Osteosarcom – Tratament adjuvant naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Osteosarcom.

            Tumoare malignă a ţesutului osos. Distruge osul şi dă metastaze hematogene.

Tratament adjuvant

Plante medicinale care se pot folosi în ameliorarea cancerului: aloe, bănuţi, brustur, ceai chinezesc, ceai negru, ceai verde, ceapa, cimişir, coada calului, cordiceps chinesis, drobiţa, echinacea, fructe de pădure, gălbenele, gheara mâţei, ghimber, ginseng rusesc, hrean, ienupăr, isorel, limba boului, mărul lupului, mentă, morcovi, muşchi de piatră, năprasnic, negrilică, norocel, mei, pătlagină, revent, roibă, roiniţă, roşii, salcie, saschiu, scaiete, secară, sfeclă roşie, spânz, struguri, Tian Xian Liquid China 1, troscot, turmenic, ulm, urzică, urzică moartă albă, valeriană, varză, vâsc.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Aloe (Aloe vera)- 1,5 kg plantă în vârstă de 3-5 ani. Nu se udă timp de 7 zile şi se ţine în întuneric. Se rup apoi frunzele şi se spală. Se macină cu maşina de carne. Se va adăuga 2,5 kg miere şi 3,5 kg vin roşu. Totul se pune într-un vas de culoare închisă sau dacă nu aveţi se înveleşte bine, pentru ca să nu intre lumina. Se ţine timp de 5 zile. Se va lua apoi câte 1 lingură de 3 ori pe zi în prima săptămână, cu o oră înainte de mesele principale. Apoi se va mai adăuga în funcţie de cum răspunde organismul câte încă o lingură în plus deci 2 odată de 3 ori. Tratamentul este bine să se facă timp de 6 săptămâni. Apoi 10 zile pauză şi se poate relua din nou.

Există şi în magazinele naturiste gel de aloe. Acesta conform prospectului dizolvă tumorile şi este foarte util în tratamentul cancerului. În acest caz se va lua conform indicaţiilor producătorului întrucât este în foarte multe forme de prezentare.

Bănuţi (Bellis perenis)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi sau se foloseşte în diferite combinaţii. Se mai poate lua sub formă de praf care se macină fin din plante uscate cu ajutorul râşniţei de cafea. Se pune sub limbă pentru 5 minute apoi se înghite cu puţină apă. Se ia de 3 ori pe zi cu 15 minute înaintea meselor principale.

Brustur (Arctium lappa)-în mod frecvent se foloseşte rădăcina. Se poate usca şi apoi se transformă în praf cu râşniţa de cafea şi să se ia câte un vârf de cuţit sub limbă pentru 15 minute apoi se înghite cu puţină apă. De asemenea se poate pune 1 linguriţă de rădăcină mărunţită la 250 ml apă şi să se fiarbă timp de 5 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se poate folosi la spălături, comprese sau tamponamente locale. Se mai poate face o cremă cu unt, untură sau ulei cu care se va putea unge local în cazul cancerului pielii.

Se mai pot folosi şi frunzele care de fapt se folosesc foarte puţin cu toate că au efecte foarte bune mai ales în cazurile de cancer ale pielii. Se pot pune unse cu puţin ulei sau cu vin. Se ţin în vin timp de 30 minute apoi umede se vor aplica extern de 2-3 ori pe zi.

Ceai chinezesc se indică a fi consumate 2-3 căni pe zi.

Ceai negru-conţine quercitină care nu dă voie celulelor canceroase să se înmulţească.

Ceai verde- se indică a fi consumate 2-3 căni pe zi.

Ceapa (Alium cepa)-este bogată în quercitină şi aceasta luptă contra înmulţirii celulelor canceroase. Se poate consuma cât mai multă în alimentaţie, crudă sau sucuri. Prin fierbere îşi distrug acţiunea sau se diminuează mult.

Cimişir (Buxus sempervirens)- Se recoltează 200-300g de crenguţe care se mărunţesc şi apoi se pun într-un borcan cu capac împreună cu alcool de 70 grade. Se ţine timp de 15 zile agitând des borcanul. După această perioadă se strecoară. Se va lua câte 1 linguriţă de tinctură diluată cu 100 ml apă de 3 ori pe zi. Are un gust rău dar este foarte eficientă. Acţionează ca inhibitor al celulei canceroase. Efectele încep să se simtă încă din primele zile de tratament. Se poate folosi la tratarea cancerului pielii, vezică urinară, rinichi, colon, etc.

