Pancreatita cronică – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

PANCREATITA CRONICĂ.

În cazul în care este prezentă şi o altă afecţiune în organism se va trata aceasta şi concomitent se va face şi tratamentul pancreatitei

Se vor evita excesele alimentare, mesele copioase, abuzul de alcool. În general se poate ţine regimul care se dă la bolile ficatului. Se va prefera un regim cu predominanţă lacto-vegetarian. Se vor da de asemenea multe sucuri de legume şi fructe care ajută foarte mult organismul. Se vor scoate din alimentaţie: boabele de soia, cerealele rafinate, fasolea prăjită, macaroanele cu brânză, pâine albă, cartofi prăjiţi, salata de varză, suc de afine, brânza de vaci, cacao, iaurt, lapte, produse afumate, carne tocată, sardele, umpluturi cu unt, gălbenuşul de ou. Lactatele se vor consuma doar degresate, fructele fierte sau coapte, legume fierte sau salate. Se poate consuma grâu încolţit, ovăz sau secară încolţite.

Se vor putea face tratamente şi cu următoarele plante medicinale: anason, anghinare, ceapă, cicoare, coada racului, ghinţură galbenă, lichen de piatră, orz, păpădie, pătlăgea roşie, pătlăgele vinete, pelin, pufuliţă cu flori mici, rostopască, salcie, salvie, schinduf, schinel, siminoc, traista ciobanului, troscot, ţintaură.

Anghinare (Cynara scolymus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 2 ceaiuri pe zi. Unul dimineaţa la trezire şi celălalt înainte de cină cu 30 minute. După consumul ceaiului se va sta culcat pe partea dreaptă timp de 30 minute. Se indică tuturor celor care au şi probleme digestive.

Anason (Pimpinella anisum) stimulează funcţiile pancreatice este antiseptic şi carminativ(elimină gazele) Seminţe 2 linguriţe se pun la 250 ml lapte şi se fierb 5 minute. Se strecoară. Se pot bea 3 căni pe zi. Frunzele se pun 2 linguriţe la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, se strecoară şi se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se face ceaiul zilnic şi nu se lasă de pe o zi pe alta.

Se pune 4 linguri la 1 litru de vin roşu. Se lasă 10 zile apoi se strecoară. Se poate adăuga dacă se doreşte miere după gust. Se consumă dimineaţa 50 ml zilnic.

Se pune 50 g de seminţe măcinate la 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se ţine apoi timp de 15 zile. Se agită zilnic de mai multe ori. Se strecoară. Se consumă câte 1 linguriţă diluată în 100 ml apă, de 3 ori pe zi. Se ia înainte de mese.

Ceapă (Allium cepa) se va consuma ceapă crudă sau în diferite preparate culinare, aceasta ajutând la eliminarea secreţiilor, deoarece stimulează activitatea pancreasului. Se poate pune şi extern compresă sau cataplasmă.Cicoare (Cychorium intybus) 1 linguriţă de flori sau plantă mărunţită se pune 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 2 ceaiuri pe zi. Se mai poate folosi şi rădăcina câte 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se mai poate prăji rădăcina, se macină şi se pune 1 linguriţă de praf obţinut (cu râşniţa de cafea) la 100 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, obţinându-se o cafea, care poate înlocui cafeaua în cazul acestei afecţiuni. Diferenţele de gust sunt mici, dar beneficiile pentru sănătate sunt foarte mari. Planta aceasta contribuie la eliminarea toxinelor din organism având şi efect laxativ.

Coada racului (Potentilla anserina) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 2 ceaiuri pe zi. Are şi rol dezinfectant. Se poate pune şi extern compresă sau cataplasmă.

Ghinţură galbenă (Genţiana lutea)  1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Are efect laxativ şi măreşte şi pofta de mâncare.

Lichen de piatră (Cetraria islandica) 1 linguriţă de licheni mărunţiţi se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este unul dintre cele mai eficiente plante cu efect antibiotic remarcabil.

Orz (Hordeum vulgare) -Suc de orz verde- se spală planta tânără în mai multe ape, apoi se toacă mărunt şi se pune în centrifugă. Se consumă câte 50 ml dimineaţa amestecat cu suc de mere înainte cu 30 minute de a mânca şi seara cu 30 minute înainte de cină. Se mai poate folosi şi cu suc de morcov sau de fructe de pădure. În cazul unei afecţiuni mai grave se va folosi de 3 ori pe zi. Se pot face cure oricât de lungi pentru că cu cât se continuă cura mai multe zile cu atât va fi mai bine pentru organism.

