Prospect Concor 2.5mg – 5mg – 10mg

Concor este utilizat pentru a trata hipertensiunea arteriala si angina pectorala.

 Prospect : Informatii pentru utilizator

Concor Prospect  5 mg

Concor 10 mg

Substanta activa din componenta Concor este bisoprololul.

Comprimate filmate 5 mg /10 mg

Cititi cu atentie acest prospect in intregime inainte de a incepe sa luati acest medicament.

Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie nevoie sa-l recititi.

Daca aveti intrebari ulterioare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu-i dati altora. S-ar putea sa le faca rau, chiar daca simptomele lor sunt aceleasi ca ale dumneavoastra.

Daca observati aparitia vreunei reactii adverse, chiar daca nu a fost mentionata in acest prospect, puneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Acest prospect contine:

 1. Ce este Concor si pentru ce este utilizat
 2. Ce trebuie sa stiti inainte de a lua Concor
 3. Cum trebuie sa luati Concor
 4. Reactii adverse posibile
 5. Cum trebuie sa pastrati Concor
 6. Informatii suplimentare

CONCOR Prospect
CONCOR Prospect
 1. CE ESTE CONCOR Sl PENTRU CE ESTE UTILIZAT

Substanta activa din componenta Concor este bisoprololul. Acesta apartine unui grup de medicamente numite beta-blocante.

Aceste medicamente actioneaza prin modificarea felului in care organismul dumneavoastra raspunde la unele impulsuri nervoase, mai ales la nivelul inimii. Ca rezultat, bisoprololul scade frecventa batailor inimii dumneavoastra, combate aritmiile si prin aceasta creste eficacitatea pomparii sangelui de catre inima dumneavoastra. in acelasi timp este scazut necesarul de sange si oxigen al inimii.

Concor este utilizat pentru a trata hipertensiunea arteriala si angina pectorala.

2.    CE TREBUIE SA STITI INAINTE DE A LUA CONCOR: Nu luati Concor

Nu luati CONCOR daca aveti:

 • hipersensibilitate (sunteti alergic) la bisoprolol sau la oricare dintre ceilalţi componenţi ai medicamentului (vezi pct 6),
 • insuficienta cardiaca acuta sau agravare (decompensare)a insuficientei cardiace ce necesita injectarea intravenoasă a substanţelor ce cresc forţa de contractie a inimii dumneavoastra,
 • soc cardiogen, o afecţiune cardiaca grava ce determina hipotensiune arteriala si insuficienta circulatorie,
 • anumite afecţiuni cardiace in care activitatea electrica responsabila pentru frecventa dumneavoastra cardiaca nu functioneaza normal, determinand o frecventa cardiaca foarte scazuta sau ritm cardiac neregulat (bloc atrio-ventricular de gradul II sau III, bloc sino-atrial, sindromul sinusului bolnav).
 • tensiune arteriala scăzută,
 • astm bronşic sever sau bronhopneumopatie obstructivă cronica severa,
 • stadii avansate ale bolii arteriale obliterante periferice,
 • sindrom Raynaud, o afectiune ce determina amorteala, senzatie de gadilat si modificarea culorii degetelor de la mâini si picioare atunci cand sunt expuse la frig,
 • feocromocitom netratat, o tumora rara a glandei suprarenale,
 • acidoza metabolica, afectiune in care in sange exista prea multe substante cu caracter acid.

In cazul in care credeti ca va aflati intr-unui din cazurile mentionate mai sus, va rugam sa discutati cu medicul dumneavoastra daca este cazul sa utilizati acest medicament.

Aveti grija deosebita cu Concor.

Spuneţi medicului dumneavoastra daca:

 • aveti diabet zaharat cu fluctuatii mari ale valorilor glicemiei,
 • urmaţi dieta stricta,
 • efectuati tratament de desensibilizare (de exemplu pentru prevenirea rinitei alergice),
  • tulburări usoare ale activitatii electrice responsabile pentru frecventa dumneavoastra cardiaca (bloc atrio-ventricular),
  • tulburarea fluxului sanguin din vasele coronare datorita spasmului musculaturii peretelui vascular (angina Prinzmetal),
  • orice tulburare vasculara ce determina circulaţie deficitara la nivelul braţelor si picioarelor,
  • astm bronşic, respiratie-dificila sau alte afecţiuni pulmonare,
  • antecedente personale sau familiale de psoriazis,
  • feocromocitom.o tumora rara a glandei suprarenale,
  • hiperfunctie tiroidiana, activitate excesiva a glandei tiroide.

Medicul dumneavoastra va dori sa ia masuri de precautie (de exemplu: tratament asociat) daca aveti vreuna din afectiunile mentionate mai sus.

Spuneti medicului dumneavoastra ca luati Concor, daca aveti o reactie alergica in timpul utilizarii medicamentului, deoarece poate fi necesar sa tina cont de aceasta atunci cand va trateaza reactia alergica.

Daca urmeaza sa vi se efectueze o interventie chirurgicala spuneti medicului anestezist ca luati Concor.

Ce trebuie sa stiti in cazul in care utilizati alte medicamente

Efectul si gradul de toleranta al medicamentului pot fi influentate de catre administrarea simultana a altor medicamente. Astfel de interactiuni pot sa apara si daca a trecut o perioada de timp prea scurta de la incetarea utilizarii celuilalt medicament. Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent oricare olt medicament, chiar dintre cele pe care le puteti obtine fara prescriptie medicala.

Nu este recomandata administrarea simultana a urmatoarelor medicamente:

Antagonisti ai calciului din grupa verapamilului si din grupa diltiazemului: Aceste medicamente sunt utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale si anginei pectorale. Medicamente antihipertensive cu activitate centrala (de exemplu: clonidina, metildopa, monoxidina, rilmenidina): Nu trebuie sa intrerupeti in nici un caz administrarea acestora inainte de a discuta despre aceasta cu medicul dumneavoastra.

