Podagră (gută) – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Podagră (gută)

Se pot folosi următoarele plante medicinale:

Afin, agriş, anghinare, boz, brânduşă de toamnă, brustur, bujor, caise, căpşuni, castraveţi, cătină, cicoare, cireşe, cimbrişor, ciumăfaie, coacăz negru, coada calului, creţuşcă, dracila, fag, fasole, ferigă, fragi, frasin, gheara diavolului (Harapagophytum), ghimpe, ghinţură, grâu, hrean, iarbă mare, ienupăr, lămâi, lăsnicior, limba boului, limba mielului, măceş, măslin, mei păsăresc, merişor de munte, mesteacăn, morcov, mure, nap, nemţişori de câmp, nuc, obligeană, osul iepurelui, ovăz, păpădie, păpălău, pătrunjel, pătlăgea roşie, pecetea lui Solomon, pelin, pere, pepene, piciorul cocoşului, pin, pir, plop negru, porumb, porumbar, prune, rapiţă, ridiche neagră, salată, salcie, secară, schinduf, sfecla roşie, siminoc, soc, sparanghel, strugurii, strugurii ursului, sunătoare, tătăneasă, trifoi roşu, troscot, ţelină, untul pământului, urzică, usturoi, vâsc, vindecea, vişin, viţa de vie.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afine (Vaccinum myrtillus)- se consumă 300 g de afine zilnic pe toată perioada afinelor. S-a dovedit că este foarte utilă în scăderea nivelului acidului uric şi prevenirea crizelor. Se mai poate consuma cu acelaşi rezultat: fructe de pădure, cireşe sau mure. Acestea conţin antociani, substanţe din categoria flavonozidelor, foarte eficiente în prevenirea distrugerii ţesuturilor şi în reducerea nivelului acidului uric din sânge. Se poate folosi şi sub formă de ceai 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

agriş,

anghinare,

 boz,

 brânduşă de toamnă,

 brustur,

bujor,

caise,

căpşuni,

castraveţi,

Cătina (Hippophae rhamnoides)- 2 linguri de fructe zdrobite se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 15 minute. Se strecoară. Se bea toată cantitatea în cursul zilei.

Cicoare

Cireşe (Cerasus vulgaris)- se consumă 300 g de cireşe zilnic pe toată perioada cireşelor. S-a dovedit că este foarte utilă în scăderea nivelului acidului uric şi prevenirea crizelor. Se mai poate consuma cu acelaşi rezultat: fructe de pădure, afine sau mure. Acestea conţin antociani, substanţe din categoria flavonozidelor, foarte eficiente în prevenirea distrugerii ţesuturilor şi în reducerea nivelului acidului uric din sânge.

cimbrişor,

 ciumăfaie,

coacăz negru,

coada calului,

creţuşcă,

dracila,

fag,



fasole,

ferigă,

fragi,

frasin,

Gheara diavolului (Harpagophytum) această plantă africană este foarte utilă în gută, ameliorează durerile şi contribuie la reducerea nivelului colesterolului şi acidului uric din sânge: Se va folosi conform prospectului fabricantului.

 ghimpe,

 ghinţură,

grâu,

Hrean (Armoracia rusticorum)- 1 linguriţă de rădăcină rasă se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară. Se va bea câte 1 cană din acesta timp de 10 zile, vă va ajuta să eliminaţi toxinele din organism.

 

iarbă mare

Ienupăr (Juniperus comunis)-bace- 10-20 fructe se pun la 1 litru de apă. Se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este util în tratarea acestei afecţiuni. Cura de ienupăr (Juniperus communis): această cură se poate aplica şi în cazul gutei şi este una dintre curele eficiente care dă în multe cazuri rezultate. Se va începe cura prin consumarea a 4 bace de ienupăr. Acestea se vor zdrobi în gură şi se vor înghiţi. Se face acest lucru dimineaţa. A doua zi se vor consuma 5 bace şi apoi în fiecare zi se va adăuga câte 1 boabă, până se va ajunge să se consume 20 boabe, după care se va scade cu câte 1 boabă pe zi până se va ajunge din nou la 4 boabe. Se poate face acest lucru de 2-3 ori pe an cu pauze între ele. Această cură va trebui să nu fie făcută de către cei care sufere de afecţiuni renale grave.

 

Lămâie (Citrus lemoniu) se taie o lămâie. Se stoarce sucul, apoi se pune coaja tăiată într-un litru de apă. Se fierbe până se moaie coaja. Se lasă acoperit apoi se strecoară peste sucul obţinut anterior. Dacă nu există contra indicaţii se va îndulci cu miere după gust. Se face o cură timp de 30 zile, apoi 7 zile pauză.

 

Lăsnicior (Solanum dulcamara)– se folosesc vârfuri de plantă mărunţită, care conţin substanţe minerale, glucide, cu proprietăţi diaforetice şi depurative demonstrate. Se va face sub supraveghere medicală tratamentul pentru că în doze mari provoacă ameţeli, greţuri, vărsături.

Se va pune 2 linguriţe de vârfuri de plantă mărunţite la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute. Se strecoară: Se va bea o cană dimineaţa şi una seara.

 

 limba boului,

 limba mielului,

Măceş (Rosa canina) se taie rădăcină de măceş 2 linguri de coajă care se vor pune la fiert într-un litru de apă, până scade la jumătate. Se strecoară şi apoi se pot consuma 3-4 căni pe zi.

