Obezitatea Adipozitatea

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Adipozitate

Prevenire si tratament naturist

Plante medicinale folosite în obezitate: afin, agriş, aloe, anghinare, brustur, busuioc, cârcel, ceai verde, ceapă, cicoare, coacăz negru, coacăz roşu, coada şoricelului, fenicul, frasin, gălbenele, grâu, hrean, iarbă neagră, iederă, lămâie, măghiran, măr, mesteacăn, orez, osul iepurelui, ovăz, păpădie, pătlăgeaua roşie, portocale, porumb, praz, prun, roiniţa, rozmarin, salvie, soc, soia, spanac, trifoişte de baltă, ţelină, ulm, unguraş, urzică, varză, vişin, viţa de vie, volbura.

Pentru un mai bun efect se recomandă totuşi să se amestece mai multe ceaiuri  (din mai multe plante în amestec), între ele pentru ca prin efectul cumulativ să obţineţi mai bune rezultate.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtylis) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, ajutând la diminuarea zahărului din sânge.

Agriş (Ribes grosularia) se consumă fructele câte 100 g de 3 ori pe zi, în cure de 20-30 zile, pentru efectul de stimulare al digestiei.

Aloe (Aloe vera) se va lua câte 1 linguriţă de praf de plantă sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Are un efect foarte eficient atât laxativ cât şi de stimulare a peristaltismului intestinal.

Anghinarea (Cynara scolymus)- se foloseşte în caz de retenţie de apă, digestie lentă şi tendinţă la constipaţie. Este un depurativ, drenant puternic renal şi hepatic care favorizează eliminarea urinei şi creşte secreţia biliară, combătând digestia lentă. Nu se va lua în cazul calculilor biliari

Brustur (Arctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, pentru efectul diuretic puternic pe care-l are asupra organismului.

Busuioc (Ocinum basilicum) indicat în cazul balonărilor. 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. În plus ajută şi la pierderea în greutate.

Cârcelul (Ephedra distachya) este o plantă care dilată bronhiile şi uşurează respiraţia- 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. În plus ajută şi la pierderea în greutate.

Ceai verde- se găseşte la toate magazinele naturiste şi se foloseşte conform indicaţiilor producătorului, existând în foarte multe variante. Ajută foarte mult la eliminarea apei din organism şi de asemenea nu dă voie să se asimileze grăsimile. În general este indicat celor care nu se pot abţine de la grăsimi.

Ceapă (Allium cepa) se va consuma în alimentaţie crudă în orice cantitate ajutând ca diuretic. Se poate însă consuma şi fiartă pentru stimularea digestiei. Se face pentru aceasta o ciorbă cu 4 cepe mari tăiate felii şi puse la 1 litru de apă, apoi se lasă să fiarbă pentru 30 minute. Se strecoară şi cu acest lichid se face orice ciorbă se doreşte. Se consumă zilnic pentru a ajuta la slăbit. Se poate alterne cu ciorbă de varză sau de dovlecei.

Cicoare (Cicorium intybus) este un tonic amar, care creşte secreţia digestivă (stomac, pancreas) şi activează procesul de digestie şi extragere a principiilor active din alimente. De asemenea reduce pofta de mâncare. Este bine să nu se folosească în gastrita hiperacidă sau ulcer, deoarece are proprietăţi care agravează aceste boli. 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze şi flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Sau 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este un ceai diuretic şi laxativ. Frunzele proaspete se pot folosi şi la salată mai ales dacă se pune pe ele puţin suc de lămâie.

Coacăz negru (Ribes nigrum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. În plus ajută şi la pierderea în greutate.

Coacăz roşu (Ribes rubrum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. În plus ajută şi la pierderea în greutate.

Coada şoricelului (Alchillea millefolium) are aceleaşi proprietăţi ca păpădia. Are proprietăţi antiseptice şi sunt indicate persoanelor predispuse la colite, gastrite hipoacide sau inflamarea mucoasei gastrice şi intestinale în general.

Fenicul (Foeniculum vulgare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. În plus ajută şi la pierderea în greutate.

Frasin (Fraxinus excelsior)– se ia în cazul de retenţie de apă şi combaterea celulitei. 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni înainte de mese.

Gălbenelele (Calendula officinalis)- au efect de reglare a digestiei, sunt antiinflamatoare şi dau bune rezultate în vindecarea cicatricelor de pe tubul digestiv. 1 linguriţă de flori mărunţite se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Grâu (Triticum aestivum) se indică folosirea tărâţelor de grâu în cantitate cât mai mare, dar minimum 3 linguri pe zi. Acestea ajută şi la senzaţia de saţietate dar în plus conţin minerale, vitamine, enzime, aminoacizi, etc care ajută foarte mult la refacerea organismului.