Coada calului (Equisetum arvense)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi sau se foloseşte în diferite combinaţii. Se mai poate lua sub formă de praf care se macină fin din plante uscate cu ajutorul râşniţei de cafea. Se pune sub limbă pentru 5 minute apoi se înghite cu puţină apă. Se ia de 3 ori pe zi cu 15 minute înaintea meselor principale.

Se poate folosi şi mai concentrat (dublu) atât intern cât şi cataplasme externe calde sau în băi care sunt utile la toate afecţiunile canceroase. Este planta care este indicată cel mai des pentru faptul că ajută şi la remineralizarea organismului şi este poate una dintre cele mai utile în curăţirea organismului de toxine.

Cordiceps chinesis (preparatul Cordiceps-miceliu) se făsesc la toate magazinele naturiste şi se vor folosi conform indicaţiilor producătorului.

Drobiţa (Genista tinctoria)-1 linguriţă de praf de plantă se pune sub limbă pentru 15 minute apoi se înghite cu puţină apă. Se face acest lucru de 3 ori pe zi. Se poate de asemenea 1 linguriţă de plantă să se pună la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Se poate face de asemenea tinctură din 50 g plantă mărunţită la 250ml alcool alimentar de 70 grade. Se ţine apoi 15 zile agitând des pentru a se putea extrage principiile active din plantă. Se strecoară apoi şi se pune în sticluţe de capacitate mai mică. Se va lua câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mese diluată cu 100 ml apă. Este foarte eficientă la toate afecţiunile tiroidiene. Ajută la eliminarea nodulilor tiroidieni.Echinacea (Echinacea angustifolia)-se găseşte la orice magazin naturist sau farmacie şi este indicat să se folosească conform indicaţiilor producătorului. Este una dintre cele mai eficiente plante care ajută la întărirea imunităţii organismului.

Fructe de pădure- conţin quercitină care nu dau voie celulelor canceroase să se dezvolte. Se pot consuma cel mai bine crude sau chiar sub formă de siropuri sau extrase din fructe.

Gălbenele (Callendula officinalis)- se indică folosirea florilor din care se va face un cei 2 linguriţe de flori mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se foloseşte în special în afecţiunile de stomac, intestine, piele, renale, etc. se poate în unele cazuri folosi tinctura simplă sau în diferite diluţii sau la piele unguentul.

Ghiara mâţei (Uncaria tomentosa) se va lua 2400 mg în două doze pe zi, conform indicaţiilor producătorului. Această plantă ajută organismul să facă faţă tratamentelor medicamentoase mai uşor

Ghimber (Zinghiber officinalis)- se foloseşte rădăcina. Se poate lua câte un vârf de cuţit de praf care se va pune sub limbă pentru 15 minute apoi se înghite cu apă. Se poate de asemenea folosi la diferite preparate culinare. Este foarte indicat la cei care au greţuri şi vărsături în urma tratamentului.

Ginseng rusesc- ajută atât la întărirea imunităţii cât şi la refacerea celulară. Se folosesc conform indicaţiilor producătorului.

Hrean (Armoracia rusticona)- se rade un kg de rădăcină şi se amestecă cu 1 kg de miere polifloră. Timp de 10 zile se amestecă cu o lingură de lemn, apoi se poate administra. Înainte de administrare se va amesteca din nou de fiecare dată. Se va lua în fiecare dimineaţă câte 1 lingură din preparat apoi se bea un cei în funcţie de localizare. Este foarte indicată pentru cancerul pulmonar sau ale organelor aparatului respirator.

Ienupăr (Jenuperus comunis)- este util în toate formele de cancer. Se face o cură care se va începe prin înghiţirea în prima zi a 4 bace de ienupăr mărunţite în gură apoi înghiţite cu puţină apă. Se va putea apoi în fiecare zi să se adauge câte 1 bacă suplimentar până se va ajunge la 15, după care se scade zilnic câte una până se va ajunge din nou la 4. Este unul din mijloacele cele mai eficiente de curăţire a organismului şi din păcate nu se poate aplica la cei care au leziuni la rinichi.

Isorel- produs din vâsc sub formă de injecţii care se găseşte în farmacii şi este indicat în toate formele şi localizările cancerului.

