Prospect Levofloxacina

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

LEVOFLOXACINĂ ACTAVIS 250 mg, comprimate filmate LEVOFLOXACINĂ ACTAVIS 500 mg, comprimate filmate

Levofloxacină

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament.

 1. Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-i recitiţi.
 2. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
 3. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-i daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.
 4. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

Prospect Levofloxacina
Prospect Levofloxacina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

în acest prospect găsiţi:

 

 1. Ce este Levofloxacină Actavis şi pentru ce se utilizează
 2. înainte să luaţi Levofloxacină Actavis
 3. Cum să luaţi Levofloxacină Actavis
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Levofloxacină Actavis     
 6. Informaţii suplimentare

 1.                    CE ESTE LEVOFLOXACINĂ ACTAVIS Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Levofloxacină este un medicament antibacterian de sinteză din clasa fluorochinolonelor.

Levofloxacină este utilizată pentru tratamentul infecţiilor determinate de bacterii asupra cărora acţionează acest medicament. Unele infecţii împotriva cărora poate fi utilizat acest medicament sunt infecţiile sinusurilor, infecţiile plămânilor, infecţiile aparatului urinar, infecţiile pielii şi infecţiile prostatei.

 2.                    ÎNAINTE SĂ LUAŢI LEVOFLOXACINĂ ACTAVIS

Nu luaţi Levofloxacină Actavis

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la levofloxacină, la oricare alt antibiotic din clasa chinolonelor sau la oricare dintre celelalte componente ale Levofloxacină Actavis;
 • dacă suferiţi de epilepsie;
 • dacă aţi avut probleme cu tendoanele (de exemplu tendinite) care au apărut datorită
 • tratamentului cu antibiotice din clasa fluorochinolonelor;
 • dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi;
 • dacă sunteţi copil sau adolescent  în creştere.

 

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Levofloxacină Actavis

 

în timpul tratamentului cu Levofloxacină Actavis nu staţi în soare puternic pe perioade lungi dacă nu este necesar şi nu folosiţi lămpi cu O ultraviolete sau solar. Acest lucru este necesar deoarece unii pacienţi  pot deveni mai sensibili la lumină pe durata tratamentului cu Levofloxacină Actavis.

 

Levofloxacină Actavis poate determina rar dureri şi inflamaţii ale tendoanelor, în special la pacienţii vârstnici sau la pacienţii care iau tratament cu corticosteroizi. Dacă simţiţi dureri la nivelul tendoanelor în timpul tratamentului sau imediat după administrare, adresaţi-vă imediat medicului şi puneţi în repaus membrul afectat pentru a evita distrugerea tendonului.

 

Riscul de apariţie a convulsiilor poate fi crescut dacă în trecut aţi avut afecţiuni cerebrale (de exemplu atac cerebral sau leziuni cerebrale severe).

 

Dacă aveţi diaree sanguinolentă în timpul sau după tratamentul cu Levofloxacină Actavis, adresaţi-vă imediat medicului. Aceasta poate fi semnul unei inflamaţii severe a intestinului (colită pseudomembranoasă), care poate apărea în urma tratamentului cu antibiotice. în cazuri foarte rare. a fost raportată prelungirea intervalului QT (o anomalie de conducere cardiacă) la pacienţii trataţi cu levofloxacină.

 

Acest risc este mai mare la vârstnici şi la pacienţii cu insuficienţă cardiacă, infarct miocardic sau cei cu ritm cardiac lent. Pacienţii cu anomalii ale unei enzime denumite glucozo-6-fosfatdehidrogenază (G-6-PD) (o boală ereditară rară) pot fi predispuşi la distrugerea celulelor roşii ale sângelui (hemoliză) atunci când primesc tratament cu medicamente antibacteriene din clasa chinolonelor; de aceea, Levofloxacină Actavis trebuie folosită cu precauţie la aceşti pacienţi.

 

Deoarece levofloxacină se excretă în principal prin rinichi, doza de Levofloxacină Actavis trebuie ajustată la pacienţii cu insuficienţă renală.

Pacienţii cu diabet zaharat trataţi concomitent cu Levofloxacină Actavis şi insulina sau antidiabetice orale pot prezenta risc de apariţie a hipoglicemiei. La aceşti pacienţi cu diabet zaharat, se recomandă monitorizarea atentă a glicemiei.

 

Este posibil ca tratamentul cu Levofloxacină Actavis să producă un anumit tip de afectare nervoasă, care poate debuta brusc. Dacă prezentaţi o pierdere parţială a senzaţiilor sau diminuarea sensibilităţii cutanate, adresaţi-vă medicului şi întrerupeţi administrarea tratamen­tului, pentru a preveni producerea unor leziuni ireversibile.

Folosirea altor medicamente

 

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

 

Acum se mai citeste