Paduchi in cap la copii

Sharing

Păduchi de cap

In condiţii normale, cu respectarea condiţiilor de igienă, apariţia păduchilor de cap este extrem de rară. Atunci când există aglomerări de mai multe persoane într-un spaţiu îngust, care trăiesc în condiţii nesatisfacătoare de igienă, ei pot însă apărea. în general, el se localizează în părul de pe cap, mai rar în sprâncene sau în gene. Transmiterea sc face direct, de la o persoană la alta, sau prin obiecte infectate (piepteni, pălării etc.).

Copilul se scarpină mereu, pentru că îl mănâncă rău pielea capului, şi poate face chiar răni. Pe firele de păr, la bază sau chiar dc-a lungul lor, se găsesc prinse ouăle, albicioase, numite popular lindeni, care se îndepărtează foarte dificil prin pieptănare.

O măsură de prevenire constă în întreţinerea în stare impecabil de curată a periilor, pieptenilor, precum şi a elementelor vestimentare pentru acoperit capul. Se recomandă pentru tratament:

Spălări cu frunze de nuc

Un mijloc eficient de înlăturare a păduchilor de cap se obţine prin spălare cu extract din frunze proaspete de nuc, tăiate mărunt.

Utilizăm, pentru o jumătate de litru de apă clocotită, două linguriţe cu vârf de frunze de nuc, care se lasă „să tragă” o jumătate de minut, se strecoară si apoi, cu soluţia obţinută, se fac spălături pe cap.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Paduchi in cap la copii
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!