Prospect Furazolidon 100mg – Diaree Enterite Enterocolite

Sharing

Este utilizat pentru tratamentul infecţiilor intestinale determinate de unele bacterii (enterite, diaree, enterocolite infecţioase şi toxiinfecţii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidonă, dizenterii bacilare, lambiiază) şi al holerei.

Furazolidon Prospect

100 mg  comprimate

Furazolidonă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi Furazolidon Terapia 10Omg cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.
 • Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbu­nătăţesc după 3 zile.
 • ·Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
 • In acest prospect găsiţi:
 1. Ce este Furazolidon Terapia şi pentru ce se utilizează
 2. înainte să luaţi Furazolidon Terapia
 3. Cum să luaţi Furazolidon Terapia
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Furazolidon Terapia
 6. Informaţii suplimentare

 

Furazolidon Prospect
Furazolidon Prospect

 

1.ce este furazolidon şl pentru ce se utilizează

Furazolidon Terapia este un medicament antidiareic cu acţiune bactericidă (omoară bacteriile).

Este utilizat pentru tratamentul infecţiilor intestinale determinate de unele bacterii (enterite, enterocolite infecţioase şi toxiinfecţii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidonă, dizenterii bacilare, lambiiază) şi al holerei.

Furazolidon Terapia este indicat doar pentru tratamentul adulţilor.

2.înainte să luaţi furazolidon

Nu luaţi Furazolidon Terapia dacă

 • sunteţi alergic (hipersensibil) la furazolidonă, la alţi nitrofurani sau la oricare dintre celelalte componente ale Furazolidon Terapia;
 • aveţi deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază (o enzimă);
 • aveţi o afecţiune denumită feocromocitom;
 • sunteţi gravidă în ultimul trimestru;
 • alăptaţi sugarul cu vârsta mai mică de 1 lună;
 • aveţi insuficienţă renală severă.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Furazolidon

-Dacă aveţi insuficienţă hepatică sau renală;

-Dacă sunteţi trataţi pentru lambiiază, simptomatologia poate persista câteva săptămâni sau chiar luni după tratament, datorită intoleranţei la unele categorii de glucide (lactoză); în aceste cazuri, după oprirea tratamentului, trebuie să efectuaţi 3 examene coproparazitologice la intervale de 3-4 săptămâni, pentru a se putea evalua eficacitatea tratamentului. Dacă infecţiile sunt severe poate fi necesară asocierea unor alte terapii.

Furazolidonă vă poate colora urina în galben-brun. Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi tuat “recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu utilizaţi Furazolidon Terapia concomitent cu:

-unele medicamente denumite inhibitori de monoaminooxidază (IMAO)

-simpatomimetice cu acţiune directă sau indirectă (cum sunt amfetamine, efedrina, fenilefrină)

-antidepresive tricidice sau neuroleptice

-săruri de bismut sau medicamente cu acţiune antihistaminică. Folosirea Furazolidon

Terapia cu alimente şi băuturi

în timpul tratamentului şi 4 zile după oprirea acestuia, nu trebuie să consumaţi băuturi alcoolice (pot să apară unele reacţii denumite reacţii de tip disutfiram care se manifestă prin înroşirea bruscă a feţei, dificultăţi în respiraţie, ameţeli, senzaţie de constricţie la nivelul pieptului) şi alimente care conţin o substanţă numită tiramină (brânzeturile fermentate conţin cantităţi mari de tiramină) deoarece există risc crescut de hipertensiune arterială şi alte manifestări toxice. Cereţi medicului dumneavoastră lieta completă cu aliment&care conţin tiramină.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu sunt disponibile studii controlate cu furazolidonă la gravide. De aceea, în timpul sarcinii nu se recomandă administrarea Furazolidon Terapia. Dacă sunteţi gravidă în ultimul trimestru, nu utilizaţi Furazolidon Terapia din cauza riscului de apariţie a anemiei hemolitice la făt. Nu se cunoaşte dacă furazolidonă se excretă în laptele matern.

De aceea, se recomandă să nu alăptaţi dacă utilizaţi Furazolidon Terapia. Nu trebuie să alăptaţi dacă sugarul are vârsta sub o lună, deoarece, la sugarii cu vârsta sub o lună, există risc de anemie hemolitică.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Furazolidon Terapia nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Furazolidon Terapia

Furazolidon Terapia 100mg conţine un glucid denumit lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

3.CUM SĂ LUAŢI FURAZOLIDON

Luaţi întotdeauna Furazolidon Terapia exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Furazolidon Terapia 10Omg este indicat doar pentru tratamentul adulţiior. Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomandat altfel, dozele uzuale sunt:

-Tratamentul infecţiilor intestinale (enterite, enterocolite infecţioase, toxiinfectii alimentare, dizen­terii bacilare) sau al holerei: doza recomandată este de un comprimat Furazolidon Terapia 100mg (1 OOmg furazolidonă), administrat de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile.