Limba boului (Anchusa officinallis)-cel mai eficient este tratamentul cu tinctură. Se va face din întreaga plantă inclusiv rădăcina. Se pune 50 g de plantă mărunţită (preferabil proaspătă, dar merge şi uscată) la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se ţine timp de 15 zile agitând des, după care se strecoară. Din tinctura astfel obţinută se va lua câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, diluată în 100 ml apă. Se poate face şi planta în vin 20g plantă la un litru de vin (se adaugă şi 100g de miere de albine. Se ţine 8 zile apoi se strecoară. Se va lua câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Se poate folosi la orice formă de cancer.

Mărul lupului (Aristolochia clematitis)- planta se poate face ceai şi se foloseşte extern sau clisme. Se va pune 1 lingură de plantă la 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun cataplasme pe locul afectat cu pansamente umede cu acest ceai sau se fac clisme zilnic.

Intern se poate lua în combinaţie cu alte plante în funcţie de afecţiune şi starea bolnavului dar numai cu acordul medicului specialist care va stabili doza care se poate administra la fiecare bolnav în parte.

Menta (Mentha piperita)- se poate folosi mai ales la afecţiunile digestive sau în diferite combinaţii cu alte plante. Se poate face oţet sau tinctură şi se poate folosi extern mai ales unde există şi afecţiuni cu mâncărimi de piele.

Morcovi (Daucus carota)- se pot consuma cruzi raşi sau sub formă de suc. se poate de asemenea folosi ceai infuzie din frunze sau seminţe de morcovi care sunt foarte utile mai ales cu inflorescenţă pentru reglarea hormonilor masculini. Dar sucul de morcovi ar trebui să nu lipsească din nici o dietă a bolnavilor de cancer. Se pot consuma în orice cantitate este tolerată de către organism, dar minimum 300 ml pe zi. Se poate de asemenea folosi în orice combinaţii.

Muşchi de piatră (Cetraria islandica)- se indică în special în cancerul aparatului respirator. Se pot folosi 3 ceaiuri pe zi.

Năprasnic (Geranium robertiarum)– 6 luni de zile se poate lua câte 1 linguriţă de praf de 3 ori pe zi, puse sub limbă şi înghiţite cu apă apoi după 5 minute. Se face cu 30 minute înainte de fiecare din cele 3 mese principale. În rest se va face tratamentul cancerului ca la orice localizare.

Negrilică (Nigela sativa)- preparatul Baraka se foloseşte conform indicaţiilor producătorului.

Norocel (Sedum telephium)- se face o tinctură din 50 g rădăcină de norocel peste care se pune 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se agită zilnic ţinându-se timp de 15 zile. După această perioadă se strecoară. Se va lua câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi din această tinctură înainte de cele 3 mese principale. Se poate folosi la orice formă de cancer.

Nuci (Juglans regia)- se pot folosi frunzele atât intern cât şi extern se folosesc pentru efectul astringent şi pentru faptul că pot ajuta la oprirea hemoragiilor. Se mai folosesc pentru diminuarea secreţiilor. Extern se folosesc la diferite băi sau chiar spălături pe cap pentru diminuarea transpiraţiilor. Seminţele se folosesc pentru faptul că acestea conţin un ulei foarte util. De asemenea sunt foarte hrănitoare. Se indică să se consume zilnic mai ales de către cei care sunt slăbiţi de boală.  Coaja de la seminţe se folosesc pentru diminuarea secreţiilor interne. Pericarpul nucilor se poate folosi extern la diferite răni infectate la care ajută să se vindece.

Mei (Millium affusum) 1 linguriţă de seminţe se pune la 250 ml apă şi se lasă pentru 12 ore apoi se consumă atât seminţele cât şi apa. Ajută şi la constipaţie.

Pătlagina- (Plantago lanceolata)- Avicena recomanda încă din primul secol al erei noastre frunzele de pătlagină ca mijloc pentru vindecarea hemoragiilor, în cazul tumorilor, al ulcerului cronic, în inflamarea ochilor, afecţiuni hepatice, renale, afecţiuni gastro-intestinale, afecţiuni respiratorii superioare, infertilitate, etc. Seminţele se folosesc pentru dizenterie, diaree, ulcer gastric tumori intestinale, diabet, infertilitate masculină şi feminină. Se spală bine câteva frunze crude se mărunţesc apoi se pun la fiert cu 250 ml apă şi 1 lingură de miere. Se ia din acest preparat 2-3 linguri de mai multe ori pe zi în cazul afecţiunilor stomacului, intestinelor, colite, colici. Se păstrează în vas închis. Tot pentru afecţiunile descrise mai sus se poate pune 3 linguriţe de plantă mărunţită în 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 8 ore şi apoi se strecoară. Se ia câte 50 ml înainte de fiecare masă. Este bun în toate problemele intestinale şi stomacale în special atunci când se iau citostatice. Evită eventualele probleme digestive.. Se poate folosi şi sucul luat câte 1 lingură înainte de mese cu 15 minute. Pentru iarnă sucul acesta se poate păstra dacă se amestecă cu alcool în cantităţi egale.

