Prospect Panagin

Sharing

Prospect Panangin

Comprimate filmate

Compoziţie

1 comprimat filmat conţine aspartat de magneziu tetrahidrat 175 mg (corespunzător la 140 mg aspartat de magneziu anhidru) şi aspartat de po­tasiu hemihidrat 166,30 mg (corespunzător la 1 58 mg aspartat de potasiu anhidru) şi excipien­ţi: nucleu: povidonă K-30, dioxid de siliciu co­loidal anhidru, talc, stearat de magneziu, amidon de porumb, amidon de cartof; film: macrogol 6000, dioxid de titan, eudragit E, talc.

 

Grupa farmacoterapeutică:

Suplimente minerale. Preparate cu potasiu. Com­binaţii.

Indicaţii terapeutice

Prevenirea şi tratamentul deficitului de magneziu, prevenirea dezechilibrelor electrolice determina­te de terapia cu diuretice de ansă şi tiazia'ice. Ca medicatie adjuvantă în: angina pectorală, infarct acut de miocard, status post infarct, insu­ficienţa cardiacă, aritmii ectopice şi pentru pro­filaxia aritmiilor digitalice.

panagin prospect
panagin prospect

Stări de-oboseală fizică.

Iritabilitate neuromusculară crescută, spasme mus­culare.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la oricare din componenţii pro­dusului.

Insuficienţă renală acută şi insuficienţă renală cro­nică.

Bonia'AcTdison.

Administrarea diureticelor antiaidosieronice.

Bloc atrioventricular, grad III.

Şoc cardiogen.

Precauţii

Acest produs este destinat adulţilor.

Pentru informaţii suplimentare ădresaţi-vă medicu­lui dumneavoastră sau farmacistului.

Interacţiuni

Panangin inhibă absorbţia tetraciclinelor orale, a sărurilor de fier şi a florurii de sodiu. De aceea, administrarea de Panangin se va face după trei ore de la administrarea acestor medicamente. Administrarea concomitentă a chinidinei şi aspar- tatului de magneziu poate determina creşterea concentraţiei plasmatice a chinidinei şi a riscului de efecte loxice, prin scăderea excreţiei renale a acesteia, datorită alcalinizării urinei.

Atenţionări speciale

La pacienţii la care boala de bază şi/sau trata­mentul concomitent pot determina hiperpotasemie, este necesar controlul regulat al ionogramei san­guine.

 

Sarcina şi alăptarea

Studii la animale nu au evidenţiat efecte teratoge- ne. Deoarece nu exisfă studii controlate la femei­le gravide, se recomandă evitarea administrării produsului In timpul sarcinii. Nu există date privi­toare la excreţia produsului în lapte; se recoman­dă evitarea administrării în perioada alăptării. Datorită efectului de relaxare a musculaturii uteri- ne a magneziului, produsul este contraindicat în timpul naşterii.

Efecte asupra capacitâţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Panangin nu influenţează negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

Doze şi mod de administrare

Adulţi: Doza recomandata este de 2 compri­mate filmate de trei ori pe zi, în cazuri grave maxim 3 comprimate de trei ori pe zi timp de o săptămână. Apoi,, doza zilnică poate fi scăzută ia un comprimat, de două sau de trei ori pe zi. în cazuri uşoare şi ca adjuvant preventiv, se re­comandă un comprimat filmat de trei ori pe zi. Aciditatea gastrică poate afecta eficienta trata­mentului, astfel încât se recomandă administra­rea comprimatului după masă.

Reacţii adverse

Panangin este bine tolerat. Rareori au fost sem­nalate tulburări digestive (greaţă, diaree, dureri abdominale).

Supradozaj

în caz de supradozaj pot apare fenomene de hipermagnezemie şi hiperpotasemie. Hipermagneziemia este favorizată de insuficien­ţa renală, stări de deshidratare marcată, hipoti- roidism, boala Cushing. Simptomele constau în greaţa, vărsături, hipotensiune arterială (apar la valori ale magneziului seric de 3-5 mEq/l), som­nolenţă, hiporeflexie, slăbiciune musculară (la 7 mEq/l), comă cu deprimare respiratorie şi opri­rea inimii (la 12-15 mEa/l).

Tratamentul constă în micşorarea aDortuiui de rag- I neziu, ingestia de lichide (pentru combaterea aes- I hidratării), calciu intravenos. Dializa poate fi I utilă.

 Hiperpotasiemia este favorizată de insuficienţa I renală şi de insuficienta corticosuprarenalianâ.

I Manifestările clinice, evidente când potasemia ! depăşeşte 8 mEq/l, constau în tulburări neuro- musculare, tulburări cardiace – bradicardie, hi­potensiune arterială, aritmii (mergând până la fibrilaţie ventriculară), modificări caracteristice ale

electrocardiogramei (undeT ample şi ascuţite, ST izoelectric, aplatizarea undelor T). Tratamentul constă în micşorarea aportului de potasiu, uneo­ri este necesară administrarea de răşini schimbă­toare de cationi (polistirensulfonat), care are o afinitate mare pentru inul de potasiu. în caz de crize de hiperpotasiemie se folosesc săruri de calciu şi sodiu, care au acţiune antagonistă po­tasiului şi glucoză, care determină scăderea po- tasemiei.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

A se păstra la temperaturi între 15-25 °C, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu un flacon de polipropilena, a 50 compri­mate filmate.

Producător

GEDEON RICHTER Pic., Ungaria

Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piatâ

GEDEON RICHTER Pic.

Gyomroi ut 19-21, 1 103 Budapesta,

Ungaria

Data ultimei verificări a prospectului

Mai 2008

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Prospect Panagin
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!