Urmatoarele medicamente pot fi utilizate in acelasi timp cu bisoprololul doar in anumite conditii si cu precautie deosebita:

Antagonisti ai calciului din grupa dihidropiridinelor (de exemplu: nifedipina): Aceste medicamente sunt utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale si anginei pectorale.

Medicamente antiaritmice din clasa I (de exemplu: chinidina, disopiramida, lidocaina, fenitoina, flecainida, propafenona): Aceste medicamente sunt utilizate pentru tratamentul batailor neregulate sau anormale ale inimii.

Medicamente antiaritmice din clasa II (de exemplu:amiodarona): Aceste medicamente sunt utilizate pentru tratamentul batailor neregulate sau anormale ale inimii.

Medicamente B-blocante cu administrare locala (de exemplu: picaturi oftalmice pentru tratamentul glaucomului). Medicamente parasimpatomimetice: Aceste medicamente sunt utilizate, de exemplu, ca stimulante ale muschilor netezi pentru tratamentul tulburarilor gastro-intestinale, ale vezicii urinare sau glaucomului.

Insulina si antidiabetice orale. Medicamente anestezice.

Glicozide cardiace (digitalice), medicamente utilizate pentru tratamentul insuficientei cardiace.

Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS): Aceste medicamente pot fi utilizate pentru tratamentul artritei, durerii sau inflamatiei.

Medicamente p-simpatomimetice (de exemplu:isopronalina, dobutamina):Aceste medicamente sunt utilizate in sectiile de urgenta pentru tratamentul afectiunilor circulatorii severe.

Adrenalina, un medicament utilizat pentru tratamentul reacţiilor alergice severe, ce pun in pericol viata, si a stopului cardiac. Orice medicament care poate determina scaderea tensiunii arteriale, ca efect terapeutic sau reactie adversa (de exemplu: alte antihipertensive, antidepresive tricielice, barbiturice, fenotiazine).

Asocieri ce trebuie avute in vedere

Meflochina, un medicament utilizat pentru profilaxia sau tratamentul malariei.

Inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO, cu exceptia IMAO-B), medicamente utilizate pentru tratamentul depresiei.

Sarcina si alaptarea

Concor trebuie utilizat in perioada de sarcina doar dupa ce medicul a evaluat cu atentie raportul beneficiu terapeutic/risc posibil. Poate fi necesara monitorizarea atenta a fatului si a nou-nascutului. Nu se stie daca, la om, bisoprololul trece in lapte. De aceea, alaptarea nu este recomandata in timpul tratamentului cu Concor.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Datorita reactiilor individuale diferite la bisoprolol, poate fi afectata capacitatea de a conduce vehicule, de a folosi utilaje sau de a lucra fara o modalitate de sustinere. Aceasta se poate intampla mai ales la inceputul tratamentului, cand doza este marita sau este inlocuit medicamentul, precum si in cazul consumului de alcool etilic.

3.    CUM TREBUIE SA LUATI CONCOR Instructiuni pentru utilizare corecta

Tratamentul trebuie inceput treptat, cu doze mici care sunt crescute lent. in toate cazurile, doza trebuie ajustata individual, in functie, mai ales, de frecventa cardiaca si succesul terapeutic.

Doze

Pentru ambele indicatii terapeutice, doza recomandata este de 5 mg bisoprolol (un comprimat filmat Concor 5 mg sau V2 comprimat filmat Concor 10 mg), o data pe zi.

Daca este necesar, doza poate fi crescuta la 10 mg bisoprolol (2 comprimate filmate Concor 5 mg sau un comprimat filmat Concor 10 mg),o data pe zi.

Doza maxima recomandata este de 20 mg bisoprolol (4 comprimate filmate Concor 5 mg sau 2 comprimate filmate Concor 10 mg), o data pe zi.

Durata tratamentului

Tratamentul cu bisoprolol este, in general, de lunga durata.

Doze pentru pacientii cu insuficienta hepatica si/sau renala

In general, nu este necesara ajustarea dozei la pacientii cu tulburari usoare sau moderate ale functiei hepatice sau renale. La pacientii cu insuficienta renala severa (clearance al creatininei < 20 ml/min) si la pacientii cu tulburari severe ale functiei hepatice nu trebuie depasita doza zilnica de 10 mg bisoprolol (2 comprimate filmate Concor 5 mg sau un comprimat filmat Concor 10 mg).

Doze pentru varstnici

La varstnici nu este necesara ajustarea dozei.

Doze pentru copii

Nu este recomandata utilizarea Concor la copii, deoarece nu a fost stabilit profilul de siguranta si eficacitate al administrarii.

Mod de administrare

Luati comprimatele filmate cu o cantitate suficienta de lichid, dimineata inainte, in timpul sau dupa micul dejun. Nu sfaramati sau mestecati comprimatele filmate.

Daca ati luat mai mult Concor decat ar fi trebuit

In cazul in care credeti ca s-a produs un supradozaj cu Concor adresati-va imediat medicului dumneavoastra. in functie de gravitatea supradozajului, medicul dumneavoastra poate decide atunci daca tratamentul poate fi continuat sau daca este necesara luarea altor masuri.

Cele mai frecvente semne ale producerii supradozajului cu Concor includ scaderea frecventei cardiace (bradicardie), ingustarea brusca a cailor respiratorii, ceea ce determina respiratie dificila (bronhospasm), scaderea marcata a tensiunii arteriale, insuficienta’ cardiaca acuta si scaderea valorii glicemiei.

Daca uitati sa luati Concor

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila
Diete Sanatoase pentru orice zi

Cateva Tratamente Naturiste utile