Prospect Furazolidon 100 mg – Diaree Enterite Enterocolite

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Furazolidon Prospect

1.Ce este Furazolidon şi pentru ce se utilizează

Indicatii terapeutice:

Este utilizat pentru tratamentul infecţiilor intestinale determinate de unele bacterii (enterite, diaree, enterocolite infecţioase şi toxiinfecţii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidonă, dizenterii bacilare, lambiiază) şi al holerei.

Furazolidon este un medicament antidiareic cu acţiune bactericidă (omoară bacteriile).

Este utilizat pentru tratamentul infecţiilor intestinale determinate de unele bacterii (enterite, enterocolite infecţioase şi toxiinfecţii alimentare produse de germeni sensibili la furazolidonă, dizenterii bacilare, lambiiază) şi al holerei.

Furazolidon este indicat doar pentru tratamentul adulţilor.

Prezentare: 100 mg  comprimate

Substanta activa: Furazolidonă

Furazolidon Prospect

Furazolidon Prospect

2. Inainte să luaţi furazolidon

Nu luaţi Furazolidon dacă

  • sunteţi alergic (hipersensibil) la furazolidonă, la alţi nitrofurani sau la oricare dintre celelalte componente ale Furazolidon ;
  • aveţi deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază (o enzimă);
  • aveţi o afecţiune denumită feocromocitom;
  • sunteţi gravidă în ultimul trimestru;
  • alăptaţi sugarul cu vârsta mai mică de 1 lună;
  • aveţi insuficienţă renală severă.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Furazolidon

-Dacă aveţi insuficienţă hepatică sau renală;

-Dacă sunteţi trataţi pentru lambiiază, simptomatologia poate persista câteva săptămâni sau chiar luni după tratament, datorită intoleranţei la unele categorii de glucide (lactoză); în aceste cazuri, după oprirea tratamentului, trebuie să efectuaţi 3 examene coproparazitologice la intervale de 3-4 săptămâni, pentru a se putea evalua eficacitatea tratamentului. Dacă infecţiile sunt severe poate fi necesară asocierea unor alte terapii.

Furazolidonă vă poate colora urina în galben-brun.

Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi tuat “recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Nu utilizaţi Furazolidon concomitent cu:

-unele medicamente denumite inhibitori de monoaminooxidază (IMAO)

-simpatomimetice cu acţiune directă sau indirectă (cum sunt amfetamine, efedrina, fenilefrină)

-antidepresive tricidice sau neuroleptice

-săruri de bismut sau medicamente cu acţiune antihistaminică. Folosirea Furazolidon

Furazolidon cu alimente şi băuturi

în timpul tratamentului şi 4 zile după oprirea acestuia, nu trebuie să consumaţi băuturi alcoolice (pot să apară unele reacţii denumite reacţii de tip disutfiram care se manifestă prin înroşirea bruscă a feţei, dificultăţi în respiraţie, ameţeli, senzaţie de constricţie la nivelul pieptului) şi alimente care conţin o substanţă numită tiramină (brânzeturile fermentate conţin cantităţi mari de tiramină) deoarece există risc crescut de hipertensiune arterială şi alte manifestări toxice. Cereţi medicului dumneavoastră lieta completă cu aliment&care conţin tiramină.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu sunt disponibile studii controlate cu furazolidonă la gravide. De aceea, în timpul sarcinii nu se recomandă administrarea Furazolidon . Dacă sunteţi gravidă în ultimul trimestru, nu utilizaţi Furazolidon din cauza riscului de apariţie a anemiei hemolitice la făt. Nu se cunoaşte dacă furazolidonă se excretă în laptele matern.

De aceea, se recomandă să nu alăptaţi dacă utilizaţi Furazolidon . Nu trebuie să alăptaţi dacă sugarul are vârsta sub o lună, deoarece, la sugarii cu vârsta sub o lună, există risc de anemie hemolitică.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Furazolidon nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Furazolidon

Furazolidon 100mg conţine un glucid denumit lactoză monohidrat. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

3. Cum să luaţi FURAZOLIDON 

Luaţi întotdeauna Furazolidon exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Furazolidon 10Omg este indicat doar pentru tratamentul adulţiior. Dacă medicul dumneavoastră nu v-a recomandat altfel, dozele uzuale sunt:

-Tratamentul infecţiilor intestinale (enterite, enterocolite infecţioase, toxiinfectii alimentare, dizen­terii bacilare) sau al holerei: doza recomandată este de un comprimat Furazolidon 100mg (1 OOmg furazolidonă), administrat de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 5-7 zile.

