Prospect Advantan crema antiinflamatoare

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Advantan cremă, 1 mg/g

Metilprednisolon aceponat

1. Ce este Advantan şi pentru ce se utilizează

  • Advantan este un medicament antiinflamator (un corticosteroid) destinat aplicaţiilor cutanate.
  • Advantan inhibă reacţiile cutanate inflamatorii şi alergice, ameliorând astfel simptomele legate de reacţii cutanate, precum înroşirea (eritemul), îngroşarea pielii, asprirea suprafeţei pielii, acumularea de lichid (edem), mâncărime şi alte acuze (senzaţia de arsură sau de durere).
  • Advantan este indicat în tratamentul dermatitei atopice (eczema endogenp, neurodermatita), eczemei de contact sau degeneratjve, dishidrotice sau a eczemei vulgare.

Advantan este disponibil în două forme farmaceutice diferite, care au o importanţă majoră pentru obţinerea efectului terapeutic.

Advantan crema

Advantan cremă are un conţinut bogat în apă şi o concentraţie scăzută de grăsimi. Advantan cremă este indicat în special în stadiile acute, aşa-numite umede ale eczemei, pentru pielea! foarte grasă şi pentru folosirea la nivelul părţilof expuse sau acoperite de parale corpului.

Advantan unguent 

în anumite afecţiuni cutanate, în care pielea nu este nici foarte uscata, nici umedă (adică să secrete lichide), tratamentul necesită o bază care conţine grăsimi şi apă într-o proporţie echilibrată. Advantan unguent lasă pielea uşor uleioasă fără să reţină căldura şi lichidele. Dintre cele trei forme de condiţionare, Advantan unguent are cel mai larg spectru de utilizare. 

2. Înainte sa luaţi Advantan

Nu utilizaţi Advantan:

  • dacă aveţi tuberculoză sau sifilis la nivelul zonei care urmează să fie tratată, afecţiuni virale (de exemplu: vărsat de vânt/varicelă, herpes zoster), acnee rozacee, dermat tă periorală, reacţii cutanate post-vaccinare la nivelul zonei care urmează să fie tratată;
  • în cazul copiilor mai mici de 4 luni, datorită lipsei de experienţă clinică;
  • dacă sunteţi alergic la aceponat de metilprednisolon sau la oricare dintre celelalte componente din Advantan;
  • Crema conţine alcool cetilstearilic şi butilhidroxitoluen. Aceşti excipienţi pot provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact) sau iritaţia ochilor şi a mucoaselor. Advantan nu trebuie utilizat în zona ochilor şi a rănilor deschise.

Aveţi grija deosebita când utilizaţi Advantan:

Dacă medicul dumneavoastră stabileşte că afecţiunea dumneavoastră cutanată este asociată cu infecţii bacteriene sau fungice, este necesar tratament specific suplimentar. Dacă pielea dumneavoastră se usucă excesiv în timpul folosirii Advantan cremă, acesta trebuie înlocuit cu una dintre formele de condiţionare cu un conţinut mai mare de grăsime (Advantan unguent), în cazul aplicării Advantan la nivelul feţei, aveţi grijă ca acesta să nu vină în contact cu ochii.

 Dacă aţi avut vreodată un episod de glaucom, vă rugăm să îl informaţi pe medicul dumneavoastră, în analogie cu administrarea sistemică a corticosteroizilor, glaucomul poate apare ca urmare a utilizării de corticosteroizi (de exemplu după o doză mare sau după aplicaţii pe zone întinse pe o perioadă lungă de timp, în cazul folosirii pansamentelor ocluzive sau după aplicaţii la nivelul pielii din jurul ochilor).

Nu s-au observat afectări ale funcţiei corticosuprarenalei în cursul tratamentului cu Advantan aplicat pe zone întinse (40-60% din suprafaţa pielii) la adulţi sau copii, nici măcar în condiţiile tratamentului cu pansamente ocluzive. Cu toate acestea, durata utilizării trebuie să fie cât mai scurtă posibil în cazul tratamentului aplicat pe zone întinse.

Este necesară o evaluare atentă a raportului risc/ beneficiu în cazul copiilor cu cu vârsta cuprinsă între 4 luni şi 23 luni.

Advantan cremă nu trebuie aplicat pentru tratamentul intertrigo.

Folosirea Advantan in sarcina

Dacă sunteţi gravidă, medicul dumneavoastră va ţine seama ‘de acest lucru înainte de a vă prescrie Advantan, de aceea vă rugăm să îl informaţi că sunteţi sau că aţi putea fi gravidă. Ca regulă generală, preparatele de corticosteroizi cu administrare locală nu trebuie folosite în cursul primelor trei luni de sarcină. Trebuie evitată mai ales folosirea îndelungată sau pe zone întinse.

Folosirea Advantan in alăptare

Nu trebuie să aplicaţi Advantan la nivelu- sânilor dacă alăptaţi un sugar sau un copil mic. înainte de a vă prescrie Advantan, medicul dumneavoastră va lua în considerare faptul că alăptaţi, aşa încât vă rugăm să îl informaţi asupra acestui lucru. Trebuie evitată mai ales folosirea îndelungată sau pe zone întinse.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu se cunosc efecte asupra acestor activităţi.

