Nefrita interstiţială cronică – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Nefrita interstiţială cronică.

Cele mai frecvente cauze ale acesteia sunt: abuzul de analgezice conţinând fenacetină, apoi bolile generale de natură metabolică (guta, hipercalcemia, hipokaliemia), cauze imunologice (rejetul cronic al tranplantului de rinichi) şi alte cauze necunoscute.

Simptomele: sunt ne specifice şi foarte sărace, uneori nu are nici un semn şi nici un simptom concludent. Pot fi prezente în unele cazuri: cefalee, astenie, fatigabilitate la efort, inapetenţă sau vărsături, diaree. În stadii avansate: paloarea tegumentelor cu nuanţă cenuşie murdară şi faciesul împăstat.

Diagnosticul va fi pus doar de medicul specialist prin examenele necesare.

Tratament:

Se suprimă medicamentele care au dus la apariţia afecţiunii, dacă este din cauza medicamentelor şi se va face tratament de cel puţin 3 luni cu ceaiuri diuretice şi tinctură de propolis.

Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren.

Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă.

Plante medicinale indicate în acest caz: angelică, anghinare, brad, brânca ursului, brustur, căpşun, cerenţel, coacăz negru, coada calului, lemn dulce, ghimpe, iarbă mare, mac de grădină, mărar, merişor de munte, mesteacăn, obligeană, orz, osul iepurelui, pătlagină, pătrunjel, porumb, pufuliţă cu flori mici, salvie, spanac, sunătoare, ţelină, vişin, vita de vie, vulturică.



Modul de folosire al plantelor medicinale.

Angelică (Angelica archangelica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Sau –1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Indicat câte una după fiecare masă. Este o plantă care ajută la curăţirea renală şi totodată la refacerea celulară.

Anghinare (Cynara scolymus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Ajută să se cureţe organismul de toxine fiind o plantă diuretică.

Brad (Abies alba) Răşină proaspătă de brad se suge în gură apoi se înghite de mai multe ori pe zi. Sau 2 linguriţe de vârfuri de ramuri sau muguri mărunţiţi se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Are efect antibiotic.

Brânca ursului (Heracleum spndylium) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Are efect antibiotic şi de refacere al rinichilor. Se foloseşte în cele mai multe afecţiuni ale rinichilor cu foarte mare efect, uneori chiar surprinzător de rapid.

Brustur (Arctium lapa) –1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Indicat câte una după fiecare masă. Are efect diuretic şi emolient.

Căpşun (Fragaria vesca) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Este cu efect astringent şi dezinfectant.

Cerenţel (Geum urbanum) 2 linguriţe de plantă mărunţită (rădăcină sau rizomi) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Are efect antibiotic şi astringent.

Coacăz negru (Rubrum nigra) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Are efect astringent.

Coada calului (Equisetum arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Indicat câte una după fiecare masă. Are efect diuretic puternic. Totodată oferă organismului o serie de minerale.

Lemn dulce (Glycyrriza glabra) 1 linguriţă de lemn mărunţit se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, având efect diuretic şi laxativ, ajutând totodată la cicatrizare.

Ghimpe (Xanthium spinosum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Are efect diuretic antiinflamator şi cicatrizant.

Iarbă mare (Inula helenium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Are efect cicatrizant.

Mac de grădină (Papaver somniferum) 1 linguriţă de plantă mărunţită (petale) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Are efect în calmarea durerilor.





Mărar (Anthum gruveolens) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim.

Merişor de munte (Vaccinum vitis idaea) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Se pune un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu la cană cu 2-3 ore înainte de consum. Este diuretic puternic.

Mesteacăn (Betula verrucosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Se pune un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu la cană cu 2-3 ore înainte de consum. Este diuretic puternic, antibiotic renal şi totodată cicatrizant. Ajută şi la curăţirea canalelor urinare.

Obligeană (Acorus calamus) –1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Indicat câte una după fiecare masă.

Orz (hordeum vulgare) se ia suc obţinut din frunze verzi, câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, înaintea meselor cu 15 minute. Se poate folosi şi sucul care există în comerţ şi care s va lua conform indicaţiilor producătorului.

Osul iepurelui (Ononis spinosa) –1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Indicat câte una după fiecare masă. Este un puternic diuretic.

Pătlagină (Plantago lanceolata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Are efect dezinfectant, emolient şi cicatrizant.



Pătrunjel (Petroselinum crispus) –1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Indicat câte una după fiecare masă. Este un puternic diuretic care ajută la curăţirea canalelor urinare.

Porumb (Zea majs) 1 linguriţă de mătase de porumb se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3-4 căni pe zi, pentru efectul diuretic.

Pufuliţă cu flori mici (Epilobium parviflorum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Are efect diuretic şi cicatrizant, diminuând şi inflamaţiile.

Salvie (Salvia officinalis)-2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Spanac (Spinaceae oleraceae) se consumă frunzele în diferite preparate culinare sau chiar suc din frunze obţinute cu storcătorul de fructe câte 100 ml de 3 ori pe zi. NU se va folosi de cei care au dereglări ale acidului uric (gută, etc).

Sunătoare (Hipericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Are un efect diuretic şi calmant.

Ţelină (Apium graveolens) –1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Indicat câte una după fiecare masă. Are efect emolient, diuretic şi ajută la refacerea celulei renale. Se poate consuma şi suc în special cu suc de morcovi (200 ml suc de morcovi cu 20 ml suc de ţelină).

Vişin (Cerasus vulgaris) 1 linguriţă de cozi de vişine sau cireşe se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Viţa de vie (Vinis vinifera) 1 linguriţă de plantă mărunţită  (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Are şi efect astringent.



Vulturică (Hieracium pilosella) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai pe zi, minim. Efect diuretic.

Sucuri de legume şi fructe proaspete de 3 ori pe zi, minimum 200 ml o dată. Se ia de 3 ori pe zi. Se pot folosi morcovi (200ml), pătrunjel (20 ml- este foarte tare şi nu se ia mai mult şi doar în combinaţii), castravete (100 ml), ţelină (20 ml- este şi el foarte tare), sfeclă roşie (200 ml) sau sucuri de fructe la discreţie.

Polen de albine– se va lua câte 20 g pe zi, 20 zile.

Se pot face băi calde cu paie de ovăz, coada calului, flori de fân, brad, molid, pin, etc. În general se pune 1 mână de plantă la 5 litri şi se fierbe timp de 20 minute. Se strecoară şi se stă în cadă timp de 30 minute.

 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close