Prospect Advantan Milk 1 mg/g crema – Eczeme Dermatite

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Advantan Milk 1 mg/g crema cutanată

Aceponat de metilprednisolonă

  1. Ce este Advantan Milk, şi pentru ce se utilizează

Aceasta este indicată în cazul eczemelor endogene (dermatită atopică, neurodermită) eczemă de contact, eczemă degenerativă, eczemă dishidrotică, eczemă numulară, arsuri solare severe, eczemă vulgară şi eczeme la copii.

Advantan este un medicament corticosteroid destinat aplicaţiilor cutanate. Acesta conţine ca substanţă activă: metilprednisolon aceponat.

  1. Înainte să utilizaţi Advantan Milk

Nu utilizaţi Advantan Milk:

–      dacă prezentaţi hipersensibilitate (alergie) la metilprednisolon aceponat sau la oricare dintre
componentele Advantan Milk;

–        dacă sunt prezente în zonele care urmează să fie tratate:

–        erupţii tuberculoase, sau sifilis la nivelul pielii;

–       infecţii virale (de exemplu: vărsat de vânt/varicelă, herpes zoster)

–        iritaţii la nivelul pielii în zona gurii

–       ulceraţii la nivelul pielii

–        acnee vulgară

– subţierea straturilor de piele

–   reacţii cutanate post-vaccinare la nivelul zonei care urmează să fie tratată.

Este necesară o atenţie sporită la utilizarea Advantan Milk.

Advantan Milk 1 mg/g crema se utilizează exclusiv pentru tratamentul extern la nivelul pielii.

AdvantanMilk 1 mg/g crema poate fi aplicat numai pe suprafeţele afectate de piele.

Dacă medicul dumneavoastră stabileşte că afecţiunea dumneavoastră cutanată este asociată cu infecţii bacteriene sau fungice, este necesar tratament specific suplimentar.



Dacă pielea dumneavoastră se usucă excesiv în timpul folosirii Advantan, acesta trebuie înlocuit cu una dintre formele de condiţionare cu un conţinut mai mare de grăsime (Advantan unguent).

In cazul aplicării Advantan la nivelul feţei, aveţi grijă ca acesta să nu vină în contact cu ochii.

Dacă aţi avut vreodată un episod de glaucom(afecţiune a ochilor), vă rugăm să îl informaţi pe medicul dumneavoastră.

In analogie cu administrarea sistemică a corticosteroizilor, glaucomul poate apare ca urmare a utilizării de corticosteroizi (de exemplu după o doză mare sau după aplicaţii pe zone întinse pe o perioadă lungă de timp, în cazul folosirii pansamentelor ocluzive sau după aplicaţii la nivelul pielii din jurul ochilor).

Nu s-au observat afectări ale funcţiei corticosuprarenalei în cursul tratamentului cu Advantan Milk aplicat pe zone întinse (40-60% din suprafaţa pielii) la adulţi sau copii, nici măcar în condiţiile tratamentului cu pansamente ocluzive. Cu toate acestea, durata utilizării trebuie să fie cât mai scurtă posibil în cazul tratamentului aplicat pe zone întinse.

Copii şi adolescenţi tratati cu Advantan Milk crema

Corticosteroizii vor fi utilizaţi, în cazul copiilor, numai pe durata şi în doza minimă absolut necesară pentru obţinerea şi menţinerea efectului terapeutic dorit.

Pentru administrarea Advantan Milk la copii şi la adolescenţi, nu este necesară ajustarea dozelor. Cu caracter general, durata de administrare în cazul copiilor nu trebuie să depăşească 4 săptămâni.

Este necesară o evaluare atentă a raportului risc/beneficiu în cazul copiilor cu cu vârsta cuprinsă între 4 luni şi 23 luni.

Aplicarea în cantităţi mari, pe suprafeţe extinse, sau pe perioade îndelungate a corticosteroizilor topici, în special cu acoperirea cu bandaj (ocluzie), creşte semnificativ riscul de apariţie a reacţiilor adverse.

