Panartrită – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Panartrită.

Inflamaţia tuturor articulaţiilor.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afine, agriş, anason, angelică, anghinare, boswellia, bujor, cais, cătină, ceapa, cicoare, ciuboţica cucului, coacăz negru, coacăz roşu, coada calului, coada şoricelului, creţuşcă, grâu, lăcrimioară, lemnul Domnului, lemn dulce, limba mielului, luminiţa nopţii, măr, mesteacăn, obligeană, orz, păpădie, pătlăgeaua roşie, pătlăgeaua vânătă, pedicuţă, plop negru, porumb, priboi, ridiche neagră, rozmarin, salată, salvie, scai vânăt, schinduf, sfecla roşie, sulfină, sunătoare, ţelină, urzică, usturoi, usturoiţă, varză, vâsc, vişin sau cireş.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afine (fructe) se ia câte 50 g de fructe proaspete de 3 ori pe zi în cure de lungă durată. În cazurile în care folosiţi fructele uscate se va pune 2 linguriţe de fructe măcinate la 250 ml apă de seara până dimineaţa în apă la temperatura camerei. Dimineaţa se va încălzi până la temperatura camerei, după care se lasă acoperit pentru 15 minute şi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru a ajuta la curăţirea arterelor. Se face perioade lungi de timp.

Agriş (Ribes grosularia) se vor consuma fructe crude sau frunze infuzie. 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere cu 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi 15 minute şi se pot consuma 3 căni în cursul zilei. Ajută la curăţirea organismului de toxine.

Anason (Pimpinela annisum) 1 linguriţă de seminţe măcinate  se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere cu 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi 15 minute şi se pot consuma 3 căni în cursul zilei. Ajută la curăţirea organismului de toxine.

Angelică (Angelica archangelica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Sau 1 linguriţă de seminţe se macină cu râşniţa de cafea, se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Sau rădăcină-decoct, 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă, se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Din oricare dintre variante se pot consuma 3 căni pe zi. Se mai poate consuma de 3 ori pe zi câte o jumătate de linguriţă de praf de plantă (din orice parte a plantei), se macină cu maşina de cafea. Se pune sub limbă pentru 15 minute, apoi se înghite cu apă. Contribuie la curăţirea organismului de toxine stimulând secreţiile organismului şi ajută la refacerea organismului. Se mai găsesc la magazinele naturiste tincturi şi extracte care se vor folosi conform indicaţiilor producătorului.

Anghinare (Cynara scolymus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru faptul că ajută la eliminarea toxinelor în special din ficat.

Boswellia (Boswellia serrata) se va lua 400-500 mg de extract de 2-3 ori pe zi sau conform indicaţiilor producătorului. Se găseşte la toate magazinele naturiste.

Bujor(Poeonia officinalis)  1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă, se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Sau 1 linguriţă de flori se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma în cursul zilei 3 căni.

Cais (Armeniaca vulgaris) caisele proaspete se consumă pentru marea bogăţie de vitamine şi minerale. Uscate se vor pune 4-6 bucăţi la 250 ml apă timp de 8 ore, apoi se consumă fructele şi se bea apa preferabil dimineaţă la trezire. Ajută în cazurile cu constipaţie.

Cătină(Tamarix ramosissima) se consumă fructe în orice cantitate fiind socotite o polivitamină foarte complexă. Se poate de asemenea să se pună 1 linguriţă de praf din fructe la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni. Ulei de cătină care se găseşte la toate magazinele naturiste se va consuma conform indicaţiilor producătorului. De asemenea există multe alte produse din aceste fructe şi se va respecta indicaţiile producătorului în toate cazurile.

Ceapa (Allium cepa) se va consuma crudă în alimentaţie sau sub orice formă în cantităţi cât mai mari ajutând la refacerea circulaţiei şi curăţind organismul de toxine. cicoare( rădăcină-decoct, plantă-infuzie),

Ciuboţica cucului (Primula officinalis) 1 linguriţă de flori se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, după care se strecoară. Se vor bea 2-3 căni pe zi. Din rădăcină se va pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară şi se pot bea şi din acest ceai 2-3 căni pe zi. Este foarte utilă pentru efectul calmant care-l are.

Coacăz negru(Ribes nigrum)  fruct sub orice formă, se consumă în orice cantitate. Frunze 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 3 căni pe zi, înainte de mese în cure de lungă durată.

Coacăz roşu (Ribes rubrum) se foloseşte ca şi cel negru.

