate mare de bioflavonoide și DIM (diindolilmetan – un bioflavonoid care controlează inflamația). Pătrunjelul este benefic chiar dacă este consumat în cantități mici, datorită luterinei și a zeaxantinei, precum și a altor substanțe benefice vederii.

Tomatele

Pot fi adaptate ușor la diferite tipuri de mâncare, iar o porție de 120 g de tomate îți va oferi 3 mg licopen – carotenoidul roșu, care este un antioxidant puternic. Nu e de mirare că dieta mediteraneană este una dintre cele mai sănătoase.



Ardeii

Cei mai importanți sunt cei grași verzi, grași roșii și ardeii iuți roșii. Ardeii grași roșii conțin numeroși nutrienți folositori vederii: beta-caroten, vitamina C, vitamina E și vitamina A. Ardeii verzi sunt o sursă bună de bioflavonoide, unele dintre acestea ajutând la îmbunătățirea circulației sangvine. Ardeii iuți roșii conțin vitamine în proporții similare cu cei verzi, în plus și quercetină, un antioxidant puternic.

Dovleceii

În toate variantele sale, dovleceii pot fi folosiți în multe moduri: ca garnitură, ca parte a antreului, a salatei, supei și chiar a desertului. Conțin carotenoide, precum și antioxidanți.

Ciupercile

În special cele champignon și portobello, conțin lectine, care ajută la controlarea inflamației. În plus, au vitamine B, precum și fier și cupru. Nu trebuie însă să exagerezi, întrucât conțin și seleniu.

Morcovii

Nu aveau cum să lipsească din listă, datorită cantității de vitamina A pe care o conțin. În plus, dacă ficatul este sănătos, organismul poate controla mai bine vitamina A primită de la morcovi, spre deosebire de pilulele cu vitamina A, care nu poate fi întotdeauna asimilată corect de organism.

Morcovii sunt recunoscuţi încă din cele mai vechi timpuri pentru efectul benefic asupra ochilor şi a vederii, deoarece conţin o cantitate importantă de betacaroten. Acest antioxidant este foarte important pentru o vedere mai bună şi pentru protejarea ochilor de boli, precum cataracta sau degenerescenţa maculară. Aşadar, consumaţi morcovi cruzi cât mai des, de cel puţin două ori pe săptămână.

Nu evitaţi mărarul, pătrunjelul şi oregano
Dintre legume este foarte bine să consumaţi cât mai mult: salată, andive, fasole verde, varză de Bruxelles, broccoli, praz, ceapă, spanac, mazăre, ardei gras verde şi roşu, ardei iute, dovleac, usturoi, roşii, ţelină şi porumb. Cele mai bune fructe pentru sănătatea ochilor sunt următoarele: kiwi, lămâile, caisele, pepenele galben şi curmalele. De pe listă fac parte şi câteva ierburi şi condimente precum: mărarul, pătrunjelul, oregano şi curcuma. Dintre acestea, usturoiul şi ceapa au un conţinut bogat de sulf necesar producerii unui important antioxidant pentru menţinerea ochilor sănătoşi. Şi spanacul conţine din belşug vitamina C, betacaroten şi cantităţi mari de luteină, ce ajută la formarea unui ecran de protecţie pentru sănătatea ochilor.

Medicii oftalmologi recomanda, la modul general, pentru îmbunătă­ţirea vederii, extract de afine cu luteină; se pare că unora dintre pacienţi, vederea li s-a îmbunătăţit sim­ţitor, după un tratament de câteva luni de zile cu afine şi luteină.

Exista si alte suplimente naturiste pe piata, sau puteti manca produce naturale.

Afinele şi strugurii îmbunătăţesc vederea nocturnă

Afinele sunt bogate în substanţe antioxidante, ce ajută la îmbunătăţirea fluxului sangvin la nivelul capilarelor ochiului. Acest lucru ajută ochii să se adapteze rapid la schimbarea luminii şi la îmbunătăţirea calităţii vederii nocturne. Şi consumul de struguri îmbunătăţeşte vederea pe timp de noapte, iar seminţele de struguri sunt foarte bune pentru circulaţia periferică, dar şi pentru circulaţia la nivelul vaselor capilare.

Ouă şi peşte în fiecare săptămână

Pentru sănătatea ochilor, ouăle sunt un aliment esenţial. Cu un conţinut bogat de vitamine, minerale şi proteine, dar şi de luteină şi de aminoacizi, ouăle sunt foarte eficiente pentru prevenirea diverselor boli ale ochilor. Se recomandă consumul de ouă fierte moi pe săptămână. Şi tonul proaspăt sau conservat este un aliment excelent pentru sănătatea ochilor. De asemenea, peştele gras, precum somonul sau macroul, care au un conţinut bogat de acizi graşi Omega 3, protejează la fel de bine ochii. Astfel, persoanele care consumă peşte de patru sau de cinci ori pe săptămână reduc cu 50% riscul apariţiei cataractei sau a altor boli de ochi.