Plantă proaspătă spălată şi apoi strivită cu o sticlă pe o suprafaţă de lemn se aplică pe răni extern şi se pansează pentru 24 ore. Este bine să fie pusă alternativ cu rostopască. Intern se face infuzie şi din plantă proaspătă, în special din pătlagina îngustă.

Pentru calmarea durerilor se va pune seminţe 1 lingură de seminţe se pun la 100 ml apă fierbinte şi se lasă timp de 30 minute la infuzat. Se ia câte 1 lingură cu 30 minute înainte de mesele principale. Este foarte bună în cazul durerilor stomacale, de intestine, etc, sau atunci când există gastrită, ulcer, etc. Este indicat să se facă şi acest lucru atunci când se iau citostatice.

Atunci când există afecţiuni pulmonare se pune 1 lingură de frunze uscate şi mărunţite la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 10 minute. Se acopere şi se lasă aşa timp de 12-24 ore. Se strecoară şi se poate lua câte 1 lingură de 3 ori pe zi cu 15 minute înaintea meselor.

Afecţiunile renale, de ficat este bine să se folosească atât praf de frunze cât şi seminţe. Se pune câte 1 lingură din fiecare la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 12 ore şi apoi se poate consuma. Se poate şi fierbe acestea timp de 20 minute, apoi strecura. Se poate de asemenea consuma 3 căni pe zi.

Dacă este vorba despre afecţiunile pielii se va pune suc de pătlagină amestecat cu ceai din flori de coada şoricelului şi se tamponează de mai multe ori pe zi.

Revent (Reum palmatum) se pisează 100 g de rădăcină de revent, apoi se macină cu râşniţa de cafea şi se cern. Se pun apoi în borcane cu capac la rece. Se va pune apoi într-un bol 1 linguriţă care se va amesteca cu sucul obţinut de la o jumătate de lămâie şi 1 linguriţă de miere. Se amestecă bine toate acestea şi se consumă zilnic de 3 ori pe zi înainte de mesele principale cu 15 minute. Se face acest lucru o perioadă de 3 săptămâni urmate de o pauză de 7 zile după care se repetă din nou.

Roibă (Rubia tinctorium) se poate lua sub formă de praf obţinut din planta uscată cu râşniţa de cafea câte o jumătate de linguriţă pus sub limbă pentru 5 minute, apoi înghiţit cu apă. Se mai poate pune extern praf. În cazul în care se foloseşte ceai 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi 15 minute şi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni şi extern se pot pune comprese de mai multe ori pe zi.

Roiniţa (Mellisa officinalis)- se indică în bolile care afectează ficatul, aparatul digestiv, nervos sau chiar creierul. 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, preferabil în combinaţie cu alte plante.

Roşii (Lycopersicon esculentum)- conţin quercitină care nu dă voie celulelor canceroase să se înmulţească. Se indică crude sau sub formă de suc proaspăt, nu cel conservat ci atunci obţinut. Se poate lua câte 100 ml de 3 ori pe zi.

Salcie (Salix alba)- se pun 2 linguriţe de coajă mărunţită la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 10 minute. Se strecoară. Se indică folosirea acestei plante fiind foarte activă ca antiinflamatoare şi în special la calmarea durerilor. În special la cancerul vezicii urinare este indicată. Se mai poate lua sub formă de praf câte un vârf de cuţit ţinut sub limbă timp de 5 minute apoi înghiţit cu puţină apă. Extern se pot pune comprese cade pentru calmarea durerilor cu ceai.

Saschiu (Vinca minor)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. S-a folosit mult timp şi de medicina clasică renunţându-se acum la el şi optând pentru medicamentele de sinteză care sunt mai uşor de obţinut. Se poate folosi şi sub formă de tinctură- 1 linguriţă de 3 ori pe zi.