Scutecele pot produce un efect ocluziv.

Administrarea Advantan Milk cu alte medicamente

Vă rugăm să informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă aţi folosit recent sau dacă folosiţi orice alte medicamente, inclusiv medicamente care se eliberează fără prescripţie medicală.

La respectarea dozelor şi administrarea pe durată scurtă nu sunt preconizate reacţii secundare. La aplicarea pe suprafaţă extinsă sau pe durată mai lungă, reacţiile secundare, ca urmare a preluării în organism (resorbţiei), pot fi identice cu cele înregistrate la administrarea internă (sistemică). Până în
prezent nu sunt cunoscute astfel de reacţii.

Advantan Milk 1 mg/g crema in sarcina şi alăptare

Inainte de a lua/utiliza orice medicament, consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă sunteţi gravidă, medicul dumneavoastră va ţine seama de acest lucru înainte de a vă prescrie Advantan Milk, de aceea vă rugăm să îl informaţi că sunteţi sau aţi putea fi gravidă. Ca regulă generală, medicamentele care conţin corticosteroizi pentru aplicare topică nu trebuie utilizate în primele trei luni de sarcină. In timpul primului trimestru de sarcină, Advantan Milk nu trebuie aplicat pe mai mult de 20% din suprafaţa corpului.

Alăptare

Nu trebuie să aplicaţi Advantan Milk la nivelul sânilor dacă alăptaţi un sugar sau un copil mic. înainte de a vă prescrie Advantan, medicul dumneavoastră va lua în considerare faptul că alăptaţi, aşa încât vă rugăm să îl informaţi asupra acestui lucru. Trebuie evitată utilizarea îndelungată sau pe zone întinse.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Advantan Milk nu are influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Continutul nu este valabil.
Dati Accept pentru a continua

  1. Cum să utilizaţi Advantan Milk 1 mg/g crema

Utilizaţi Advantan Milk exact aşa cum v-a prescris medicul. Vă rugăm să consultaţi medicul sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur de modul în care trebuie să utilizaţi medicamentul.

Dacă nu există prescripţii medicale diferite, Advantan Milk se aplică în strat subţire pe zonele afectate ale pielii, masând uşor, o dată pe zi. In cazul arsurilor solare severe poate fi aplicat de două ori pe zi.

In general, durata tratamentului nu trebuie să depăşească 2 săptămâni la adulţi (trei zile în cazul arsurilor solare). In principiu, în cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 luni şi 23 luni, durata tratamentului trebuie redusă la minimum.

Dacă în timpul utilizării Advantan Milk, pielea tratată se usucă prea tare, poate fi necesar ca medicul dumneavoastră să vă prescrie un produs emolient suplimentar. Vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră în acest sens.

Dacă aveţi impresia că efectul Advantan este prea puternic sau prea slab, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Advantan Milk 1 mg/g crema:

Nu există risc de intoxicaţie în urma aplicării unice a unei supradoze la nivelul pielii (aplicare pe suprafaţă întinsă) sau în cazul ingerării accidentale.





Dacă uitaţi să utilizaţi Advantan Milk 1 mg/g crema:

Dacă aţi uitat să utilizaţi Advantan Milk nu aplicaţi cantităţi mai mari de decât cele prescrise şi continuaţi tratamentul conform recomandării medicului.

Dacă încetaţi să utilizaţi Advantan Milk 1 mg/g crema:

Dacă întrerupeţi tratamentul cu Advantan Milk, este posibil ca simptomele iniţiale ale bolii dumneavoastră de piele să reapară. Vă rugăm să contactaţi medicul înainte de a întrerupe tratamentul.

  1. Reacţii adverse posibile date de Advantan Milk 1 mg/g crema:

Ca toate medicamentele, Advantan poate cauza reacţii adverse, chiar dacă acestea nu apar la toatepersoanele.