 

măslin,

mei păsăresc,

Merişor de munte (Vaccinum vitis idea) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 100 ml apă rece. Se lasă apoi timp de 2 ore şi se strecoară. Peste aceleaşi plante se mai pune 100 ml apă. Se lasă apoi să fiarbă la foc mic timp de 19 minute. Se acopere. Se lasă timp de 20 minute. Se strecoară peste primul ceai obţinut prin macerare. .La 3-4 ore se ia câte 1 lingură de ceai pe tot parcursul zilei. Acelaşi efect îl are şi pulberea de frunze obţinută cu râşniţa de cafea. Aceasta se pune un vârf de cuţit sub limbă pentru câteva minute, apoi se înghite cu apă. Se poate face acest lucru de 3 ori pe zi.

 

 mesteacăn, Mesteacăn (Betula verrucosa)-2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă. Se lasă apoi să se răcească. Se pune un vârf de cuţit de bicarbonat şi se lasă ne strecurat până dimineaţă. Dimineaţă se strecoară şi se va consuma împărţit în trei reprize înainte de mesele principale.

 

 morcov,

mure,

Nap (Brasica napus)- pentru tratarea cistitelor, în litiaza urică, gută, bronşite, tuse, angină, enterite, folosiţi infuzia dintr-o lingură de pubere de rădăcină la 500 ml apă clocotită. Lăsaţi vasul acoperit 15-20 minute, apoi strecuraţi. Beţi întreaga cantitate în 2-3 reprize pe parcursul unei zile.

 

nemţişori de câmp,





nuc,

obligeană,

Osul iepurelui (Ononis spinosa) conţine alfa-onocerina, acid citric, taninuri, fitosteroli, ulei gras, etc. Produce diureză şi are un efect antibiotic destul de puternic. Se va face un ceai din rădăcină. 2 linguri de rădăcină mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se vor acoperi pentru 15 minute după care se strecoară. Se poate consuma în cursul unei zile până la 3 căni pe zi.

 

ovăz,

Păpădie (Traxacum officinalis) se vor culege tijele florale de la păpădii înflorite şi se spală foarte bine, apoi se va rupe floarea şi zilnic, o perioadă cât mai lungă se va consuma câte 10 tije din acestea.

-1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă rece, pentru 12 ore. Dimineaţa se încălzeşte până la fierbere şi se strecoară. Această cantitate se bea cu înghiţituri mici înainte de micul dejun şi la 30 de minute, după aceia. Păpădia este un foarte puternic diuretic.

 

 păpălău,

pătrunjel,

 pătlăgea roşie,

 pecetea lui Solomon,

 pelin,

 pere,

pepene,

 piciorul cocoşului,

 pin,



pir,

plop negru,

 porumb,

porumbar,

prune,

 rapiţă,

ridiche neagră,

salată,

salcie,

secară,

schinduf,

sfecla roşie,

 siminoc,

soc,

sparanghel,

Struguri (Vinis vinifera) dacă suferiţi de exces de uree, faceţi o cură de struguri, consumând 1-2 kg de fructe pe zi, sau beţi 700-1400 ml de suc zilnic. Continuaţi 7 zile, apoi faceţi o pauză de 7 zile şi reluaţi în acest ritm până se reglementează situaţia.

 

strugurii ursului,

Sunătoare (Hipericum perforatum) ulei- când durerea este suportabilă masaţi zona dureroasă cu ulei de sunătoare, apoi aplicaţi o cataplasmă cu o frunză de varză zdrobită. Lăsaţi cataplasma aceasta peste noapte.

Tătăneasă (Symphytum officinalis) cu miere- se amestecă 4 linguri de miere cu 1 lingură de tinctură de tătăneasă. Încălziţi apoi la foc foarte mic. Înmuiaţi un tifon în această soluţie şi aplicaţi pe locul lezat, apoi înfăşuraţi locul lezat cu un flanel. Lăsaţi câteva ore sau dacă îl aplicaţi seara lăsaţi-l toată noaptea.

 

trifoi roşu,



 ţelină, Ţelină (Apium gravolens)- 2 linguriţe de seminţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea 3 căni pe zi. Au ca efect stimularea eliminării acidului uric din sânge. Se mai poate consuma suc de ţelină în fiecare dimineaţă la trezire se va face atunci proaspăt 100 ml suc de ţelină din rădăcină şi apoi se consumă. Este bine să se facă acest lucru timp de minimum 30 zile consecutiv.

Troscot (Polygonum aviculare) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

 

untul pământului,

Urzică (Urtica dioica)– se pune 1 linguriţă de pulbere de rădăcină de urzică la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2 căni pe zi, timp de 21 zile apoi se face o pauză de 7 zile şi se poate relua. Măreşte capacitatea organismului de a elimina acid uric.

Urzică (Urtica dioica) frunze 2 linguriţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este foarte eficientă preventiv pentru a nu da voie să se depună cristalele de uraţi în organism. Se poate consuma perioade lungi de timp. Se poate deci consuma pentru a preveni crizele şi chiar pentru a elimina depozitele de uraţi din organism.

 

usturoi,

vâsc,

vindecea,

 vişin,

 viţa de vie.

 

                       

Ulei- din rapiţă, mei, măsline este foarte util atât intern cât şi să se ungă locurile afectate cu acest ulei în timpul nopţii.

Băi- se pot face băi cu oricare din plantele de mai sus în funcţie de posibilităţi. Se va pune 100 g de plantă la fiert şi se lasă 5-10 minute, după care se strecoară în cada de baie unde se stă timp de 30 minute la temperatura corpului. Se vor face înainte de culcare.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close