Pancardită – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Pancardită.

Inflamaţia concomitentă a celor trei tunici ale inimii întâlnită în special în reumatism.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, alun, castan comestibil, castan sălbatec, ceapă, coacăz negru, coada calului, coada şoricelului, hrean, lăcrămioare, lămâie, leuştean, luminiţa nopţii, măceş, măturice, nuc, orz, osul iepurelui, ovăz, paltin, păducel, păpădie, pătrunjel, pin, roşii, ruşcuţa de primăvară, salbă moale, scorţişoară, secară, talpa gâştei, tarhon, traista ciobanului, troscot, ţelină, urzică, usturoi, valeriană, vâsc, viţa de vie, zmeur.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Afin (Vaccinum myrtylis) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi. Se pot de asemenea consuma fructe, pentru efectul antibiotic. În afecţiunile cardiace are efect datorită mirtilinei.

Alun (Corylus avelana) se foloseşte coaja de pe ramuri. 2 linguriţe mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi, pentru efectul deosebit care-l are în curăţirea arterelor de depuneri.

Castan comestibil (Castanea sativa) se consumă aceste fructe în diferite preparate culinare ajutând la refacerea circulaţiei sângelui.

Castan sălbatec ((Aesculus hippocastanum) 1 linguriţă de frunze sau coajă de pe ramuri tinere se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară şi se consumă cu linguriţa pe parcursul întregii zile, pentru efectul puternic pe care-l are de curăţire al venelor de sânge. Există în comerţ şi foarte multe preparate cu castan care se folosesc conform indicaţiilor date de producător.

Ceapă (Allium ceppa) se indică consumul acesteia sub orice formă fiind utilă la toate afecţiunile cardiace fiind un bun diuretic şi având şi proprietăţi antibiotice.

Coacăz negru- se pot folosi fructele proaspete care se vor consuma zilnic de 3 ori câte 50-100 g. Fructe uscate se pot măcina şi lua sub limbă câte 1 linguriţă apoi se înghit cu puţină apă. Se face tot de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de mesele principale.



Frunzele se pun 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Această plantă pe lângă faptul că ajută la scăderea tensiunii este diuretică şi ajută organismul să scape de acidul uric din sânge şi ajută în ateroscleroză şi multe alte afecţiuni. Se poate lua perioade lungi de timp.

Coada calului- 1 lingură de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară. Se va consuma în cursul unei zile ajutând la îmbunătăţirea activităţii inimii, datorită multor minerale care le are şi datorită faptului că ajută organismul să se cureţe de toxine.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi. Se indică în special pentru efectul antibiotic.

Hrean (Armoracia rusticona) se rade hrean şi se amestecă 1 linguriţă de hrean ras mărunt cu 1 linguriţă de miere. Se amestecă până devine o pastă omogenă. Se ia 1 linguriţă din acest preparat în fiecare dimineaţă timp de maximum 30 zile. Este util în afecţiunile inimii, bătăile inimii dezordonat (tahicardie) sau alte afecţiuni întărind şi muşchiul inimii.

Lăcrămioare 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi în cursul zilei, fără să se depăşească doza.

Lămâie (Citrus lemon) se indică folosirea sucului pentru efectul de diminuare al colesterolului din sânge şi chiar pentru multa vitamină C care o are.  1pahar de suc de lămâie amestecat cu o lingură de miere se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, înaintea meselor.

Leuştean (Levisticum officinalis)  infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi. Este util pentru faptul că ajută să se cureţe organismul de toxine.

Luminiţa nopţii se indică folosirea extractului care există la magazinele naturiste respectându-se prescripţiile producătorului.

Măceş (Rosa canina) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită (seminţe) se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi. Ajută la curăţirea arterelor. 1 lingură de măceşe curăţite de seminţe se pun la 500 ml apă clocotită, apoi se mai fierb timp de 15 minute. Se lasă să se răcească se strecoară şi se poate pune 1 lingură de miere apoi se consumă în cursul zilei pentru cei care au inima slăbită. Se consumă cu 15 minute înaintea meselor.

 Măturice (Sarothamus scoparius) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi.

Menta (Mentha piperita) în cazul inimii slăbite se poate consuma un ceai de mentă. 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma în cursul zilei 3 căni pe zi.

Nuc (Juglans regia) infuzie din frunze uscate- infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor face spălături de mai multe ori pe zi, obligatoriu după fiecare masă. Se foloseşte în afecţiuni bucale, herpes, stomatite. Este indicat datorită acţiunii antibiotice şi astringente.

Orz (Hordeum vulgare) se indică folosirea sucului obţinut din mlădiţe tinere de plantă cu ajutorul storcătorului de fructe. Se poate consuma până la 100 ml pe zi, perioade lungi de timp, pentru refacerea întregului organism. Există în comerţ şi gata preparat, caz în care se consumă conform indicaţiilor producătorului.





Osul iepurelui (Ononis spinosa) decoct din plantă proaspătă (rădăcină) 2-4 linguriţe de plantă mărunţită se fierbe la 250 ml apă timp de 5 minute. Se strecoară şi se consumă 2-3 căni pe zi. Este foarte util pentru că este un bun diuretic.