– Tratamentul lambliazei: doza recomandată este de un comprimat Furazolidon 100mg (1 OOmg furazolidonă), administrat de 4 ori pe zi, la intervale de 6 ore, timp de 7-10 zile.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Furazolidon

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Furazolidon puteţi prezenta dureri de cap, greaţă, vărsături, febră, dureri la nivelul articulaţiilor, bătăi rapide ale inimii, hipertensiune arterială, respiraţie accelerată.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Furazolidon , vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavostră sau mergeţi la cel mai apropiat spital. Dacă uitaţi să luaţi Furazolidon Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Furazolidon poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Furazolidona este bine tolerată, iar reacţiile adverse posibile dispar la diminuarea dozei sau la întreruperea tratamentului. Rar pot să apară: dureri de cap, greaţă, vărsături (la doze mari), reacţii alergice cum sunt erupţii trecătoare pe piele, febră, dureri la nivelul articulaţiilor. Foarte rar au fost raportate cazuri de anemie hemolitică, leucopenie, agranulocitoză (la pacienţii cu deficitul unei enzime denumite glucozo-6-fosfatdehidrogenază). Furazolidona vă poate colora urina în galben-brun.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5.Cum se păstrează Furazolidon

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Ase păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

Nu utilizaţi Furazolidon după data de expirare înscrisă pe ambalaj (după EXP.). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta lâ protejarea mediului.

6.INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Furazolidon 100mg

Substanţa activă este furazolidona. Fiecare comprimat conţine furazolidonă 10Omg.

-Celelalte componente sunt lactoză monohidrat, amidon de porumb, povidonă, stearat de magne­ziu, talc.

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Furazolidon , deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi Furazolidon 100 mg cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

  • Păstraţi acest prospect Furazolidon. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
  • întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.
  • Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbu­nătăţesc după 3 zile.
  • ·Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect al Furazolidonului, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Cum arată Furazolidon  şi conţinutul ambalajului

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

SA

Str. Fabricii nr. 124, Cluj-Napoca, România

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect Furazolidon a fost aprobat

Pret Furazolidon 100mg Comprimate, 20buc – 12,58 RON

Cum se produce diareea?

Actualmente se cunosc patru mecanisme de producere a diareei. Acestea pot acţiona separat sau în combinaţie Diareea apare atunci când:

  • se modifică tranzitul intestinal, fie se încetineşte (ceea ce duce la înmulţirea bacteriilor dăunătoare), fiese accelerează (nu rămâne timp pentru o digestie adecvată, pentru absorţia apei şi a nutrienţilor)
  • în intestine se acumulează substanţe care leagă apa. Datorită acestor substanţe apa din organism intră în lumenul intestinal prin traversarea peretelui intestinal. Volumul crescut al apei din intestine depăşeşte capacitatea de absorbţie a colonului, astfel materiile fecale nu se îngroaşă şi rămân lichide.
  • prin mucoasa intestinală se secretă cantităţi prea mari de apă şi electroliţi , sau celulele mucoasei intestinale nu pot absorbi suficientă apă din conţinutul intestinal.
  • mucoasa intestinală se inflamează, ceea ce poate fi un fenomen secundar, asociat diferitelor boli.

Infecţiile bacteriene sau virale pot iniţia oricare dintre mecanismele enumerate. Pot fi induse, de asemenea, de medicamente (de exemplu laxative, antibiotice, antiacide, diuretice şi unele medicamente folosite în tratamentul artritei gutoase). Alte cauze posibile ale diareei: consumul excesiv de alcool, alergii alimentare, diabetul zaharat, hipertireoza şi unele tipuri de cancer.

Diareea poate fi şi utilă

Una dintre cele mai eficiente mecanisme de apărare ale organismului este chiar diareea. Aceasta este metoda corpului de a scăpa de toxinele care cauzează inflamaţia mucoasei gastrice şi intestinale. În acest caz diareea are rol de curăţare, şi din acest motiv nu este indicat să recurgem imediat la medicamente antidiareice. Mai bine aşteptăm cu răbdare trecerea acestor câteva zile neplăcute, până diareea se opreşte de la sine. Însă este foarte important să nu uităm de completarea apei şi a sărurilor pierdute pentru a preveni deshidratarea.

Remedii naturiste pentru diaree

1.Ceai de ghimbir cu miere de albine

De mai bine de 2000 de ani, ghimbirul este utilizat  ca remediu naturist pentru tratarea diferitelor afecțiuni.  Acestea includ, de obicei, indigestie, arsuri la stomac, vărsături, greață și diaree. Ghimbirul, cunoscut pentru proprietățile sale terapeutice, poate fi utilizat eficient pentru intoxicații alimentare. Poate fi folosit și pentru dureri abdominale și crampe.