Păpădie (Taraxacum officinalis) se pot folosi tijele florale crude, câte 10 tije consumate dimineaţa în formă de cură (30 zile) contribuind la curăţirea organismului de toxine. De asemenea din plantă mărunţită 2 linguriţe puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se face un ceai. Se mai poate folosi şi rădăcina câte 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi, contribuind la stimularea activităţii pancreasului şi eliminarea de toxine.

Pătlăgea roşie (Lycopersicon esculentum) se preferă să se consume sucul de roşii în orice cantitate este tolerată de organism. Contribuie cu foarte multe minerale, vitamine, dar este indicat să se consume doar sucul proaspăt preparat. De asemenea se poate consuma roşii proaspete în orice cantitate.

Pătlăgele vinete (Solanum melongena) -Vin cu vânătă. Se pune într-un litru de vin 200 g de vânătă fără coajă tăiată mărunt. Se ţine apoi timp de 10 zile. Se strecoară. Se poate consuma câte 1 lingură înainte de fiecare masă. Reduc nivelul colesterolului din sânge şi influenţează în bine activitatea pancreasului, de asemenea are efecte antianemice şi diuretice. Se poate pune şi extern compresă sau cataplasmă.

Pelin (Artemisia absinthum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi, în special la cei care au diferite probleme şi la aparatul digestiv. Se poate lua şi praf de plantă obţinut cu râşniţa de cafea, câte 1 linguriţe de 3 ori pe zi, înaintea meselor cu 15 minute.

Pufuliţă cu flori mici (Epilobium parviflorum) 2 linguriţe puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Rostopască (Chelidonium majs) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă în cursul zilei cu înghiţituri mici. Ajută şi la calmarea durerilor şi totodată este indicată şi celor care au afectată şi funcţia hepatică.

Salcie (Salix alba) 2 linguriţe de coajă mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. De asemenea se mai poate lua praf câte o jumătate de linguriţă pus sub limbă pentru 15 minute, apoi se înghite cu apă. Este foarte indicată datorită faptului că are în componenţă acid salicilic care este un antiinflamator şi calmant al durerii. Se poate pune şi extern compresă sau cataplasmă.

Salvie (Salvia officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Ajută la diminuarea secreţiilor.

Schinduful (Trigonele foenum graecum) vindecă afecţiunile pancreasului. Schinduful este recunoscut pentru virtuţile sale medicinale încă din antichitate. Are următoarele proprietăţi: aperitiv, galactogog, antiinflamator şi cicatrizant. Are multă vitamina PP şi este indicat în toate afecţiunile pancreasului şi în toate formele de diabet. Se ia 10 g de pudră de seminţe pe zi în 2-3 reprize cu un pahar mare de apă. Pentru tratarea anemiei, asteniei fizice şi intelectuale, pentru stimularea metabolismului şi a sistemului nervos, preparaţi un macerat din 50g seminţe la 500 ml apă rece. Se lasă apoi vasul acoperit 24 ore. Se bea 1-2 pahare pe zi. Se poate face în cure de lungă durată.Schinel (Cnicus benedictus)  2 linguriţe de plantă mărunţită puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Siminoc (Helichrysum arenarium)  2 linguriţe de plantă mărunţită puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris)  2 linguriţe de plantă mărunţită puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Ajută la diminuarea secreţiilor şi este antihemoragic. Se poate pune şi extern compresă sau cataplasmă.

Troscot (Polygonum aviculare) 2 linguriţe de plantă mărunţită puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Conţine acid salicilic şi este indicat ca antiinflamator şi calmant al durerii. Se poate pune şi extern compresă sau cataplasmă.

Ţintaură (Centaurea umbellatum) 2 linguriţe de plantă mărunţită puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Ajută la stimularea secreţiilor.

Se va face tratament la toate bolile care mai sunt prezente în organism.

Se va opta pentru o muncă uşoară fără mişcări bruşte, trepidaţii, ridicarea greutăţilor sau fără să se rămână mult timp în aceiaşi poziţie.Se combate obezitatea şi sedentarismul şi se vor practica exerciţii fizice.

Se respectă orele de masă şi se evită excesele alimentare de ori ce fel şi băuturile alcoolice.

Se evită absolut toate grăsimile.

Apele alcaline de la Bodoc şi Slănic- Moldova sunt foarte indicate.

Se vor trata corespunzător toate tulburările care se vor ivi şi în cazul în care acestea sunt foarte frecvente sau nu se pot trata se va face tratamentul chirurgical

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close