Scaiete (Onopordon acanthium)- este un antitumoral care se poate folosi cu succes mai ales în cancerul pielii. Se foloseşte sub formă de praf în cazul rănilor umede şi sub formă de ceai în cazul rănilor uscate.

Secară (Secale cereale)- seminţe, seminţe încolţite, suc din mlădiţe tinere este foarte util în toate afecţiunile de cancer şi mai ales atunci când este perturbat metabolismul. Se fierb boabele până se moaie apoi se consumă şi lichidul şi boabele câte 100 g pe zi. De asemenea se poate folosi germinat tot câte 100 g pe zi.

Sfecla roşie (Beta vulgaris)-aceasta se consumă sub formă de suc şi este indicată în toate formele de cancer. Se va consuma în diferite combinaţii (în special cu suc de morcovi) de 3 ori pe zi câte 100 ml. Se va consuma doar înainte de mese cu 15 minute şi nici o dată după mese.

Spânz (Helleborus purpurascensis)- Se ia sub supraveghere medicală 0,20 g (a cincea parte dintr-un gram) în doză unică timp de 20 zile. Se face o pauză de 10 zile apoi se poate relua. Este bine să se ia sub supraveghere medicală pentru că poate să intervină otrăvirea corpului. Nu se face la cei care sunt foarte slăbiţi şi nici la cei cu imunitatea corpului prea slăbită sau cu diaree.

Struguri Vitis vinifera) –conţin quercitină care nu dă voie celulelor canceroase să se înmulţească. Se indică cura de struguri cu câte 500g de struguri pe zi, perioade mai lungi de timp, sau must câte 200 ml de 3 ori pe zi.

Tian Xian Liquid China 1- este un produs naturist Chinezesc foarte eficient pentru toate formele de cancer. Ameliorează efectele secundare ale chimioterapiei, şi radioterapiei, este un antioxidant puternic care protejează organismul de efectele toxice. Are de asemenea efecte antivirale, detoxifiante şi antiinflamatoare. Este util la toate localizările chiar şi în fazele mai avansate. Este bine să fie luat conform prospectului producătorului.

Troscot (Polygonum aviculare)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate folosi la calmarea durerilor şi mai ales în cazul cancerului osos sau al aparatului renal.

Turmenicul- se foloseşte conform indicaţiilor producătorului.

Ulm (Ulmus campestre) se foloseşte coaja de pe ramurile tinere. Se curăţă apoi se taie mărunt şi se pune la uscat. După ce se usucă se lasă în pungi de hârtie la păstrat în locuri uscate. Se ia din această coajă 2 linguriţe de praf (este bine să fie transformat în praf înainte de folosire cu râşniţa de cafea). Se lasă cu 250 ml apă de seara până dimineaţa când se strecoară. Se va pune apoi peste aceleaşi plante încă 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se lasă apoi acoperit timp de 30 minute şi se strecoară peste maceratul obţinut anterior. Se poate consuma o cană la trezire şi restul se împarte în două şi se ia înainte de mesele principale cu 15 minute. Este foarte eficient în toate formele de cancer şi se poate folosi perioade mai lungi de timp.

Urzică- (Urtica dioica) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită proaspătă sau uscată la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot folosi simple sau în diferite combinaţii în afecţiunile în special de rinichi, sân, oase.Urzica moartă albă (Lamium album)- se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită proaspătă sau uscată la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot folosi simple sau în diferite combinaţii în afecţiunile genitale sau renale, dar şi la cele circulatorii. Se pot consuma 3 căni pe zi sau în diferite combinaţii.

Valeriană (Valeriana officinalis)- se foloseşte rădăcina în diferite combinaţii cu alte plante pentru efectul puternic sedativ şi de calmarea durerilor. Se poate folosi şi tinctura.

Varză (Brasica oleracea)- suc de varză se poate consuma zilnic în majoritatea afecţiunilor ajutând mai ales dacă se foloseşte în diferite combinaţii: roşii, morcovi, etc. Se ia câte 100 ml de 3 ori pe zi. Extern se poate aplica pe toate rănile. Foile se strivesc şi apoi se aplică pe răni.

Vâsc (Vascum album)– preparatul Isorel. Sau se pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă rece. Se lasă peste noapte şi dimineaţa fără să se încălzească se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi în toate afecţiunile canceroase singură sau în diferite combinaţii.

Tinctură se va lua câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi diluată cu puţină apă. Este forma cea mai activă după injecţii bine înţeles care sunt extrem de active.

