Prospect Panagin

Comprimate filmate

PANANGIN

 

Compoziţie

1 comprimat filmat conţine aspartat de magneziu tetrahidrat 175 mg (corespunzător la 140 mg aspartat de magneziu anhidru) şi aspartat de po­tasiu hemihidrat 166,30 mg (corespunzător la 1 58 mg aspartat de potasiu anhidru) şi excipien­ţi: nucleu: povidonă K-30, dioxid de siliciu co­loidal anhidru, talc, stearat de magneziu, amidon de porumb, amidon de cartof; film: macrogol 6000, dioxid de titan, eudragit E, talc.

Grupa farmacoterapeutică:

Suplimente minerale. Preparate cu potasiu. Com­binaţii.

Indicaţii terapeutice

Prevenirea şi tratamentul deficitului de magneziu, prevenirea dezechilibrelor electrolice determina­te de terapia cu diuretice de ansă şi tiazia’ice. Ca medicatie adjuvantă în: angina pectorală, infarct acut de miocard, status post infarct, insu­ficienţa cardiacă, aritmii ectopice şi pentru pro­filaxia aritmiilor digitalice.

panagin prospect
panagin prospect

Stări de-oboseală fizică.

Iritabilitate neuromusculară crescută, spasme mus­culare.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la oricare din componenţii pro­dusului.

Insuficienţă renală acută şi insuficienţă renală cro­nică.

Bonia’AcTdison.

Administrarea diureticelor antiaidosieronice.

Bloc atrioventricular, grad III.

Şoc cardiogen.

Precauţii

Acest produs este destinat adulţilor.

Pentru informaţii suplimentare ădresaţi-vă medicu­lui dumneavoastră sau farmacistului.

Interacţiuni

Panangin inhibă absorbţia tetraciclinelor orale, a sărurilor de fier şi a florurii de sodiu. De aceea, administrarea de Panangin se va face după trei ore de la administrarea acestor medicamente. Administrarea concomitentă a chinidinei şi aspar- tatului de magneziu poate determina creşterea concentraţiei plasmatice a chinidinei şi a riscului de efecte loxice, prin scăderea excreţiei renale a acesteia, datorită alcalinizării urinei.

Atenţionări speciale

La pacienţii la care boala de bază şi/sau trata­mentul concomitent pot determina hiperpotasemie, este necesar controlul regulat al ionogramei san­guine.

Acum se mai citeste

Leave a Reply