Utilizarea altor medicamente cu Advantan

Vă rugăm să îl informaţi pe medicul sau pe farmacistul dumneavoastră dacă aţi folosit recent sau dacă folosiţi orice alte medicamente, inclusiv cele pentru care nu aveţi nevoie de reţetă.3. Cum să luaţi Advantan

Medicul va stabili care formă farmaceutică a medicamentului Advantan (cremă, unguent) se potriveşte cel mai bine în cazul dumneavoastră.

Modul de administrare

Exceptând situaţia în care medicul prescie altă modalitate de administrare, Advantan trebuie aplicat în strat subţire, o dată pe zi, la. nivelul zonelor afectate.

In general, durata de utilizare nu trebuie să depăşească 12 săptămâni în cazul adulţilor şi 4 săptămâni în cazul copiilor.

Dacă aveţi impresia că Advantan are un efect prea puternic sau prea slab, discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dumneavoastră.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Advantan:

Nu vă îngrijoraţi. Nu există riscuri în cazul unui supradozaj unic (adică unei aplicări unice pe o zonă întinsă) sau în cazul înghiţirii accidentale.

Dacă uitaţi să utilizaţi Advantan:

Nu folosiţi cantităţi mai mari de Advantan pentru a compensa doza omisă.

Dacă încetaţi să utilizaţi Advantan:

Dacă reapar simptomele iniţiale ale bolii dumneavoastră de piele, vă rugăm să contactaţi medicul.

4. Reacţii adverse posibile date de Advantan

Ca toate medicamentele, Advantan poate avea efecte adverse.

în cursul tratamentului cu Advantan pot apare, în cazuri izolate, simptome ca mâncărime, senzaţie de arsură, înroşire (eritem) sau băşici (vezicule) la nivelul zonelor afectate de boala de piele, în cazul aplicării de preparate cu administrare locală care conţin corticosteroizi pe zone întinse ale corpului (10% sau mai mult) sau pe perioade lungi de timp (peste 4 săptămâni) pot să apară următoarele reacţii adverse: simptome ca subţierea pielii (atrofie), telangiectazii, vergeturi, modificări cutanate acneiforme şi efecte sistemice din cauza absorbţiei corticosteroizilor.

In timpul studiilor clinice, nici unul dintre aceste efecte adverse nu a apărut sub tratamentul cu Advantan administrat pe o durată de până la 12 săptămâni (la adulţi) sau 4 săptămâni (la copii).

Ca şi în cazul altor corticosteroizi cu aplicare locală, pot apare în cazuri rare următoarele efecte secundare: inflamaţia foliculilor de păr (foliculită), creştere excesivă a părului (hipertricoză), dermatită periorală, reacţii cutanate alergice la oricare dintre componentele formelor de condiţionare. Dacă observaţi apariţia vreunui efect secundar care nu este menţionat în’acest prospect, vă rugăm să informaţi medicul sau farmacistul.

5. Cum se păstrează Advantan

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. Nu utilizaţi Advantan după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP.). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A nu se păstra la temperaturi de peste 25°C.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.

întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare.

Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Informaţii suplimentare

Advantan, cremă, 1 mg/g

  • Un gram cremă conţine 1 mg metil prednisolon aceponat.

Advantan, unguent, 1 mg/g                   

  • Un gram unguent conţine 1 mg metil prednisolon aceponat.           

Lista excipienţilor:

Advantan, cremă, 1 mg/g

Oleat de decil, monostearat de glicerol 40-55%, alcool cetilstearilic, gliceride semisintetice solide, softisan 378, stearat de polioxil 40, gliceijol 85%,

edetat disodic, alcool benzilic, apă purificată.                                     

Advantan, unguent, 1 mg/g

Ceară albă de albine, parafină lichidă, de-hymuls E, vaselină albă, apă purificată.

Advantan, cremă, 1 mg/g

Cremă omogenă, opacă, de culoare albă.

Advantan, unguent, 1 mg/g

Unguent omogen, opac, de culoare albă, cu tentă gălbuie.Advantan, cremă, 1 mq/q

Cutie cu un tub din aluminiu a 15 g cremă

Advantan, unguent, 1 mq/q

Cutie cu un tub din aluminiu a 15 g unguent

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

INTENDIS GmbH

Max-Dohrn-Strasse 10, D-10589 Berlin, Germania

Producători

INTENDIS MANUFACTURING S.p.A.

 Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Advantan crema înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

►Păstraţi acest prospect Advantan. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

► Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acest prospect Advantan a fost aprobat în Decembrie 2006

Medicamentul ADVANTAN 1mg/g CREMA conține substanța metilprednisolonă aceponat și clasificarea dată de codul ATC (Anatomic Terapeutic Chimic) D07AC14 este Preparate dermatologice | Corticosteroizi simpli | Corticosteroizi puternici (III).Date generale despre ADVANTAN 1mg/g CREMA INTENDIS

Substanța: metilprednisolonă aceponat

Data ultimei liste de medicamente: 01-03-2022

Codul comercial: W66063005

Concentrație: 1mg/g

Forma farmaceutică: CREMĂ

Cantitate: 1

Prezentare produs: cutie x1 tub din al sigilat cu membrana din al si inchis cu capac cu filet din peid x50g crema

Tip produs: original

Lista de compensare: B

Restricții eliberare rețetă: P-RF – Medicamente care se eliberează cu prescripție medicală care se reține în farmacie (nu se reînnoiește).

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close