Osteocondroza – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Osteocondroza.

Este o inflamaţie cu evoluţie lentă a cartilajelor corpului vertebral şi de multe ori este cauzatorul durerilor sciatice.

De asemenea problemele psihice sau sociale pot genera agravarea durerilor.  În acest caz se vor face tratamente şi pentru acest lucru cu ceaiuri sedative.

Pentru durerile sciatice.

Se pot folosi următoarele plante medicinale pentru comprese sau chiar băi calde: angelică, ardei iute, brad, carpen, ceapă, cimbrişor, cimbru, fag, frasin, ghimber, hrean, măghiran, mentă, năprasnic, nuc, păpălău, rozmarin, schinel, slăbănog, şovârf, trifoi roşu, vâsc.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Angelica (Angelica archangelica) se poate folosi întreaga plantă sau doar rădăcina cu care se va face o tinctură 20 g plantă mărunţită se pune la 250 ml alcool sanitar. Se ţine recipientul la temperatura camerei timp de 15 zile, timp în care se agită de mai multe ori pentru omogenizare, după care se strecoară şi se fac tamponemente locale la dureri. Este un bun calmant al durerii.

Ardei iute (Capsium annum) se taie ardeiul mărunt 50 g şi se pune cu 250 ml alcool sanitar într-o sticlă. Se ţine timp de 15 zile agitând des. Se strecoară după trecerea perioadei şi apoi cu acest lichid se îmbibă o vată care se aplică local la locul durerii. Este foarte utilă pentru că reface circulaţia intensificând-o datorită faptului că este rubefiantă.

Brad (Abies alba) o mână de vârfuri de ramuri mărunţite se pun la 2 litri de apă şi se fierb timp de 15 minute. Se strecoară şi cu acest lichid se pot face spălături sau comprese pe locul dureros. Se aplică calde şi apoi se pune ceva de lână deasupra. De asemenea cu planta fiartă aplicată caldă se pot face cataplasme.

Carpen (Carpinbus betulus) o mână de frunze mărunţite se pun la 2 litri de apă şi apoi se fierb pentru 10 minute şi se strecoară. Cu acest lichid se pun comprese sau se fac spălături. Se aplică calde.

Ceapă (Alium cepa) se taie bulb de ceapă şi se pune pe o bucată de pansament apoi se aplică pe locul dureros. Este un foarte bun calmant al durerii.

Cimbrişor (Tymus vulgaris) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni sau eventual se pun comprese cu acest lichid. Se poate de asemenea folosi şi tinctura cu care se fac tamponamente pe locurile dureroase. Contribuie şi la refacerea nervilor afectaţi.

Cimbru (Satureja hortensis) se foloseşte ca şi cimbrişorul.

Fag (Fagus sylvaticus) o mână de frunze mărunţite se pun la 2 litri de apă şi apoi se fierb pentru 10 minute şi se strecoară. Cu acest lichid se pun comprese sau se fac spălături. Se aplică calde. Se pot face şi cataplasme cu frunzele fierte aplicate calde local pentru calmarea durerilor.

Frasin (Fraxinus excelsior) o mână de frunze mărunţite se pun la 2 litri de apă şi apoi se fierb pentru 10 minute şi se strecoară. Cu acest lichid se pun comprese sau se fac spălături. Se aplică calde.

Ghimber (Zinghimber officinalis) rădăcină mărunţită se pune 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Cu lichidul astfel obţinut se pun comprese aplicate calde pe locul dureros. Se poate lua şi intern 2-3 căni pe zi, fiind un stimulent al organismului. Se poate face şi tinctură cu care se tamponează zonele dureroase.

Hrean (Armoracia rusticona) rădăcină mărunţită se pune 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Cu lichidul astfel obţinut se pun comprese aplicate calde pe locul dureros. De asemenea hrean rădăcină rasă se poate pune 50 g la 250 ml alcool sanitar şi apoi cu acest lichid fără să se strecoare se tamponează zonele dureroase. Este un bun stimulator al circulaţiei sângelui pe care o activează.

Măghiran (Majorana hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2 căni pe zi, iar extern se pun comprese sau chiar cataplasme cu plantele calde după strecurare.

Mentă (Mentha piperita) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2 căni pe zi, iar extern se pun comprese sau chiar cataplasme cu plantele calde după strecurare. Este util şi la măncărimile pielii.

Năprasnic (Geranium robertiarum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2 căni pe zi, iar extern se pun comprese sau chiar cataplasme cu plantele calde după strecurare. Există în comerţ capsule care se pot lua şi intern conform indicaţiilor producătorului.

Nuc (Juglans regia) o mână de frunze mărunţite se pun la 2 litri de apă şi apoi se fierb pentru 10 minute şi se strecoară. Cu acest lichid se pun comprese sau se fac spălături. Se aplică calde. Conţine şi tanin care strânge puţin ţesuturile şi este antiinflamator dar este şi un antibiotic.

Păpălău (Physalis alkekengi) 1 linguriţă de fructe mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pun comprese pentru calmarea durerilor.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2 căni pe zi, iar extern se pun comprese sau chiar cataplasme cu plantele calde după strecurare.

Schinel (Cnicus benedictus) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2 căni pe zi, iar extern se pun comprese sau chiar cataplasme cu plantele calde după strecurare.

Slăbănog (Impatiens noli-tangere) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2 căni pe zi, iar extern se pun comprese sau chiar cataplasme cu plantele calde după strecurare.

Şovârf (Origanum vulgare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2 căni pe zi, iar extern se pun comprese sau chiar cataplasme cu plantele calde după strecurare.

Trifoi roşu (Trifolium pratense) o mână de flori mărunţite se pune la 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese şi cataplasme calde pentru calm,area durerilor.

Vâsc (Vâscum album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă la temperatura camerei şi se lasă peste naopte. Dimineaţa se încălzeşte la temperatura corpului şi se poate lua întern cu înghiţituri mici în cursul zilei fiind util pentru refacerea circulaţiei sângelui. Se pot de asemenea aplica comprese calde.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.