Hrean (Armoracia rusticona) se consumă rădăcină rasă în funcţie de toleranţa individuală pentru stimularea digestiei. Se poate lua câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Dacă se rade hreanul şi se absoarbe pe nas şi uleiul eteric care se degajă este foarte bine pentru cei care doresc să slăbească pentru că în acest fel se curăţă şi sinusurile.

Iarbă neagră (Calluna vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. În plus ajută şi la pierderea în greutate.

Iederă (Hedera helix) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. În plus ajută şi la pierderea în greutate. Se pot face şi băi zilnic cu o mână de rămurele şi frunze fierte timp de 20 minute în 2 litri de apă apoi strecurate în cadă. Se stă timp de 30 minute ajutând la refacerea pielii. Se pot pune extern şi cataplasme cu plante fierte aplicate cât mai calde.

Lămâie (Citrus lemon) sucul de lămâie este un bun antioxidant şi ajută la slăbire foarte bine. Este indicat însă să se consuma şi pulpa fructului sau chiar şi coaja să se fiarbă până se moaie şi apoi se strecoară şi se îndulceşte cu miere după gust dacă nu există contra indicaţii. Se poate zilnic consuma 2-3 lămâi în acest fel ajutând foarte mult la slăbire. Pulpa are şi tocoferol.

Măghiran (Marjorana hortensis)- are acţiune diuretică şi calmantă, pentru stimularea secreţiilor digestive şi în caz de flatulenţă şi spasme stomacale. 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Măr (Mallus pumilla) se consumă zilnic cât mai multe fructe. Este indicat chiar 1 zi pe săptămână să se consuma numai mere şi nimic altceva.

Mesteacăn (Betula verrucosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se adaugă apoi 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar şi se lasă timp de 5 ore. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Are un efect foarte puternic diuretic, ajutând la eliminarea apei din organism.

Orez (Oryza sativa) se indică folosirea exclusivă a orezului într-o zi. Este foarte bine ca înainte de aceasta în ziua precedentă să se consume numai sucuri de fructe şi fructe crude fără nimic altceva. Se mai poate consuma suc din mlădiţe tinere câte 20 ml de 3 ori pe zi.

Osul iepurelui (Ononis spinosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. În plus ajută şi la pierderea în greutate. Are un efect diuretic puternic ajutând la eliminarea surplusului de apă din organism.

Ovăz (Avena sativa) se va consuma câte 20 ml de suc obţinut din mlădiţe tinere de 3 ori pe zi. Se găseşte la magazinele naturiste şi gata preparat caz în care se va folosi conform indicaţiilor producătorului. Este indicat pentru multele vitamine şi pentru celuloza care o conţine şi clorofilă.

Păpădia (Taraxacum officinalis)- este un tonic amar, care creşte secreţia digestivă (stomac, pancreas) şi activează procesul de digestie şi extragere a principiilor active din alimente. De asemenea reduce pofta de mâncare. Este bine să nu se folosească în gastrita hiperacidă sau ulcer, deoarece are proprietăţi care agravează aceste boli. 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze şi flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Sau 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este un ceai diuretic şi laxativ.

Pătlăgeaua roşie (Lycopersycon esculentus) se indică folosirea sucului de roşii în cantitate cât mai mare, ajutând la redresarea organismului.

Portocale (Citrus auratium dulcis) se fierb timp de 10 minute în 500 ml apă o portocală şi 3 lămâi tăiate felii cu coajă cu tot. Se adaugă 2 linguri de miere şi se pune din nou totul la fiert timp de 5 minute. Se strecoară şi se lasă să se răcească. Se beau 3 pahare pe zi.

Porumb (Zea majs) 1 linguriţă de mătase de porumb mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pentru efectul diuretic remarcabil. De asemenea se poate lua câte 1 lingură de ulei din germeni de porumb care este un bun laxativ, are vitamina E şi ajută foarte mult la slăbit. Conţine şi o serie de fito-hormoni.

Praz (Allium parrum) se poate folosi ca şi ceapa.

Prun (Prunus domestica) prunele uscate se pun 8-10 bucăţi cu 250 ml apă de seara până dimineaţa şi dimineaţa la trezire se pot consuma atât fructele cât şi apa. Se face acest lucru zilnic. Ajută în cazurile cu constipaţii şi ajută totodată şi la slăbit. Se poate să se folosească cantitate mai mare în cazul în cazul în care nu se obţin rezultatele scontate. Nu există limită superioară. Se poate folosi chiar 1 kg de fructe o dată dacă nu se obţin rezultate, până se ajunge de fapt la obţinerea rezultatelor. Se poate să se alterneze şi cu alte fructe (caise uscate, smochine, curmale, etc).