Coada calului (Equisetum arvense)– 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi. Este foarte eficientă atât pentru efectul diuretic cât şi pentru faptul că această plantă complectează cu o serie de minerale carenţele din organism (în special siliciu). Se pot face de asemenea băi caz în care se pune o mână de plantă mărunţită la 5 litri de apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară în cada de baie. Se mai pot face de asemenea cataplasme cu frunzele după ce au fiert şi se aplică calde local.

Coada şoricelului (Achillea milefolium)  1 linguriţă de flori se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, după care se strecoară. Se vor bea 2-3 căni pe zi.

Creţuşcă(Filipendula ulmaria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi,

Grâu (Triticum aestivum) Uleiul de germeni de grâu conţine o cantitate mare de vitamina E, de aceia se recomandă în tratarea afecţiunilor pielii şi în păstrarea sănătăţii arterelor. Se ia înainte de fiecare masă câte 1 linguriţă. Efectele sunt extraordinare, se previn afecţiunile vasculare, se reduce nivelul colesterolului şi în plus se redă frumuseţea tenului ameliorând chiar şi ridurile de expresie. -Tărâţe de grâu. Se pun 3 linguri de tărâţe la foc într-o cratiţă cu puţin oţet. Lăsaţi-le să se încingă bine, apoi le lăsaţi să se răcească. Se pun acestea într-un săculeţ şi se aplică pe locul dureros. Se ţine până trece durerea lucru care se petrece foarte repede.

-Cura de grâu încolţit. Se spală 100 g de grâu, cu apă rece. Se pune pe o farfurie şi se acopere cu un şerveţel. După 1 zi, se spală din nou. Se face acest lucru 2-3 zile până când colţul grâului ajunge la 0,5 centimetri. Se consumă ca atare zilnic câte 100 g sau se poate măcina cu maşina de carne şi apoi se consumă. Cei care nu au contra indicaţii pot să pună miere după gust şi chiar puţin suc de lămâie.

Lăcrimioară(Convalaria mojalis)-1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Nu se depăşeşte o cană pe zi dintr-o linguriţă de plantă, putând produce efecte ne dorite.

Lemnul Domnului (Artemisia abrotanum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi,

Lemn dulce ( Glycyrrhiza echinata) se macină lemnul cu râşniţa de cafea şi se pune o jumătate de linguriţă sub limbă pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. Se mai poate pune 1 linguriţă de lemn mărunţit la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot şi din acest ceai consuma 3 căni.

Limba mielului (Borago officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi,

Luminiţa nopţii (Oenofhera biemis)se găseşte la toate magazinele naturiste şi se vor lua 4-6 gelule pe zi. Este foarte eficientă în această afecţiune ajutând la refacerea organismului.

Măr (Mallus pumila) se consumă fructele în orice cantitate.

Mesteacăn (Betula verrucosa) are saponozide, rezine, mucilagii, etc. Poate combate cu mare succes bolile renale şi de asemenea o serie întreagă de infecţii ale aparatului uro-genital. Se va pune 2 linguriţe de frunze bine mărunţite de mesteacăn la 250 ml de apă în clocot. Se va lăsa apoi acoperit 20 de minute şi se va strecura. Se adaugă la acesta obligatoriu un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar.  Se lasă apoi 6 ore şi se poate abia atunci consuma.  Cu 4 linguriţe de plantă preparate identic, se obţine un ceai concentrat care se poate consuma în cursul zilei. La acest ceai este obligatoriu să se pună un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar înainte de a se consuma. Se indică ca diuretic fiind cel mai util ceai, în plus are capacitatea de a elimina acidul uric, colesterolul în exces şi multe alte toxine. Pentru aceste efecte deosebite se indică a fi folosit în: afecţiuni renale, vezicale chiar calculoză renală ,(fiind foarte utilă combinaţia cu coada racului în acest caz), scleroză, afecţiuni cardiace, diabet. În plus este un antiinflamator cutanat şi articular putând fi folosit cu succes la artroze, reumatism, hipertensiune, edemele cardiace, boli de ficat, dereglări uremice. Foarte important este faptul că distruge stafilococul auriu fiind deci şi un excelent antibiotic.

Se mai poate folosi seva, mugurii, coaja, ameţii. Seva este extraordinară la afecţiuni renale sau oculare. Intern seva se ia te 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Se pot face cure de lungă durată.

Obligeană (Acorus calamus)- 1 linguriţă de rizom mărunţit se va pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoară. Se pot folosi zilnic 3-4 linguri de ceai care au un puternic efect depurativ şi ajută la calmarea durerii şi reglarea activităţii digestive.

