Prospect Aflamil Crema Antiinflamatoare Analgezica

Dă Share să știe și altii!!
Shares

PROSPECT AFLAMIL 15 mg/g Cremă

Indicatii terapeutice:

Aflamil este utilizat în tratamentul si ameliorarea inflamaţiilor tendoanelor, ligamentelor, muşchilor şi articulaţiilor, în cazul luxaţiilor, întinderilor sau vânătăilor, precum şi în tratamentul lumbago, gâtului înţepenit (torticolis) şi al inflamaţiilor ţesuturilor din jurul articulaţiilor (periartrite).

1. Ce este Aflamil şi pentru ce se utilizează

Aflamil conţine ca substanţă activă aceclofenac. Aceclofenacul are acţiune antiinflamatoare, analgezică şi antipiretică.

Aflamil este utilizat în tratamentul local al tuturor tipurilor de dureri şi inflamaţii cu diferite cauze musculo-scheletice, incluzând leziuni traumatice. Medicamentul poate fi utilizat pentru ameliorarea inflamaţiilor tendoanelor, ligamentelor, muşchilor şi articulaţiilor, în cazul luxaţiilor, întinderilor sau vânătăilor, precum şi în tratamentul lumbago, gâtului înţepenit (torticolis) şi al inflamaţiilor ţesuturilor din jurul articulaţiilor (periartrite).

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Aflamil crema

Nu utilizaţi Aflamil

– dacă sunteţi alergic la aceclofenac sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui
medicament (enumerate la punctul 6).

– dacă aţi prezentat reacţii alergice după ce aţi luat acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Simptomele acestor reacţii alergice pot fi: astm bronşic, respiraţie şuierătoare, dificultăţi la respiraţie, erupţie trecătoare pe piele sau urticarie, umflare a feţei sau limbii, inflamaţie a mucoasei care căptuşeşte interiorul nasului (rinită). Dacă aţi prezentat hipersensibilitate la diclofenac nu se recomandă utilizarea Aflamil.

Dacă aţi manifestat vreodată oricare dintre simptomele alergice prezentate mai sus, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului şi nu utilizaţi Aflamil.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Aflamil, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

– Dacă utilizarea Aflamil produce iritaţie pe piele, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

– Nu aplicaţi la nivelul mucoaselor, pe piele iritată (cu eczeme), care prezintă leziuni sau plăgi deschise sau dacă zona de aplicare cuprinde orice altă afecţiune a pielii.

– Nu au fost stabilite siguranţa şi eficacitatea utilizării aceclofenac la copii cu vârsta sub 18 ani.
Nu sunt disponibile date.

– Evitaţi expunerea fără protecţie a zonei tratate la soare, pentru a preveni reacţiile de
fotosensibilitate.

– Ca în cazul altor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), la începutul tratamentului pot apare reacţii alergice, inclusiv reacţii anafilactice/anafilactoide. Foarte rar pot apare reacţii severe la nivelul pielii (în majoritatea cazurilor în prima lună de tratament), dintre care unele letale, inclusiv dermatită exfoliativă, sindrom Stevens-Johnson şi necroliză epidermică toxică în legătură cu utilizarea AINS. întrerupeţi tratamentul cu aceclofenac şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră imediat ce apar erupţie trecătoare pe piele, leziuni la nivelul mucoaselor sau orice alt semn de hipersensibilitate.

– în mod excepţional, varicela poate declanşa complicaţii infecţioase grave la nivelul pielii şi ţesuturilor moi. Până în prezent, nu poate fi exclus rolul AINS în agravarea acestor infecţii. Ca urmare, se recomandă evitarea utilizării aceclofenacului în cazul varicelei.

Aflamil împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Utilizarea Aflamil crema nu este recomandată în timpul sarcinii şi alăptării.Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Aflamil cremă nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Aflamil conţine p-Hidroxibenzoat de metil (E 218) şi p-Hidroxibenzoat de propil (E 216).

Pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate).

Aflamil conţine alcool cetostearilic.

Poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact).

Aflamil CremaAflamil Crema

 

Vezi pretul aici3. Cum să utilizaţi Aflamil crema

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este de 1,5-2 g de cremă, în funcţie de dimensiunea zonei afectate (aproximativ 5-7 cm), aplicată de trei ori pe zi, prin masare uşoară în zona de piele afectată.

Acest medicament este destinat exclusiv uzului extern şi nu trebuie utilizat în bandaje ocluzive. Spălaţi-vă mâinile după aplicare, cu excepţia cazului când zona tratată este la nivelul mâinilor.

Aveţi grijă să nu vă intre cremă în ochi sau în gură. Dacă în mod accidental vă intră cremă în ochi, spălaţi imediat cu apă. Dacă senzaţia neplăcută persistă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de primiri urgenţe al celui mai apropiat spital. Dacă înghiţiţi accidental Aflamil cremă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de primiri urgenţe al celui mai apropiat spital.

Aflamil cremă trebuie utilizat doar pe piele intactă.

Cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră vă recomandă altceva, nu utilizaţi Aflamil cremă mai mult de 2 săptămâni în cazul leziunilor musculare şi articulare (luxaţii, întinderi, vânătăi) şi în cazul inflamaţiei tendoanelor sau mai mult de 3 săptămâni în cazul inflamaţiilor articulaţiilor.

Adresaţi-vă medicul dumneavoastră dacă durerea sau inflamaţia se agravează sau nu se ameliorează
după 7 zile.

Utilizarea Aflamil  crema la copii şi adolescenţi

Nu sunt disponibile date.

Utilizarea la vârstnici

Nu este necesară modificarea dozelor la vârstnici.

Dacă utilizaţi mai mult Aflamil decât trebuie

Supradozajul cu aceclofenac este foarte puţin probabil. Dacă aţi utilizat mai mult Aflamil decât ar fi trebuit, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului sau mergeţi la departamentul de primiri urgenţe al celui mai apropiat spital. Luaţi cu dumneavoastră acest prospect.

Dacă uitaţi să utilizaţi Aflamil crema

Dacă uitaţi să utilizaţi Aflamil la ora obişnuită, aplicaţi crema imediat ce vă aduceţi aminte. Aplicaţi doza următoare la ora obişnuită. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile la Aflamil crema

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane).

Pot apărea reacţii de fotosensibilitate.

De asemenea, pot apărea înroşire a pielii şi mâncărimi, acestea dispărând la întreruperea tratamentului.
Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1.000 persoane).

Pot apărea iritaţii uşoare până la moderate la nivelul zonei de aplicare a cremei, acestea dispărând la întreruperea tratamentului.

Reacţii adverse foarte rare (pot afecta până la 1 din 10.000 persoane).

Pot apărea dermatită exfoliativă, sindrom Stevens-Johnson şi necroliză epidermică toxică.

În mod excepţional, în cazul varicelei a fost raportată apariţia de complicaţii infecţioase grave la nivelul pielii şi ţesuturilor moi în legătură cu utilizarea AINS.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa
acestui medicament.

5. Cum se păstrează Aflamil crema

Nulăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la temperaturi sub 25 °C.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

După deschidere, medicamentul poate fi utilizat până la 30 de zile.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Aflamil crema

– Substanţa activă este aceclofenacul. Un gram de cremă conţine aceclofenac 15 mg.

– Celelalte componente sunt: ceară emulgatoare (alcool cetostearilic, polisorbat), parafină lichidă, p-Hidroxibenzoat de metil (E 218), p-Hidroxibenzoat de propil (E 216), apă purificată.

Cum arată Aflamil crema şi conţinutul ambalajului

Cremă albă.

Cutie cu un tub din aluminiu (dublu lăcuit pe interior cu lac de tip epoxi fenolic) cu capac din polietilenă prevăzut cu un vârf perforant. Un tub conţine 60 g cremă.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă.

Gedeon Richter România S.A.

Fabricantul Gedeon Richter Plc.

Acest prospect Aflamil crema a fost revizuit.

Aflamil Crema Pret = 12 RON

Mai puteti vedea Aflamil pastile     sau Aflutop Injectii

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament,
deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului
dumneavoastră sau farmacistului.

– Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

– Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

– Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.– Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Medicamentul AFLAMIL 15mg/g conține substanța aceclofenac și clasificarea dată de codul ATC (Anatomic Terapeutic Chimic) M02AA25 este Sistemul musculo-scheletic | Produse topice pentru durerile articulare și musculare | Preparate antiinflamatorii, nesteroidiene pentru uz topic.

Date generale despre Aflamil 15mg/g 

Substanța: aceclofenac

Data ultimei liste de medicamente: 01-07-2015

Codul comercial: W61426001

Concentrație: 15mg/g

Forma farmaceutică: CREMĂ

Cantitate: 1

Prezentare produs: cutie x1 tub din al (dublu lacuit pe interior cu lac de tip epoxi fenolic) cu capac din pe prevazut cu un varf perforant

Tip produs: original

Restricții eliberare rețetă: OTC – Over the Counter = medicament care nu necesită o prescripție medicală.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close