Prospect Calciu Colecalciferol Béres 600 mg/400 UI – Deficit de Ca & D3

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Cuprins

Prospect Calciu Colecalciferol Béres 600 mg/400 UI comprimate filmate

 

Calciu, Colecalciferol

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

 • Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după o lună.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să îi spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

 1. Ce este Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate şi pentru ce se utilizează

 2. Înainte să luaţi Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate

 3. Cum să luaţi Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate

 6. Informaţii suplimentare

 1. CE ESTE CALCIU COLECALCIFEROL BÉRES COMPRIMATE FILMATE ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

  Medicamentul este o combinaţie de calciu (sub formă de carbonat de calciu) şi colecalciferol (vitamina D3).

  Este recomandat la vârstnici pentru prevenirea şi tratamentul deficitului de calciu şi vitamina D3, care sunt esenţiale în formarea oaselor şi pentru metabolismul normal al osului. De asemenea, este recomandat ca supliment de vitamină D şi calciu în completare la tratamentul specific al osteoporozei, la pacienţii care au risc de deficit de vitamină D şi calciu.

 2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI CALCIU COLECALCIFEROL BÉRES COMPRIMATE FILMATE

  Nu luaţi Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale Calciu Colecalciferol Béres

  • dacă aveţi pietre la rinichi

  • dacă aveţi insuficienţa renală

  • dacă aveţi cantităţi excesive de vitamina D în sânge

  • dacă aveţi valori crescute ale calciului în urină sau valori ridicate ale concentraţiei de calciu în sânge, care persistă mult timp

  • Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate conţine ulei de soia hidrogenat. Dacă sunteţi alergic la arahide sau la soia, nu folosiţi acest medicament.

   Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate

   Înaintea utilizării comprimatelor filmate Calciu Colecalciferol Béres adresaţi-vă medicului dumneavoastră:

  • dacă aveţi boli ale rinichilor sau funcţie renală alterată

  • dacă aveţi sarcoidoză (o boală inflamatorie, de cauză neidentificată, caracterizată prin formarea de aglomerate celulare în locuri diferite)

  • dacă sunteţi predispus la formarea de pietre la rinichi

  • dacă sunteţi un pacient imobilizat cu osteoporoză

   Medicul dumneavoastră trebuie să decidă dacă suplimentele cu calciu şi/sau vitamină D3 se pot utiliza în aceste condiţii.

   Dacă luaţi medicamentul fără recomandare medicală, după administrarea acestuia pe o perioadă mai mare de o lună, întotdeauna trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

   Dacă utilizaţi Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate pentru tratamentul osteoporozei, înainte de începerea terapiei cu acest medicament medicul dumneavoastră trebuie să vă determine concentraţia de calciu în sânge (calcemia).

   În cazul unui tratament de lungă durată cu Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate, trebuie supravegheată în mod regulat concentraţia de calciu în sânge. În funcţie de aceste rezultate, medicul dumneavoastră poate să vă reducă doza sau poate să decidă întreruperea tratamentului.

   Nu se recomandă utilizarea Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate la copii şi adolescenţi.

   Folosirea altor medicamente

   Vă rugăm să spuneţi medicului sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

   Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă luaţi:

   • alte medicamente care conţin vitamina D sau calciu, deoarece utilizarea concomitentă a unor astfel de medicamente cu Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate poate duce la creşterea semnificativă a concentraţiilor de calciu în sânge şi poate provoca efecte adverse care pot fi dăunătoare. În timpul tratamentului cu Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate, nu luaţi niciun alt medicament care conţine vitamina D sau calciu fără recomandare medicală.

   • diuretice tiazidice

   • corticosteroizi (medicamente antiinflamatoare) cu administrare sistemică (administrarea orală sau sub formă injectabilă)

   • glicozide cardiace (folosite în tratamentul insuficienţei cardiace)

    Luaţi măsuri de precauţie speciale dacă utilizaţi:

   • răşini schimbătoare de ioni, cum este colestiramina sau laxative, cum este uleiul de parafină, deoarece aceste medicamente pot reduce absorbţia gastrointestinală a vitaminei D.

