Prospect Zovirax

Sharing

ZOVIRAX 5%

Aciclovir 5% cremă

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

ZOVIRAX 5%,

cremă Aciclovir

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

  • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-i recitiţi.
  • Dacă aveţi întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
  • Acest medicament a fost recomandat pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-i daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.
  • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

în acest prospect găsiţi:

1.Ce este Zovirax 5% şi pentru ce se utilizează

2.înainte să utilizaţi Zovirax 5%

3.Cum să utilizaţi Zovirax 5%

4. Reacţii adverse posibile

5.Cum se păstrează Zovirax 5%

6. Informaţii suplimentare

zovirax prospect
zovirax prospect

1.CE ESTE ZOVIRAX 5% Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Zovirax 5% face parte din grupa: chimioterapice de uz local, antivirale

Zovirax este folosit pentru a trata ulceraţiile herpetice, herpesul genital şi alte infecţii ale pielii determinate de virusul herpes simplex. Nu se va administra în ochi, în interiorul gurii sau al vaginului.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI ZOVIRAX 5%

Nu utilizaţi Zovirax 5% dacă:

Aţi avut anterior  reacţie alergică la Zovirax, aciclovir, valaciclovir, propilenglicol sau oricare dintre excipienţi.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Zovirax 5%

Anumite persoane nu ar trebui să folosească Zovirax 5%. întrebaţi-vă următoarele înainte de a folosi Zovirax cremă:

-Sunteţi gravidă, încercaţi să deveniţi gravidă sau alăptaţi?

-Aţi avut anterior o reacţie alergică la Zovirax, acidovir, valaciclovir, propilenglicol sau oricare dintre excipienţii medicamentului?

Dacă răspunsul este da la oricare dintre aceste întrebări (sau nu sunteţi sigură de răspuns), şi nu le-aţi discutat niciodată cu un doctor, informaţi medicul sau farmacistul înainte de a folosi medicamentul.

Aveţi afecţiuni care vă pot slăbi sistemul imunitar de exemplu o infecţie cu virusul HIV, un transplant de măduvă osoasă sau urmaţi un tratament pentcu cancer? în acest caz, o infecţie a pielii poate fi mai serioasă pentru dumneavoastră decât pentru alte persoane.

Informaţi medicul dumneavoastră de fiecare dată când apar ulceraţii herpetice. Nu vă trataţi singur cu Zovirax, cremă decât dacă medicul vă recomandă aceasta.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medi­camente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, deşi nu au fost identificate interacţiuni clinice semnificative, cu alte medicamente.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandare înainte de a lua orice medica­ment

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu există informaţii privind efectul dăunător al dozelor terapeutice de aciclovir asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI ZOVIRAX 5%

prospect-zovirax-utilizare
Zovirax utilizare

Utilizaţi întotdeauna Zovirax 5% exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţicu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

 Spălaţi-vă de fiecare dată mâinile înainte şi după ce folosiţi crema.

Zovirax cremă acţionează cel mai bine atunci când este folosit de la primele semne ale bolii. Dacă aceasta este prima infecţie cu virus herpes simplex, folosiţi imediat crema. Dacă apar umflături herpetice în mod regulat, începeţi să folosiţi crema imediat ce simţiţi apariţia uneia. Acestea se manifestă prin senzaţii de înţepături, prurit sau dureri ascuţite.

Aplicaţi un strat subţire de cremă pe aria afectată la fiecare patru ore în timpul zilei. Aceasta înseamnă de aproximativ 5 ori pe zi. Totuşi, folosiţi de fiecare dată crema aşa cum medicul v-a sfătuit să o faceţi. Dacă tot nu sunteţi sigur cum să folosiţi crema, cereţi sfatul medicului sau farmacistului.

Folosiţi Zovirax, cremă pentru o perioadă de 5 zile. Dacă ulceraţiile nu s-au vindecat complet după cinci zile, folosiţi cu atenţie crema pentru încă cinci zile. Dacă ulceraţiile nu s-au vindecat după zece zile, opriţi folosirea cremei şi informaţi medicul.

Nu folosiţi Zovirax, cremă în interiorul gurii sau al vaginului. Poate irita aceste zone. Totuşi, Zovirax, cremă nu este toxic dacă este înghiţit.

Nu folosiţi crema pentru administrare la nivel ocular. Dacă ajunge totuşi cremă, la nivelul ochilor dumneavoastră spălaţi cu multă apă rece. Dacă apar ^ceraţii, informaţi medicul.

Nu amestecaţi Zovirax, cremă cu alte loţiuni sau creme pentru piele.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Zovirax 5%

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Dacă încetaţi să utilizaţi Zovirax 5%

Adresaţi-vă mai întâi medicului.

Acum se mai citeste