Prospect Debridat 100mg – Dureri si Crampe Abdominale

Ai dureri abdominale , colici intestinale ,  te doare “burta”, te doare in zona fierii ( colecist) , Debridat te va ajuta la estomparea durerilor si va normaliza tranzitul intestinal.

DEBRIDAT Prospect

Indicatii:- este un medicament care la tulburările funcţionale gastro-intestinale şi biliare, în special în cazul durerilor abdominale şi crampelor abdominale, spasmelor digestive, excesului de gaze intestinale, diareei şi/sau constipaţiei.

– 100 mg, comprimate filmate

Maleat de trimebutină                                

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

 Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament Debridat.

– Păstraţi acest prospect Debridat. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

– Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

– Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

– Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

–  Ce este DEBRIDAT şi pentru ce se utilizează

–  înainte să utilizaţi DEBRIDAT comprimate

–  Cum să utilizaţi DEBRIDAT

–  Reacţii adverse posibile

–  Cum se păstrează DEBRIDAT

–  Informaţii suplimentare

CE ESTE DEBRIDAT Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Debridat 100 mg este un medicament care reface motilitatea fiziologică în cazul bolilor digestive funcţionale legate de tulburări de motilitate. Debridat 100 mg este folosit pentru tratamentul simptomatic al tulburărilor funcţionale gastrointestinale şi biliare, în special în cazul durerilor abdominale şi crampelor abdominale, spasmelor digestive, excesului de gaze intestinale, diareei şi/sau constipaţiei.

ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI DEBRIDAT Nu luaţi DEBRIDAT

Dacă prezentaţi hipersensibilitate (sunteţi alergic) la maleatul de trimebutină sau la oricare dintre excipienţi medicamentului.

Are interdictii folosirea Debridatului cu alte medicamente?

Folosirea altor medicamente

Deşi nu a fost obsetvată nici o interacţiune între Debridat 100 mg şi alte medicamente luate în acelaşi timp, este bine să informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă luaţi sau aţi luat recent orice alt medicament, inclusiv dintre cele fără prescripţie medicală.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Cum se comporta Debridatul daca mai beau ceva alcool?

 Folosirea DEBRIDAT medicament cu alimente şi băuturi:

Debridat 100 mg poate fi luat în timpul meselor sau indiferent de acestea.

Cum afecteaza sarcina si alaptatul acest medicament Debridat?

Debridat in Sarcina şi alăptarea

Debridat 100 mg nu trebuie luat în timpul sarcinii, mai ales în primul trimestru, decât la indicaţia medicului. Debridat 100 mg poate fi administrat în perioada de alăptare.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Cum influenteaza conducrea autovehicolelor si utilizarea utilajelor Debridatul?

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu a fost observată nici o influentă a acestui medicament asupra capacităţii dumneavoastră de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum se administreaza Debridat?

–   CUM SA UTILIZATI DEBRIDAT 100 mg

întotdeauna luaţi Debridat 100 mg conform indicaţiilor medicului dumneavoastră. Dacă aveţi nelămuriri, cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului. Comprimatele trebuie înghiţite. Doza obişnuită este de 1 comprimat de trei ori pe zi.

Dacă medicul consideră necesar, doza poate fi crescută până la maximum 6 comprimate pe zi.

Dacă aveţi impresia că efectul Debridat 100 mg este prea puternic sau prea siab, spuneţi medicului sau farmacistului.

Debridat 100 mg comprimate filmate nu este recomandat copiilor.

Citi si Debridat pentru copii daca aveti nevoie.

Luaţi întotdeauna Debridat exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi singur.

Ce se intampla Daca…

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din DEBRIDAT

Dacă luaţi mai multe comprimate filmate decât v-a fost prescris (sau dacă altcineva ia comprimatele dumneavoastră), solicitaţi imediat consult medical sau adresaţi-vă imediat celei mai apropiate unităţi medicale.

Dacă uitaţi să utilizaţi DEBRIDAT

Nu vă îngrijoraţi. Daca uitaţi să luaţi o doză, luaţi următoarea doză imediat ce v-aţi amintit, dacă momentul respectiv, nu este prea apropiat de cel la care trebuie să luaţi următoarea doză. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza.

 Dacă încetaţi să utilizaţi DEBRIDAT

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Care sunt reactiile adverse posibile in cazul Debridatului?

REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, DEBRIDAT poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră şau farmacistului.

CUM SE PASTREAZA DEBRIDATul ?

–   A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. Nu sunt necesare condiţii speciale pentru păstrare.

Ce alte informatii ar trebui sa stiu in legatura cu Debridatul?

INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine DEBRIDAT

Substanţa activă este maleatul de trimebutină.

Celelalte componenţe sunt: nucleu – lactoză monohidrat, amidon de porumb pregelatinizat, hidroxipropilmetilceluloză 6 mPa.s, amidonglicolat de sodiu (tip A), acid tartric, dioxid de siliciu, stearat de magneziu; film: hidroxipropilmetilceluloză 15 mPa.s, lactoză monohidrat, Macrogol 4000, dioxid de titan (E171).

Cum arată DEBRIDAT şi conţinutul ambalajului

Cutie cu 2 blistere din folie PVC/Al a câte15 comprimate filmate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Pfizer Europe MA EEIG

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

 Acest prospect Debridat a fost aprobat 

Pret Debridat in farmacii : 17 RON

Medicament similar dar la doza mai mare este Ibutin.

Remedii naturiste pentru dureri si crampe abdominale

Sunătoarea, talpa gâştii şi menta în amestec cu levănţica, valeriana, anasonul şi coada şoricelului sunt buruieni vindecătoare pentru colici însoţite de tulburări nervoase, stres, suprasolicitare nervoasă. Gemoterapia recomandă plante pentru reglarea funcţiei motorii la nivel intestinal. Pentru tratarea durerilor abdominale la copii sunt recomandate plantele anason şi chimion.

Când durerile abdominale se declanşează brusc de cele mai multe ori nu ştim ce să facem pentru a le îndepărta cât mai repede. Sunt atât de neplăcute încât am face orice ca ele să înceteze. Oricare ar fi motivele din cauza cărora apar, gaze, suprasolicitare nervoasă sau alte disfuncţii, aceste dureri au şi leacuri din plante medicinale care acţionează blând dar eficient.
Durerile de burtă pot apărea brusc sau lent şi sunt generate de afecţiuni acute sau cronice cum ar fi enterocolitele, apendicitele, pancreatitele sau gastritele, dar şi tulburări neurovegetative.

Fitoterapia recomandă în terapia durerilor abdominale plante care au proprietatea de a decontracta muşchii dar şi plante cu calităţi antiinflamatoare şi cicatrizante. Terapia este completă dacă este însoţită de regim igieno-dietetic şi, nu în ultimul rând, de modificarea stilului de viaţă.

Afecţiunile intestinale, spune psihosomatica, sunt reflexia unor stări generate de lipsa de încredere în sine, tensiuni, resentimente şi neîmpliniri legate de stresul cotidian sau de activitatea profesională. De aceea, în cazul durerilor sub formă de colici abdominale obligeana, menta, roiniţa sau anghinarea, plante care reduc şi stresul emoţional dar au şi efecte directe asupra muşchilor intestinali, sunt de cel mai mare ajutor Se prepară ceaiuri ca decoct sau infuzii care apoi se beau în timpul unei zile. La fel, şi tincturile din aceste plante au efecte benefice şi ne ajută blând să rezolvăm problemele apărute.

Ce plante alunga durerile de burtă?

Din obligeană se folosesc rizomii preparaţi sub formă de decoct sau macerat la rece astfel: o linguriţă rizomi mărunţiţi la o cană cu apă. Se bea în cursul unei zile, în mai multe reprize. Dacă se utilizează tinctura de obligeană atunci aceasta se va pregăti din 20 g de rizomi tocaţi în 100 ml alcool de 70 grade maceraţi timp de 8 zile. Se folosesc câte 20 picături de 2-3 ori/zi în ceai.

Menta este o altă plantă bună pentru durerile abdominale. Infuzia dintr-o lingură de plantă la o cană de apă este binefăcătoare. Se beau una sau două căni pe zi.

Roiniţa se prepară tot ca infuzie dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă. Din acest ceai se beau câte 2-3 căni pe zi.

Anghinarea este recunoscută ca o plantă a cărui efecte se pliază foarte bine pe tratarea afecţiunilor sistemului digestiv. Infuzia preparată dintr-o linguriţă frunze la o cană cu apă poate îndepărta durerile la fel de repede ca şi un medicament. Se beau două sau trei căni cu ceai pe zi.

Busuiocul sau florile de salcâm ne vin în ajutor în caz că alte plante nu avem în farmacia verde de acasă. Preparăm infuzii dintr-o linguriţă plantă uscată sau două linguriţe plantă proaspătă (recoltată în timpul înfloririi) la o cană de apă. Se beau două căni pe zi, după mesele principale. Flori de salcâm sunt  recomandate mai ales în colici însoţite de hiperaciditate gastrică.

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 16 -voturi, Media: 3.75 out of 5)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila