Prospect Vasilip

 Prospect : Informatii pentru utilizator

Vasilip Prospect

 10 mg comprimate filmate, 10 mg

 Vasilip 20 mg comprimate filmate, 20 mg

 Vasilip 40 mg comprimate filmate, 40 mg

  Simvastatina

Va rugam sa cititi cu atentie acest prospect inainte de a incepe sa luati medicamentul Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie nevoie de prospect ca sa-l recititi.

Intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca doriti mai multe informatii sau sfaturi.

Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra si nu trebuie sa-l dati altor persoane. S-ar putea sa le faca rau, chiar daca prezinta simptome asemanatoare cu ale dumneavoastra.

Compozitie Vasilip 10 mg

Un comprimat filmat contine simvastatina 10 mg si excipienti: nucleu – lactoza monohidrat, amidon pregelatinirat, butilhidroxianisol, acid citric anhidru, acid ascorbic, amidon de porumb, celuloza microcristalina, stearat de magneziu; film – hidroxipropilmetilceluloza, talc, propilenglicol, dioxid de titan (E171).

Vasilip 20 mg

Un comprimat filmat contine simvastatina 20 mg si excipienti: nucleu – lactoza monohidrat, amidon pregelatinizat, butilhidroxianisol, acid citric anhidru, acid ascorbic, amidon de porumb, celuloza microcristalina, stearat de magneziu; film – hidroxipropilmetilceluloza, talc, propilenglicol, dioxid de titan (E171).

Vasilip 40 mg

Un comprimat filmat contine simvastatina 40 mg si excipienti: nucleu – lactoza monohidrat, amidon pregelatinizat, butilhidroxianisol, acid citric anhidru, acid ascorbic, amidon de porumb, celuloza microcristalina, stearat de magneziu; film – hidroxipropilmetilceluloza, talc, propilenglicol, dioxid de titan (E171).

Grupa farmacoterapeutica

Medicamente hipolipemiante, hipocolesterolemiante, hipotrigliceridemiante, inhibitoare ale reductazei.

Ce este Vasilip? Cititi mai departe acest prospect.

Vasilip actioneaza prin inhibarea metabolismul colesterolului in ficat, regland astfel cantitatea de grasimi din sange. Aceasta contribuie la prevenirea bolilor vasculare in care grasimile se acumuleaza in peretii vasculari (ateroscleroza) si la prevenirea afectiunilor ce rezulta din acestea, de exemplu infarctul de miocard sau hemoragia cerebrala.

Efectul terapeutic apare dupa 2 saptamani, efectul maxim este observat dupa 4-6 saptamani de tratament.

vasilip prospect
vasilip prospect

Cand se foloseste Vasilip?  Cititi urmatoarele Indicatii in acest prospect.

Vasilip va fi utilizat pentru reglarea cantitatii de grasimi din sange in urmatoarele cazuri:

Testele sanguine au aratat ca, in ciuda unei diete cu restrictie la grasimi, in sange persista o cantitate excesiva a anumitor grasimi (colesterol cu densitate mica si/sau trigliceride). Este un fapt cunoscut ca o crestere a acestor grasimi in sange poate duce la diverse forme de afectiuni cardiace. De aceea, medicul va prescrie Vasilip.

Deja aveti o afectiune a vaselor sanguine ce iriga cordul (ateroscleroza). Vasele afectate de ateroscleroza sunt ingustate si nu pot aduce suficient sange cu oxigen la inima. Prezenta unei cantitati excesive de grasimi in sange poate produce agravarea bolii sau acutizarea acesteia.

Medicul v-a prescris Vasilip cu scopul de a va prelungi viata si a reduce riscul de infarct de miocard sau hemoragie cerebrala. Prin utilizarea Vasilip, se reduce riscul interventiilor chirurgicale cardiace de urgenta si se previne progresia aterosclerozei.

Chiar daca faceti tratament cu Vasilip, trebuie sa continuati dieta hipolipidica, dupa indicatiile medicului.

Cine nu trebuie sa faca tratament cu Vasilip (Contraindicaţii cititi in acest prospect)

Informaţi medicul daca aveti alte afecţiuni cronice, tulburări metabolice, daca sunteti alergici sau daca faceti tratament cu alte medicamente.

Nu trebuie sa luati Vasilip in urmatoarele cazuri:

  • Aveti in antecedente o reactie de hipersensibilitate la simvastatina sau la oricare alt excipient al Vasilip (eruptii cutanate, dificultati respiratorii, scadere severa a tensiunii arteriale).
  • Sunteti insarcinata sau exista probabilitatea de a fi insarcinata.
  • Alaptati
  • Intentionati sa aveti copii. Daca luati aceasta decizie in timpul tratamentului cu Vasilip, trebuie sa intrerupeti tratamentul cu cel putin o luna inainte de conceptie.
  • Sunteti femeie in perioada fertila si nu folositi o metoda de contraceptie sigura.
  • Aveti probleme hepatice.
  • Aveti o boala ereditara rara, numita porfirie.

Acum se mai citeste