Orz (Hordeum vulgare)-Suc de orz verde- se spală planta tânără în mai multe ape, apoi se toacă mărunt şi se pune în centrifugă. Se consumă câte 50 ml dimineaţa amestecat cu suc de mere înainte cu 30 minute de a mânca şi seara cu 30 minute înainte de cină. Se mai poate folosi şi cu suc de morcov sau de fructe de pădure. În cazul unei afecţiuni mai grave se va folosi de 3 ori pe zi. Se pot face cure oricât de lungi pentru că cu cât se continuă cura mai multe zile cu atât va fi mai bine pentru organism. De asemenea se pot pune 4 linguri de seminţe la 500 ml apă şi fierb până se moaie boabele. Se strecoară şi se consumă apa. Cine poate consumă şi seminţele fierte fiind foarte emoliente.

Păpădie (Taraxacum officinalis) se consumă frunzele crude în salată primăvara cu suc de lămâie. Se mai pot consuma de asemenea zilnic 10 tije florale. Se rup, apoi se spală bine şi li se rup florile care se aruncă. Se consumă tijele în fiecare dimineaţă sub formă de cură de 30 zile pentru curăţirea ficatului. 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. De asemenea 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma zilnic 3 căni.

Pătlăgeaua roşie (Lycopersicon esculentus) -Roşiile: consumul roşiilor proaspete are efect în purificarea sângelui, eliberând toxinele acumulate în organism, ajutând însă şi la tratarea reumatismului, artrozelor, artritelor. Au efect diuretic şi laxativ uşor fiind utile contra constipaţiei. Măreşte rezistenţa organismului la infecţii, întărind sistemul imunitar. Se poate face o cură: în prima săptămână se mănâncă dimineaţa 3-4 roşii, peste zi ar fi bine să mâncaţi un regim vegetarian. În a doua săptămână la micul dejun şi cină consumaţi numai roşii crude doar cu sare. La prânz nu consumaţi carne.

În a treia săptămână rezervaţi micul dejun exclusiv pentru roşii proaspete, iar la prânz şi seara vegetarieni. La începutul celei de treia săptămâni rezervaţi-vă două zile numai cu roşii fără alte alimente. Această cură dă rezultate şi în colite, ameliorează simptomele nefritei şi ale litiazei urinare şi biliare. Se poate urma tratamentul şi cura aceasta şi cu suc de roşii, eventual chiar combinat cu suc de morcovi, de pătrunjel sau ţelină. Se pune doar 20 ml suc de ţelină sau pătrunjel la o cană de suc de roşii.

Pătlăgeaua vânătă (Solanum melongena) se consumă în diferite preparate culinare, ajutând la dezintoxicarea organismului.

Pedicuţă (Lycopodium clavatum)- proaspătă se pune între 2 bucăţi de pânză şi se aplică local la dureri. Se poate pune şi plantă uscată fiartă cataplasmă pe locul dureros. 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi,

Plop negru (Populus nigra) 1 linguriţă de muguri zdrobiţi se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoară calde. Se pot consuma 3 căni pe zi, în special pentru rolul antibiotic şi emolient.

porumb (mătase macerată apoi decoct),

Priboi (Geranium macrorrizum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi,

Ridiche neagră (Raphanus sativus nigrum) se rade şi se amestecă în părţi egale cu miere. Se ia de 3 ori pe zi, câte 1 linguriţă în cure de lungă durată, pentru stimularea secreţiilor şi curăţirea organismului de toxine. Se poate de asemenea consuma cu orice preparate culinare cu acelaşi efect.Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se mai poate folosi şi sub formă de tinctură. Există la magazinele naturiste şi se poate lua câte 10 picături de 3 ori pe zi, diluate la 100 ml apă cu efect de calmare al nervilor şi totodată de curăţire a organismului.

Salată (Lactuca sativa) frunzele crude sub formă de salată, suc din frunze proaspete sau chiar în diferite preparate culinare. Are efect laxativ şi totodată calmant al durerilor.

Salvie (Salvia officinalis) la 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea în cursul zilei

Scai vânăt (Eryngium planum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi,

Schinduf (Trigonwela foenum graecum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi,

Sfecla roşie (Beta vulgaris rubra) se consumă sub formă de suc în orice cantitate ajutând la curăţirea sângelui şi alimentarea organismului cu foarte multe minerale. Are şi un efect laxativ. Se mai poate folosi fiartă sau coaptă în alimentaţie.

Sulfină (Melilotus albus) 1 linguriţă de flori uscate şi măcinate, se pune 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea în cursul zilei

Sunătoare (Hipericum perforatum) flori uscate se macină cu râşniţa de cafea sub formă de praf. Se pune o jumătate de linguriţă de praf sub limbă, se ţine pentru 5 minute apoi se înghite cu apă. Sau 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se mai poate folosi sub formă de tinctură. Există la magazinele naturiste. Se iau în acest caz 10 picături de 3 ori pe zi.

