Prospect Diprogenta

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR 

Diprogenta 0,5 mg/1 mg pe gram unguent

Betametazonă/gentamicină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

–   Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

–   Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

–   Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

–   Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devin gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

în acest prospect găsiţi:                                                                

 

Diprogenta
Diprogenta

1. Ce este Diprogenta şi pentru ce se utilizează

2. înainte să utilizaţi Diprogenta

3. Cum să utilizaţi Diprogenta

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Diprogenta

6. Informaţii suplimentare

 

1. CE ESTE DIPROGENTA Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Diprogenta conţine 2 substanţe active: betametazonă (un corticosteroid puternic) şi gentamicină (un antibiotic de tip aminoglicozidă). Diprogenta se utilizează pentru ameliorarea inflamaţiei, mârcărimii sau înroşirii din afecţiuni ale pielii cum sunt: psoriazis, eczemă şi anumite tipuri de dermatite

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI DIPROGENTA

–   dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la betametazonă, la alţi corticosteroizi la gentamicină sau la oricare dintre celelalte componente ale Diprogenta. Semnele unei reacţii alergice includ: erupţie trecătoare pe piele, dificultăţi de respiraţie sau înghiţire, umflarea buzelor, feţei, gâtului sau limbii;

–   dacă aveţi leziuni sau infecţii ale pielii;

–   dacă aveţi acnee;

–   la copii cu vârsta sub 2 ani;

–   dacă aplicaţi alte medicamente topice pe pleoape.

 

–    Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Diprogenta

Diprogenta este indicată numai aplicării pe piele, evitaţi aplicarea Diprogenta la nivelul ochilor.

Diprogenta nu trebuie aplicată pe suprafeţe mari ale corpului sau sub pansamente ocluzive, deoarece poate creşte cantitatea de medicament absorbit.

Nu utilizaţi Diprogenta mai des decât v-a recomandat medicul dumneavoastră. Nu aplicaţi unguentul mai mult de 5 zile, în special la copii.

Nu aplicaţi unguentul la nivelul pliurilor sau a ariilor intertriginoase, mai mult timp decât v-a recomandat medicul dumneavoastră. Spălaţi-vă pe mâini imediat după utilizare.  

Dacă apare iritaţie intensă a pielii sau alte reacţii adverse, întrerupeţi utilizarea Diprogenta.

Nu administraţi Diprogenta nici unei alte persoane şi nu îl utilizaţi pentru alte afecţiuni ale pielii; medicul dumneavoastră v-a prescris Diprogenta pentru dumneavoastră şi pentru afecţiunea de care suferiţi.

 

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

 

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-va medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament, înainte de a utiliza Diprogenta, informaţi4pemedicul dumneavoastră dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi. Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Diprogenta nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

 

CUM SĂ UTILIZAŢI DIPROGENTA

Utilizaţi întotdeauna Diprogenta exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistui dacă nu sunteţi sigur.

 

Adulţi şi adolescenţi

Diprogenta este indicat numai pentru aplicare pe piele.

Aplicaţi un strat subţire din Diprogenta unguent la nivelul zonei afectate, de două ori pe zi (dimineaţa şi seara) sau conform instrucţiunilor medicului dumneavoastră şi masaţi uşor până când unguentul este absorbit în piele.

în formele uşoare sunt suficiente aplicaţii mai puţin frecvente. Diprogenta nu trebuie utilizată sub pansament octuziv:

 

Copii cu vârsta cuprinsă între 2-12 ani

La copii cu vârsta între 2 şi 12 ani, Diprogenta unguent nu se utilizează decât în mod excepţional, sub supraveghere strictă. Unguentul nu trebuie utilizat în zona acoperită de scutece deoarece acestea (mai ales cele din material sintetic) pot acţiona ca pansamente ocluzive.

Durata tratamentului nu trebuie să depăşească 5-7 zile.

 

 Copii cu vârsta sub 2 ani

Diprogenta unguent este contraindicată la copii cu vârsta sub 2 ani.

Adresaţi medicului dumneavoastră dacă după durata recomandată de tratament nu observaţi ameliorarea durerii, inflamaţiei şi umflăturilor.

Acum se mai citeste

Leave a Reply