   • medicamente care conţin tetraciclină (antibiotice), deoarece carbonatul de calciu poate să interfere cu absorbţia acestora. Ca urmare, medicamentele care conţin tetraciclină trebuie administrate cu cel puţin două ore înainte de sau cu patru până la şase ore după administrarea comprimatelor filmate de Calciu Colecalciferol Béres.

   • bifosfonaţi (folosiţi în tratamentul osteoporozei) sau fluorură de sodiu concomitent cu Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate; aceste medicamente trebuie administrate cu cel puţin trei ore înainte de utilizarea Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate.

   • Rifampicină (un medicament pentru tuberculoză), fenitoină (un medicament pentru epilepsie) şi barbiturice (medicamente folosite pentru epilepsie sau somnifere), deoarece pot face ca vitamina D să fie mai puţin eficace.

   • Estramustin (un medicament utilizat în chimioterapie), hormoni tirodinieni sau medicamente care conţin fier, zinc sau stronţiu, deoarece cantitatea absorbită poate fi

   mai mică. Acestea trebuie luate cu cel putin două ore înainte de sau după administrarea Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate.

   Folosirea Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate cu alimente şi băuturi

   Acidul oxalic (prezent, de exemplu, în spanac, măcriş şi rubarbă) şi acidul fitic (prezent în cerealele integrale) pot inhiba absorbţia de calciu. Pacientul nu trebuie să ia Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate la mai puţin de două ore de la consumul alimentelor cu conţinut mare de acid oxalic şi acid fitic.

   Sarcina şi alăptarea

   Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

   În timpul sarcinii, doza zilnică nu trebuie să depăşească 1500 mg de calciu şi 600 UI (unităţi internaţionale) de vitamină D. La gravide, trebuie evitat supradozajul cu calciu sau vitamină D, deoarece hipercalcemia permanentă din timpul sarcinii se corelează cu efectele adverse asupra dezvoltării fătului. În timpul sarcinii, Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate trebuie utilizat la dozele recomandate, numai în cazul în care există deficit de calciu şi vitamină D3. În alte cazuri, doza zilnică de Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate nu trebuie să depăşească un comprimat pe zi.

   Calciu Colecalciferol Béres comprimatele filmate poate fi utilizat în timpul alăptării, dar trebuie să îl informaţi pe medicul dumneavoastră, deoarece calciul şi vitamina D ajung în laptele matern. Acest lucru trebuie luat în considerare atunci când se administrează doze suplimentare de vitamina D la copil.

   Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

   Nu există informaţii despre efectul acestui medicament asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

   Informaţii importante privind unele componente ale Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate

   • Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate conţine ulei de soia hidrogenat. Dacă aveţi alergie la arahide sau soia, nu utilizaţi acest medicament.

   • Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate conţine zahără. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm

    să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

 3. CUM SĂ LUAŢI CALCIU COLECALCIFEROL BÉRES COMPRIMATE FILMATE

  Luaţi întotdeauna Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  Doza uzuală pentru adulţi sau vârstnici este de un comprimat filmat de două ori pe zi.

  Se recomandă să luaţi un comprimat filmat la o oră – o oră şi jumătate după masă, cu un pahar cu apă sau suc, fără a-l mesteca. Dacă este necesar, comprimatul poate fi rupt în jumătate.

  Se recomandă să luaţi Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate în mod continuu în timpul stărilor fiziologice indicate sau în timpul bolilor indicate (osteoporoză). Dacă utilizaţi Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate ca supliment la tratamentul obişnuit pentru osteoporoză, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră cel puţin o dată pe an în cursul tratamentului cu acest medicament,.

  Tratamentul fără recomandare medicală nu trebuie să depăşească o perioadă mai mare de o lună. Dacă doriţi să utilizaţi medicamentul pentru o durată mai mare decât aceasta, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

  Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate Administrarea unei doze mai mari decât doza recomandată poate determina supradozajul cu calciu şi vitamina D.