Ţelină(Apium graveolens) sub orice formă atât rădăcina cât şi frunzele, se preferă însă să se consume 20 ml suc din plantă proaspătă de 3 ori pe zi, în amestec cu alte sucuri. În alimentaţie se pot pune la orice mâncare. Au şi efect de refacere al organismului şi laxativ.

Urzică (Urtica dioica)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi. Este foarte eficientă atât pentru efectul diuretic cât şi pentru faptul că această plantă complectează cu o serie de minerale carenţele din organism .

Usturoi (Allium sativum) 3 căţei de usturoi zdrobiţi se vor fierbe timp de 15 minute în 250 ml apă. Se strecoară şi se pot consuma 3 astfel de căni pe zi. Este unul dintre ceaiurile cele mai des indicate, pentru efectul deosebit care-l are asupra întregului organism. Sirop: 50 g de usturoi curăţit şi mărunţit se vor fierbe în 200 ml apă pentru câteva minute. Se acopere şi se lasă să se răcească. Se strecoară după răcire şi se pune într-o sticlă, peste care se va turna 200 ml de miere. Se va ţine la rece şi se iau câte 2-3 linguri zilnic perioade lungi de timp.

Usturoiţă (Alliaria officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi,

Varză ( Brasica oleracea) se indică consumul sucului de varză din plantă proaspătă câte 100 ml de 3 ori pe zi, perioade lungi de timp. De asemenea se pot consuma frunzele rase sub formă de salată împreună cu suc de lămâie. Se mai pot aplica şi frunze strivite, cu o sticlă pe un plan drept, după ce li s-au îndepărtat nervurile groase. Se aplică pe locurile afectate sub formă de cataplasme şi se vor ţine peste noapte. Ajută şi la calmarea durerii. Se pot aplica şi umezite cu ulei cald.Vâsc (Vascum album)- se pune 3 linguriţe de plantă mărunţită la 500 ml apă şi se lasă în apă rece de seara până dimineaţa când se strecoară. Se bea apoi întreaga cantitate în cursul unei zile.

Vişin sau cireş (Cerasus vulgaris) se pune 1-2 linguriţe de cozi mărunţite la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute. Se strecoară şi apoi se pot consuma 2-3 căni pe zi, pentru efectul diuretic.

Se făcea în trecut un tratament foarte eficient la aceste afecţiuni care consta în:

  1. Se luau urzici vii care înţepau mai tare şi cu ele se lovea locul dureros. Urzicile făceau ca locul respectiv să fie mai bine irigat cu sânge şi în acest fel trecea durerea destul de rapid.
  2. Se introducea membrul dureros într-un furnicar şi se lăsa ca furnicile să înţepe şi să-şi lase acidul formic. După ce se termina această operaţie nu prea plăcută se dădea local cu mentă.
  3. O altă metodă prin care se obţinea acidul formic era să se strângă cât mai multe furnici într-o sticlă în care se mai punea şi puţină miere. Se punea uşor un dop, numai pentru a nu mai ieşi afară furnicile şi se punea în aluatul de pâine. Când era terminată pâinea se scotea sticla, se filtre lichidul obţinut, se amesteca în părţi egale cu spirt. Se folosea prin pensulări pe locul dureros de câte ori era nevoie.
  4. Se rade hrean şi se amesteca cu miere, apoi se punea pe locul dureros.
  5. Se puneau pe locul dureros 1-2 albine care să-şi lase veninul şi în acest fel trecea durerea şi era şi un bun tratament contra afecţiunii.

            Unele din acestea se mai folosesc şi astăzi dar există la Apicola Apireven care este foarte eficient şi de asemenea o serie de preparate din spânz care de asemenea calmează durerea foarte eficient.

Cel mai eficient este însă Omagul din care se face tinctură şi se aplică pe locul dureros. Acesta poate să anestezieze local foarte eficient.

Se va avea grijă însă să nu se pună pe pielea lezată deoarece este toxic şi poate otrăvi organismul.

Se va respecta dieta:

Alimente permise: pâine integrală, carne slabă (vită, pasăre, peşte), uleiuri vegetale de orice fel, legume şi fructe proaspete, cereale, brânză de vaci proaspătă, iaurt, usturoi în special crud, ceapă, sucuri de legume. Se pot face cure de sucuri de fructe sau suc de struguri perioade de 30 zile.

Alimente interzise: pâine albă sau intermediară caldă, produse de patiserie, dulciuri, zahăr, fasole, linte, mazăre, ceai negru sau verde, rusesc, caf

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close