Ceaiul de ghimbir ameliorează simptomele diareei prin scăderea gazelor stomacale și a spasmelor din materialele fermentate, care favorizează scaunele cu apă. Totodată, ajută la eliberarea enzimelor și sucurilor gastrice, care susțin digestia. Pentru a încerca acest remediu, urmați instrucțiunile de mai jos:

Pasul 1: Tăiați sau radeți o rădăcină de ghimbir mărunt. Adăugați o lingură de miere de albine în vasul care conține ghimbir.
Pasul 2: Lăsați amestecul să stea 15-20 de minute.
Pasul 3: Puteți consuma 1-2 ligurițe din amestecul pentru a îmbunătăți procesul de digestie. Nu beți apă o oră după ce ați luat ghimbir , deoarece proprietățile terapeutice ale ghimbirului și mierii vor permite stomacului să elibereze sucuri digestive benefice.

Variantă: Taiați mărunt ghimbirul. Adăugați o cană de apă. Fierbeți amestecul timp de 10 minute și lăsați-l să se răcească. Se strecoară amestecul și se adaugă puțină miere de albine. Consumați maxim 2-3 cani pe zi.

Cum funcționează

Antioxidantii din ghimbir sunt shogaolul, gingerolul, zingeronele si altele. Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale carminative (îmbunătățește eliminarea gazelor intestinale), precum și spasmoliticul intestinal (substanța care poate calma și relaxa tractul intestinal). Gingerolul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare în intestin.

Remediul nu este indicat în cazul în care:

  • aveți sângerări
  • suferiți de diabet. ghimbirul crește nivelul zaharurilor din sânge
  • aveți tensiune scăzută sau probleme de inimă

2. Supă cremă de morcovi

Morcovii, gătiți sau cruzi, sunt o sursă bogată de fibre insolubile, care sunt extrem de importante pentru sănătatea intestinului. Fibrele insolubile ajută adăuga consistență lscaunului. De fapt, umezesc materiile fecale afectate și dure, furnizând suficientă apă în intestin.

De asemenea, fibra ajută mișcările intestinale să devină confortabile și regulate. Poate da cu ușurință efecte anti-dispeptice. Este bun pentru copii, deoarece oferă substanțe nutritive esențiale.

Pentru a pregăti o supă de morcov sănătos și pentru a vă trata diareea, urmați instrucțiunile de mai jos:

Pasul 1: Spălați, răzuiți sau tocați fin jumătate de kilogram de morcovi.
Pasul 2: Echilibrați cu suficientă apă și fierbeți într-o oală sub presiune 15-20 de minute.
Pasul 3: Scurgeți lichidul și adăugați puțină sare.
Pasul 4: Consumați supa 2-3 zile dacă diareea persistă.

Morcovii sunt bogati in fibre si se stie ca  curață intestinele. Ei sunt de asemenea un diuretic eficient, antidiareic, anti-anemic. Sunt bogati în elemente alcaline și ajută la menținerea echilibrului de acid alcalin în organism. Conține beta-caroten, care este apoi transformat în vitamina A în ficat. De asemenea, conțin vitamina B6, acid folic, tiamină, potasiu și magneziu.

3.Tărâțe și iaurt

Cele mai indicate tărâțe sunt cele de psyllium. Cele două remedii combinate, conform medicinei Ayurveda pot face minuni în tratarea diareei. Datorită proprietăților sale de ada volum scaunului și lubrifiante, oamenii adesea iau psyllium pentru a gestiona probleme precum diareea și constipația.

Conform acestui studiu, psyllium și-a dovedit eficienta în reducerea disconforturilor abdominale și în creșterea frecvenței scaunului. Deoarece diareea este însoțită de scaune cu apă și fără consistență, trebuie să consumi alimente cu conținut scăzut de fibre pentru a o trata.

Deși medicii recomandă ca în cazul diareei să nu se consume lactate, iaurtul este o excepție. Iaurtul sau kefirul se sție ca sunt surse naturale de probiotice, bacteriile bune ce alcătuiesc flora intestinală.

Acest remediu nu este recomandat dacă:

  • Sunteți constipați.
  • Aveți dificultăți în înghițire.
  • Aveți erupții cutanate.
  • Aveții tulburări imune.
  • Suferiți de probleme gastrointestinale.
  • Aveți un nivel scăzut al glicemiei și tensiune arterială scăzută.
  • Suferiți de vărsături și greață.