– Tratamentul lambliazei: doza recomandată este de un comprimat Furazolidon Terapia 100mg (1 OOmg furazolidonă), administrat de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 7-10 zile.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Furazolidon Terapia

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Furazolidon Terapia puteţi prezenta dureri de cap, greaţă, vărsături, febră, dureri la nivelul articulaţiilor, bătăi rapide ale inimii, hipertensiune arterială, respiraţie accelerată.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Furazolidon Terapia, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavostră sau mergeţi la cel mai apropiat spital. Dacă uitaţi să luaţi Furazolidon Terapia Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Furazolidon Terapia poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Furazolidona este bine tolerată, iar reacţiile adverse posibile dispar la diminuarea dozei sau la întreruperea tratamentului. Rar pot să apară: dureri de cap, greaţă, vărsături (la doze mari), reacţii alergice cum sunt erupţii trecătoare pe piele, febră, dureri la nivelul articulaţiilor. Foarte rar au fost raportate cazuri de anemie hemolitică, leucopenie, agranulocitoză (la pacienţii cu deficitul unei enzime denumite glucozo-6-fosfatdehidrogenază). Furazolidona vă poate colora urina în galben-brun.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5.CUM SE PĂSTREAZĂ FURAZOLIDON

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Ase păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi Furazolidon Terapia după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP.). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta lâ protejarea mediului.

6.INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Furazolidon Terapia 100mg

Substanţa activă este furazolidona. Fiecare comprimat conţine furazolidonă 10Omg.

-Celelalte componente sunt lactoză monohidrat, amidon de porumb, povidonă, stearat de magne­ziu, talc.

Cum arată Furazolidon  şi conţinutul ambalajului

Furazolidon Terapia 100mg se prezintă sub formă de comprimate neacoperite, în formă de discuri, de culoare galbenă ambalate în cutie cu un blister din PVC/Al a 20 comprimate. Autorizaţie de punere pe piaţă nr.:

495/2007/01

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Terapia SA

Produse Naturiste pentru DIaree-Enterocolite

Vezi pretul aici

Str. Fabricii nr. 124, Cluj-Napoca, România

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect Furazolidon a fost aprobat

Pret Furazolidon 100mg Comprimate, 20buc

– 12,58 RON

Cum se produce diareea?

Actualmente se cunosc patru mecanisme de producere a diareei. Acestea pot acţiona separat sau în combinaţie Diareea apare atunci când:

 • se modifică tranzitul intestinal, fie se încetineşte (ceea ce duce la înmulţirea bacteriilor dăunătoare), fiese accelerează (nu rămâne timp pentru o digestie adecvată, pentru absorţia apei şi a nutrienţilor)
 • în intestine se acumulează substanţe care leagă apa. Datorită acestor substanţe apa din organism intră în lumenul intestinal prin traversarea peretelui intestinal. Volumul crescut al apei din intestine depăşeşte capacitatea de absorbţie a colonului, astfel materiile fecale nu se îngroaşă şi rămân lichide.
 • prin mucoasa intestinală se secretă cantităţi prea mari de apă şi electroliţi , sau celulele mucoasei intestinale nu pot absorbi suficientă apă din conţinutul intestinal.
 • mucoasa intestinală se inflamează, ceea ce poate fi un fenomen secundar, asociat diferitelor boli.

Infecţiile bacteriene sau virale pot iniţia oricare dintre mecanismele enumerate. Pot fi induse, de asemenea, de medicamente (de exemplu laxative, antibiotice, antiacide, diuretice şi unele medicamente folosite în tratamentul artritei gutoase). Alte cauze posibile ale diareei: consumul excesiv de alcool, alergii alimentare, diabetul zaharat, hipertireoza şi unele tipuri de cancer.

Diareea poate fi şi utilă

Una dintre cele mai eficiente mecanisme de apărare ale organismului este chiar diareea. Aceasta este metoda corpului de a scăpa de toxinele care cauzează inflamaţia mucoasei gastrice şi intestinale. În acest caz diareea are rol de curăţare, şi din acest motiv nu este indicat să recurgem imediat la medicamente antidiareice. Mai bine aşteptăm cu răbdare trecerea acestor câteva zile neplăcute, până diareea se opreşte de la sine. Însă este foarte important să nu uităm de completarea apei şi a sărurilor pierdute pentru a preveni deshidratarea.

Când să ne adresăm medicului?

Dacă diareea persistă mai mult de două zile şi se asociază cu febră înaltă şi crampe abdominale, trebuie să apelăm neapărat la medic. Alte semne îngrijorătoare: erupţii cutanate, icter (gălbeneală, îngălbenirea pielii şi a sclerei), organism slăbit, prezenţa de puroi, mucus sau sânge în scaun.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Prospect Furazolidon 100mg – Diaree Enterite Enterocolite
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!