Academicianul I.C.Parhon a numit 7 plante ca anticangerigene, pentru că acesta nu pot fi atinse de cancer şi pot fi folosite intern la orice afecţiune canceroasă luând din această combinaţie şi făcând câte 2-3 căni de ceai pe zi.

Plante anticancerigene: anason, busuioc, chimen, levănţică, mentă, nuci,  valeriană. Se pot de asemenea folosi şi singure.  Între timp în urma cercetărilor s-au descoperit mult mai multe plante care au acţiune anticancerigenă.

Preparate din regnul animal care ajută la tratarea cancerului.

Cartilajul de rechin- preparatul Shark Aid- produs de Wallmark.

Cantastimul- obţinut din culturi microbiene de Pseudomonas aeruginosa

Coenzima Q10 întăreşte miocardul, ajută la o mai bună circulaţie a sângelui.

Propolis- sub orice formă. Extern se poate aplica foarte bine Propoderm sau chiar propolis brut sub pansament.

Argilă- se aplică comprese cu argilă pusă pe o bucată de pânză după ce a fost muiată cu un ceai călduţ. Se poate aplica în funcţie de preferinţă caldă sau rece. Se ţine în funcţie de toleranţă de la 2 ore la 24 ore.

Extern se vor aplica cataplasme cu plante medicinale terciuite apoi fierte şi amestecate cu făină de in sau cu seminţe de cânepă măcinate.

Picături Beres Plus- Beres drops plus.

Soluţie orală în picături.

Producător Beres Pharmaceuticals Co.Ltd Budapesta Szepvolgyi ut. 135.

Picăturile Beres plus conţin minerale şi microelemente indispensabile din punct de vedere fiziologic, care sunt legate de molecule organice. Previne şi tratează bolile cauzate de deficienţa acestor elemente. Are efect imunomodulator.

Compoziţie mg/ml: în 1 ml (18 picături) soluţie: Fier (Fe) ,2,0, Zinc (Zn) 1,1, Magneziu (Mg) =,40, Mangan (Mn) 0,31), Cupru (Cu) 0,25, Molibden (Mo) 0,19, Vanadiu (V) 0,12, Nichel (Ni) 0,11, Bor (B) 0,10, Fluor (F) 0,090, Cobalt (Co) 0,026.Alte ingrediente: acid ascorbic, acid succinic, acid tartric, tartrat de potasiu şi sodiu, Glicocol, Edetat de sodiu, Glicerină.

Excipienţi: acid sulfuric, apă purificată.

Indicaţii terapeutice:

Pentru complectarea necesarului de microelemente:

-În prevenirea scăderii rezistenţei organismului, în infecţii, în special răceli şi viroze repetate.

-În alimentaţia unilaterală (diete, cure de slăbire, vegetarieni) şi activităţi cu efort fizic susţinut.

-În stări de oboseală, lipsa poftei de mâncare, slăbire fizică, insomnii, precum şi în stări de convalescenţă după boli sau operaţii.

-Convalescenţă după diferite boli sau operaţii.

-În terapii postoperatorii cu citostatice şi radiaţii precum şi în bolile osteo-articulare.

Contraindicaţii: alergie la metale, boala Wilson, acumulări accentuate de fier (hemocromatoză, sideroblastoză, sideroză cauzată de transfuzii), insuficienţă renală acută.

Mod de administrare: timp de 3 luni după următoarea schemă: în primele două luni de tratament se administrează 2-3 picături x20 picături pe zi, începând din luna a treia se administrează 2-3 x 15 picături pe zi. Preparatul se administrează în timpul meselor cu minimum 100 ml lichid (apă, suc de fructe, sirop, ceai slab) întotdeauna cu 50 mg de vitamina C care determină o mai bună absorbţie a substanţelor minerale. Nu se recomandă administrarea preparatului în lapte sau cafea.

Efecte secundare: în cazuri extrem de rare au fost semnalate reacţii de hipersensibilitate (de ex: urticarie, eritem, prurit) tulburări gastrointestinale slabe, care nu necesită întreruperea tratamentului.

Interacţiuni medicamentoase: se evită administrarea împreună cu produsele cu conţinut de fier, alte concentrate cu microelemente, tetraciclină, penicilină şi antiacide (defavorizează absorbţia).

Atenţie: medicamentul Picături Beres Plus se poate administra alături de alte medicamente dar se recomandă 30 minute între cele 2 administrări.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close