4. Banane

Bananele sunt cunoscute ca fiind unul dintre cele mai sănătoase . Bananele nu conțin colesterol, sodiu și grăsimi. În schimb, acestea au din belșug cu o mulțime de fibre, vitamina B6, vitamina C, folati, carbohidrați complexi și potasiu.

Mai mult decât atât, bananele sunt ușor de digerat și sunt aromate reprezentând un aliment ușor chiar și pentru copii.

În afară de tratarea diareei,bananele sunt unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru indigestie acidă și arsuri la stomac. Bananele sunt atât de blande și usoare, încât trec cu ușurință printr-un tub digestiv slabit de diaree. Potasiul este un mineral, electrolit vital care vă ajută în timpul diareei.

Cum funcționează

Proprietățile medicinale ale bananelor sunt atribuite pectinei, fibra solubilă în apă. Acest compus chimic va ajuta la reducerea simptomelor diareei. De asemenea, bananele au un conținut ridicat de minerale precum potasiu și alți electroliți care ajută în perioadele de oboseală.

5. Ceai de mușețel

Diareea poate deveni uțor agravantă și incomodă. Dacă continuă, duce la dezechilibru de lichide și deshidratare.

În timp ce specialiștii în sănătate spun că, de obicei, diareea dispare în câteva zile, fără a fi nevoie vizita la un medic, unele ceaiuri de plante au fost admirate pentru a atenua simptomele diareei și vă permit să rămâneți hidratat în timpul procesului de vindecare. Dintre aceste ceaiuri din plante, ceaiul de mușețel este bine cunoscut ca fiind eficient în reducerea simptomelor precum greața care însoțește diareea.

6. Otetul de mere

Otetul de mere este, de asemenea, un remediu eficient în tratarea diareei. Oțetul de mere are efect antibacterian si lupta direct cu bacteria care a declansat diareea.

Dizolvați o lingurita de otet de mere intr-un pahar cu apa si beți acest amestec pentru ameliorarea simptomelor, dar si pentru accelerarea procesului de vindecare. Consumați acest amestec de 2 ori pe zi, până cand simptomele de diaree dispar.

7. Suc de lămâie

În mod surprinzător, sucul de lămâie reprezintă unul dintre cele mai bune remedii  naturiste pentru diaree. Sucul de lămâie este un anticaterian puternic așadar vă va ajuta în lupta cu diareea cauzată de bateriile de la nivelul intestinului. Sucul de lămâie are si efect antiinflamator.

Stoarce o lămâie și amestecă zeama cu apă călduță. Poți adăuga și puțină miere  de albine pentru pentru gust mai bun. În plus, mierea ajută la calmarea simptomelor digestive. Consumați această băutură de 2-3 ori pe zi pentru.

8. Orez integral fiert

Apa de orez este folosită ca băutură care înlocuiește electroliții în timpul atacurilor de diaree acută. Un studiu publicat în iulie 1981 în „Lancet” a raportat că apa de orez era mai eficientă decât o soluție de electroliți în reducerea numărului de mișcări intestinale la bebelușii cu diaree acută. Nu sunt necesare ingrediente speciale pentru apa de orez și puteți face cu ușurință singuri acasă.

Mâncați și orezul, mai degrabă decât să-l aruncați. Orezul este un aliment ușor, digerabil, care va fi mai puțin probabil să vă irite sistemul digestiv în timpul recuperării.

Când să mergi la medic

În majoritatea cazurilor  de diaree organismul reușește să elimine cauzele și să se echilibreze, cu ajutorul unei diete adecvate. Această boală poate determina organismul să piardă o cantitate mare de minerale și apă.

Trebuie să vă adresați medicului dacă observați unul dintre aceste simptome:

  • Diareea persistă chiar și după două zile.
  • Deshidratarea  severă se instalează – simptomele ar putea fi sete severe, oboseală, amețeli, urină de culoare închisă sau fără urinare și gura uscată.
  • Durere severă rectală sau abdominală.
  • Scaune  sunt negre sau sângeroase.
  • Frisoane și ai o temperatură de 39 de grade Celsius.
  • În cazul copiilor, dacă diareea este însoțită de febră sau vărsături sau ambele, simptomul indică o deshidratare. Apelul la medic trebuie făcut în 24 de ore în această etapă.
    Copilul nu a avut scutec umed timp de trei sau mai multe ore.
  • Gura copilului devine uscată și, atunci când plânge, nu există lacrimi
  • Copilul prezintă simptome de somnolență, devine lipsit de răspuns.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.