Prospect Advantan crema unguent

Prospect: Informatii pentru utilizator

Advantan cremă, 1 mg/g

Metilprednisolon aceponat

Advantan unguent, 1 mg/g

Metilprednisolon aceponat

  1. Ce este Advantan şi pentru ce se utilizează
  2. înainte să utilizaţi Advantan
  3. Cum să utilizaţi Advantan
  4. Reacţii adverse posibile
  5. Cum se păstrează Advantan
  6. informaţii suplimentare

 Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

►Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

► Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

► Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

►Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

1. CE ESTE ADVANTAN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Advantan este un medicament antiinflamator (un corticosteroid) destinat aplicaţiilor cutanate. Advantan inhibă reacţiile cutanate inflamatorii şi alergice, ameliorând astfel simptomele legate de reacţii cutanate, precum înroşirea (eritemul), îngroşarea pielii, asprirea suprafeţei pielii, acumularea de lichid (edem), mâncărime şi alte acuze (senzaţia de arsură sau de durere). Advantan este indicat în tratamentul dermatitei atopice (eczema endogenp, neurodermatita), eczemei de contact sau degeneratjve, dishidrotice sau a eczemei vulgare.

Advantan Prospect
Advantan Prospect

Advantan este disponibil în două forme farmaceutice diferite, care au o importanţă majoră pentru obţinerea efectului terapeutic.

Advantan crema

Advantan cremă are un conţinut bogat în apă şi o concentraţie scăzută de grăsimi. Advantan cremă este indicat în special în stadiile acute, aşa-numite umede ale eczemei, pentru pielea! foarte grasă şi pentru folosirea la nivelul părţilof expuse sau acoperite de parale corpului.

Advantan unguent 

în anumite afecţiuni cutanate, în care pielea nu este nici foarte uscata, nici umedă (adică să secrete lichide), tratamentul necesită o bază care conţine grăsimi şi apă într-o proporţie echilibrată. Advantan unguent lasă pielea uşor uleioasă fără să reţină căldura şi lichidele. Dintre cele trei forme de condiţionare, Advantan unguent are cel mai larg spectru de utilizare. j

2. ÎNAINTE SA LUAŢI ADVANTAN

Nu utilizaţi Advantan:

► dacă aveţi tuberculoză sau sifilis la nivelul zonei care urmează să fie tratată, afecţiuni virale (de exemplu: vărsat de vânt/varicelă, herpes zoster), acnee rozacee, dermat tă periorală, reacţii cutanate post-vaccinare la nivelul zonei care urmează să fie tratată;

  • în cazul copiilor mai mici de 4 luni, datorită lipsei de experienţă clinică;
  • dacă sunteţi alergic la aceponat de metilprednisolon sau la oricare dintre celelalte componente din Advantan; Crema conţine alcool cetilstearilic şi butilhidroxitoluen. Aceşti excipienţi pot provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact) sau iritaţia ochilor şi a mucoaselor. Advantan nu trebuie utilizat în zona ochilor şi a rănilor deschise.

 

Aveţi grija deosebita când utilizaţi Advantan: Dacă medicul dumneavoastră stabileşte că afecţiunea dumneavoastră cutanată este asociată cu infecţii bacteriene sau fungice, este necesar tratament specific suplimentar. Dacă pielea dumneavoastră se usucă excesiv în timpul folosirii Advantan cremă, acesta trebuie înlocuit cu una dintre formele de condiţionare cu un conţinut mai mare de grăsime (Advantan unguent), în cazul aplicării Advantan la nivelul feţei, aveţi grijă ca acesta să nu vină în contact cu ochii.’ Dacă aţi avut vreodată un episod de glaucom, vă rugăm să îl informaţi pe medicul dumneavoastră, în analogie cu administrarea sistemică a corticosteroizilor, glaucomul poate apare ca urmare a utilizării de corticosteroizi (de exemplu după o doză mare sau după aplicaţii pe zone întinse pe o perioadă lungă de timp, în cazul folosirii pansamentelor ocluzive sau după aplicaţii la nivelul pielii din jurul ochilor).

Nu s-au observat afectări ale funcţiei corticosuprarenalei în cursul tratamentului cu Advantan aplicat pe zone întinse (40-60% din suprafaţa pielii) la adulţi sau copii, nici măcar în condiţiile tratamentului cu pansamente ocluzive. Cu toate acestea, durata utilizării trebuie să fie cât mai scurtă posibil în cazul tratamentului aplicat pe zone întinse.

Este necesară o evaluare atentă a raportului risc/ beneficiu în cazul copiilor cu cu vârsta cuprinsă între 4 luni şi 23 luni.

Advantan cremă nu trebuie aplicat pentru tratamentul intertrigo.

Sarcina

Dacă sunteţi gravidă, medicul dumneavoastră va ţine seama ‘de acest lucru înainte de a vă prescrie Advantan, de aceea vă rugăm să îl informaţi că sunteţi sau că aţi putea fi gravidă. Ca regulă generală, preparatele de corticosteroizi cu administrare locală nu trebuie folosite în cursul primelor trei luni de sarcină. Trebuie evitată mai ales folosirea îndelungată sau pe zone întinse.

Alăptare

Nu trebuie să aplicaţi Advantan la nivelu| sânilor dacă alăptaţi un sugar sau un copil mic. înainte de a vă prescrie Advantan, medicul dumneavoastră va lua în considerare faptul că alăptaţi, aşa încât vă rugăm să îl informaţi asupra acestui lucru. Trebuie evitată mai ales folosirea îndelungată sau pe zone întinse.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelorNu se cunosc efecte asupra acestor activităţi.

 

Utilizarea altor medicamente Vă rugăm să îl informaţi pe medicul sau pe farmacistul dumneavoastră dacă aţi folosit recent sau dacă folosiţi orice alte medicamente, inclusiv cele pentru care nu aveţi nevoie de reţetă.

Acum se mai citeste