Roiniţa (Melisa officinalis)  pentru o digestie bună şi stimularea principiilor active din alimente. 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) persoanele supra ponderale sufere de obicei şi de hipertensiune şi acestora li se va adăuga ceaiuri care reglează circulaţia sangvină şi scad tensiunea: păducel, talpa gâştei. Persoanele cu probleme de insomnie şi tensiune ridicată li se indică rozmarinul şi eventual levănţica.

Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. În plus ajută şi la pierderea în greutate. Ajută la diminuarea secreţiilor. Nu se foloseşte de cei care sufere de constipaţie.

Socul (Sambucus nigra) este depurativ şi diuretic şi favorizează fluidificarea secreţiilor bronhice. Este un bun sudorific, elimină apa şi este foarte util persoanelor cu edeme, umflături ale picioarelor, celor balonate şi celor cu retenţie hidro-salină. 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori) se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. 1 linguriţă de fructe mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Elimină surplusul de apă din organism şi de aceia se foloseşte la obezitate. De asemenea ajută şi le eliminarea toxinelor din organism. Se mai poate folosi tinctura din fructe care se găseşte la magazinele naturiste fiind una dintre cele mai eficiente în tratarea obezităţii,

Soia (Soja hipoida) se va consuma în orice cantitate şi cât mai mult pentru că ajută atât la slăbire cât şi la refacerea organismului. Se poate folosi şi uleiul de soia câte 1 lingură în fiecare seară.

Spanac (Spinaceae oleraceae) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. În plus ajută şi la pierderea în greutate. Se poate folosi şi în diferite preparate culinare. Este interzis celor cu dereglări ale acidului uric.

Trifoişte de baltă (Menyanthes trifoliata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Ajută la stimularea digestiei, ajutând prin aceasta la eliminarea din organism a alimentelor mult mai repede.

Ţelină (Apium graveolens) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. În plus ajută şi la pierderea în greutate. Se poate folosi şi sucul în combinaţie cu alte sucuri câte 20 ml de exemplu la 200 ml suc de morcovi sau de roşii. Se poate pune şi puţin suc de pătrunjel.

Ulm (ulmus campestre) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară şi se consumă în cursul zilei pentru stimularea digestiei. Este revulsiv.

Unguraş (Marrubium vulgare) are proprietatea de a ameliora digestia şi a facilita secreţia biliară datorită principiilor sale amare şi acţiunii tonice globale. Este recomandat pentru efectele antioxidante, hipoglicemiante, hipertensive şi pentru digestie grea. 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Urzică (Urtica dioica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. În plus ajută şi la pierderea în greutate. Conţine şi o serie de minerale.

Varză (Brasica oleracea) se consumă moarea de pe varză minimum câte 250 ml de 3-4 ori pe zi, în cure de mai lungă durată ajutând atât la reglarea digestiei cât şi la pierderea în greutate.

Vişin (Cerasus vulgaris) 1 linguriţă de cozi mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul diuretic.

Viţa de vie (Vitis vinifera) se consumă exclusiv sucul de struguri (must) într-o zi pe săptămână. În cazurile în care se doreşte slăbirea mai accentuată atunci se va trece la 2 zile pe săptămână exclusiv cu suc de struguri fără nici un alt aliment, eventual doar alte sucuri de legume nu de fructe.

Volbura (Convolvulus arvensis)- în caz de constipaţie şi pentru reglarea tranzitului intestinal. 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Atenţie! Nu este bine să se bea o cantitate mare de ceai o dată ci doar cu înghiţituri mici în timp. De asemenea nu se va folosi acelaşi ceai timp îndelungat pentru că poate intoxica sau produce alte neplăceri organismului. Este bine să nu se folosească mai mult de 20 de zile şi apoi se ia un alt ceai sau combinaţie de ceaiuri. Altfel ajunge să fie organismul dependent de acel ceai.

Infuzie pentru slăbire: amestecaţi 50 g alge marine (fucus sau laminaria), 50 g creţuşcă, 50 g  viţă-de-vie frunze preferabil roşie, 50 g iederă. Din acest amestec se iau 4 linguri de amestec la 1 litru de apă rece. Se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma când doriţi cu condiţia să se consume 1 litru pe zi.

Algele favorizează arderea grăsimilor, iedera dezintoxică, iar viţa de vie dinamizează circulaţia sângelui. Creţuşca favorizează eliminarea toxinelor, regenerând ţesuturile.

Alimente: sunt o serie de alimente care consumate în cantităţi mari pot duce la refacerea organismului şi dintre acestea cităm: castraveţi, ceapă, cireşele, conopida, dovleac, dude, fasole, gulii, lămâi, merele, pătrunjel, păstârnac, prunele, pepeni, praz, salată, spanac, strugurii, varza, din se vor consuma crude sau sub formă de sucuri sau chiar în diferite forme gătite, în cantităţi cât mai mari.

