Prospect Euvirox crema

EUVIROX cremă

FORMA  DE  PREZENTARE:

Cutie de carton inscripţionată conţinând un tub de aluminiu dublu vernisat cu 15 g cremă.

 

COMPOZIŢIE:

Cremă conţinând aciclovir 5 %, excipienţi până la 100,00 g (propilenglicol, acid stearic, ulei de parafină, al – cool cetilic, carbopol 940, trietanolamină, nipagin, nipa- sol, apă distilată).

ACŢIUNE  TERAPEUTICĂ:

EUVIROX cremă conţine ca principiu activ aciclovir, un agent antiviral cu activitate inhibitorie specifică faţă de virusul herpes simplex tip I (HSV-1) şi ll(HSV-2)şi virusul varicelei zoster. Pentru a fi activ, aciclovirul trebuie transformat în aciclovir trifosfat. Acest lucru îl potface, datorită unei-enzime virale, numai celulele infectate cu vi­rus herpetic. Aciclovirul inhibă multiplicarea virală, prin blocarea ADN poiimerazei, fără interferarea metabolis­mului celulei normale.

Trecerea aciclovirului în circulaţia generală este slabă după aplicarea cutanată.Concentraţia plasmatică regăsi­tă după aplicaţii repetate cu cremă este nesemnificativă.

 

euvirox prospect
euvirox prospect

INDICAŢII TERAPEUTICE:

In tratamentul herpesului genital: infecţii genitale pri­mare cu virusul Herpes simplex şi a evenţualelor  recidive; tratamentul herpesului labial şi al recidivelor. Aciclovirul nu poate eradica virusul latent.

In tratamentul acut al herpesului zoster şi al varicelei.

CONTRAINDICAŢII:

Hipersensibilitate la aciclovir sau ia una din compo­nentele formulei. Aplicarea cremei pe mucoasa oculară.

EFECTE ADVERSE:

Senzaţie de înţepătură sau mâncărime trecătoare la aplicarea cremei.

Poate determina uneori apariţia de eriteme sau uscă – ciune a pielii, care regreseazâ la întreruperea trata­mentului.

PRECAUŢII ÎN ADMINISTRARE:

Sarcină: studii efectuate până în prezent pe animale nu au demonstrat efecte teratogene ale aciclovirului, dar produsul nu a fost studiat la femeile însărcinate. Pe pe­rioada sarcinii trebuie evaluate avantajele şi riscurile terapeutice atât pentru pacientă cât şi pentru făt. Alăptare: nu există suficiente daţe privind distribuirea aci­clovirului în laptele matem.Touişi, există probabilitatea de a trece în laptele matern în cantităţi semnificative după administrarea topică, dat fiind faptul că aciclovirul prezintă o absorbţie moderată la nivelul pielii lezate.

 MOD DE ADMINISTRARE:

EUVIROX cremă se aplică pe piele (uz extern exclusiv). Aplicaţii locale de 5 ori/zi, la 4 ore interval, timp de 5-10 zile. Se recomandă ca tratamentul să se înceapă pe cât posibil la primele semne ale infecţiei, pentru a se preveni erupţia, şi să se continue cel puţin 3 zile după vindecare. PĂSTRARE: A se păstra la 15-25°C.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor! însoţiţi orice redamaţie cu numărul de   serie înscris pe tub, cutie sau etichetă/

Produs de EUROPHARM S.A.

2200-Braşov