Remedii naturiste cu plante

– Pentru miopie se prepara un decoct din pir, dar nu numai radacina, ci toata planta. 20 g de pir se fierbe 5 minute in 200 g de apa, se lasa 34 ore si se bea cate 1/3 pahar de 3 ori pe zi.

– “Orbul gainilor” (hesperanopie). Luati 300-400 g de ficat de porc proaspat, puneti-1 in apa fierbinte si lasati-1 pe foc pana da in clocot si se ridica spuma. Luati imediat cratita de pe foc. Ficatul se mananca cu rosii sau cu ridichi (mai bine cu rosii).

PROCESE INFLAMATORII (IRIDOCICLITA, OFTAIMIE, RACEALA)
2 pahare cu apa rece impreuna cu 2 linguri de petale de trandafir se pun pe foc slab, si dupa ce incepe sa clocoteasca se mai fierb 8-10 minute. Luati de pe foc si lasati acoperit inca 15 minute. Se foloseste pentru comprese umede pe ochi.

– Se da prin razatoare 1 mar sau 1 cartof. Terciul obtinut se tine pe ochi 15-20 minute.

– De cateva ori pe zi se pun pe ochi frunze de varza murata.
– De cu seara puneti in termos 3 linguri de miez de nuca pisat cu 3 pahare de apa clocotita. Dimineata se strecoara. Beti 2 pahare in loc de ceai in timpul zilei, iar cu restul spalati ochii.

– Cufundati fata cu ochii deschisi in apa fiarta calduta timp de 15 secunde de 4-5 ori. Preparati o infuzie din 1/2 pahar de coaja de castraveti proaspeti, 1/2 pahar de apa clocotita si 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu. Spalati ochii cu infuzia obtinuta.

Acuitate vizuală scăzută.

            Reprezintă o micşorare a capacităţii de percepţie a ochiului. De cele mai multe ori se poate să fie vinovată o carenţă de acizi graşi, vitamina A sau alte minerale.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, corn, gutui, măsline, morcovi, viţa de vie.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Afin (Vaccinium myrtillus) se folosesc fructe proaspete în orice cantitate pe zi. Este bine să fie însă consumate de 3 ori pe zi înainte de mesele principale cu 15 minute. Se poate dacă nu este sezon să se folosească de asemenea siropul sau ceaiuri din fructe zilnic. Această plantă este una dintre plantele care sunt cel mai des citate pentru refacerea acuităţii vizuale.

Corn (Cornus mas)-se folosesc fructe proaspete în orice cantitate pe zi. Este bine să fie însă consumate de 3 ori pe zi înainte de mesele principale cu 15 minute. Se poate dacă nu este sezon să se folosească de asemenea siropul sau ceaiuri din fructe zilnic. Această plantă este una dintre plantele care sunt cel mai des citate pentru refacerea acuităţii vizuale, mai ales împreună cu afinele. Frunzele 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se filtrează bine lichidul obţinut. Se pune în fiecare ochi câte 2 picături de 2 ori pe zi. De asemenea se poate pune comprese pe pleoape.

Gutui (Cydonia oblongata) se iau 10 frunze de gutui. Se mărunţesc şi se pun la 250 ml apă. Se fierb timp de 5 minute. Se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi înainte de mesele principale câte una. Se pune de asemenea şi pe pleoape compresă cadă cu acest ceai de 2 ori pe zi, pentru 20 minute. Se face până la revenirea vederii.

Măsline (Olea europea) se face cura de măsline. Această cură se întinde pe 10 zile, pentru asigurarea organismului cu acizi graşi. Este indicat uleiul extravirgin. În prima zi se va lua 1 linguriţă de ulei pe stomacul gol. În a doua se va lua două linguriţe. Se va acreşte apoi progresiv cu câte 1 linguriţă în fiecare zi până se va ajunge la 5 linguriţe care se iau dimineaţa pe stomacul gol. Se continuă apoi să se ia 5 linguriţe timp de 3 zile, după care se va scade cu câte 1 linguriţă zilnic, până se ajunge la 1 linguriţă. Se poate face acest lucru în fiecare lună fără nici un efect ne dorit şi va aduce organismului foarte multe beneficii.

Morcovi (Daucus carota) se consumă zilnic câte 200 ml de suc de morcovi proaspăt obţinut de 3 ori pe zi. Se consumă înainte de fiecare masă cu 15 minute, pentru a avea timp să fie asimilat de organism. Se poate folosi în amestec şi cu alte legume (pătrunjel, ţelină, păstârnac, etc).

Viţa de vie (Vinis vinifera) se taie viţa de vie primăvara şi sucul care va curge se va recolta într-o sticlă curată. Se păstrează apoi la frigider închis ermetic. Se pune de 2-3 ori pe zi câte 2 picături în fiecare ochi.

Se vor consuma alimente bogate în vitamina A: lactate, ouă, peşte, morcovi, etc.

Usturoi se va consuma zilnic.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close