Pentru scăderea poftei de mâncare este indicat să se consume tărâţe de grâu. Acestea se pot consuma însă numai măcinate foarte fin cu râşniţa de cafea şi se pot lua doar treptat pe măsură ce se obişnuieşte organismul cu ele. Se ia la început 1 linguriţă şi treptat se va ajunge la 1 lingură de 3 ori pe zi, sau chiar mai mult. Este bine ca în cazul obezităţii mai mari să se consume cât mai multe tărâţe. Acestea conţin foarte multe minerale şi vitamine. Se vor lua simple cu apă, ceai sau lapte, însă fără să se dea cu lichide fierbinţi, pentru a nu distruge vitaminele din acestea, pentru că acestea contribuie la o mai rapidă redresare.

Nu trebuie uitat faptul că este necesar totuşi să se renunţe la anumite alimente, care dacă ar fi consumate ar face cura de slăbire inutilă. Acestea sunt: caşcaval, brânză grasă, carnea roşie, în special grasă şi prăjită, prăjelile de orice fel, conservele, afumăturile, dulciurile rafinate, peştele gras, alcoolul, cafeaua, slănina, untura, frişca şi mai ales zahărul care va fi înlocuit întotdeauna cu miere (dacă nu există contra indicaţii- diabet, etc).

Se indică să se consume mai multă vitamina E fiind antioxidantă şi este indicată pentru combaterea efectelor nocive ale radicalilor liberi, între care se numără bolile de inimă, cancerul şi îmbătrânirea prematură. Consumaţi deci uleiuri vegetale care au din belşug această vitamină.

Se pot face ceaiuri diuretice care ajută la eliminarea apei din organism. Se vor da doar la anumite persoane, pentru că nu toate persoanele care doresc să slăbească reţin apa şi anumite afecţiuni care mai sunt în organism nu lasă să se consume ceaiuri diuretice, fiind contra indicate.

În toate cazurile însă se va căuta să se elimine constipaţia şi defecaţia să se facă cât mai uşor şi fără nici un efort, lucru indispensabil la regimul de slăbire, lucru care se poate realiza prin alimentaţie.

În toate cazurile în care se va dori să se slăbească este necesar să se reducă numărul de calorii şi să se facă multă mişcare, pentru că energia primită prin alimentaţie trebuie consumată prin mişcare, altfel ce este în plus se va transforma în grăsime.

Varza acră în orice cantitate este foarte utilă, borşurile de asemenea, ceapa fiartă sunt doar câteva din alimentele care le puteţi prepara şi să vă ajute. De asemenea toate vegetalele sub orice formă sunt utile să fie consumate în cantităţi cât mai mari.

Reţetă simplă. Se pune la fiert 500 g de lapte cu 2 linguri de tărâţe de grâu. Când clocoteşte se va pune în el şi 3-4 linguri de ceai rusesc sau chinezesc. Se lasă până dimineaţa şi dimineaţa la trezire consumaţi acest lapte imediat ce vă treziţi. Cura aceasta vă poate slăbi, dar nu este bine să ajungeţi să slăbiţi mai mult de 4 kg pe lună, pentru că în caz contrar nu se mai reface pielea.

Iaurtul- este suficient în fiecare zi să se consume 500 ml de iaurt pentru a ajuta organismul să slăbească, în toate cazurile, pentru că administrarea de calciu suplimentar suprimă calcitriolul, un hormon care semnalează celulelor adipoase să stocheze mai multe grăsimi.

Consumaţi alimente picante: ardei iuţi, piper, boia de ardei iute, etc. Acestea fac ca să se mărească creşterea metabolismului cu până la 30 %.

Nu săriţi niciodată peste masa de dimineaţa. Acest lucru contribuie foarte mult la îngrăşare, deoarece îşi încetinesc metabolismul cu cel puţin 5% lucru ce face o încărcare a organismului cu 5 kg pe an.

-Se amestecă într-un vas de porţelan 400 g miere cu 500 g oţet de miere şi o căpăţână de usturoi curăţită şi pisată. Se lasă la macerat pentru 5 zile. Preparatul se agită pentru omogenizare de mai multe ori pe zi. Se ţine la temperatura camerei acoperit cu tifon. Se va lua apoi din preparat câte o lingură dimineaţa şi una seara. Este bine să se facă acest preparat şi să se ia timp de 6 luni consecutiv, timp în care nu se consumă pâine absolut deloc, ci doar tărâţe de grâu.

Mierea- în timpul curelor de slăbire, 2 linguri de miere (nu 3 pentru că 3 constipă) luate pe stomacul gol, cu puţină apă accelerează procesul pierderii în greutate şi diminuează considerabil stresul curelor de înfometare. Pe termen lung, înlocuirea zahărului cu miere ajută la dobândirea şi păstrarea unei greutăţi corporale echilibrate.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.