Cele mai frecvente reacţii adverse observate la administrarea Advantan Milk au fost foliculită şi senzatie de arsură la locul de aplicare.

Mai puţin frecvent pot să apară reacţii de hipersensibilitate la substanţa activă şi reacţii adverse locale, de exemplu uscarea pielii, telangiectazie, pustule, prurit, dureri, eritem şi papule.

Ca şi în cazul altor corticosteroizi cu aplicare locală, în cazuri rare pot să apară următoarele reacţii adverse: apariţia de vergeturi, creşterea excesivă a părului (hipertricoză), eczemă în zona gurii (dermatită periorală), decolorarea tegumentului şi reacţii alergice cutanate la anumite componente ale
medicamentului. Pot apărea manifestări interne (sistemice) ca urmare a asimilării în organism (resorpţie) după administrarea externă a medicamentelor care conţin corticosteroizi.

Dacă observaţi orice reacţie adversă menţionată în acest prospect, vă rugăm să informaţi medicul sau farmacistul.

  1. Cum se păstrează Advantan Milk 1 mg/g crema

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor
A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.



Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.

întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  1. Informaţii suplimentare despre Advantan Milk 1 mg/g crema

Ce conţine Advantan Milk 1 mg/g crema ?

–          Substanţa activă este metilprednisolon aceponat. Fiecare gram de emulsie cutanată conţine 1 mg (0,1%) metilprednisolon aceponate.

–          Excipienţi: trigliceride cu lanţ mediu, trigliceride ale acidului caprilic/capric/stearic, Macrogol-2- stearil eter (Brij 72), Macrogol-21-stearil-eter (Brij 721), alcool benzilic, edetat disodic, glicerol 85%, apă purificată.

Natura şi conţinutul ambalajului

Advantan Milk se comercializează în tuburi de 20 şi 50 g emulsie cutanată.

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

INTENDIS GmbH BERLIN

Data ultimei verificări a prospectului Advantan Milk Septembrie 2011

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Advantan Milk înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

– Păstraţi acest prospect Advantan Milk . S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

–  Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

–   Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

–   Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect Advantan Milk , vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Medicamentul ADVANTAN MILK 1mg/g conține substanța metilprednisolonă aceponat și clasificarea dată de codul ATC (Anatomic Terapeutic Chimic) D07AC14 este Preparate dermatologice | Corticosteroizi simpli | Corticosteroizi puternici (III).



Date generale despre Advantan Milk 1mg/g 

Substanța: metilprednisolonă aceponat

Data ultimei liste de medicamente: 01-03-2022

Codul comercial: W66062002

Concentrație: 1mg/g

Forma farmaceutică: EMULSIE CUTANATĂ

Cantitate: 1

Prezentare produs: cutie x1 tub de al vernisat cu un strat interior din pe x50g emulsie cutanata

Tip produs: original

Lista de compensare: B

Restricții eliberare rețetă: P-RF – Medicamente care se eliberează cu prescripție medicală care se reține în farmacie (nu se reînnoiește).

7. Inlocuitori ai Advantan Milk 1mg/g crema cu medicamente cu indicații asemănătoare (din aceeași clasă)

Advantan 0,1 % crema
ADVANTAN 1 mg/g cremă
ADVANTAN 1 mg/g unguent
APULEIN, crema
APULEIN, ung.
Beloderm Unguent 0,5mg
BETACORTEN SCALP APPLICAT, lotiune
Betaderm 0,1% crema
Betaderm 0,1% unguent
BETADERM 1 mg/g cremă
BETADERM 1 mg/g unguent
Betametazonă Fiterman 0,5 mg/g cremă
BETASONE, crema
BETASONE, ung.
Clo-Ekarzin 0,50 mg/10 mg pe gram cremă
Cutivate 0,05 mg/g unguent
Cutivate 0,5 mg/g cremă
DERMATOP, crema

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close