Ovăz (Avena sativa) se indică folosirea sucului obţinut din mlădiţe tinere de plantă cu ajutorul storcătorului de fructe. Se poate consuma până la 100 ml pe zi, perioade lungi de timp, pentru refacerea întregului organism. Există în comerţ şi gata preparat, caz în care se consumă conform indicaţiilor producătorului.

Paltin (Acer planoides) 2-4 linguriţe de plantă mărunţită se fierbe la 250 ml apă timp de 5 minute. Se strecoară şi se consumă 2-3 căni pe zi.  Este foarte util pentru că este un bun diuretic.

Păducel (Crataegus monogyna) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze şi flori- în cazurile în care se folosesc fructele se pune cantitate dublă) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate folosi şi tinctura 15 picături puse la 100 ml apă de 3 ori pe zi. Există la toate magazinele naturiste.

Păpădia (Taraxacum officinalis)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se mai poate folosi de la această plantă şi florile cu care se poate face un sirop foarte bun şi util. Tijele florale se pot consuma câte 10 tije pe zi, înainte de apariţia florii timp de 15 zile, pentru curăţirea organismului de toxine. Rădăcina 1 linguriţă se va pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Această plantă are op acţiune de curăţire a arterelor şi este totodată un tonic circulator fiind foarte indicată în ateroscleroză şi alte afecţiuni.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi. Este unul dintre puternicele diuretice.

Pin (Pinus silvestris) se pun ramuri tinere, muguri sau ace mărunţite la 250 ml apă şi se fierb timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pentru efectul antibiotic, util mai ales în astmă cardiac.



Roşii (Licopersicon esculentum) Suc de tomate câte 200 ml de suc proaspăt pe zi. Este foarte util pentru întărirea sistemului cardiovascular, fiind şi un tonic desăvârşit.

Ruşcuţa de primăvară(Adonis vernalis) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi. Indicată la toţi cei care au perturbată tensiunea arterială.

Scorţişoară (Cinammomum ceylonicum) 1 linguriţă de praf de coajă obţinut cu râşniţa de cafea se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma câte 1 cană după fiecare masă, pentru efectul de alcalinizare al conţinutului stomacal.

Secară (Secale cereale) se indică folosirea cerealelor de orice fel germinate fiind foarte eficiente în toate afecţiunile inimii consumate câte 100 g pe zi.

Talpa gâştei (Leonorus cardiaca) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi. Se indică la cei care au afecţiuni cu componentă nervoasă. Este un bun calmant.

Tarhon (Artemisia dracunulus) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi. Este un stimulent al activităţii inimii. Se poate pune în orice mâncare ca şi condiment.

Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris)- 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Această plantă este o plantă care poate ajuta la hemoragii şi totodată este foarte utilă în reglarea tensiunii arteriale.

Troscot (Poligonum aviculare) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi. Conţine acid acetilosalicilic şi este un bun antiinflamator mai eficient ca aspirina, pentru că nu produce efecte ne dorite. Se poate lua perioade lungi de timp.

Ţelină (Apium graveolens) se indică folosirea ei în orice mâncare, atât frunzele cât şi rădăcina ajutând întregului organism. De asemenea se poate folosi ca suc câte 50 ml la 150 ml de suc de morcovi zilnic de 3 ori, cu efecte deosebite pentru întregul organism.



Urzica (Urtica dioica) 200 g de urzică se pune mărunţită în 500g de alcool de 50-60 grade. Se agită bine sticla timp de 15 zile ţinută la temperatura camerei. Se strecoară şi apoi se păstrează în sticle de culoare închisă la rece bine astupată. Se poate lua câte 1 lingură diluată în 100 ml apă cu 30 minute înainte de fiecare masă. Acest preparat îmbunătăţeşte activitatea inimii. Se va îmbunătăţii de asemenea şi compoziţia sângelui.

Usturoi (Allium sativum) -Macerat de usturoi cu lămâie. Se pune într-un vas o căpăţână de usturoi curăţat de coajă şi pisat în prealabil, coajă rasă şi zeama stoarsă de la o lămâie şi 1 litru de apă clocotită. Acoperiţi vasul şi lăsaţi-l două zile. Luaţi câte 1 lingură de 3 ori pe zi în tratarea arteriosclerozei

Valeriană (Valeriana officinalis) se indică folosirea tincturii câte 5-15 picături seara pentru efectul sedativ şi în cazurile insomniilor rebele la alte tratamente.

Vâscul (Vascum album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se lasă pentru 8-12 ore la temperatura camerei, după care se strecoară. Niciodată nu se va fierbe. Se pot consuma 3 căni pe zi, având o remarcabilă acţiune în reglarea tensiunii în special pentru scăderea ei. De asemenea se poate folosi în arterioscleroză deoarece curăţă arterele de depuneri. Se poate pentru acest efect folosi în toate tulburările circulatorii din întreg organismul.

Viţa- de-vie (Vitis vinifera) se indică o cură de must de struguri cu câte 500 ml de suc pe zi, perioade cât mai lungi de timp. De asemenea 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se folosesc pentru curăţirea arterelor de depuneri.

Zmeur (Rubus idaeus) infuzie din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită (ramuri tinere sau muguri) se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi. Există în comerţ şi tinctură care se ia conform indicaţiilor producătorului. Se pot folosi şi fructele în orice cantitate conţinând foarte multe vitamine şi având şi caracter laxativ.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close