  Simptomele supradozajului cu calciu: pierderea poftei de mâncare, sete, greaţă, vărsături, constipaţie, dureri abdominale, slăbiciune musculară, fatigabilitate, tulburări mintale, consumul excesiv de lichide şi eliminarea unei cantităţi mari de urină, dureri osoase, calcificări la nivelul rinichilor şi, în cazurile severe, tulburări ale ritmului inimii. În cazuri extreme, supradozajul cu calciu poate duce la comă şi deces. Valorile crescute ale concentraţiei de calciu în sânge, pe termen lung, pot duce la leziuni ireversibile ale rinichilor şi la calcificări ale ţesuturilor moi.

  Tratament: administrarea Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate trebuie oprită şi trebuie să vă adresaţi unui medic.

  Dacă uitaţi să luaţi Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate

  Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat, deoarece nu veţi înlocui cantitatea uitată dar veţi risca un supradozaj.

  Continuaţi tratamentul în conformitate cu recomandările.

  Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.

 4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

  Ca toate medicamentele, Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

  Reacţiile adverse prezentate mai jos sunt clasificate pe aparate, organe şi sisteme şi în funcţie de frecvenţa de apariţie. Frecvenţa de apariţie se defineşte ca:

  • Mai puţin frecvente: (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000)

  • Rare: (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000).

   Mai puţin frecvente : concentraţii ale calciului din sânge crescute semnificativ (hipercalcemie) – simptomele includ greaţă, vărsături, lipsa poftei de mâncare, constipaţie, dureri abdominale sub formă de colică, sete excesivă, urinare frecventă, slăbiciune musculară, somnolenţă, confuzie; o altă reacţie adversă este reprezentată de valori semnificativ crescute ale calciului în urină (hipercalciurie).

   Rare : constipaţie, flatulenţă, greaţă, dureri abdominale, diaree, mâncărimi, erupţii trecătoare pe piele şi urticarie.

   Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă, sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 5. CUM SE PĂSTREAZĂ CALCIU COLECALCIFEROL BÉRES COMPRIMATE FILMATE

  A nu se păstra la temperaturi peste 25C. A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.

  A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

  Nu utilizaţi Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate după data de expirare(EXP) înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

  Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate

 • Substanţele active: colecalciferol 400 UI (echivalent cu 10 micrograme), calciu 600 mg (sub formă de carbonat de calciu 1500 mg) în fiecare comprimat filmat.

 • Celelalte componente sunt:

Nucleu: stearat de magneziu, crospovidonă (Tip A), copovidonă (valoare K: 25,2-30,8), celuloză microcristalină, zahăr, gelatină, -tocoferol racemic total (E307), ulei de soia hidrogenat, amidon de porumb.

Film ( Sepifilm 4202 galben): oxid galben de fer (E172), hipromeloză (15 mPa s), dioxid de titan (E171), macrogol 400, talc.

Cum arată Calciu Colecalciferol Béres comprimate filmate şi conţinutul ambalajului Comprimate filmate alungite, de culoare ocru, cu o linie mediană pe una dintre feţe. Este disponibil în cutii cu 3 sau 6 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Béres Pharmaceuticals Ltd.,

H-1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4., Ungaria Tel: +36-1-430-5500Fax: +36-1-250-7251

E-mail: [email protected]

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Polonia, Republica Slovacia, Bulgaria, Ungaria: CalciviD

Republica Cehă: Calcium Cholecalciferol Béres 600 mg/400 IU potahovaná tableta

Estonia: CalciviD 600 mg/400 UILetonia: CalciviD 600 mg/400 SV apvalkotā tablete

Lituania: CalciviD 600 mg/ 400 IU plėvele dengta tabletėRomânia: Calciu Colecalciferol Béres 600 mg/400 UI comprimate filmate

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2009.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close